icon

Dovolenka a klimaticka kríza

zeldia
21. apr 2023

Vzhľadom na prácu cestujem pomerne dlhými letmi som už stará a unavena z cestovania takže si myslím že nie som dobrá vzorka, preto len tak v rámci diskusie sa chcem spytat či si myslite že si bežná populácia uvedomi že cestovat zbytočne na víkendy nízkonákladovými letmi nie je správne? Že možno je fajn stráviť dovolenku na “lúke za domom” alebo už sa to nedá zvrátiť a fotky na IG a FB je vsetko čo k životu potrebujeme (nemam ani IG ani FB). Alebo si myslite že zbytočne dovolenkové presuny sú ok, pretože viac ničíme planétu inak (poľnohospodárstvo priemysel ). Taká úvaha pred letom a vraj úplne vypredanými zajazdami CK

Strana
z3
h2
21. apr 2023

@zeldia Sranda, že sa na to pýtaš ty, ktorá cestuje často dlhými letmi. 🙈

miadi
21. apr 2023

Automobilova doprava skodi viac Ako lietecka doprava myslis ze si ludia uvedomia a zacnu chodit do prace peso ci na 🚴?

miadi
21. apr 2023

Asi by si mala hladat inu pracu ked mas potrebu riesit dovolenky druhych ludi 🤣treba zacat od seba . 😜

u2jana
21. apr 2023

Tak toto je taka vyryvacka tema, aby to tu cez vikend zilo… skus zacat od seba, najst si pracu, kde mozes chodit pesi.

pribinak
21. apr 2023

Lúka za domom cez leto je pre mna mensia pohroma, zato more mi prospieva. Takze letím k moru, som tam 3 týždne a letím spat

julish
21. apr 2023

@zeldia sno, riešim to. Take tie letecké city-brejky mi pripadajú už naozaj dosť mimo. Laikovi dávajú pocit, že je cestovateľ a vyzná sa. Prd. Lietanie ma ohromnú ekologickú (CO2) stopu, snažím sa mu vyhýbať v práci, ako sa dá, využívam napr nočné vlaky aj tam, kam ini lietajú kľudne aj s prestupom, napr Francúzsko. Nechapem, že inteligentní ľudia s kritickým myslením si zatvárajú oci a odletia si na týždeň do Thajska, týždeň do Mexika a pod. Aj ja chcem raz do južnej Ameriky, plánujem však s tým pockat a ísť vtedy, keď budem mat na to dva mesiace aspoň. Nemáme žiadnu planétu B, žiaľ :(

januska12323
21. apr 2023

Jeden let za rok nizkonakladovou spoločnosťou je určite menej zaťažujúci ako tvoja zbytočná robota, na ktorú musíš každo (denne/týždenne /mesačne) cestovať. Začni od seba a neotravuj obyčajných ľudí.

zeldia
autor
21. apr 2023

@u2jana do prace chodím peši

zeldia
autor
21. apr 2023

@januska12323 och no dobre moja

u2jana
21. apr 2023

@zeldia tak potom nechapem toto tvoje : “ Vzhľadom na prácu cestujem pomerne dlhými letmi “

zeldia
autor
21. apr 2023

@u2jana účasť na konferencii napríklad

miadi
21. apr 2023

@u2jana z letiska ide peso do prace 😃

19mmm71
21. apr 2023

Leteckú dopravu využívam ako rýchlu dopravu-rodina,dovolenka ,praca ked sa bude dat teleportovať využijem aj to/určie pre životné prostredie je zážažova tá letecká nakladná a vojenská

januska12323
21. apr 2023

@zeldia nie som tvoja 😘

u2jana
21. apr 2023

@zeldia ved konferencie mozte riesit online, ci?

h2
21. apr 2023

@zeldia A kde si tak napríklad na tých konferenciách bola?

zeldia
autor
21. apr 2023

Och ako sa to tu dá zmazať?🙂))

miadi
21. apr 2023

Ved Rob osvetu hovor spolucestujucim v lietadle ze mali ostat doma na luke . 😂sorry toto je uplne troll tema. A btw ludia nechodia na dovolenku koli fb a Instagramu. Mas to dost popletene.

zooeynka
21. apr 2023

Toto je podobne ako ked harry a meghan mudrovali o potrebe znizovat stopu CO2 a celkovo o ekologii a doleteli sukromnym lietadlom....cele zle.

miadi
21. apr 2023

@zooeynka tak oni to mali zaplatene mudrovat 😂

zooeynka
21. apr 2023

@miadi si asi myslia ze bezni obcania maju v hlavach nasrate...

zeldia
autor
21. apr 2023

Veľmi sa vam všetky ospravedlňujem že som sa vás dotkla a trollujem tu. Neviem odstrániť temu aby som vás nepoburovala 😂

miadi
21. apr 2023

@zeldia nepoburujes pobavila si 😁

h2
21. apr 2023

@zeldia Nijako si sa nás nedotkla. Budem rada, keď mi odpovieš, kam chodievaš na tie konferencie.

miadi
21. apr 2023

@h2 dlhe lety to musi byt mimo europu . V ramci EU su vsetko kratke lety.

dankabetka
21. apr 2023

Ahoj...ja teda neviem..letim v stredu na Malorku a to lietadlo poleti ci nastupim, ci nie...
A predlzeny vikend tam bude lacnejsi ako na Slovensku v Tatrach... tak letime 🙄

zeldia
autor
21. apr 2023

@h2 nechcem ti napisat kam lebo naco bude tu väčšie peklo ako teraz. A áno miadi trafila mimo EU aj v rámci EU.

vroni
21. apr 2023

Ekológii by veľmi pomohlo, keby sa nekonalo na mrte úplne zbytočných konferencii o nesmrteľnosti chrusta krížom cez zemeguľu. Napríklad. Mohli by začať ekologickými summitmi. Mohli by sa konať len na nejakom ostrovčeku v Tichom oceáne, kde by každý, kto sa "musí" zúčastniť osobne, musel priplávať. Za použitia vlastného tela. Alebo by sa konečne mohli zrušiť šialene dotácie na idiotske a zbytočne presusanie sa kamiónov hore dolu po Europe. Alebo podpora klcovania pralesa, aby sme mohli vyrábať "ekologicky" benzín. To mi rozhodne trhá žily viac ako rodina, co ide so svojími deťmi na dva týždne na dovolenku k moru. A nie, lúka za domom mi nestačí. Keď niekomu áno, fajn pre neho. Ja chcem cestovať a spoznávať nové krajiny a kultúry a ľudí, lúka za domom aj les mi môžu byť srdečne ukradnuté. A nie, nemienim si za to sypať popol na hlavu, ani trochu.

miadi
21. apr 2023

Ziadne peklo tu nie je. Len ti asi nikto neuveril . Keby si bola konkretnejsia Mozno by sa to dalo brat serioznejsie. Ale to ze ludia cestuju na zbytocne dovolenky si zabila.

poopsie
21. apr 2023

Sprav službu planéte a zmeň prácu, aby si sa už viac nemusela zúčastňovať na konferenciách, aby si čo najviac znížila svoju uhlíkovú stopu... A ani potom nebudeš mať právo kecať ostatným do ich života.... LEBO KAŽDÝ MUSÍ ZAČAŤ OD SEBA 😉

Strana
z3