icon

Čo pre vás predstavuje luxusná dovolenka?

28. júl 2024

Myslím, to tak, že keď ste v spoločnosti rodiny/známych tak každy povie kde bol, niekto normalne, iný sa vyťahuje.
Zaujíma ma kde mate nastavenú hranicu - toto je už luxus alebo toto je už príliš drahé.

stanzi
28. júl 2024

@laurita285 Suhlasim s tebou, tiez sme boli na Maldivach 5* rezort s AI, a teda ceny uplne niekde inde nez to co tu niektore pisu 🙈 A to bolo este predtym nez sa nam narodilo dieta, tj uz par rokov dozadu…

tilly
28. júl 2024

Pre mňa je luxusná dovolenka taká, kam si zaletím minimálne Business triedou, kontinenty Austrália alebo Amerika, alebo juh Afriky. Uvidím a spoznám aspoň 4 miesta, na ktorých budem bývať v 5*hoteloch. Budem tam mať sprievodcu, ktorý mi ukáže čo najviac a budem mať pestrý program 🤣. Ostatné dovolenky, napr. v rezortoch za xtisic sú len drahé, nie luxusné 🙊🤷‍♀️.

lakebabe
28. júl 2024

@zarrinka nenájdeš nič normálne teraz na jar boli svagrovci na Mauriciu a 10 dní s all inc okolo 9000 s letenkami a to vďaka tomu ze to kupovali dlho dlho dopredu
Moja sestra takto cestuje ze dá Maldivy za 6 týždňov do 5000 ale ona prespi hocikde, nema nároky na stravu na nič, takto pochopldila aj Afriku, Keňa, Zanzibar ale keď vidím tie fotky ja by som to nedala tie ubytovania

beataxxx
28. júl 2024

@laurita285
@lakebabe chodime snorchlovat a rezorty si vyberame aby bol dobry reef, tam byva slusna uroven aj trojhviezdovych rezortoch a nemusim mat svoj bazen, ani komornika….jedlo byva vyborne, ryby prave ulovene….mozno som vzdy mala stastie, ale vsade bolo super…a bola som aj na drahych dovolenkach na seycheloch napriklad v super luxusnom rezorte. nehovorim,ze to nebol rozdiel, ale vsetky tie lacnejsie dovolenky boli tiez super….a mam partiu kamosiek, co si kupuju lacne letenky a ubytko cez booking bez stravy, vacsinou byvaju daleko od mora, nie je to komfort, ale minuly rok ich dovolenka na belize vysla na 1200 euro….velmi skromne ubytko a strava na izbe, to by ma nelakalo, ale ked chces vidiet svet a nemas na luxus, aj tak sa da

kittykat22
28. júl 2024

za luxusnu dovolenku povazujem to, ze som v hoteli ktory je napriklad cely v mramore, ma vynomocny dizajn, viac bazenov, je super cisty, jedlo je medzinarodne a sefkuchari pripravuju nejake jedlo priamo na pockanie alebo porcuju maso na poziadanie priamo pre mna. Potom je z dovolenky aj kulturny zazitok. To som mala napriklad v Ritz Al Bustan v Omane, Ritz v Londyne, Baglioni v taliansku alebo Princess Andriana na Rhodose. Mam rada ked sa na veceru ludia pekne obliekaju a rada sa pozeram co maju na sebe 🙂 zvedavo hodnotim vlasy a saty 🙂)))) Ale cena dovolenky nie vzdy znamena kvalitu. Bola som aj na inych podla mna velmi drahych dovolenkach a nestalo to moc za to.
Ale rada chodim aj do obyc hotelo za 1200e za 8 dni ... aspon nemusim hundrat ked sa mi nieco nepaci :D som rada, ze za take peniaze mozem niekde ludrit tyzden a o nic sa nestarat a ani mi nejake problemy nevadia :D veselo zatvaram oci :D:D

micusa2222
28. júl 2024

pre mňa jednoznačne Karibik....

laurita285
28. júl 2024

@beataxxx ved ale ten názov hotela a nejakú fotečku pošli prosko 🙂 nech sa inšpirujeme

misana84
28. júl 2024

@zarrinka elafonisi, Balos, falasarna- Kréta, prasonisi- Rodos, Myrtos- kefaloniu, lefkada, Zakynthos, santoriny, mykonos…. Mám pokračovať? Cyprus- nissi…a bavme sa aj o niečom inom ako jedna pláž….Meteory, akropoly, história..,

zarrinka
28. júl 2024

@misana84 Ja len, že som sa teraz vrátila z Krety. Navštívila som aj tebou spomínané top pláže tam a za mňa des. Jediné spoločne ako tak je farba vody. Inak škoda cesty.

misana84
28. júl 2024

@zarrinka ktorú myslíš? Ako ste tam boli? Kedy- myslíš čas. Elafonisi? Tam sme boli 3 krát a je pravda že minuly rok tam už bolo veľa ľudí ale chodíme z rana

misana84
28. júl 2024

@zarrinka a čo iné ako farba vody, piesku … dajú sa nájsť aj miesta( ďalej kde nemáš ani ľudí) a Balos odporúčam menšou loďou z prístavu keď ešte neprídu tie veľké s turistami

beataxxx
Autor odpoveď zmazal
zarrinka
28. júl 2024

@misana84 piesok teda nič moc akurát klzké skaly na ktorých si tak človek rozbije papuľu. Farba vody je krásna inak nič. Život nula, vstup katastrofálny, miliarda ľudí hlava na hlave. Pri cestičke z lode na Balos na zemi kusy azbestu, plast a iný odpad. Mozno ráno o piatej fajn, inak des. Ľutujem každý cent, ktorý ma to stálo.. A super bolo keď som hovorila s domácim na lodi, vravel že sa čuduje ľuďom,ze do tej vody namočia čo i len nohu s ohľadom na chýbajúce toalety...
Ale chápem, každý máme rôzny pohlad na vec. Chápem, že niekomu sa tam môže páčiť.

misana84
Autor odpoveď zmazal
beataxxx
28. júl 2024

@laurita285 Ty uznavas len dovolenky ako pises tyzden za 15 tisic,ja sa v takych relaciach nepohybujem a vzhladom na tu ironiu Ti urcite neplanujem posielat fotky ako pises “starych crepov….ja cestujem kvoli prirode a Ty asi kvoli luxusu, nemozeme byt vsetci rovnaki, ale ubezpecujem Ta, ze stare crepy to neboli🙂🙂🙂

mamina7070
28. júl 2024

@beataxxx pls napis mi rezort kludne do IP ja uz mam sice vybraty ale viem este zmenit

misana84
Autor odpoveď zmazal
misana84
Autor odpoveď zmazal
beataxxx
28. júl 2024

@mamina7070 poslala som, aj fotky🙂

amelie2017
28. júl 2024

Ja uz vidim diskusiu, ako si niektori ludia mozu dovolit take drahe dovolenky 😂😂

Pre mna by bola aktualne luxusna dovolenka niekde v chate v lese, kde by bolo max 20 stupnov a ziadny ludia 😀
Kedze pracujem v rezorte, nechcem nieco podobne ani vidiet 🙈

liusa82
28. júl 2024

@amelie2017 aj ja si myslím že sa tu schválne pretekajú za čo najviac.. aj som si myslela že to tu nejako obdobne dopadne ako súťaž😀ja rezorty tiež nemusím preto tam ani nechodíme.Nemám rada plnku na plnke.Ale zase kedže chodíme po vlastnej osi,by som nespala ani v nejakom hovníku.Všetko s rozumom vyberať.Presne tak.Najlepšie je,čo najmenej ludí🙂

amelie2017
28. júl 2024

@liusa82 tak ja to neberiem ako pretekanie, ak na to ludia maju, tak pre nich super. Aj mne by sa pacilo navstivit rôzne miesta, aj tie pre "snobov", aj tie do dobrodruznejsie ci skromnejsie. Ako tu bolo viackrat spomenute, luxus moze byt ozajstny luxus za tisicky eur, ale luxus moze byt aj to, ze si niekde 5 dni v klude oddychnes. Pre mna je aktualne luxus aj to, ked idem sama na zachod 😂

mamina7070
28. júl 2024

@amelie2017 presne pre mna osobne by bol najvacsi luxus aktualne byt aspon tri dni sama doma jedlo poriesim donaskou a len bazen a knihy
a zajtra praca a snivam dalej

amelie2017
28. júl 2024

@mamina7070 mne aktualne konci prestavka v praci 😭😭 a hor sa s usmevom otvorit restiku..

rozculena
28. júl 2024

pre mňa je luxus voľný víkend..........nemala som 6 rokov......

espeo
28. júl 2024

Jachta s kuchárom je podľa mňa luxus. Jadran alebo karibik

marsmykkok
28. júl 2024

@misana84 myslím, však pozri si len Inviu, na 9 dní 7 nocí je tam pre dvoch dospelých kopa ponúk okolo 4300 eur, teda 2150 eur na osobu. A keby si zoženieš sama letenky lacnejšie a ubytko, vyjde to ešte menej možno. Dnes ani tá exotika nie je až drahá oproti bežným dovolenkám.

marsmykkok
28. júl 2024

@zarrinka Tak za mňa je top čistota, všetko funkčné, nemusia byť zlaté klučky, zariadenie mám rada moderné, ale kedže na izbu sa chodím fakt len vyspať, znesiem aj staršie, pokým je funkčné a vyzerá zachovalo. Jedlo aby nebolo obschnuté pečivo, najlacnejšia šunka, káva a tak, musí byť primeraná kvalita a chuť, ale zase je mi jedno či je výber z 4 jedál na obed alebo ich je tam 50 a všetko na jedno kopyto. Rovnako minibar, nepotrebujem tam ovocie a podobné blbosti aby mi to tam hnilo ak sú dostupné v areáli. Musí byť dobré Mojito a hlavná je pri mne poloha, pri mori v prvej línii, pekné mora a blízkosť mesta, nie niekde na samote byť zavretá celé dni v rezorte, hlavne že je tam kopa žrádla ako mnohým Slovákom stačí. A za tú polohu a pekné more sa pripláca dosť.
Inak izbu zo všetkých uhlov a žrádlo nefotím ani ja, aj ked napríklad ako tento rok som bola v krásnom prerobenom hoteli. Detto jedlo. Fotím, čo doma nemám, teda more, pamiatky a tak. Jedlo a kúpeľňu a izbu mám aj doma, nevidím význam to fotiť.

misana84
28. júl 2024

@marsmykkok nemyslím…na dovolenku cez cestovku v rezorte aj strava musíte počítať min 7000-10000

zarrinka
28. júl 2024

@marsmykkok izbu nefotím ani ja, buď spoko 😉 zas je veľmi dôležité prečo ide človek na dovolenku a čo od nej očakáva. Ja si s mužom potrebujem fakt oddýchnuť, znesieme max 2 výlety. Inak potrebujeme len more a kľud a pohodlie. Tam kompromis nie som ochotná urobiť. Každý to máme ale nastavené inak a preto je pre mňa max nevhodné pýtať sa na cemu dovolenky. Ako píšem, každý sme nastavený inak a tak je to ok. Preto je aj ponuka a možnosti tak široké 😉