Do Chorvátska na 2 mesiace kvôli chorobnosti
Ahojte, mate niekto skusenosti s ubytovanim (najlepsie konkretne a overene miesto) pri mori v Chorvatsku na cca dva mesiace? Nie velmi vzdialene od civilizacie, najlepsie maly domcek, alebo apartman. Po takmer 2-rocnom trapeni sa so stale sa opakujucimi chorobami (3 dni v skolke, 3 tyzdne doma a tak dookola cely skolsky rok) a 4 operaciami na ORL zvazujeme s manzelom toto ako pokus o zlepsenie zdravotneho stavu nasho 4-rocneho syna. Je mi ho luto, lebo ma skolku a deti velmi rad, ale hned ked tam pride, do dvoch dni je zase chory. Vyskusali sme toho dost, homeo aj klasicka medicina.. :( Dakujem velmi pekne za vsetky prispevky a rady.
to je uz teraz dost neskoro hladat apartman na dva mesiace, podla na tak dlhu dobu na jednom mieste ubytko nezozenies... a ja by som skor volila kombinaciu hory a more... cize dva tyzdne - mesiac more, zvysok hory... vraj v okoli semmeringu je velmi zdravy vzduch... celkovo podla mna v stajersku alebo korutansku to bude super, alebo v okoli hallstadt, tam je aj velka solna jaskyna, mozno by pomohlo...
a ak do chorv., tak co najnizsie
nasla som zaujimavy clanok, ktory stoji za precitanie .... Veli Lošinj......http://www.cestovatel.eu/zo-sveta/europa/92-cho...
@zuke ahoj, ja to odporucam! Ja som bola s malym 6 tyzdnov pri mori nonstop a ochorel mi az v novembri, ked zacali tie chripkove epidemie. Potom este v januari raz. Inak sa drzi 🙂 Ja to len odporucam. Tento rok nas cakaju len 3 tyzdne, tak snad aj tie pomozu 😅
dakujem vam krasne za nazory 🙂
@lucinocka - to ma mrzi, ale asi je to individualne, dufame ze nasmu malemu to pomoze. Skuste zmenit prostredie, mozno to pomoze..pokial ide o financnu stranku, ano, urcite to nebude lacne, ale ak ide o zdravie nasho dietata, to je najdolezitejsie.
@tilly - viem, ze je neskoro, ale doteraz sa ta situacia dala zvladat, striedali sme sa s muzom doma, ale dalej to uz mozne nebude :(. ale mas dobry napad, mozno by to stalo za to skombinovat s horami, mozno tatry na nejaky cas a chorvatsko do toho alebo naopak. toto ma vobec nenapadlo. Dakujem !
@luubkaa - vdaka, ano pocula som o tom. Manzelov kolega tam s rodinou par krat boli, tiez si pochvaluju hlavne to prostredie, iba dufam ze sa tam bude dat dostat aj na nejaky privat.. hm popozeram 🙂
@adkasmolka - presne toto som potrebovala pocut 🙂 vdaka! Instinkt mi hovori, ze by sme to urcite mali skusit. Aj ked nas to nespasi (taka naivna zase nie som) ale hadam aspon posilni tu jeho slabucku imunitu 🙂 Tak si to uzite, a kam sa chystate?
@zuke Keď som mala 14 rokov, tak som bola viac doma ako v škole (opakované zápaly horných dýchacích ciest), stačil mi týždňový pobyt pri mori v Bulharsku e nebola som niekoľko rokov chorá. 🙂 Takže pre začiatok stačí ísť aj na kratšie. 🙂
@zuke Chorvátsko by som moc neodporúčala na tak dlho. To more je veľmi studené 😒 A zvlášť tento rok je chladný. Tak na zápal moč. mechúra.
Odporúčala by som talianske kamienkové pláže na juhu. More je tam číre a o dosť teplejšie ako v Chorvátsku. A stačí vám na 14 dní. Skombinovala by som to s horami ako ti radí @tilly.
@zuke chodime na ostrov Brac a do mesta Bol. Zo Splitu ide trajekt do Supetaru a ztade sme za 40min v Bole. No urcite chodte, ja by som sla aj keby som len na vode do dovolenky mala byt 😀 Ved co pre dobro dietata nespravime, ze? 🙂
ahoj adkasmolka, presne mam ten isty nazor, dakujem velmi pekne za tip🙂 viac na IP.. 🙂
@zuke ja tiez budem s detmi 2 mesiace v Chorvatsku pri mori. Zdielam nazor , ze morsky vzduch ,more , zdrava strava k tomu ma neskutocne pozitivny vplyv na zdravie. Uz od aprila chodime aspon na par dni v mesiaci ,kedze dcera je skolacka nechcem, aby vela vymeskala ale potom cele prazdniny budeme tam.
aj v Biorade ževraj je nejaký liečebný dom, volá sa Adria treba pozriet 🙂
dakujem reisi aj obcansr za prispevky a tipy 🙂
Skus sa popytat na liecebny pobyt pre deti v chorvatsku.niekde na internete by mala byt taka ponuka.chodi sa na dva tyzdne a deti su pod dohladom lekerov a maju pravidelne dychacie cvicenia,mozu tam ist aj s rodicmi.neviem jak sa to volalo ale skus vygooglit.my chodime do Crikvenici na tyzden kazdy rok a malemu to dost pomohlo,dokonca uz nemusi brat pravidelne lieky na alergie a ani spreje na dychanie.
@zuke Leptokaria v Grécku aj cenovo vychádza fajn ,aj lieč.učinky prostredia ,pred sezonou,alebo po nej ,najlepší čas
urcite skombinuj hory a more, vyberaj miesto kde sa dostanete peso k vodopadom, pobyt pri vodopadoch ma priaznivy ucinok pri respiracnych chorobach, astme... my chodime 2x za rok k moru, zakazdym na 2 tyzdne, taktiez Tatry, Alpy - Puchberg, Semmering, je tam uzasne a velmi dobry zvduch. Moj syn trpi astmou od narodenia, teraz ma 6 rokov a cela cesta k zlepseniu zdravotneho stavu bola vycerpavajuca a HLAVNE neskutocne financne narocna. pre mna je vsak dolezitejsie aby sme chorobu zvladali bez kortikoidov
wau dakujem Vam krasne za Vase nazory a skusenosti. Teraz som uz 100% presvedcena ze to cele bude mat zmysel. Musi! Skusim nieco pohladat, dufam, ze najdeme to najlepsie pre nasho Vilka 🙂
nuz ako som predpokladala, je problem zohnat nieco na tak dlhy cas 5 tyzdnov, hoc to aj rozdelime na 2 + 3 tyzdne. Neviete mi poradit nejake ubytko/apartman alebo studio za rozumnu cenu? do 50/60 EUR za noc? Velka vdaka!

@zuke ja tu zijem tri roky a moj zdravotny stav sa rapidne zhorsil.. hlavne dychacie problemy..nejak som prestala verit na teoriu ze more pomaha...