icon

Deti na pláži bez oblečenia - áno/nie

2. mar 2025

Ahoj ahoj ahoj
Ideme na dovolenku a s kamoskou sme sa bavili o jednej veci a to, či nechávate svoje deti / cca okolo roka/ behať po plazí hole ? Ideme 3 rodiny, jedna hovorila že v žiadnom prípade pre infekcie z piesku a druha že úplne v poriadku áno, že sú to deti. Ja s tým úplne nie som stotoznena ale zas ani to nevyvracam - prosím aky máte na to názor a ešte jedna vec - čo ak nastane “fotenie” sme totiž rozdelení cca 1/2 na 1/2 jedna skupina nemá problém s netom a zverejnením fotky dieťaťa ( nie hole ale reálne tvar a deti) a ďalšie áno …
Nevzniknú zvytocne hádky ?
Ako sk toto vysvetlit ?

Strana
z2
jamimo
3. mar 2025

@sagitta33 tak, ale aj na deke môžu mať osušku okolo pása, alebo dať suché druhé plavky, kúpiš za smiešnu sumu...

wilkova
3. mar 2025

Tak nam sa v HR stalo, ze do kaviarne prisiel par s cca 5-6 rocnym dievcatkom, uplne nahym... Neviem, ale bolo to neprijemne, neviem to popisat. Zrazu pred kaviarnou zastal chlapik (trosku obdalec) a zacal fotit. Prisla casnicka, ze co foti (uplne zjavne to nahe dieta vnimal aj personal a ostatni ludia) a chlapik, ze okolie, more a tak... Poslala ho prec, rodicom nic nepovedali, cele to bolo pre vsetkych nekomfortne.
Takze za mna nahe deti NIE.

wilkova
3. mar 2025

Ta kaviaren bola priamo na plazi. Proste 5m od mora. Som zabudla napisat.

jamimo
3. mar 2025

@wilkova pravdu píšeš, je to tak divne nepríjemné. No a rodič, kt. je v pohode s nahým dieťaťom, ešte vojde do reštaurácie, zbohom rodina 🤦🤦

majlo1234
3. mar 2025

Ja som rocneho nechavala bez plaviek, asi aj dvojrocneho, trojrocnemu som uz nanutila plavky. Ale teda napriklad v chorvatsku mi za to panie vynadali, niesla som ho domov z plaze na rukach. Presne v zmysle komentarov tu, ci mi je jedno, ze aa na nom mozu ukajat pedofili
Tento rok sa uz chystame do fkk kempu, pre kludnna dusi😀

dannieja
3. mar 2025

Holé deti určite nie - infekcie z piesku/vody, nikdy nevieš, aký úchylák ich tam bude očumovať a nebodaj tajne fotiť plus malé dieťa sa takto holé aj hocikde vyciká, čo nie je ohľaduplné voči ostatným návštevníkom pláže. Fotky dávať na net striktne zatrhni ak si proti, to musí druhá strana rešpektovať, ide o tvoje deti a tvoje pravidlá. Nech si fotia a vešajú svoje deti.

dannieja
3. mar 2025

@jamimo presne si to veľmi dobre popísala, však tí ľudia niektorí sú fakt mimo. Máme tiež v okolí prípad, že mama odfotila syna úplne holého rozčapeného a fotku dala do rodinného albumu. 🤷 Ja nemám vo vlastnom mobile ani jedinú fotku svojho dieťaťa holého. Už keď bol bábätko som ho aj na pláži prezliekala tak, aby naňho cudzí nevideli. Jasné, že keď tam bol niekto z rodiny tak som ho nezakrývala za každú cenu a nerobila scény, ale odmalička ho privykám na to, že nie je ok chodiť kade tade holí.

gab1sol
3. mar 2025

Mám podstatne staršie deti a doteraz boli na pláži nahé len na moment - dať dolu mokré plavky a okamžite obliecť suché. Alebo do oblečenia. Samozrejme, žiadne pretŕčanie, ale šup šup. Minulý rok som si všimla, že staršia má už aj s tým problém, tak sa zahaľuje uterákom, čo kvitujem. Takže ja patrím k tým, ktorí to nepovažujú za štandard.
Čo sa týka fotografií, plne rešpektujem, ak si to niekto neželá. Ak sa aj odfotíme ako skupina, vždy sa odfotíme aj len ako rodina a keď tak, to zverejňujem. Ak zverejňujem fotky s inými, tak vždy sa opýtať a mám súhlas.

betulinka1
3. mar 2025

Nie nikdy. Vzdy mali plavky. Jednak aj ked ty nefotis, nikdy nevies kto fotí. Mam kamosky prokurátorky a som od nich poucena 🙈 uz roky rokuce. Nedavam ziadne fotky ani len na fb a to tam mam len rodinu a kamosky co su mi ako rodina a iba oni mozu vidiet moj obsah.

jamimo
3. mar 2025

@majlo1234 tak ja by som ti nevynadala, ale povedala by som si chúďa dieťa, ak jeho rodičovi nevadí nahota na verejnosti (dieťa nemá na výber, rozhoduje o tom rodič...) No a ak sa chystáš na pláž FKK s dieťaťom, tak... 😕

majlo1234
3. mar 2025

@jamimo mne pride nahota prirodzena, a zdravsia ako zaparovat si zadok v plienke, ked je tak horuco. Ale rozumiem ze malinke dieta si vybrat nemoze. ked si to tak vezmes, do urciteho veku sa deti za svoju nahotu nehanbia, tak ma ani nenapadlo, ze by mu to mohlo vadit. On by aj teraz bol nahy rad.
Jediny faktor su pedofili, to beriem. Ale je naozaj otazne, ci niekto bez mojho vedomia dokaze spravit take fotky, aby sa na nich ukajal. A v dobe AI uz je to asi aj jedno

sono2
3. mar 2025

Samozrejme že nie nahe. Už z situácie, neviem, čo máš, ale chlapci si zvyknú naťahovať. Nad mojou dcérou stal minulý rok chlapec, ona sa hrala už má 5 a chlapec síce ešte menší ale teda čo s tým vyvádzal, normálne som musela s dcérami odíst. Absolútne sa to nehodí. Mne samej to bolo nechutne, ešte na úrovni tváre mojej mladšej ako sedela. Rodičom to evidentne nevadilo.

jamimo
3. mar 2025

@majlo1234 áno nahota je prirodzená, súhlasím, že aj zadok treba vyvetrať... Avšak nie na verejnom priestranstve, v dnešnej dobe, kedy už fakt ani len netušíš kto býva vedľa teba, alebo leží vedľa teba na lehátku... 🤷‍♀️ si treba súkromie a svoj intímny priestor extra chrániť, ešte viac u detí...
A keby len dnes, mám kamošku 60. rokov, dodnes nemá spracovanú traumu, ako ju sused sledoval a vždy "náhodne" stretol, nepríčetný lesklý pohľad, natrieskaný rozkrok...Prasa chlípnické. Za domami v poliach jej dal taký francuzák, že skoro skolabovala. Mala 11 rokov!!! Vtedy, pred 49 rokmi!!! Bála sa to rodičom povedať, silná katolícka rodina, neverili jej... Dodnes na to spomína s hnusom 😕 Je fajn ak búšime do tejto témy, aby ľudia vedeli, aby deti vedeli, kde sú hranice intimity, súkromia, dôvery, odvahe zdôveriť sa. Najsmutnejšie na tom však je, že rodičia ponúkajú vábičku a nevinnú korisť - obeť na zlatom podnose 🤔
https://www.aktuality.sk/clanok/hbBoHJC/slovens...
https://www.noviny.sk/krimi/100604-z-ticheho-su...
https://myzilina.sme.sk/c/5083639/zilinski-poli...
https://www1.pluska.sk/krimi/domace-krimi/zhroz...

jamimo
3. mar 2025

@sono2 otras... a rodičia pohodička... Toto sa mne do hlavy nezmestí 🤦 Ja by som im to vysvetlila veľmi rázne 👆

majlo1234
4. mar 2025

@jamimo suhlasim. Ale nahota nedava nikomu pravo obtazovat. A naopak oblecenie neuchranuje od chlipnikov

sono2
4. mar 2025

@jamimo neviem, to sme sedeli pri detskom.
Normálne by som nemala problém povedať, ale radšej sme odišli.

pl2y
8. mar 2025

Ja som celé leto riešila najmä ochranu pred slnkom..deti do 2 rokov by vraj nemali byt na priamom slnku..spálenie v takto malom veku veľmi zvyšuje riziko rakoviny v dospelosti..nedá sa tomu zabrániť, keď už chodia, tak preto som dcérke dávala plavky s dlhým rukávom a UV ochranou 50+..takze ak sa nechcete nikoho dotknúť, tak povedzte, že vy dávate oblečenie najmä ako ochranu pred spálením

Strana
z2