Chorvátsko alebo Taliansko?
Dobre ráno, kde je podľa vás lepšia dovolenka? Neviem sa rozhodnúť. Rodinná dovolenka s dieťaťom ale chceme aj veľa reštaurácií a barov pri pláži. A hlavne poprosím aj miesta kde v Taliansku cestujete,pretože som tam ešte nebol. Ďakujem. Rozpočet 1500 na 8 dní.
Za mňa v Chorvátsku krajsie more ale strasna drahota, odkedy presli na euro, mam pocit ze v reštaurácii podavaju všetko zo zlata... navyse v Chorvátsku je za mna strasne malo co vidiet (je to moj osobný pocit). V Taliansku more teplejšie hoci mozno nie prilis krasne, jedlo super a skutocne je co vidiet...naposledy sme boli v lete skor na roadtripe, Benatky, Milano, Pisa, Verona, Sienna, a este nejake...
@anonym_autor mne sa páči viac Taliansko, bibione, pekné dlhé pláže, promenády kde sa dá aj prechádzať a mesto je rušné, dosť reštaurácií.
Taliansko. Ale nie sever.
@anonym_autor no ako dieta som pochodila Taliansko, teraz uz 10r davame s manzelom Chorvatsko. Za mna je to 1/1. S malym dietatom to mas uplne jedno, kedze sa s nim nebudes vlacit po pamiatkach (ako nie je problem ak je dieta kludne v nosici, ale za mna nie, neuzivala by som si to - aj ked so synom v nosici sme s muzom sli na Rysy-nemali sme inu moznost) a budes prevazne pri mori. Taliansko juh, Chorvatsko ked nechces dlho cestovat tak okolie Nin (pieskova plaz) alebo potom dole na Korcule je tiez pekna pieskova plaz (to ale uz cestujes 10-11h tak zvaz). Rozpocet po minulorocnej dovolenke v Dalmacii si dovolim povedat ze mas velmi optimistiky nato co pises 🙂 co chces nim pokryt kedze ceny sli enormne hore.
Taliansko, ale ten rozpocet ti ledva pokryje ubytovanie v ktorejkolvek z tych krajin, stravu urcite nie
Ja mám radšej Chorvátsko, ale preferujem skôr kamienkové pláže, piesok nemám rada. Čo sa týka jedla je Chorvátsko drahšie, ceny v reštauráciach sú dosť vysoké.
Ja sa iba v podstate pridavam k @stvura, za mna je to tiez 1-1. Zboznujem obe destinacie a tiez odporucam hlavne Juh Talianska, mne sa zatial najviac pacila Sicilia a okolie, krasne plaze a zatial za mna aj najlepsie ceny, co sa restauracii tyka (naposledy sme boli minuly rok na jar). Vo vseobecnosti mne osobne ale more vyhovuje viacej v Chorvatsku, ja mam rada presne tie kamienky a tu "sviezu vodu". Ale teda v Chorvatsku sme boli naposledy teraz v decembri (ja preferujem inak Dalmaciu a Istriu), konretne tentokrat v Sibeniku a Splite a teda ceny masaker, co sa sluzieb tyka. Buduci rok uz Chorvatsko naozaj prehodnotime 🫤 a asi zvolime inu destinaciu.
aj sever Talianska, tak Chorvátsko, ak juh Talianska, pricom je maly rozpocet, tak znova Chorvátsko. Sever je škaredý, spinave more a tisíce lehatiek a slnečníkov, tak také plaze. My ideme tento rok znova Chorvátsko a nie nebolo drahe, mam poct, ze lacnejsie.Tu ti pisu o Sicílii, ale tam na osobu 1500e
aj sever Talianska, tak Chorvátsko, ak juh Talianska, pricom je maly rozpocet, tak znova Chorvátsko. Sever je škaredý, spinave more a tisíce lehatiek a slnečníkov, tak také plaze. My ideme tento rok znova Chorvátsko a nie nebolo drahe, mam poct, ze lacnejsie.Tu ti pisu o Sicílii, ale tam na osobu 1500e
@lizatko1009 V Sicilii sme sa v restauracii na jar platili max do 50€, v Chorvatsku v Splite sme teraz v decembri nejedli pod 80€...tie ceny v restauraciach isli naozaj extremne hore. Kedze autor pise, ze chce "vela barov a restauracii", tak v tomto pripade urcite vyjde lacnejsie Taliansko.
@lizatko1009 V Sicilii sme sa v restauracii na jar platili max do 50€, v Chorvatsku v Splite sme teraz v decembri nejedli pod 80€...tie ceny v restauraciach isli naozaj extremne hore. Kedze autor pise, ze chce "vela barov a restauracii", tak v tomto pripade urcite vyjde lacnejsie Taliansko.
@oceanahory dobre, ale samotna cesta a ubytovanie ich lacno na Siciliu nevyjde ani keby sa pototo. ona chce pre všetkých 1500e
@oceanahory dobre, ale samotna cesta a ubytovanie ich lacno na Siciliu nevyjde ani keby sa pototo. ona chce pre všetkých 1500e
@lizatko1009 Co by nie...ak si to vsetko booknu v relativnom predstihu. Cez Airbnb mas slusny apartam na 8 dni okolo 700€, letenky do Palermo, ci Trapani do 200€ pre 3 osoby (mozno aj menej...my sme leteli na jar do Trapani za 30€/osoba nizkonakladovkou 🤷). A ostane im este na tie restauracie a bary, mozno nech si navysia rozpocet o 200€ a urcite si dovolenku uziju.
Ďakujem za názory. Chcem 1500 dvaja dospelý jedno dieťa. Ubytovanie 8 noci s raňajkami. Jedlo cez deň a cesta by bolo navyše. Z toho čo som pozeral to je reálne len sa neviem rozhodnúť ktorá krajina a potom keby Taliansko,tak ktoré miesto.
My chodime aj ,,aj.ale prevazuje.chorvatsko,,hlavne kpli cistote mora. Aj celkovo na uliciach je v chorvatsku cistejsie ako v HR. Ceny mi pridu normalne, vo vacsich mestach samozrejme.trochu drahsie
@anonym_autor ... veľa reštaurácií a barov .... to ti 1500 na 3 osoby nebude stačiť. Jedine, že by ste si zobrali vlastnú stravu z domu.
@anonym_autor ... veľa reštaurácií a barov .... to ti 1500 na 3 osoby nebude stačiť. Jedine, že by ste si zobrali vlastnú stravu z domu.
@anonym_99a119 na stravu budú zvlášť peniaze

Chorvatsko mame pochodene viac ako Taliansko ale opat by sme sli do Chorvatska. Sice kamienkove plaze ale cistejsia voda a restauracie blizko plaze.