icon

Chorvátsko koncom augusta

tereziik88
4. aug 2025

Ahijte plánujeme ísť koncom augusta cca 23. Na dovolenku do Chorvatska- skôr Porec, Crikvenica.. táto oblasť.. no toto leto je take chladne a daždivé .. aj pozerám predpovede v Chorvatsku na nasledujúce dni polooblacno… nie vysoké teploty… ale ak tam Nebude tepla voda … veľmi tepla myslím kvôli dcérke tak ani neviem či sa oplatí ísť… lebo chceme si poriadne zaplávať.. oddýchnuť na nafukovačkách a tak

Idete niekto koncom augusta? Myslite si, že to bude ok? Ak nie.. tak radšej bukneme niečo na SK ..

Ďakujem za názory.

janka_266
4. aug 2025

@tereziik88 my sme boli koncom júla....teplotu vody sme mali ledva 23 stupňov, dieťa odmietalo vojsť do vody, pozrite na nete aká je tam teraz teplota vody, nemyslím, že bude už vyššia pri tomto počasí

ika02
4. aug 2025

Ahoj, vždy sme chodili koncom augusta a začiatkom septembra, raz som bola aj začiatkom októbra a vždy sme sa kúpali. V Chorvátsku nečakaj 30 stupňové more ani v najhorúcejším lete.

jaron
4. aug 2025

Zvykneme striedať Taliansko a Chorvátsko a zvyčajne sa dá povedať:
- Chorvátsko krajšie prostredie (hory okolo, skaly...), čistejšia voda (kamene...), relatívne chladnejšia a hlbšia voda
- Taliansko okolie skôr nezáživné (čo sa týka prírody), rovina, voda menej priesvitná (piesok), určite teplejšia, dlhé plytčiny, vyhriatá.

Samozrejme toto som porovnal veľmi zovšeobecnené a zjednodušene, keďže záleží ešte od mnohých faktorov, miesto, kedy atd. Ale z hľadiska malých detí (plytké more, teplejšia voda, bez riziká zranenia kameňmi...) pre mňa jednoznačne Chorvátsko príliš nie, skôr Taliansko.

Ešte dopĺňam: Minulý rok Taliansko, taký zapadákov (Rosolina Mare), teplota vody bez kompromisov, to znamená, že aj ja zimomravý som aj hodinu sa vo vode v pohode "váľal". V Chorvátku som to asi nezažil nikdy, hoci to občas niekde niekedy nemôžem vylúčiť.

derdia
4. aug 2025

My ideme 30.8.
Ale ideme za dosť nízku cenu. Takze neriesim. Verim ze sa ešte co to zohreje😅

miruska655
4. aug 2025

My chodíme vždy od 15.8. a ďalej a počasie top, horúco krásne, more teplé bolo. Teraz ideme od 20.8. až do 9.9. veľmi sa tešíme, domáca písala že počasie už bude okej, more teplejšie nemyslím si že by sa mal človek báť hrozne studenej vody ☺️ a mám menšie deti, obaja boli vo vode non-stop

mamickalisticka
4. aug 2025

@tereziik88 my sme boli posledný augustový týždeň v HR a na mňa bolo more také teplé, až mi zle bolo (sever ) ale potom prišla búrka a bola chladnejšia a lepšia.