Čím nahradiť kočík na dovolenke s 5-ročným dieťaťom?
Ahojte mam takú dilemu,dcéra má 5 rokov ale neviem si predstaviť dovolenku vez kocika do ktorého sa nezmesti už samozrejme.ked je už utahana po celom dni ale predsa by sme chceli na prechádzku s mužom co navrhujú mate nejaký nápad pre 5 ročnú ako "dopravny"proestriedok miesto kocika?dakujem za všetky napady
@lienk12 a idete 😁👍👍👍
@anketkarka no je trosku rozdiel spat same doma a na izbe v hoteli ked rodic ide niekde vedla do restauracie…to je absolutne nepripustne!!
Presne take ako ti poslala @olusik112 . Mozno sa ti to zda drahe ale neboj sa využiješ to nie len teraz. Nasi maju 10 rokov balia si do toho veci a ich blbosti na plaz a aj si to tam ťahajú. Minimalne 6 rokov to bravame na dovolenky k moru. Ano je pravda, ze sa do lietadla obetuje jeden kufor a toto davame ako batožinu za 1 kufor ale aj tam nieco postrkame a obalime to ako kufor tou fóliou. Ale tak my sme sa uz naucili minimalizovať oblecenie, hlavne pre deti, Cize sa 4 osoby pobalíme do 2 kufrov, treti kufor je Akoze to vozitko a potom kazdy ma aj tak este príručnú.
@nyusika toto je velka pravda… dieta vydrzi ovela viac, ako si rodicia myslia… velku hepu vlacit v kocari 🤦🏼♀️🤦🏼♀️💐
@prasiatko30 no však presne to, že nikdy sa nemôžeš spoliehat na to, že však som blízko, však iba spí v posteli, nič sa nemôže stať.. Aj ten unos je dobrý príklad toho.... Ale žiaľ väčšina ľudí si povie, takéto veci sa nám nemôžu stať, to sa stáva iba iným....
Alebo ďalší príklad, prečo nenechať dieťa samé na izbe - poznám prípad, kde 3deti spali na poschodí, kým rodičia o poschodie nižšie sa zabávali na svadbe, a jedno z detí, 4rocne dievčatko vstala, preliezla cez okno a vypadla, tak ze sa vážne zranila, bola dlho v umelom spánku a ochrnula jej jedna horná končatina, poškodila nervové zväzky
Aby som prispela aj k otázke, autorka, porad sa tu v kočíkovej poradni, ta baba ktorá odpovedá, ma prehľad o kocikoch, možno ti vie odporúčať XXL veľký kočík, do ktorého sa zmestí aj 5rocna a vie sa vyspať, keď sa unaví....
Ja to chápem, vlani sme boli na dovolenke s ročným dieťaťom a najlepšie na celom vylete boli tie vecere, keď sme vyrazili s kočíkom do mesta, dieťa počas prechádzky zaspalo a my sme konečne mohli mať rande v meste, dobre sa najesť, užívať si atmosféru....
Sedieť na hotelovej izbe a kukať na telku, to pre nás nie je dovolenka....
@lienk12 Ahoj Autorka, skúsila by som si kúpiť alebo požičať kočík, aspoň v BA sú aj požičovne. Na margo tvojho príspevku, my sme tak boli so 4-ročným synom na dovolenke v Chorvátsku a nebrali sme kočík, lebo sme už od roka a pol žiadny nemali. Dlhé prechádzky syn nemá rád, neprejde dlhšie ako 15-20 minút. Doma na ihrisku sme ho nikdy nepotrebovali, ale tu na dovolenke to bolo blbé. A áno, od 8 sme sedeli ako takí blbci celý týždeň v hoteli na izbe a pili miešané nápoje v plechovke 😂😂😂. Nevedeli sme ani v čase okolo 5-6 ísť na 2 hodinky do centra, lebo po celodennom kúpaní v mori syn proste nevládal. Bolo to zle a už by som si vzala kočík, nech si myslí kto chce, čo chce. Teraz má syn 6 rokov, už ho asi do žiadneho kočíka nedáme, lebo váži viac ako 22 kg. Ak pôjdeme na dovolenku, musíme si prenajať 7 miestne auto a zaplatiť dovolenku aj pre starých rodičov, lebo človek si naozaj neužije tú krásnu večernú atmosféru, čo je škoda.
@lienk12 ja uz som dceru v takom veku nevozila v nicom, ale na ramenach som ju mala na "koni", ked uz nevladala samozrejme...a xkrat tak aj zaspala cestou na apartman 😅 ak ale nevladzete nosit tu chvilu tak potom kupit najlacnejsi golfac ci buginu, ale bude vam liezt na nervy dlhsi cas co sa tyka talcenia vlacenia a pod, ako to jedno odnesenie dietata na apartman
Inak.nasa 5r v pohode večer vládala... na obed si aj tak išla zväčša ľahnúť a vyspala sa ( aj tak nema co robit na slnku, vyludnila sa plaz pocas obeda, ja som vtedy mala veget :D) ... jedine tie výlety ale to sa počas presunu vyspala hocikde :D na lodi, v aute... absolútne žiadny problém so spánkom po dovolenke
Moj bude mat na dovolenke skoro 4,5 roka a aj ked kocik doma uz nejaky cas nepouzivame (necely rok), tak zvazujem, ze na dovolenku jeden vezmem 🤷♀️ a je mi tazko u riti co si kto mysli… teraz sme mali a maly aj ked poobede uz nespava, tak kolkokrat cez den nam tam vypol, alebo proste len lezal a oddychoval a my sme pili kavu…vecer sme ho uz velmi nevyuzili, kedze sme boli v rezorte, kde nic okolo nebolo.. ale teraz ideme do TR, kde budu aj obchodiky, mesto atd… proste priestor na vecerne labzovanie takurcite a teda ako vlacit dieta na rukach, radcej nech je v kociku…
Ja síce dieťa nemám, ale nie sú v dovolenkových destináciách na prenájom nejaké vozíky na spôsob rikše?
@lelelienka Ano vazne by som som dieta nechala spat so zapnutou kamerou a isla dole do hoteloveho baru sadnut. Ak si si myslela, ze by som isla do mesta na diskoteku, tak sa mylis. To by som samozrejme nesla. Bezne sa tu radi nechat babatka spat na izbe so zapnutou kamerou. U 5 rocneho, ktory prespi celu noc problem nevidim.
@bolarazjedna Tvoji rodicia to prehnali ked vas nechali same. Nevidim problem nechat 5 rocne, ktore prespi celu noc so zapnotou kamerou ked som dole v hotelovom bare. Ten poziar nestoji za hlbsiu uvahu. V takom pripade odpoeucam nevychadzat z domu lebo ta zrazi auto.
@beata_k ja by som to neurobila, ale ak je pre niekoho tak dolezite to posedenie v hotelovom bare, co uz…to ze sa tu nieco radi, je jedna vec, zdravy rozum a posudenie rizik druha.
@lelelienka Uprimne? Ja by som na taku dovolenku nesla. No bola som u rodicov na chate. Ano dieta mi spalo na poschodi kym my sme sedeli pri ohni. Ci mala som sediet s nim na izbe?
Neviem si predstaviť moju 5-ročnú posadiť do kočíka, vyzeralo by to strašne komicky pre mňa 😂 ale teda ona ma toľko energie, ze ešte nikdy ju nevyplo skorej ako nás.. Keď ja už padám na hubu večer tak ona si ešte fičí, s kočíkom by ma sama poslala kade ľahšie, ale teda, keby to už bolo nutné tak by som volila taky skladací vozík ako bol hore..
@nyusika požičiam ti moje dieťa. Len napíš termín aby bol pripravený 😂
Zalezi, kolko ma kil. Pokial do 20, to je bezna nosnost sportiakov, ja by som vzala, alebo aspon buginu. Decko zaspi hocikde, a aspon ju nebudete musiet vlacit na rukach, ked si budete chciet vecer niekde posediet.
Pripadne posunut rezim. Neskor vstat(spolahnut sa na unavu z mora, i ked na nejake deti asi nefunguje), po obede si dat slofik a fungovat do noci. Moj dvojrocak nemal problem byt aj do 11tej hore😏
Boze tieto nazory 🤦🏻♀️ byt o osmej vecer na izbe jeden tyzden v roku a nedajboh 5 rocne unavene v kociari 🤦🏻♀️ pozri si daky skladny kocik a kludne do kocika(navecer odvezie veci a vecer ditko)...my mame doma kociar do 34kg presne preto, ze ked pojdeme napriklad do Zoo na cely den, aby mala kde spat aj ako starsia a vacsia(ak ovsem bude este spat poobede)...a je mi sum a fuk co si kto o mne mysli. Robim tak ako vyhovuje mne a rodine a nijak tym nikomu neublizujem. @autorka neviem kolko ma dieta kil, ale teoreticky by bolo riesenim aj nejaky preschool nosic ale ak nemas s nosenim skusenosti, radsej kocik, lebo tvoj chrbat by to takto zrazu mohol tazko niest...vykasli sa na ostatnych v tomto pripade a urobte si tak, aby ste si ju vsetci uzili 🙂
K nazoru, ze nechat v cudzej krajine, v cudzom prostredi nechat dieta same na izbe ani nekomentujem a teda vobec nenarazam na to, ci je "naucene" byt samo alebo nie...odporucam film 2dielny "Obchod s bielym masom" a hned Vas taketo napady prejdu...😉
Btw este tu padol napad na taky vozik, ten na nejake dlhsie tahanie nie je veru pohodlny ani pre rodica a ani pre dieta-vlastna skusenost...
Zi a nechaj zit ❤️ aj velke deti v kocikoch 😛
@muskazlata90 alebo mu zabaľte kolobežku, tá je všeobecná záchrana pre "lenivé" deti 😉
@lienk12 odrážadlo alebo niečo tomu podobne. 5 ročnej snáď pohyb neuškodí. Nečudujem sa, že máme toľko chorých a obéznych detí, keď ich v 5 rokoch vozia na káre. Choré. A ešte jedna rada zo života, odkedy máme deti, prispôsobujeme sa aj im a ich režimu, čiže je mi jasné, že na dovolenke nebudem toľko žbrilat a ani toľko neuvidím ako keď som chodila bez detí... Mať deti, znamená v istých situáciach aj vedieť sa niečoho zrieknuť.
@lelelienka dieťa som nechala spať pri kamere a s druhým som kľudne vybehla na záhradu, raz dokonca do obchodu cez ulicu. Na cudzom mieste som to nikdy neurobila a pre návštevu baru už vôbec nie. Reagovala som na maminu, ktorá vyčítala, že by nenechala dieťa spať samé a jej deti ešte samé nikdy nespali. Na dovolenke je to ako moje vybehnutie na záhradu. Ak si matka pozná dieťa, že nemá stres z nového prostredia, tak nič neprípustné na tom nie je. Je to zodpovednosť rodiča a jeho priority. Tak ako ťahanie unavených detí po akciach. Je to každého osobná vec ako rešpektuje potreby svojho dieťaťa. Otázka autorky bola úplne o inom.
My keď sme tento rok boli 2x na Liptove bez kočíka a ma dva roky,, večer sme nemali problém byť vonku pospala si poobede na posteli od 4 do 6 alebo väčšinou v aute ak sme odniekiaľ išli, potom sme sa išli motať von do 22.00,,rada sa prechádza keď je tma takže problém nebol teraz bude dlho svetlo a tiež dovolenku po riešime takto, jej stačí niekedy aj 30 min a fičí do 11,, doma jej tak nedovolím, spokojnosť bola na oboch stranách
Aj ja som sa tu nedavno pýtala na nejaké vozidlo pre dieťa na letisko, lebo letíme ráno o 4 a o pol noci musíme vyraziť z domu a proste syna si poznám, viem že bude unavený urevany a budeme ho musieť vláčiť na rukách kým nesadneme do lietadla a mala som rovnaké komentáre že hádam nechcem dať štvorročného do kočíka 🤦 no rozhodla som sa že dám a nech na mňa zazeraju supermatky koľko chcú, kočík som predala keď mal rok a pol, tak kúpim nejaký skladací golfac a bude sa v ňom viezť aj na dovolenke večer keď nebude vládať

@nyusika viem že to nechcú na bežné vozenie, len na večer. Ale aj tak je to mne osobne čudné. My sme chodievali do Tatier, aj na mini túry, a ani večerom sme dieťa v ničom nevozili, nenosili. Ale zas nech si autorka spraví podľa seba, ako chce.