Luxusná dovolenka v Grécku

8. máj 2023

Ahojte, nikdy sme neboli v Grecku. Tento rok by sme chceli ísť na mesiac do nejakého domčeka na pláži, ale…
Hľadám nejaký vyšší štandard, nemusí byť uplny luxus, no lepšie domky nachádzam len ďaleko od mora. Tie na pláži sú otras. Staré hrozne apartmány.
Chceme ísť autom, najbližšie mi vychádza oblasť Chalkidiki, mám len ja ten pocit alebo je to skutočne niečo podobne ako Chorvátsko.
Nechce sa mi ísť toľké kilometre a byť sklamaná.
Máte niekto nejaký tip, alebo viete poradiť. Ďakujem

smajliica
9. máj 2023

Čo je pre teba vyšší štandard? Aká cca cena? Očakávania? Na akej stránke hľadáš? Nejaký špeciálny dôvod prečo chceš ísť autom?,

autor
9. máj 2023

@smajliica proste auto, je to zbytočne rozoberať.
Domček, apartmán +- 10k na tie 4 týždne pre 2 dospelý a 2 deti. Nemusí byt priamo na plaži, ale blízko. Hľadala som len na booking a airbnb. Iné nepoznám. Vyšši štandard si predstavujem asi takto: niečo novšie, moderne, hlavne čisté, super by bolo keby to bolo aj s upratovaním a keby mal aj bazen (ale nemusí byť).

domiklik
9. máj 2023

No odporúčam ísť na ostrov, Milos, skiathos alebo celkovo na nejaký grécky ostrov, vo všeobecnosti tam nájdeš vyšší štandard ako na pevnine, normálne z pevniny trajektom. Druhá vec, pokiaľ hľadáš v máji niečo kde chceš zotrvať mesiac, tvoje možnosti sú značne obmedzené, hľadáš neskoro...

familytravel
9. máj 2023

Už je dosť neskoro na hľadanie takejto dovolenky. Ale skús ešte pozrieť TUIVillas. Možno tam niečo nájdeš.

vevesh
9. máj 2023

Skus hladat na tyzden a ze by ste menili oblasti-skor sa ti podari najst. A z mojej skusenosti- cim dalej od mora, tym lacnejsie ubytovanie, aj ked omnoho vyssi standard. Suhlasim, ze je teraz neskoro hladat, ak chces niekde byt cely mesiac cez toto leto...

akiana
9. máj 2023

Autom do Grecka?? To pojdete 3 dni?

vevesh
9. máj 2023

@akiana preco 3 dni? Da sa ist aj trajektom- to je pohodlnejsie a trva iba 24h. A bez trajektu sa normalne da zvladnut grecko za 1 den-12h z ba..🤔🤔🤔🤔

micusa2222
9. máj 2023

treba osloviť Hydrotour,,dobrá cestovka, ale aj vysoké ceny..budete určite spokojní..

eliska13
9. máj 2023

@akiana z východu tak chodia bezne

smajliica
9. máj 2023

Tiež by som sa zamerala na ostrovy. Keď idete autom tak tie malé bez letísk sú väčšinou lacnejšie a asi aj lepšie. Je už neskoro hľadať ubytovanie na celý mesiac, skús to rozkúskovať.

matabb73
9. máj 2023

Grécko určite nie je ako Chorvátsko. Na Chalkidikách je krásne. Pláže sú pieskové, voda čistá teplá. Keď idete autom, môžeš si nájsť ubytovanie cez booking také, aké sa ti bude páčiť najviac. Mne sa veľmi páčilo v Sarti, ale už tam býva dosť turistov. Krásne je aj v Sykii a Toroni. Tu na MK je skupina "Autobusom/autom do Grécka". Je tam veľa príspevkov o cestovaní do Grécka a aj veľa fotiek. Oplatí sa preštudovať aj staršie príspevky.

matabb73
9. máj 2023

@akiana bežne ľudia chodia do Grécka autom. Dá sa aj jedným šupom. Z BB za 15, 16 hodín. My sme išli s prespaním v Srbsku, lebo sme boli s dcérou keď mala 7 rokov.

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz