Do Bulharska autobusom s 3,5 ročným a 16 mesiačným dieťaťom
Ahojte, mam moznost ist s deturencami k moru, ale busom. Je tu niekto kto s tym ma skusenosti? Myslim s takou dlhoy cestou s tak malymi drobcami🙂 dakujem za vsetky prispevky🙂
V živote NIKDY, ani keby bola ta dovolenka cela zadarmo by som s tak malymi detickami nesla. Ale ak mas chut trapit svoje deti, len aby si sa okupala v mori, tak potom prosim. Je to, podla mna, velmi sebecke uz len pomyslenie a nie este aj realizacia. Navyse, ludia, ktori by sli s vami v autobuse by ta za to tiez tak milovaliiiii... a urcite by si tukali na celo este velmi velmi dlho.
@julinkaz popravde neprecitala som podrobne celu tvoju otazku...po precitani nadpisu som bola v miernom soku...to preto 😉 dufam ze som ta velmi nenahnevala. (reagovala som hlavne na tvoj komentar ze poucovania mas dost)
Kazdopadne ti prajem aby ti ta dovolenka vysla. Teda nielen tebe ale hlavne detickam...aby sa im pacilo, mali sa dobre a cele to zvladli v zdravi a pohode. To je to co je dolezite 😉
no a to ako chceš urobit žeby ti tie deti sedeli na zadku vyše 24 hod?🙂)Ved si to otestuj a chodte budom niekde skušobne dve tri hodky🙂
@julinkaz ahoj, ja som cestovala do Bulharska iba raz autobusom a bolo to velmi naročne, s detmi by som nešla,mam nie moc dobry zažitok, cestovali sme tam strašne dlho lebo sme mali neskusenych šoferov - tých si bohužial nevyberieš.a dopredu nevieš kto bude šoférovať autobus vyražali sme z BA 2 hodiny po polnoci a cestovali sme cely den, potom ešte celu noc a dorazili sme tam až okolo obeda,takže 2 noci v autobuse a 1cely den a ešte 1/2 dna je neskutočne dlha doba sedieť v autobuse- hroza, a problem bol v tom že tu druhu celu nos sme bludili v Rumunsku a stale nas zastavovali policajti a stale niečo od šoferov chceli-dosť to bolo zle.cesta naspať bola už rychlejšia už sme nebludili zbytočne celu noc ale aj tak je to velmi daleko na cestovanie s detmi autobusom.Dalši problem bol hned ako sme nastupili do autobusa tak šofer zahlasil, že WC v autobuse sa nepouživa lebo potom to tam vraj smrdi, takže aj ked v cestovkach vychvaluju autobusy ako su vybavene wc tak sa použivať moc nemožu.
Pozri si stranku www.almaxtour.sk letecky sa to velmi oplati. Ja so. S nimi uz 7x bola takze bat sa nemusis
@julinkaz v ziadnom pripade nie autobusom s tak malymi detmi. My leteli min.rok do Tunisu zo 17m synom. To bola cesta smrti!!! A to sme leteli 2h!neobsedel,nemal sa kam pohnut,plakal to bolo hrozne. Teraz pojdeme na noc asi do Chorvatska,uz ma 27m tak hadam prespi.
Ja mám deti v tom veku 3,5 a 16 mes.,autobusom by som s nimi nešla ani zadarmo, so staršou sme boli letecky ked mala 10 mes.v Turecku, let trval cez 2 hod.to ešte ako tak prežila ale transfer na hotel autobusom cca 2 hod,ručala 1 hod.v kuse, všetci z nej boli nervozni... 😒 Premysli si to ešte poriadne...My po skúsenostiach chodíme už cca 3 roky na dovolenky po Slovensku, tento rok ideme skúsiť Čechy, cestovať budeme v noci ale aj tak mám obavy ako to tá mladšia zvládne...
v ziadnom pripade !!
ked uz mas v pazi, ako to budu znasat deti (Z|LE !!!), nmohla by si mat v sebe aspon kusok slusnosti a brat ohlad na ostatných cestujúcich.
pocuvat 24 hodin plakat dve babatka nie je ziadna vyhra.
pardon za ostre slova, ale mne sa az rozum zastavuil, ked som si precitala otazku.
@julinkaz urcite nie. je nemyslitelne s takym malym dietatom ist busom tak daleko. ako chcete riesit prebalovanie, jedenie, umyvanie deti. a kady ma v buse svoje miesto. to akoze 3,5 rocne dieta nechate sediet pri cudzom cloveku? a ano, aj ohlad na ostatnych treba brat.
@julinkaz urcite nie. je nemyslitelne s takym malym dietatom ist busom tak daleko. ako chcete riesit prebalovanie, jedenie, umyvanie deti. a kady ma v buse svoje miesto. to akoze 3,5 rocne dieta nechate sediet pri cudzom cloveku? a ano, aj ohlad na ostatnych treba brat.
no hlavne ze musime ist za kazdu cenu k moru.... radsej pojdem raz za uhorsky rok a letecky, AI ako za kazdu cenu sa terigat niekde busom 30 hodin pripadne o nieoc menej a behat okolo sporaka.
mohla by som sa na to vyprdnut a ako tu jedna kocka pise, radsej by som sla po slovensku alebo cechach na dovcu.
no ked si predstavím, že si kupim takýto zájazd, teda ako spolucestujuci, tak pri mojej povahe asi podam sťažnosť na tu cestovku. Podla mna by ani nemali povoliť cestovať na takéto autobusové zájazdy tak malým deťom. Možno keby dostali súhlas od všetkých cestujúch 🙂 Ale to by podla mna asi všetci stornovali. Ono to znie velmi sebecky, ale ked si predstavím, že na dovolenku si človek ide oddýchnuť tak predstava cestovania cca 2 dni s tak malými deťmi je utrpenie.
Treba to zobrať aj prakticky - ako budú sedieť? Jedno pri tebe a druhe kde? Ako ich budes prebalovať? A kam daš plienku ked bude pokakaná? Tu aj ked zabalíš bohvieako stale smrdí. Co jedlo? To budú 2 dni iba na výžive a suchej strave. Nebudú jesť nič varené? Ako budú spať? Netreba mať na tak malé dieťa prípade nejakú sedačku?
Ja som raz v živote cestovala cca 24 hodín v kuse. a poviem ti, dodnes (je to už asi 6 rokov) na to nadávam. A cestovali tam aj deti, nie tak male, asi 7-10 ročné, a aj tie už po čase plakali lebo im bolo v autobuse zle.
A raz ked som bola v Bulharsku sme stretli iných turistov. Vraveli, že prišli autobusom. A povedali, že nikdy viac. Ze sa normálne boja toho posledného dňa dovolenky, že budú musieť nastúpť do autobusu.
Každopádne treba zvážiť, či chceš pokaziť dovolenku sebe, deťom a asi 40 cuzím ludom.
nikdy by som nesla....
My cestujeme aj autobusom, aj sme boli letecky v Bulharsku minulý rok. Prvý krat sme sli busom do Talianska,ked mal mladsi syn 2 roky. Moje deti to zvladaju uplne v pohode, to ja viac stresujem 🙂
Tento rok ideme busom do Chorvatska(cca 14hod. cesta)- prvý krat s dcerkou- ma 1a pol roka. Neviem, aka bude, nepremyslam nad tym, jednoducho ideme...cestujeme v noci, tak snad prespí...tak ako mi prespali vzdy aj chlapci.
Je pravda,ze Bulharsko je podstatne dalej, ale tak snad to zvladnete...
Ked sme sli vtedy prvy krat s malým synom busom, tak ludia nam po ceste vraveli, ako sa obavali, ze boze idu s malymi detmi,to bude cesta a pod. Nakoniec ich teda pochvalili ,ze ani nevedeli,ze su v autobuse deti.A to dodam este pred nami sedel jeden 2.ročný chlapček a ten bol o niečo "zivsi", ale nevymyslal nejak extra 🙂
Inak neviem poradiť, ale ja som taka, ze by som sla s malými detmi...ja som cestovala tehotna- 1x v 5-tom.mes. do Spanielska busom a potom este raz v 7-dmom mes. ale len do Talianska a to ma isli ukrizovat 🙂 ze kam sa trepem ale vsetko bolo OK
Určite beriem Kinedril, Cocculine( na nevolnost),prip. Diazepan- je to taky oblbovak(sestra ho davala aj ked jej syn nechcel spavat 🙂 )- nastastie som z toho nic detom este nedavala, ale zato sebe ano 🙂
este dodam ta rodinka s tym chlapcekom mala so sebou aj nočník v buse 🙂
moj malý, ked chcel cikat,tak sa vycikal do prazdnej PET flase 🙂 lebo ako to tu uz ktosi spominal,WC v buse sa nepouziva(aspon u nas to tak je kazdym rokom)...a ak bolo treba soferi radi zastavili skor ako boli v plane prechadzky...
nabrala som detom pitie,chrumky,kolaciky...potom knizky,lustenie pre najmensich,rozne hry a pod.
ale ako som spominala, nasi dost prespali
Tento rok mi v cestovke povedala,ze mame vziat aj autosedačku, ale nemala to overene na 100%,ci ju treba
ak pojdete urcite nezabudni do busu podušky a daku dečku na prípadne prikrytie...a ja som davala spat deti aj dolu pod sedadla,i ked je to zakazane-no soferi maju predsa za cestujucich zodpovednost a neradi to vidia...ale toto bolo v noci,takze pohoda.
@terkalr ahoj , kam cestujete? že myslš, že treba aj autosedačku? váham, či u brať alebo nie...
VIdím, že si ako jediná asi cestovala s deťmi v buse :P
My sme s rodičmi chodili iba autobusom do Bulharska, podla mna je bulharsko perfektná destinácia, piesok, horúca, nič daré 🙂 kažéd dieťa je iné, my ideme tento rok s deťmi prvýkrát busom - zatial len do chorvátska.. .pre istotu beriem kinedril, verm, že pomôže :D
@kalu33 nechápem, rpečo by to malo byť utrpenie.. nechápem, prečo by malo dieť acelú cestu revať?? cestovali sme busom, sami, síce bez detí, ale cestovali s nami deti a jakživ (to som cestovala 4x) tam žiadne dieťa nerevalo celú cestu. max. ráno pop rebudení
baby, skusali ste lezadlovy bus?
Mam pocit ze chces pocut asi len pozitivne nazory ale takych je asi strasne malo....A kedze si sa teda pytala ze kto ma skusenost,tak vidis ze skusenost ma zopar ludi,zvysok si taku cestu s dietatom nevie ani predstavit...Ja teda urcite nie...Isla som autobusom kedysi este slobodna bezdetna len do chorvatska a bola som dolamana,znicena rozbita...a kedze teraz som mama po skusenosti z jazdy autobusom viem ze by som moje deti do takejto situacie nepostavila,je to dost na dospeleho,nie to este na dieta...moja dcera ma 5 a nesla by som snou takto ani keby co bolo a to nevravim o 3 rocnom a uz toboz nie o 16mesacnom....neber to v zlom,je to len moj nazor ale ist za kazdu cenu k moru aj na ukor komfortu vlastnych deti podla mna nieje rozumne...my chodime autom chorvatsko a aj to je pre tie deti zaberak,taka cesta...ale s deckami by som nesla do bulharska ani autom,nieto este busom....
@luciferkax ahoj, cestujeme do Omišu- Nemira.
S tou autosedačkou stále neviem, mm ju brať nechce...predsa len nie je najmenšia a ani nevieme či by sme ju tam do tych pasov zapli, kedze u nas v aute ju zapiname aj tym popruhom co je cez hrud a ako si pamätám v buse taký nie je.Tak fakt neviem....na druhej strane sa malej dobre v nej spí,da sa polohovat do troch poloh,tak by sa asi v nej aj vyspala🙂 a zase ako si pamatam ,najmladsí syn spaval natiahnutý na sedadle ,nohy bud na mne,alebo za mojim chrbtom..no vzdy sme dako precestovali.
A kinedril to myslím istí 🙂
Este k tej autosedacke,ak by som mala kontakt na soferov ,volam im a popytam sa ,avsak neviem a v cestovke tiez zrovna nemala ziadne info.Prípadne si este zistit dopravcu a zavolat priamo tam.No uvidím.
Nas vzdy niekto k busu vezie,tak ma napadlo aj,ze ju vezmem a ked sofer povie nie netreba,dam ju poslat hned domov...no take dalsie riesenie 🙂
@kaktusik007
@julinkaz
@marcelaaaa
@lenach
@jurcaga
@luciannka83
a dalšie
Necchce sa mi označovať všetky baby :P
Lne napíšem svoju čerst vú skúsenosť..
Sme v chorvátsku - autobusom - cesta trvala síce "len" 16 hodín, do Bulharska je to o niečo ďalej, ale neľutujem 🙂 🙂 🙂 🙂
Mám dvoch vcelku živých chlapcov, majú tri a 5 rokov a cestu zvládli super! V autobuse boli ešte dalšie tri deti vo veku do 5 rokov a žiaden rev nebolo počuť...deti chvílu poopzerali, pohrali hru, karty, porozprávali, zaspali večer, zobudili sa ráno, zjedli ranajky v buse a bolo po ceste...Všetk deti v buse spali, nevrieskali, fakt sa nikto nemal na nič sťažovať... Cela dovolenka (cesta, ubytko strava bez vreckového) nás vyšla 750 eur.. Sme oddýchnutí, opálení, deti sa vo vode šantia, a a nám je ľúto, že zajtra odchádzame
Takže maminy, ekd hladáte dovolenku s nízkym rozpočtom, odporúčam 😀 😀 😀 😀 😀
a nedajte sa odradiť príspevkami od mamičiek, ktoré busom na dovolenku nešli 🙂
@luciferkax super, super, super🙂 dakujem velmi pekne za prispevok, konecne niekto kto ma ozajstne skusenosti 😉
@julinkaz ja som bola ked mal syn 5 rokov busom v Bulharsku a cestu zvladol super. Neplakal vobec, zachod pouzival ak mu bolo treba surne v buse( aj vela dalsich dospelych), celu noc prespal a na druhy den na obed sme tam boli... Cestovalo aj vela inych malych deti a v pohode 😉
@julinkaz a hlavne pozitívne skúsenosti
ahojte pred porodom som pracovala v cestovke ako sprievodkyna..pri transfere som bola velakrat veduca autobusu...no su deti a deti...niektore boli uplne super...pametam si babetinko 8 mesacne to islo v rezime ako doma...napapat spinkat...vecsinou sme o detoch ani nevedeli...to je prva rovina
druha rovina..moje dvojicky..chalaniska..pri obede neposedia...mali sme problem minuly rok v chorvatsku v restike mi utekali..hruza.ale v aute..uplne vzorovi..papali ako doma ..ale v sedackach..cikali pytali sa na nocnik..najviac sa im pacilo ked sme zle odbocili nestihli sme sa preradit gps nas povlacilo kade tade v budapesti...deti vedia prekvapit..ale nespoliehala by som sa na to...ak chces more skus chorvatsko..to je fakt jedna noc..a rano ste tam...ja osobne by som s mojimi deckami neriskovala bus..aj ked pprofesionalne mam velmi dobre skusenosti s inymi deckami...

ja som bola pred 6r.busom drobca som este nemala no sama som mala dost nohy spuchnute strpnute od vtedy letecky