icon

Chorvátsko alebo Taliansko?

Dnes o 05:23

Dobre ráno, kde je podľa vás lepšia dovolenka? Neviem sa rozhodnúť. Rodinná dovolenka s dieťaťom ale chceme aj veľa reštaurácií a barov pri pláži. A hlavne poprosím aj miesta kde v Taliansku cestujete,pretože som tam ešte nebol. Ďakujem. Rozpočet 1500 na 8 dní.

anonym_d842cf
Dnes o 05:29

Chorvatsko mame pochodene viac ako Taliansko ale opat by sme sli do Chorvatska. Sice kamienkove plaze ale cistejsia voda a restauracie blizko plaze.

katkaseiner
Dnes o 05:36

Za mňa v Chorvátsku krajsie more ale strasna drahota, odkedy presli na euro, mam pocit ze v reštaurácii podavaju všetko zo zlata... navyse v Chorvátsku je za mna strasne malo co vidiet (je to moj osobný pocit). V Taliansku more teplejšie hoci mozno nie prilis krasne, jedlo super a skutocne je co vidiet...naposledy sme boli v lete skor na roadtripe, Benatky, Milano, Pisa, Verona, Sienna, a este nejake...

comani
Dnes o 05:38

@anonym_autor mne sa páči viac Taliansko, bibione, pekné dlhé pláže, promenády kde sa dá aj prechádzať a mesto je rušné, dosť reštaurácií.

anonym_b2338e
Dnes o 05:52

Taliansko. Ale nie sever.

stvura
Dnes o 06:01

@anonym_autor no ako dieta som pochodila Taliansko, teraz uz 10r davame s manzelom Chorvatsko. Za mna je to 1/1. S malym dietatom to mas uplne jedno, kedze sa s nim nebudes vlacit po pamiatkach (ako nie je problem ak je dieta kludne v nosici, ale za mna nie, neuzivala by som si to - aj ked so synom v nosici sme s muzom sli na Rysy-nemali sme inu moznost) a budes prevazne pri mori. Taliansko juh, Chorvatsko ked nechces dlho cestovat tak okolie Nin (pieskova plaz) alebo potom dole na Korcule je tiez pekna pieskova plaz (to ale uz cestujes 10-11h tak zvaz). Rozpocet po minulorocnej dovolenke v Dalmacii si dovolim povedat ze mas velmi optimistiky nato co pises 🙂 co chces nim pokryt kedze ceny sli enormne hore.

anonym_4f9181
Dnes o 06:05

Taliansko, ale ten rozpocet ti ledva pokryje ubytovanie v ktorejkolvek z tych krajin, stravu urcite nie

mrtina2
Dnes o 06:20

Ja mám radšej Chorvátsko, ale preferujem skôr kamienkové pláže, piesok nemám rada. Čo sa týka jedla je Chorvátsko drahšie, ceny v reštauráciach sú dosť vysoké.

oceanahory
Dnes o 06:24

Ja sa iba v podstate pridavam k @stvura, za mna je to tiez 1-1. Zboznujem obe destinacie a tiez odporucam hlavne Juh Talianska, mne sa zatial najviac pacila Sicilia a okolie, krasne plaze a zatial za mna aj najlepsie ceny, co sa restauracii tyka (naposledy sme boli minuly rok na jar). Vo vseobecnosti mne osobne ale more vyhovuje viacej v Chorvatsku, ja mam rada presne tie kamienky a tu "sviezu vodu". Ale teda v Chorvatsku sme boli naposledy teraz v decembri (ja preferujem inak Dalmaciu a Istriu), konretne tentokrat v Sibeniku a Splite a teda ceny masaker, co sa sluzieb tyka. Buduci rok uz Chorvatsko naozaj prehodnotime 🫤 a asi zvolime inu destinaciu.