Dovolenka 2024 - Grécko
Ahojte, chceli by sme ist buduci rok do Grecka. Uz to viac ako tyzden pozeram (chceli by sme First moment), ale som stratena. Viete mi odporucit miesto v Grecku, kde nie je veterno (docitala som sa, ze kreta je veterna) a su tam pieskove plaze a ciste a pekne more? Urcite chceme ist cez cestovku. Rozpocet este nemame a sme 4 (deti budu mat 11 a 4a pol o rok v lete).
Dakujem 🙂
Ahoj, Grécko naša srdcovka- boli sme Kefalonia, Kos, Kréta, Rodos, Cyprus- juh... najviac nás prekvapil Kos, išli sme lastminute na 10 dní...boli sme ešte bez dieťatka, a sme si to riadne užili, pobehali kede- tade, prenajali si štvorkolku na 3 dní, auto na 3 dni... južné pláže neboli veterné, severné áno..a teda ak sa plánujete s deťmi hýbať, že ráno nasadnete do auta a smer nová pláž, tak odporúčam, všetko je relatívne blízko, podobne je to aj s Kefaloniou- nádherné pláže, aj keď už trošičku ďalej, ale nie na každej pláži bola reštaurácia. Ak plánujete ostať v rezorte- AI tak skôr Kréta- boli sme raz v septembri, ani 1 deň nebol veterný tak, že by sa nedalo kúpať, raz v auguste 2 z 10 boli červené vlajky...Rodos- boli sme len v rezorte, so súkromnou plážou- no pláž taká že štrk / piesok...Cyprus- krásne pláže, jemný piesok, ale hovoria, že tá turecká časť je ešte krajšia- neviem, mňa by do Turecka nikto nedostal. ..a aj keď Grécko milujeme, budúci rok ideme skúsiť Mallorcu🤗
Pozri aj Zakynthos, letovisko Laganas,tam je super piesková pláž s pozvoľným vstupom do mora. Ale hľadaj nejaký hotel na úplnom kraji,lebo je tam rušno,tak aby to deťom nevadilo. My sme boli v Poseidon beach.

Ak najdes ponuku cestovky,tak odporucam cez google street view si pozriet okolie. Cestovky maju castokrst nabliskane fotky,ale ked ides panacikom na mape,tak si zhrozena z plaze aj okolia. Zvlast po tohtorocnych poziaroch,aby sa nestalo,ze sa ocitnes na stavenisku.