Doprajete svojim deťom more?
Ahojte,boli ste ako deti na dovolenke s rodičmi pri mori ? Ja nie,ale nie že by mi to ako dieťaťu chýbalo,ale celkovo som bola taká ,že keď mi spolužiaci na základnej ktorí chodili k moru hovorili ,že niekam idú tak som si to predstavovala ako super dobrodružstvo,že človek vypne od všetkého,minulého roku som bola konečne pri mori na ktoré som si sama zarobila a bol to pre mňa super pocit 😍✅ Doprajete aj svojim deťom more alebo máte taký názor že netreba ?
Ja ako dieťa som nebola; nechodievali sme, neboli na to peniaze... spomeniem si možno na 2-3pobyty niekde na Slovensku, kde sme ako deti s rodičmi boli... Ale ja si nepamätám, že by som od spolužiakov na ZŠ počula ako o mori rozprávajú... Takže mi to vôbec ani neprišlo "čudné", že oni idú a ja nie... Ja som chodievala na prázdniny k bratrancom a sesterniciam a potom oni prišli k nám - to boli moje prázdniny a boli pre mňa tie najkrajšie... Ja deti k moru beriem, lebo nám to financie dovolia
More nie je podmienka na stastne detstvo a na druhej strane ani dovolenka pri mori niezaruci, ze dieta prezilo stastne detstvo. Stastne detstvo je o tych dalsich 50 tyzdnoch v roku, nie o dvoch tyzdnoch na dovolenke kdekolvek v Tramtarii
Ano doprajem detom vsetko co potrebuju a aj co nepotrebuju nevyhnutne, ale potesi ich to ako napriklad dovolenky pri mori. Ja som ale zastanca toho, ze najprv pocitaj a byvaj a potom si sprav dieta 🤷🏼♀️
Ked vidim aka je mala stastna, ked chodime po vyletoch alebo ked ide na nejaky kruzok, dostane nejake nove veci na umelecke tvorenie, no neviem si predstavit, ze by iba sedela doma na zadku, lebo ja by som nemala na to aby som ju niekam vzala :(
Ked na to niekto peniaze nema,tak sa nic nedeje. Ak ma tak super,pobyt pri mori ma vela zdravotnych benefitov okrem ineho 🙂 Ja si myslim ze my ked sme boli mali tak to bolo cele ine, nebolo to cestovanie take bezne ako dnes - myslim vseobecne nielen cez leto.
My mame ako rodina prostriedky na to aby sme mohli k moru chodit takze samozrejme zoberem aj deti. Ale ak by sme na to nemali tak by som vymyslela nieco ine, co by sme si dovolit mohli. Tomu dietatu je aj tak jedno kde je, aspon prve roky. Hlavne, ze tam ma rodicov a ma ich plnu pozornost. ☺️
Mna v zivote nasi k moru nevzali, bola som az s muzom prvykrat, ked som mala tesne pred 30. Takze ano, svojim detom toto chcem dopriat. Nie, ze by na tom nejak extremne zalezalo, ale jednoducho chcem, aby to more videli aj ked len raz 🙂
S rodičmi nikdy, teraz s deťmi 2x
Za mna to nie je podstatné. My sme ako deti nechodili,ale chodili sme inde na výlety zas. Že proste radšej viac výletov ako jeden pri mori, a zvyšok roka in šetriť na more (poznám takú rodinku,3deri,nikde nechdoia,žijú v mini butiku,ale more musí byť a zvyšok leta deti doma sedia ), ale aspoň raz za život kým budú malé by som deťom chcel dopriať ísť lietadlom a k moru
Ja som ako dieťa pri mori nebola až ako pubertiačka, ale vôbec mi to nechýbalo...bola som kazde prázdniny niekde...sesternice, stará mama..tam sme boli super partia deciek. Všetke decka z ulice sme sa stretávali boli sme ako dedinská mafia 🤣🤣🤣 zažila som kopec srandy, veselosti, prvú pusu...ja som mala šťastne detstvo aj bez mora
@viestta stratila si sa v otázke - pani múdra 😂😂😂👉👉👉
reakcia syna na more - teplo, voda, slnko - s tým mi dajte pokoj.-)))))) (radšej turistika)
Prvý krát som boja pri mori ako 19 ročná s kamoškou .
Naši mám more nedopriali ( nie ,že by nemohli )
Nechodili sme s nimi nikam má výletu .žiadna zoo ..
Raz v živote ,mala som 3 roky ,sme boli stanovať na nitrianskom rudne .
Muž je zo štyroch detí a z času na čas šli na výlety ,a keď bol dospelý ,šli ako rodina k moru .
Mojim deťom sa snažíme dopriať nie len vyslovene more .to pre nás nie je nejaký podstatný atribút .
Ale ako máte deti , to je 12 rokov .každý rok ideme niekam (aj počas kovidu sme boli v Alpách pomaly na samote ),hoci len ma predĺžený víkend .
Pri mori nie sme každý rok ,a ani nepotrebujeme .
Minulý rok sme s polročnou dcérou prechodili Oravu .
Tento rok ideme kempovat .viackrát .
Naše deti sa teda cez prázdniny nenudia ,ale zas im silou mocou nevytvarame program na každý deň .
Majú úplne iné detstvo ako my ,musím povedať ,že omnoho pestrejšie
Ako dieta som bola pri mori- a vtedy to bolo sakramentsky drahe. More som si uzila, ale vobec nemam dojem, ze to nejak "skvalitnilo" moje detstvo😀😀😀 mojim detom doprajem hlavne zazitky- to sa rata viac ako dovolenka pri mori. Dnes sa da zorganizovat more uplne za babku, ak clovek chce, nie ako kedysi, ze fakt bolo potrebne 3-4 roky setrit, aby rodina mohla ist...
my sme nikdy pri mori neboli, peniaze sa vrazali vzdy do domu a nejaka rezerva musela zostavat na necakane vydavky, mne to luto bolo, ale nerobila som z toho dramu, brat bude mat teraz 15, uz to berie v pohode, ale par rokov dozadu to prezival velmi tazko, ze rodicia si to dovolit nemozu a vacsina jeho spoluziakov to ma ako samozrejmost, dokonca viackrat za rok sa tam objavuju destinacie ako Florida, Thajsko a podobne..vtedy to bolo len o tom, ze chce vidiet more, teraz vseobecne by rad cestoval a videl kusok sveta, nemusi to byt vzdy len more, ale rad by siel napr. do Rima, Florencie a podobne, chcel by skusit rozne jedla primorskych krajin..plan je ho tam v najblizsich rokoch zobrat s nami, ked nam dieta trochu podrastie, ma motovaciu si setrit peniaze na poriadny zazitok 😂
Ano my sme chodili kazdy rok s rodicmi co si pamatam… a chodime aj teraz s detmi (vynimka boli roky 2020-2022)…
bola som pri mori, ked som bola dieta. Teraz zijem v krajine kde je more. Nie je to sice letna destinacia, ale mame more a pravdupovediac nelaka ma ist na plaz. Je to nuda pre mna lezat cele dni niekde na plazi. Maximalne by som urobila zopar fotiek a isla domov. Pre mna su zaujimavejsie pamiatky typu hrady, zamky, jaskyne a pod. Ale, keby som mala deti, tak by som im to more dopriala ci uz tu alebo v letnej destinacii.
Ako dieta som s rodicmi nebola nikde,ani pri mori ani na chalupe,nikde..peniaze by aj boli,ale nasi boli domasedi..
Detom chcem preto dopriat to,co som ja nikdy nezazila-zazitky...
@simona92101 asi tak nejak. Kedysi bola ina doba. Ale tiez to je tak teraz, ze pokial si mozme dopriat, tak sa radi niekam vyberieme
Ja byvam kusok od mora ale zase nemame hory, moje deti sa nevybehnu po skole sankovat a podobne. Ono to nie je o mori ci inom, ide o cas straveny spolu. Ak sa s detmi pravidelne, hras, chodis von, na vylety a podobne... tak urcite lepsie ako jeden tyzden pri mori ci na lyzovacke...
Chodili sme pravidelne z maminej prace, drncali sme sa autobusom do talianska, chorvatska, bulharska, ciernej hory 😀 milovala som to.. takisto aj dovolenky na slovensku, chaty, opekacky, kupaliska, zoo.. kazdy rok niekde
Za našich čias sa toľko k moru necestovalo ale boli sme .No myslím si osobne ze niekedy je dôležitejšie sa deťom venovať cely rok a nie sa naháňať za prácou od nevidím do nevidím a potom ísť na týždeň k moru kde si pomaly nemáte čo povedať. Ak sa dá tak ideme aj my ak nie nerobíme tragédiu a užijeme si výlety aj na SK .
Ano, ja som bola pri mori ako dieta s rodicimi 10x, raz sama s kamoskou pocas VS, s manzelom ako bezdetni sme boli 2x, potom, ked sa narodil syn (2019) zakratko zacala korona, minuly rok sme boli uz konecne aj s detmi a tento rok v zime sa chystame tiez niekam k moru, ak budu financie. Ja more a teplo milujem, este k tomu je starsi syn alergik
Ano, chodime kazdy rok. Mna to taha na Jadran, lebo som tam prezila cast detstva. No pre moje deti more nie je take vzacne ako pre nas s manzelom. Beru to ako… samozrejmost, podobne ako letecku dopravu. Pobyt pri mori ma vyrazne zdravotne brnefity, ak si to vsak rodina nemoze dovolit, darmo sa pyrat, ci to “detom dopraje”. Kazdy by sa msl prikryvat takou perinou, aku ma…
Prvykrat som bola pri mori ako 27 rocna s manzelom. Ked sme boli deti, nechodili sme nikde na dlhsie vylety. Nasi na to jednak nemali peniaze a asi sa im ani nechcelo taketo veci riesit. Oni su obaja povahy, ktore neradi cestuju, balia sa a pod. Najradsej sedia doma. Ako decko som nikdy nebola ani na Sirave, a to sme ju mali kusok od domu. Prvykrat som tam bola zo strednej skoly na vylete. Tymto sa ale nestazujem, myslim, ze som mala krasne detstvo aj bez takychto vyletov. Nikdy mi to ani nechybalo, rodicia nam dokazali pripravit aj bez tychto vyletov krasne leto. Neplati, ze na zazitky pre deti treba minut majland.
My dietatu more doprajeme, ale ono radsej ako k moru chce ist k starkym na dedinu. Nie sme asi morske typy, ani jeden nemame radi extremne teplo a radsej nez k moru ideme v lete do hor. Uz dva roky po sebe k moru nejdeme, ale stravime leto najprv v Nemecku a potom u babicky na Slovensku (zijeme v CR). Krasne leto u nas nerovna sa more. Krasne leto pre nas znamena tury po lesoch a horach, opekanie slaninky, grilovacky, kupanie sa v jazere, zbieranie hribov, byliniek, stanovacka na dvore, hranie vybijany, bedmintonu, futbalu do nemoty, polievanie zahrady, zbieranie vajicok, zatva...
More raz rocne je u mna must have. Dopriavam ho detom v tej miere, ze im zakazujem na dovolenke bazen 🤣🤣🤣
Co sa tyka €, tak toto je priorita. Zvysok roka chodime po fakt lowcost vyletoch, neexistuje take ze den v tatralandii a puf 150€ 😬 (s cestou, jedlom) aj ked by som si to mohla dovolit, pride mi to sialene. Druhou prioritou su lyzovacky
ahoj, ked som bola dieta skoro nikam sme nechodili, moji rodicia stavali chatu,( otec nechcel nikam cestovat, ani na vylety..nechybalo mu to) do toho bolo treba pomahat na zahrade a poliach u babky, ak sme sa vobec sli kupat 5 x do leta na jazero tak to bol vykon...viac sme pre povinnosti nestihli, mam aj pekne spomienky na leta.. je pravda, ale pamatam si aj vela roboty okolo pola, zahrad, a aj nekonecnu nudu doobeda, lebo vsetci boli prec, len my doma a veru aj pisanie slohu na temu : co ste zazili cez prazdniny bol pre mna problem. Moje prvé zarobene peniaze...padli na vylet do Pariza, od vtedy cestujem a cestujem a kompenzujem detstvo... minimalne raz do mesiaca , niekedy aj kazdy vikend( hlavne leto) sme mimo domu. Muz je v tomto uplne v pohode, tiez sa rad mota kade tade a deti sme si tak naucili od malicka. K moru chodime raz za rok s detmi a raz len s muzom bez deti( tam nam staci aj 4-5 dni...cas len pre nas). Ja milujem cestovat, vidiet, zazit...dokonca aj balit kufre 😀 ,nechodime na dovcu oddychovať.. ale zazit, a hoci to znie divne, nas to cestovanie ani tak moc nestoji, niesom fajnova, prespim hocikde...😀 takze ano nasim detom doprajeme omnoho omnoho viac ako sme mali my..co sa tyka zazitkov...
1x som bola pri mori ako 20rocna keď som si zarobila. Ako dieťati mi to nechýbalo ale tak vyrastal Ola som aj v časoch kde ozaj len pár vyvolených bolo pri mori.
Moje dieťa je pri mori každý rok. Ale nerobím to kvôli tomu aby mala o com rozprávať.
Okrem toho dcéra aj tak preferuje viac bazén ako more.

ked su na to prostriedky tak samozrejme ze ano, aj ja som od 5 rokov chodila s nasimi a neskor aj sestry