icon

Deti na pláži bez oblečenia - áno/nie

2. mar 2025

Ahoj ahoj ahoj
Ideme na dovolenku a s kamoskou sme sa bavili o jednej veci a to, či nechávate svoje deti / cca okolo roka/ behať po plazí hole ? Ideme 3 rodiny, jedna hovorila že v žiadnom prípade pre infekcie z piesku a druha že úplne v poriadku áno, že sú to deti. Ja s tým úplne nie som stotoznena ale zas ani to nevyvracam - prosím aky máte na to názor a ešte jedna vec - čo ak nastane “fotenie” sme totiž rozdelení cca 1/2 na 1/2 jedna skupina nemá problém s netom a zverejnením fotky dieťaťa ( nie hole ale reálne tvar a deti) a ďalšie áno …
Nevzniknú zvytocne hádky ?
Ako sk toto vysvetlit ?

Strana
z2
denkabemommy
2. mar 2025

Urobiť si tak ako to cítiš ty, a nedávať cudzie deti na internet 🤷🏼‍♀️. Vybavené

mamina7070
2. mar 2025

v ziadnom pripade nemaju co behat hole, riskujes okrem ich ohrozenia aj pokutu alebo vazenie podla krajiny

nehovoriac o hygiene a zdravotnych komplikaciach najma pre dievcata (v piesku mozu byt vajicka parazitov atd

lucia13022023
2. mar 2025

Malý ma 2r a pri mori sme boli už asi 7x za jeho život a teda ani raz nebol nahý, ani keď bol malé bábätko a ani za celé roky co cestujem som nevidela nikdy nahé dieťa. Neviem komu to môže pripadať ok 🙆‍♀️
A teda fotky by som riešila tak, že by som rešpektovala tých, ktorí svoje deti nezverejňuju. Ak by sa mi ta fotka veľmi páčila, spýtala by som sa, či ju môžem pridať ak nebude vidno tvar dieťaťa.

mamina7070
2. mar 2025

a este jedna vec fakt by si urobila svojmu dietatu ze jeho nahe fotky budu desatrocia kolovat po pedofilnych webov a budu sa nad nimi ukajat uchylaci ?

lebo to presne sa deje na tychto plazach kde nechavaju neuvedomeli rodicia behat svoje male deti nahe

oblecenie99
2. mar 2025

Aj toto je jeden z dôvodov, prečo som samotár na dovolenkách a nechodím s tzv. partiou . Aby som takéto prkotiny riešila už vopred s inými 🤦 ináč, rešpektovala by som prianie a fotky nezverejňovala. A môj syn nebol nahý ani pri bazéne na záhrade u starých rodičov, nie že na verejnosti. Že to niekoho vôbec napadne, nechať malé deti pobehovať nahé v súčasnosti, kedy sa dá urobiť fotka pomaly s hocičím..

dixitka
2. mar 2025

Bola som so synom na dovolenke, keď mal 1,5 r. a ani by mi nenapadlo nechať ho nahého 🫣 okrem toho, čo tu už odznelo, ešte doplním, že malé deti treba chrániť pred slnkom, čiže nahého by som syna v tomto veku nenechala ani na opustenom ostrove 😉
Cudzie deti určite na net nedávať, treba si to ujasniť vopred. Ak niekto chce dať na net spoločné fotky, nech tam ostatné deti vycenzúruje (napr. tvár prekryť smajlíkom).

andreakotesova
2. mar 2025

Moje deti som nikdy nenechala behať hole po plazi, či na kúpalisku. Vždy mali plienku, alebo plavky. Vždy.

jamimo
2. mar 2025

my nemáme deti, ale som absolútne proti nahým deťom na kúpalisku, pláži...Vždy som to tak mala, aj pred 30 rokmi🚩 nielen v dobe mobilných telefónov, keď má každý prirastený mobil v ruke, alebo aj v mori, na krku v plastovom obale🤦 Ak si neželáš zdieľanie fotografií na soc. sieťach, stačí to krátko, výstižne a asertívne oznámiť zvyšku partie... Žiadne hádky, proste moje hranice. Každý normálny súdny človek by to mal akceptovať 🤷‍♀️, (i keď viem, že nie 😵‍💫)
Moja švagriná neposiela fotky dieťaťa ani rodine... moja mama sa hnevá, má "iba" asi 20 print fotiek, ja žiadnu =rešpektujem, neriešim, nerobím z toho drámu...

januska12323
2. mar 2025

Na kúpalisku ho tiež nechávaš behať holého? Neviem kto ešte v tejto dobe nechá dieťa odhalené na verejnosti, o takom človeku by som si pomyslela svoje. Zverejňovanie fotiek tiež nechápem veď si foť svoju rodinu a spoločné len keď budú súhlasiť všetci, aký problém.

zuzubb007
2. mar 2025

Nikdy by som nenechala behať deti hole, a podľa mňa ani žiadna normálna mamička, malé dieťa má mať plavkové nohavičky a neobčuravat všetko naokolo dospelý by mali mať rozum

javiemneviem
2. mar 2025

Dve deti. Plavky od 4 mesiacov. Jednak hygiena, jednak ľudia. Jednak pedofil kde tu. Jednak cudzí ľudia môžu zachytiť moje dieťa na foto a v žiadnom prípade nebude na žiadnej foto nahé. Po druhé. U nás je no go zverejniť foto deti na internete. Rešpektuje to absolútne každý. Rodina aj kamošky. Na oslave napríklad keď sa fotia deti si sestra stiahne svoje bokom a sfoti si ich aj samé, aby si to dala net. Koniec diskusie. Nevidím dôvod na hádky. Každý máme svoj názor a každý ma byť rešpektovaný.

jamimo
2. mar 2025

@januska12323 tak to by si sa čudovala... My trávime dosť času so známymi a ich deťmi potulkami svetom a nechápeme 🤦🤦🤦 chlapec 8-10 rokov a nahý behá po pláži 😕 Už sme pár x naznačili, či mu netreba plavky... A hádaj kto bol za debilov? Rodičia žiadny alternatívci, ani hippies... Tvrdili, že nahota je deťom prirodzená a oslobodzujúca. Otec MUDr, matka pedagogička 🤷‍♀️
PS:My nezdieľame ani naše fotky, čo koho po tom, jade chodím, kedy, s kým, čo mám v obývačke...

biba_18
2. mar 2025

ja keď tak rozmýšľam ... dieťa nie že nechodilo bez spodného dielu plaviek, dokonca nechodilo bez trička na plávanie, až keď bol starší a už vedel že sa treba skrývať pred slnkom ...

flatwhite
3. mar 2025

@jamimo kolko?! 8-10 rocny? Fuuu tak to mne by uz aj v tom veku bolo trapne behat po plazi holej😀 to si fakt neviem predstavit

lauriik
3. mar 2025

Dieta nahe urcite nie. Ja som to fakt ani niekde vo svete nevidela, ze by hole deti behali po plazi. Nevies ci to nebude zakazane. Navyse uchylaci mozu byt vsade.
A fotky? Ved ty sa odfot sama so svojim dietatom a zverejni a ostatnych davat nikde nemusis, ci?

jamimo
3. mar 2025

@flatwhite úplne vážne, nechutné a nám trápne aj za nich. Ľudia keď kráčajú okolo= vidíš tie nechápavé pohľady. (sme sa s mužom rozprávali, že to je choré, aby mu to dovolili, to keď pôjde na plavecký výcvik zo školy, aj tam bude behať holý okolo bazéna? 🤦) Obhajujú to tým, že od mala neznášal plavky a deti predsa vedia prirodzene čo je pre ne najlepšie 🙄 (veď hej, deti neznášajú papučky, čiapky, ponožky, rukavice, ale dieťa má mať aj určité hranice a výchovu...)

flatwhite
3. mar 2025

@jamimo jezis ano deti vedia vsetko najlepsie, ty bud otrokom dietata a neurcuj mu hranice😀je to strasne divne ked ja si predstavim, ze uz v 10 rokoch som mala menzes a musela nosit normalne podprdu, no kde by som behala po plazi nahata.

jamimo
3. mar 2025

@lauriik fakt? Ok, netvrdím, že sa to deje masovo, ale my to vidíme bežne... Nahé dieťa vo vode, piesku, na lehátku, na rukách rodiča 😕 Vždy sa nejaké nájde.. Raz som tak rozmýšľala nad takým sociálnym experimentom, že ako by tí rodičia zareagovali, ak by ich niekto oslovil s tým že: Dobrý deň, my sme medzinárodný team na sledovanie pedofilov, dotyčný sa nachádza v rádiuse 20 metrov, nevadí vám to? Niektorí rodičia fakt spia na vavrínoch, skutočne si asi ani nevedia predstaviť, že sa to deje a potom "Dobré ráno" 🤦
PS: mne vadia aj ženy na pláži hore bez-kto je na to zvedavý 🙄 Jedine na Malte prišla dotyčnú upozorniť upozorniť plavčíčka...

jamimo
3. mar 2025

@flatwhite konkrétny títo rodičia to vnímajú ako slobodu dieťaťa v prírode, nespútané- no hotový Robinson... Ešte mám také 2 prípady...
1. Nahé batoľa.... pýtame sa, či nedajú dieťaťu UV oblečenie, alebo ľanovú košieľku... Odpoveď - Niééé veď malé bacuľaté dieťa je také rozkošné 😵‍💫 (hej, hej rozkošné 🤦 ale pre koho?)
2. Mužovi prišla gratulácia k narodeninám do whats upu od kamarátky. Všetko najlepšie... S dodatkom (sme na záhrade...) a 3 fotkami. Na poslednej ich dcéra (3. roky) v bazéne nahá s rozkročenými nohami. Chlap mi to ukázal, a dobre zanadával či im už.... a vymazal. Slušne jej napísal, že čo mu to poslala a že si to nepraje... A ona? Odpoveď : Veď aká je zlatá, ako sa pekne hrá v bazéniku 🙄 Bodka....
Nuž, komu není shúry dáno v apatiece nekoupí 🤷‍♀️
Ešte teraz mi zdvihlo tlak, keď to píšem. Ja to fakt nedokážem pochopiť...

jamimo
3. mar 2025

tak napr...

kiki68
3. mar 2025

Nahy bol raz par minut, inak nie. Ma vzdy plavky. Ale vela ludi nechava deti nahe, co som si tak vsimla. Nas ani nechce byt nahy bez plaviek.

zuzinabila
Autor odpoveď zmazal
estellas
3. mar 2025

Ja by som nedovolila deťom behať, obávala by som sa že si ho bude nejaký pedofil fotiť.
Nie je to hygienické.

sissy27
3. mar 2025

Urcite by som nenechavala rocne dieta nahe - v prvom rade kvoli kadejakym uchylom (ano viem, im staci aj dieta v plavkach, ale nebudem im to ulahcovat) a aj kvoli hygiene - hygiene dietata (nemusi mat piesok a kadeco vsade) a aj hygiene okolia (rocne dieta urobi potrebu kde to nanho pride a nemusi sa na to ani nikto pozerat a uz vobec do toho stupit).

tassyn
3. mar 2025

Nedávala by som deti behať nahé, vždy sme mali plavky, hlavne kôli fotkám, teraz nevieš kde je aký úchyl takže by som bola opatrná.

minenkaa
3. mar 2025

Určite oblečené ,už len pre ich ochranu a aj treba iných rešpektovať ,nie každý sa chce dívať na nahé decko,verejná pláž ,ak ste na súkromnej a je to tam dovolené alebo je k domu súkromná pláž tak kľudne nahé

vevesh
3. mar 2025

Nikdy neboli nase deti na plazi nahe, aj ked sme na nej boli samy.....a z mojho pozorovania je to take vychodoeuropske specifikum, ze na normalnych plazach sa premavaju hole deti do skolskeho veku....🙄🤐🤐a v poslednej dobe kvoli agresivnemu slnku plavaju deti bud v uv spf 50 oblecku- tricko+ dlhsie leginy alebo v neoprenoch- same uprednostnuju toto oblecenie, aj ked maju klasicke plavky...😏

papulienka48
3. mar 2025

no spodok by mali mat oblecene urcite, predsa len ani tebe by asi nebolo prijemne keby sa ti piesok dostal "tam" a druha vec je presne ako si pisala - infekcie..sprav si ako to citis ty 😉

sagitta33
3. mar 2025

@flatwhite Chalani sú v tomto pomalší.

sagitta33
3. mar 2025

Naši chlapci do vody plavky nosia, ale keď sú na deke tak ťaž sa vyzlečú aby neboli v mokrých a starší je už tiež 10 ročný. Pedofila by som sa viac bála na WC než že ho bude fotiť.

Strana
z2