Chorvátsko, ostrov Vir - poraďte
Ako každoročne, aj teraz plánujeme dovolenku v Chorvátsku. Hľadáme skôr niečo pokojnejšie pre rodinu s malými deťmi - tentoraz nás zaujal ostrov Vir. Ak máte skúsenosti s pobytom v tejto destinácii, budem rada, keď sa o ne podelíte. Za vaše príspevky vopred ďakujem.
Viem Vám ponuknúť ubytovanie na tomto ostrove, ktorý je spojený s pevninou mostom, pláže s pozvoľným vstupom do mora s pieskovým dnom, ďaleko malá voda. Idealne miesto pre rodiny s deťmi
Tak ste ma celkom vystrašili s tou nepitnou vodou... hlavná vec, že už mám objednané ubytko a dovolenku...
@vianoce2015 prosim mail - kontakt na ubytko na vire
@vianoce2015 tiež vás poprosím o kontakt
@vianoce2015 potrebujem zohnat ubytovanie
@alenah31
Súhlasím vo všetkom okrem toho, že v už vo večšine domov majú aj riadnu pitnú vodu treba sa opýtať a za cestovku si priplatíš isť na blind ako sa povie sa dá a naozaj je to pre deti a tých čo chcú ticho. Nie je tam ani jeden hotel všetko domy a aj disko je pre mladších.
Kontakt:
0905617834,
aha@mail.t-com.sk
Kontakt:
0905617834,
aha@mail.t-com.sk
@lubomirab Na Vire je problém s pitnou vodou, kvôli kontaminácii spodenj vody splaškami z presakujúcich septikov a morskou vodou, v severnej časti ostrova majú rezervoár na pitnú vodu a postupne by sa mal ťahať vodovod. , väčšina apartmánových domov má vlasné nádrže na vodu(buď v zemi alebo klasické, kubíkové, paletové na dvore), do ktorých nosia vodu cisterny, používa sa na sprchovanie, no niektorí ju pijú (mala by byť pitná) my sme si pitnú vodu kupovali v 5/7/10litrových bandaskách 5l cca 6-8kun. ináč ja by som nepil vodu v prímorských oblastiach z vodovodu. prípadné žalúdočné problémy asi nestoja za 10-20€ navyše za vodu
Ako je to s pitnou vodou na ostrove Vir ? Momentálne sa ešte stále buduje nová vodovodná a kanalizačná sieť po ostrove . Tempo je typické pre domácich . Na Vire majú pri rod. domoch vybudované podzemné betónové
nádrže na pitnú vodu .Pitnú vodu vozia cisterny zo Zadaru . O podzemné nádrže sa domáci príkladne starajú a voda je v nich nezávadná . Na varenie , sprchovanie , umývanie je OK . Ja chodím na Vir už 8 rokov ešte nikdy som nemal žiadne problémy s touto vodou pri varení a " hygiene " . Na pitie si vodu kupujem .
Skutočnosť je taká , že majitelia tých "lacných apartmánov " nemajú tieto podzemné nádrže a vodu na "hygienu" používajú zo studne . Táto voda je mierne slaná .
Ostrov Vir je ideálnym dovolenkovým miestom pre starších a rodiny s deťmi , ktorým vyhovuje tichšie prostredie .
ahojte prave sme sa vratili z Viru, bola to skvela dovolenka... a dokonca sme aj pili normalne vodu z vodovodu, nebol absolutne ziadny problem...
@ivinka77 vy ste boli tuším tiež u Miriam, že? Alebo sa mýlim? Lebo taký nejaký nick mi spomínala
@sweetangel20 ano boli 🙂
@ivinka77 my k nej ideme teraz 9.8. 😉 nevieme sa už dočkať. Tak bolo dobre, hovoríš?
@sweetangel20 ano supis... len si vezmite nieco na komare, je ich tam mrteeeeeeeee :( ale je mozne, ze ked pojdete vy, tak budu pomenej, my sme mali 40tky horucavy, cize peklo...bolo ich jak nasr... 🙂
@ivinka77 ďakujem za upozornenie 😀 pláže boli v pohode tiež?
Boli sme práve týždeň na Vire, bolo to v pohode, ale už by som tam asi nešiel. More je pomerne čisté, bohaté na život, množstvo všelijakých farebných rybiek, videl som i sépiu v prirodzenom prostredí prvýkrát v živote. Ale v podstate tam okrem mora a apartmánových domov nič nie je. Zo dve ulice, ktoré sa dajú označiť ako centrum.
Boli sme v jednej z miestnych reštaurácií, nespomínam si na meno, ale evidentne sme nevybrali dobre, malo nás odradiť, že je prázdna. Bolo to predražené, spomalený čašník a jedlo nič moc. Neskôr sme zistili, že ostatné reštaurácie sú kvalitou lepšie, my sme náhodou vybrali tú u ktorej sme zaparkovali. Miestni stánkari ponúkajú dobrú pizzu, pekárenské výrobky či palacinky.
Išli sme aj do Zadaru, tam sme v obchodnom centre našli reštauráciu menom Flamingo, najedli sme sa skvele a len za asi 60 % ceny čo v tej slabej Virskej reštaurácii.
ahojte my sa chystáme na Vir v sobotu, prosim viete nam poradit kde sa tam oplati ist pozriet s dvoma detickami v okoli (priroda , plaze, atrakcie pre deti ) a ak bol niekto v tomto case tak ako to je s dopravou ? Je lepsie ist okolo druhej v noci zo SR alebo staci rano....?dakujem.
dakujem ivinka77 asi je to fakt o stati 🙂
My sme išli z Bratislavy v sobotu o piatej ráno, na prvú zápchu sme narazili na chorvátskej diaľnici niekoľko desiatok kilometrov pred Záhrebom, opravujú tam. Tá nás zdržala cez hodinu, keď sme konečne prešli opravovaný úsek išlo to chvíľu rýchlejšie, ale pred Záhrebom bola ďalšia zápcha, našťastie sme ešte pred zápchou mohli okamžite zísť z diaľnice a ísť cez Záhreb - tam to bolo bezproblémové. Potom sme len v rádiu počúvali, ako sa zápcha pred Záhrebom rozširuje až na 30 km. Išli sme po okreske cez Karlovac, potom pred Ogulinom či kde sme vyliezli zas na diaľnicu, opäť zápcha, zas na okresku na hodinku. Potom zas na diaľnicu a kilometer po vylezení na diaľnicu opäť zápcha🙂..... ale to už sme boli hodinku od Viru.
Cesta späť o týždeň nato, opäť v sobotu, bola úplne v pohode, len pred Záhrebom zápcha asi 3 km, ktorej sme sa šťastnou náhodou vyhli. Tie zápchy vytvárajú ich stupídne mýtnice. V podstate si zaplatíte za nič, lebo pri smole vás zápcha spomalí tak, že cesta trvá dlhšie než po okreske.
Odporučil by som, keď uvidíte na ukazovateli, že je kolóna, veriť mu, zísť z diaľnice a ísť po okreske. Idete síce 50 - 90, ale idete 🙂

Dobry den.V nasom apartmane samozrejme je pitna voda.