Dá sa stihnúť Egypt za týždeň?
Ahojte, je možné nájsť zájazd cez cestovku do Egypta na max 7 dni? Išla by som s mamou a viac ako tyzden nechceme. Chcela by som spojiť pár dni pri mori s výletom do Luxoru, k pyramídam a do púšte na ťavy. Tiez niečo nie velmi drahé. Dá sa niečo stihnúť za tých pár dní či sa vlastne také krátke pobyty ani neorganizujú?
Radšej pyramídy…máte tip, do akej oblasti ist na týždeň, aby sme stihli pyramídy aj niečo iné?
@yanaat momentálne je veľmi populárne letovisko marsa matrouh, hovorí sa mu egyptský karibik. Pyramidy vzdialene 4 hodiny, rátaj s tým ze o 4 ráno sa ide z hotela. Pre rok 2025 pribudla novinka od hydrotouru letovisko Ain Soukhna. To je tam do 2 hodín od Kahiry, výlety ešte cestovka nemá zverejnené.
Na pyramidy z Hurgady zabudni, je to blbosť, vzdialenosť obrovska, do 8 hodín.
Výlet cez cestovku do Kahiry je okolo 120 eur.
@yanaat dá..čoby nedalo..my sme za7dni boli v luxore karnaku hatsepsutinom+let balonmi a plavba po nile..,to za2dni v ďalší deň štvorkolky v pusti a ďalší otvorené more a ostrov Orange..keby sa nám chcelo,krásne by sme stíhali pyramídy ale tie ma nelákali..doporučujem si na FB vyhľadať ck lmholiday..je to CZ ck robia na mieru zájazdy,malé skupiny a sú cca o 30%lacnejsi..zarezervuj si vopred,naplanuj a pobehas celý egypt
@abbey1 všetko sa dá keď sa naplanuje...ck lmholiday robí zájazdy z hurgh,aj letecky vnútroštátnu do kahíry a puramid,Marsu,a iné..kuknite si..som rada že som ju objavila a ešte sú aj lacnejší ako ck cez kt sme sli
Boli sne takto na tyzden pred 20 rokmi s vtedy este priatelom. Stihli sme Luxor, Gizu, aj stvorkolkami v pusti. Pocitaj s tym ze den pri pyramidach zacina rano o cca 4 nastupom do autobusu, pretoze he zo velmi daleko. Teraz sa uz da ist aj letecky, ale to je teda o dost drahsie ako autobusom. Cize popri tychto 3 vyletoch toho uz vela nestihnes, ale da sa to. Drzim palce nech aspon Faraona vynechas, lebo he to dost neprijemne...
@katty123456 Jasne, že sa dá. I na Mesiac a späť, ale stojí to za to? Radšej si v kľude užiť dovolenku, keďže chcú i more.
@abbey1 všetko sme krásne stíhali..ono záleží či si typ čo sa vyvali na lehátko a tel v ruke,alebo chces krajinu vidieť i mimo resort...aj 1dnove výlety na lodi máš s kúpaním v otvorenom mori a 2dni sme sa čisto len svachtali pri hotely..
@yanaat my sme boli minule leto na 2 týždne. A oddýchnuť na pláži som si skoro ani nestihla 😀

@yanaat aj Luxor, aj pyramídy, aj ťavy? To už máš 3 dní. Prílet, odlet 4,5... kedy sa chceš vystrabit z faraónovej pomsty? Niečo musíš ubrať 😀