Dá sa cestovať do Turecka s chybným pasom?
Dobry den, mam chybny pas, vyrabali sa minuly rok. Teraz neviem ci si ist vybavit pas do 2. dni snad nehude meskat alebo mozem aj s tymto kludne letiet. Dakujem
@luliu rozumiem, ze OP v Turecku nie je pas ale podla toho co je napisane v pase uvidia platný a ked nejde čip, tak neverim tomu, ze by v Turecku v dovolenkovej sezóne posielali ludi domov. Oni su neni zase nejaky striktný. Ja si ani nepamatam, ze ho davali do stroja, len chytila a kukla a poslala dalej. Ak mam zaplatenú dovolenku a nejde vymenit termin, ja by som to riskla. Aj s vedomím, ze by som musela jeden den obetovať a ist pre potvrdnie o pase na veľvyslanectvo. Ten OP som myslela iba na preukázanie, ze som ja ako druhy doklad. Pre mna je záhada, ze preco riesia pasy ludia neskoro, kazdy rok meškajú a kazdy rok su tu tie iste temy. Detom davame robit pasy v decembri, vzdy vyheneme cez prazdniny. Nastastie uz dostali 5 rocne.
@betulinka1 z pracovnej skusenosti mozem potvrdit ze ludi otacaju uplne bezne ak je dovod… dovolenkova sezona s tym nic nema
@kacusik69 priamo v Turecku? Ak ma v ruke pas, ktory je fakticky platný podla toho co je na nom napisane.
@betulinka1 pasy sa davaju do citacky
@betulinka1 do čítačky dávajú každý pas, rad za radom. Chodíme pravidelne do Turecka a vždy dávajú do čítačky, aj tam, aj u nas