Čo ak na bookingu nenahlásim deti?
Technická otázka. Často cestujeme s detmi a vždy cez booking vyplname formular. 2 dospeli, 2 deti, jedno do roka a druhe ma 3. Kazde z tychto ubytovani vsak pre nas bolo zbytocne, lebo v izbach sme mali naviac detske postielky, alebo ine lozka, pricom ich nepotrebujeme, lebo aj doma spíme všetci na manzelskej posteli. Uz ste niekto boli ubytovani s tym, ze ste nenahlasovali deti? Nam by naozaj stacil obycajny apartman s jendou manzelskou postelou. Viem, ze v hoteloch nikdy nikto neriesil, kto sa v izbach nachadza. Jasne, viem zavolat do daneho ubytka. Len ma zaujima, ci si niekto bookuje ubytko aj bez toho, aby nahlasoval deti. Cena sa plati aj tak za izbu, nie za pocet osob, aby ste ma tu hned nesprdli, ze chcem vyuzivat system.
Vdaka
Ja to tiež často robím tak, že zadám na bookingu iba 2 dospelé osoby a potom si priamo s hotelom dohodnem deti (2 a 4r), lebo keď zadavam aj deti tak mi to vyhodí vždy 2 izby, čo v žiadnom prípade nechcem.
Iba raz sa mi stalo, že ma odmietli, lebo historický apartmán, deti v žiadnom prípade. 😁
A uteráky a deky deťom aj tak vždy berieme vlastné😁. Spia s nami v posteli, maximálne využívame detskú postieľku ako mantinel, aby nespadli z postele.
@queen_mary nerobia to všetky hoteli. My sme boli s dietatom pod 4. v Švajčiarsku, museli sme brat 2 izby, lebo podľa pravidiel mohol byt počet na 1 izbe max. 2. A my sme chceli byt presne v tom hoteli. No čo už. Z mojej skúsenosti to ide tak v polovici prípadov asi, teda niekedy treba aj dlhšie hľadať, kým taký hotel nájdeš, kde deti môžu s tebou spať v posteli.
@bluka2 moze byt, aj nas vo viedni jedny zrusili, ze max 1 dieta, aj ked v posteli s rodicmi. Ale inak sme zatial nemapi problem
Jednalo by sa o porusenie podmienok Bookingu, -zamlcanie skutocneho poctu osob na izbe.
@akvi veď ja to nijako neospravedlňujem 😏 píšem o tom aké situácie som riešila 🙂 máš hostí a hostí.Sú hostia čo si tak zajednajú omylom alebo tefa aj naschvál ale vieš sa s nimi dohodnúť ak treba doplatiť alebo poprípade zmeniť izbu a potom máš hostí čo sa budú hádať a hučať si svoje.
@gab1sol "pozri cez booking - ten istý hotel, už len do ponuky ti dá rozdielnu cenu, záleží, či je izba obsadená 2 alebo 1 osobou. Na screene je v ponuke tá istá izba, ten istý termín pri zadaní požiadavky na jednu osobu, akurát potom treba uviesť, či aj reálne bude jedna osoba v izbe alebo nie…"
- ale ved na tom co si dala je jasne uvedene ze pri tom nemas v cene ranajky a pri tom druhom drahsom mas zahrnute v cene...
@gab1sol Tak ja teda neviem co ratas 🙂 Bavime sa o rozdiele cene izby ci tam spi jeden alebo dvaja.
Tu mas napisane ze 2 noci pre 1 osobu 256€ a 2 noci pre 2 osoby 290€ - teda rozdiel v cene za izbu tam mas 34€/2 17€ na noc. Nasobne viac ako 2€ pri objednani cez stranku hotela ale tak to si asi nieco navyse uctuje booking...
@hiro Áno, účtujú si za raňajky, čo pri 2e rozdiele zaúčtované nie sú… No a ten rozdiel nemôžeš brať na izbu. Ak človek ide sám, ide sám, tam veľmi nenavymýšľa. Ale ak idú dvaja, tak majú možnosť zobrať si izbu spoločne (v prípade bookingu s raňajkami za 290e) alebo samostatne (v prípade bookingu s raňajkami 2x 256e).

Tak si vyberajte radšej apartmány/penzióny...nie hotel