icon

Chorvátsko s 3 mesačným bábätkom?

karkulka111
2. aug 2018

Ist 3 mes. dietatom do chorvatska? Bol uz niekto ? Je nedojcene . Dakujem

Strana
z3
karkulka111
autor
2. aug 2018

Och baby ked citam niektore komentare tak by som aj hned isla a na druhej strane sa zamkla .... v septembri bude mat 4 mesiace a mozno nebudu zapchy ako teraz. Ja by som chcela vediet niekoho kto nekojil ako isiel autom cez noc. Rozmyslam na vodou s termoskou nemam odskusane ... muz hovori ze su aj autokanvice tak teraz neviem

simsalabim
2. aug 2018

@asia83 ved som pisala, ze zalezi na temperamente dietata. Odchadzali sme okolo polnoci, ked sa mala zobudila na kojenie. Potom spala, rano, ked sa zobudila, som ju nakojila, starsia sa pohrala na ihrisku, najedli sne sa a isli dalej uz len kusok. Neplakala vobec, celu cestu. Ziadne chovanie, prebalili sme raz- rano. Ale dcera bola kludnucke, spokojne babo. Dolezite je byt zodpovedny rodic a konat tak, aby bolo babo ok. Pochybujem, ze by niekto siel na dovcu s uvrestancom.

rebekav
2. aug 2018

Bola som s 3 mesacnym v horach na lyzovacke v zahranici. Bolo to fajn. Ale bolo minus 20. Zapadlo nam auto v zavejoch. Nuz zapotili sme sa. Ale aj tak sme si uzili tu krasnu chatu, pohlad na zasnezene hory. Nuz ale chorvatsko by som nesla v sezone. Mimosezony, koniec septembra ano, ale inak s takym malym nie. A to my mame nacestovane dost s nasou 2 rocnou. Je to trapenie aj pre dospeleho. Ale pozri, male to prezije, ale ci si to aj ty uzijes neviem... ja by som si vybrala destinaciu kde aj dietatu bude prijemne, sviezo, spanok na cerstvon vzduchu, dlhe prechadzky, nie horuci suchy vzduch a preplnene dialnice so zapchami.

taami
2. aug 2018

@asia83
To je úplne v poriadku, každý nech si robí ako chce. Len potom nerozumiem zapájaniu sa do debaty kde sa prezentujú osobne skúsenosti s cestovaním, a tie ktoré sa nezhodujú s tvojou skúsenosťou pokladáš za nepravdivé.
Mne sa tiež zdá divne že počas 3h cesty niekoľkokrát prebalujes, ale nebudem to spochybňovať.

nana1710
2. aug 2018

@karkulka111 tiež si myslím že všetko záleží od bábätka - ja by som nešla lebo boli uplakaní a nechceli spat a vydržať v aute nehrozilo viac ako 20 minút. Ani v noci by nezaspali v sedačke sami len tak. Proste by sme to nezvládli ani my ani bábo 😁

thoughtfulweirdo
2. aug 2018

@asia83 Tak v penzióne sa dá aj variť, trošku poupratovať hlavne pri deťoch treba tiež, ale hlavne je čas venovať sa venovať sa dieťatku a pokiaľ majú len to jedno, tak aj sami sebe s mužom 🙂

taami
2. aug 2018

@karkulka111
Odporúčam ti ísť. September je ideálny. Zápchy nebudú. Mám to odzite, chodím niekoľkokrát za rok od narodenia malej. Dala som si do obyčajnej termosky horúcu vodu a na pumpe zarobila mlieko. Vždy som cestovala cez deň. Idealne je cestovať mimo víkendu.

taami
2. aug 2018

@karkulka111
A i teraz nie sú tie zápchy dramatické. Nainštalujte si do tel apku Waze. Ta dáva hlásenie o zápchach a navolí ti novú trasu. Dokonalá aplikácia. Ale v sept ju zrejme potrebovať nebudeš. Kam presne chcete ísť?

alex2018
2. aug 2018

@karkulka111 ahoj. Kludne chod, my ideme tiez s 3 mesacnym do Chorvatska buduci tyzden. Vodu mam v termoske, 2 flasky so sebou. Uz sme s nim pocestovali Slovensko. V aute hned spi. V noci prespi celu noc takze ziadny problem ;) Chodili sme tak aj s mladsim a cestovsnie miluje. Nema problem aj 12 hodin v aute vydrzat. A do Chorvatska odpirucam kupit ENC a nemusis stat v rade na myto ;)
Ja ked citam niektore mudre prispevky tu tak sa musim smiat 🙂

hettinka
2. aug 2018

@zenaajmama s 2-ročným zo je na dovolenke už ťažká pohoda. Inak, najhoršia dovolenka z pohladu prispôsobovania sa dieťaťu bola, keď mala dcéra 5 rokov. Na jednej strane ešte “mala”, potrebovala ešte režim, cez obed spat, večer nevydržala dlhšie hore, ale do kočíka sa už nevosla a celkovo bola taká vtedy umrncana, náročná, aj v aute.

Balenie vôbec neberiem ako stres, chodíme viackrát za rok, presne viem, čo vziať, už rutina. Ale jasne, kto nechodí, môže stresovať.
Ubytko v 3-4* hoteloch výlučne s PP, žiadne varenie, upratovanie, čistý veget.

katren
2. aug 2018

@karkulka111 kludne chodte, len nie na vikend...my sme isli v utorok na noc a nikde sme nestali, kludna premavka....a domov tiez o tyzden v stredu 😉 vsetko brz problemov a cakania

katren
2. aug 2018

@karkulka111 a nemali sme ENC, vsade sme platili kartou 😉

zenaajmama
2. aug 2018

@hettinka čo-to už pochodene mám,mám aj väčšie dieta, takže viem posúdiť či mi to treba alebo nie 🙂
Z môjho pohľadu to je tak ako som napísala.

dzananutella
2. aug 2018

@karkulka111 nie su na pumpach aj automaty kde si mozete dat horucu vodu? Teda ak vam ide o to namiesanie mlieka... ale rozhodnutie je na vas, ci budete bojazliva mama, co sa bude doma zamykat, aby sa nieco nestalo alebo pojdete a zvyknete si. Podla mna je Chorvatsko destinacia, kde sa da vyriesit vsetko rovnako ako aj doma. Auto sa moze pokazit tak isto, dieta ochoriet tiez... a nemusi sa stat nic, odychnete si,...

helminka
3. aug 2018

@karkulka111 ja som tak bola, malý sa narodil 18.5. a koncom augusta sme išli do Chorvátska. Úplne všetko ok, akurát keď sme malého hocikovali na móle nafúkal mu vietor do očí a mal ich chvíľu zapálené. No mali sme hlboký kočík a strieška bola stále hore. V lekárni nám dali kvapky a kamilkami sme povytierali. Cestovali sme do Podstrany a v noci. Nech ráno sme tam.

alobalka
3. aug 2018

@karkulka111 určite by som nešla.

stanulienkat
3. aug 2018

Ak mas pocit,ze 3 mesacne dieta sa miluje opekat na plazi v 38 stupnoch, tak chod. Ja by som sla s dietatom k moru najskor v 12 -18 .mes.

dnld
3. aug 2018

@stanulienkat každy kto ide s 3 mesačnym dietatom tak pride tam natrie ho opalovacim kremom a sup ho na slnko 😆😆😆 ja som s 3. Mesacnym bol a mala sa mala lepsie na morskom vzduchu ako na vnutrozemskom.

stanulienkat
3. aug 2018

@dnld tam nejde o opalovaci krem,tam ide o prehriatie. Take male dueya nema este dobru termoregulaciu. Ked vidim na plazi tych blaznivych rodicov co niekolko hodin opekaju deti,je mi smutno.

somavi
3. aug 2018

My sme boli s prvou dcérou , keď mala tri mesiace . Bola to jedna z mojich najlepších dovoleniek. Krásna , pohodová , samozrejme neopekali sme sa na plazi- ak , tak v tieni a v tieni aj spinkala alebo normálne dnu v domčeku . Úžasne sme si to užili , prechádzali sa s kočíkom a pod . Za mna to bolo top . Išli sme na noc , celu cestu tam prespala . Pohodicka . S druhou dcérou sme boli keď mala presne rok . Dostala tam teploty , febrilne kŕče , ja som vtedy skoro skončila na liekoch na ukľudnenie a veeeelmi dlho som sa z toho dostávala . Čiže týždeň v nemocnici a všetci na prášky . Veľa zohralo aj to , že dom je 40 min autom od nemocnice. No najhoršia dovolenka v živote . Čiže ak chcete ísť , mysli na všetko - hlavne blízko dr,nemocnice a pod , to je moja rada . Pre istotu .

taami
3. aug 2018

@stanulienkat
Mne je strašne smiešne, keď tu niekto začne vykladať o termoregulacii...😂 zdá sa to byt zaujímavé použiť take zložitejšie slovo, ktoré ma evokovať že vieš niečo viac o biológii
Hr je európska krajina vzdialená od sk cca 600km+, a mnohokrát je v lete teplejšie tu ako tam. A poviem ti tajomstvo: aj tam sa rodia deti v lete...
A ešte jedno: len úplný psychopat by sa vypekal na priamom slnku s bábätkom. Ja trávim pri mori cca 1/2 roka a ešte dom nikoho takého nevidela.

simsalabim
3. aug 2018

@stanulienkat pozri na tuto fotku. Vidis tie vysoke, huste borovice? Tak tam, pod nimi, v hustom tieni, na lehatku, sme opekali nasu 10 tyzdnovu dceru. Tak tam prazilo slnko, ze mi tam miestami bola zima.... ako pise
@taami , nikdy v zivote som nikoho nevidela prazit babatko na slnku. Stravit dovolenku pri mori sa da aj v tieni, v case, ked slnko i tak moc neprazi.

alex2018
4. aug 2018

@stanulienkat preco si hned ludia spajaju dovolenku pri mori s opekanim sa na plazi? Boli ste niekedy v prenajatom dome priamo pri plazi v hustom borovicovom lese? Vyskusajte to niekedy ;) garantujem vam ze tam je lepsia klima ako tu na Slovensku v tychto teplotach co mame. Tu sa vam dieta neprehreje? Tiez asi len blazni chodia von na slnko. A v noci sa vam nespi lepsie pri mori a prijemnych teplotach?

winni
4. aug 2018

@karkulka111 prvorodená bola na UM, necestovali sme síce tak ďaleko, ale vodu som mala prevarenú v termoske, fľašu studenej, ak bola voda v termoske horúca, schladila som ju, ak ochladla, mali sme ohrievač fliaš do auta.

winni
5. aug 2018

@hettinka dcérka má 5 a pol, precestovali sme s ňou autom tisíce kilometrov, čím je staršia, tým sa s ňou cestuje lepšie. Naposledy sme boli autom v Litve a to ráno absolvovala odber krvi, kt. nemusí a aj tak si užívala cestu ako nikdy predtým, ono je to hlavne o tom, ako je dieťa na cestovanie naučene, mrnkať ti môže aj cestou do obchodu 😏

hettinka
6. aug 2018

@winni Tak to máte super, že takto zvládate. Napr. do Litvy by som nešla autom ani zadarmo, a to som dospelá. Nad 1000km idem už jedine letecky, alebo ako trip s dlhšími zastávkami.
Asi aj deti to majú takto rôzne, niektoré si jazdu užíva, pre iné je to utrpenie.
Syn ma teraz 11, v aute vydrží aj dlhšiu cestu, neplače, ale trápi sa, to ako matka vidím ... takže aj kvoli nemu max 500km na jedenkrát chodíme, potom prespať a ďalej.

Strana
z3