Chorvátsko - august 2020

marrya
21. júl 2020

Ahojte zvažujem ci ist ci neist... Do augusta sice ďaleko no treba si oddýchnuť, je to pravda ze je teraz v chorvátsku prazdnejsie a lacnejšie 🙂 ďakujem za každú informáciu 🙂

veronikaszabova
21. júl 2020

@marrya nesla by som. Tento rok nie. A to nie som z tych, co sedia doma na riti od marca 🙂

hettinka
21. júl 2020

@marrya všetko závisí od oblasti, akú si zvolis. Vychytené miesta až tak prázdne nie sú, ale menšie a menej známe strediska sú prázdnejšie. My sme teraz v Novi Vinodolski, tu je pohoda. Ľudí možno polovica. Ale boli sme v Selce pozrieť a tam nebolo kde zaparkovať.
Ceny sú nižšie napríklad na mytniciach. Ale jedlo stojí bežne.
A hotel som kupovala so 40% zľavou, takze sme tu v takom hoteli, ktorý by sme si inak asi nemohli dovoliť.

Čo sa týka covid, všade dezinfekcia, ruska disciplinovane v interiéri nosia. Na plazi sú v odstupoch rodinky, vidno, že každý má rešpekt (ale nie nezdravú paniku). V jedálni stoly tiež 2m od seba, vetraju priestory stále.

Ubytko som volila v hotelovom apartmáne, kde sme sami a vstup mame z vonku.
Pozri Wyndham Grand Noví Vinodolski rezort - apartmány deluxe.

hettinka
21. júl 2020

Inak, je tu veľmi veľa Slovákov v našom hoteli. A pár Čechov, Nemcov a Madarov. Talianov ani Španielov som nevidela. S UK zatiaľ nemajú otvorene hranice.

pribinak
21. júl 2020

Idem v auguste do Podgory.

smejko25
21. júl 2020

Ludia to naozaj nevydrzite jeden rok ??? Nehovorim mozno na dalsi rok to bude este horsie ale nechapem ze v tejto situacii sa proste muusite trepat k moru lebo neviem co....
Este nahodou zas sa niekto splasi uzavrie hranice a potom budete vyplakavat ze co svami 🤦‍♀️

pribinak
21. júl 2020

@smejko25 nie nevydržím, som alergická, more mi neskutočne pomáha.
Nikde nie je napísané že o rok situácia nebude ešte horšia. Pláže nie sú obchodné centra, dýcham čistý vzduch. Bývam na apartmáne takze netlačím sa s nikým

hettinka
21. júl 2020

@smejko25 splašena si akurát ty.
Nikto hranice neuzavrie, maximálne presunu krajinu do oranžovej/červenej zóny a posedime doma v karantene a pôjdeme na testy.
Sme autom, domov nás pustiť musia. Ja by som tento rok nesla letecky, tam už by bol väčší problém.

Prajem ti príjemný pobyt v domácim väzení. Ale radšej vypni telku, lebo im to príliš zeries.

sisa_s
21. júl 2020

@smejko25 neviem, preco tu vsetci furt potrebuju "kazat" a moralizovat niekomu 🙂 kazdy ma azda svoj rozum a svoju zodpovednost, ak niekto chce ist k moru, je uzrozumeny aj s rizikom pripadnej karanteny a testu 🙂 kto chce, nech sedi doma aj do roku 2030 🙂

smejko25
21. júl 2020

@pribinak si predstav ze aj mne more pomaha ale mam rozum aby som s av tejto situacii netrepala hore dole 🙂
@hettinka preco splasena ? Len normalne rozmyslam nikdy nevies co sa stane z hodiny na hodinu 🙂
@sisa_s neviem ci si si vsimla ze autorka zvazuje ci ist ci neist a myslim ze ked svoje dotazy vypusti na verejne forum ma tu kazdy pravo vyjadrit svoj nazor...cilen ten je spravny ktory sa ti paci ?

hettinka
21. júl 2020

@smejko25 fakt si má pobavila. Ale stačilo... idem užívať more, chytať vitamin D a budovať imunitu. Foto z našej plaze si porovnaj s fotkami z Tatier alebo Štúrova.

guiseppinka
21. júl 2020

@smejko25 neboj sa, z hodiny na hodinu sa nic nezmeni a nikto nebude zatvarat hranice. A ak by aj, tak sadnes do auta a ides domov. Ved nejdes na opacnu stranu sveta, ze by ti cesta domov mala trvat x hodin...
Ja napr tiez rozmyslam nad tym, ze v auguste by sme niekam vypadli...

lenuliatko84
21. júl 2020

Ani ja by som nesla,o rok pojdem na cely mesiac ak sa bude dat abybsom si to vykompenzovala.ale smutna som aj tak

veronka0593
21. júl 2020

Ahojte ak potrebujete niečo vedieť, poradiť alebo informácie kľudne mi napíše do správy. 🙂
Žijem v Chorvatsku,

matkahelka
21. júl 2020

@marrya my sme teraz v Tucepi. ani sme neuvazovali ze neprideme. je tu iste menej ludi ako v tatrach, na liptove, ci bojnickom zamku. a teda sami slovaci a cesi.plaze prepchate nie su. urcite prideme aj v auguste este.

hettinka
21. júl 2020

@marrya my sme šli tak, že som mala asi 3 rôzne ubytovania vytipovane. Všetky v menších strediskách, apartmánového typu s extra vchodom z vonku. Čakali sme na zasadanie krízového štábu, ten bol v pondelok, v stredu som zabookovala ubytovanie, vo štvrtok ráno sme šli.
Krajiny sa prehodnocujú každé 2 týždne (nariadenie eu) a kým budú zasa zasadať, sme doma.

Cestou sme pokial možno nestali na benzinkach, natankovali sme v BA, a potom v Slovinsku. Na vodu sme boli tu v obchode v dedine, kúpili rovno 2 balíky, nech nemusíme chodiť nakupovať stále.
Išli sme k moru kvôli moru, takze sme vlastne len tu v okoli. Nechodíme po baroch, diskotékach. Hotel má všetky opatrenia, vyzerá to tu ako v mimosezone. Obsadené vraj majú 25% kapacity, čo vidno na prázdnych lehatkach na plazi aj pri bazéne po cely deň. V jedálni sa stretne naraz tiež len pár ľudí, jesť sa da aj vonku na terase - mame polpenziu. Jedlo mám nakladajú kuchari. Animácie zrušili, nejdú vírivky, fontány... všade he dezinfekcia, odstupy dodržiavajú, ruska zamestnanci nosia. Upratujú na požiadanie, ak človek nechce, upratovačky nepôjdu do apartmánu, len nechaju na terase veci (toaletné potreby).

matkahelka
21. júl 2020

@smejko25 ty si mimo. o rok to bude v com ine? zrazu sa korona strati? proste sa jedneho dna zobudime a korona tu nebude? myslim ze kazdemu sudnemu cloveku je jasne, ze tak ako tento rok presne tak to bude i dalsi i tie nasledujuce. len ludia to uz nebudu tak prezivat a zvyknu si.ved to preboha nie je mor- nezomiera na to kazdy kto sa nakazi.

veronka0593
21. júl 2020

Ale no dievčatá nehadajte sa, je to rozhodnutie kazdeho človeka si ide k nám na to more alebo nie tento rok,.

clarissa96
21. júl 2020

@hettinka Jeej toto presne i ja pozerám, ešte premýšľame nad zaton holiday Resort.. mame dvojročnú dcérku, vieš mi prosím povedať, že či sa to oplatí naozaj i pre tak malé bejbino, že sa tam prehra ? V zatone je piesková pláž, tak len preto ešte premýšľam ..

hettinka
21. júl 2020

@clarissa96 zaton nepoznám. Skús v skupine o Chorvátsku sa spýtať.
Tu plaz pre deti moc nie je, väčšie kamene a dosť rýchlo hlboká voda. Je tu destsky bazén ale.

bubinko1506
21. júl 2020

My ideme v sobotu. Byvat budeme v Tribunj, malej dedinke blizko Vodic. Nejdem tam kvoli obchodnym centram ani kvoli nocnym klubom, ale kvoli moru. Mame dve male deti, tak vecer max. prechadzka a uz potom len posedime na terase. Podla web kamier su plaze poloprazdne, takze by to malo byt ok. Mna by napriklad nik nedostal na Slovensku do aquaparkov, na kupalisko alebo do Tatier. Na kupalisko alebo do hor chodime do AT. V zime sme boli v Tatrach, ale to bolo poslednykrat, co sme dovolenkovali na Slovensku.

pribinak
21. júl 2020

@smejko25 tato situácia môže byt aj 10 rokov. Ja si myslím že neriskujem. Nebudem v preplnenom hotely, dodržiavam bezpečnostné nariadenia a viem rozlíšiť ktorá krajina ako na tom je

eliska13
21. júl 2020

@marrya ak sa nič nezmení pôjdeme koncom augusta

eliska13
21. júl 2020

@bubinko1506 aj ja som pozerala web kamery viacerých mestečiek a pláži uvidím...

hettinka
21. júl 2020

@pribinak preplnených hotelov sa netreba báť. Práveže si myslím, že práve tie sú poloprázdne, ľudia sa rozhodujú skôr pre apartmány, že sú bezpečnejšie.
Dobrá alternatíva sú aj mobilne domy, alebo aparthotely.

zabina27
21. júl 2020

my sme zrusili, ja by som isla, hlavne kvoli detom, tesili sa, este pri mori neboli... ale muz nechcel, boji sa, normalne mi je to luto...

queen_mary
21. júl 2020

My pojdeme normalne. Urcite lepsi normalny clovek na dovolenke, ktory pozna zasady hygieny a bezpecnosti, ale nejaky dilino, ktory si mysli, ze korona neexistuje a je to hoax. Tito ludia su nebezpecni, nie zodpovedni dovolenkari.

mukudlik
22. júl 2020

V tatrách alebo na Liptove sa človek skôr nakazí ako v HR pri mori 😄Tiez ideme do HR koncom augusta na mesiac 👍👍👍Bývame v apartmáne v malej dedinke a na nuda plazí kam chodíme sme len svoji, čo sa roky poznáme. Restiky a bary kľudne vynecháme 😂Každý sám nech si zváži či pôjde.

mukudlik
22. júl 2020

@marrya choď 👍

mukudlik
22. júl 2020

@pribinak my ideme ešte nižšie 👍

darci17
22. júl 2020

@hettinka ahoj, prosím ta, more je v tejto oblasti aké? Dá sa v pohode kúpať?