icon

Dovolenka a klimaticka kríza

zeldia
21. apr 2023

Vzhľadom na prácu cestujem pomerne dlhými letmi som už stará a unavena z cestovania takže si myslím že nie som dobrá vzorka, preto len tak v rámci diskusie sa chcem spytat či si myslite že si bežná populácia uvedomi že cestovat zbytočne na víkendy nízkonákladovými letmi nie je správne? Že možno je fajn stráviť dovolenku na “lúke za domom” alebo už sa to nedá zvrátiť a fotky na IG a FB je vsetko čo k životu potrebujeme (nemam ani IG ani FB). Alebo si myslite že zbytočne dovolenkové presuny sú ok, pretože viac ničíme planétu inak (poľnohospodárstvo priemysel ). Taká úvaha pred letom a vraj úplne vypredanými zajazdami CK

Strana
z3
luckasvec
22. apr 2023

@julish a aký bežný smrteľník ma 2 mesiace? Človek je rád keď dostane z prace týždne voľno 🤦‍♀️

vroni
22. apr 2023

@lelelienka, to je tvoj názor. Kľudne sa odsťahuj do jaskyne a rochni si, aká si ekologická. Ja zostanem bez výčitiek svedomia pragmaticka a budem rozlišovať medzi faktami a bachorkami.

zooeynka
22. apr 2023

@vroni a co sa zmeni k lepsiemu keby mali vsetci taky nazor ako ty?

vroni
22. apr 2023

@zooeynka, všeličo. Napríklad by vznikol spolocensky tlak na politiku nedotovat automobilovú dopravu, nedotovat kerozin, nepodporovat ničenie pralesa, iné zaobchádzanie s vodou, podporovať alternatívne zdroje energie..... Ja nehovorím, ze kaslime na to, príroda si poradí (hoci ona si poradí. To sa nám bude asi páčiť ešte menej). Ja hovorím, ze zmena musí začať zhora, nie ze žiadna nemá byť. To, co sa deje teraz je skôr zákon padajúceho hovna než nejaká podpora ekológie.

poopsie
22. apr 2023

@lelelienka a ty ako môžeš súdiť ako žijem, keď nevieš ako žijem? 🤔

poopsie
22. apr 2023

@zeldia nenapadlo ti, že to môže byť len klasický marketingový ťah?

lelelienka
22. apr 2023

@poopsie na zaklade toho, co si sama napisala

poopsie
22. apr 2023

@lelelienka na základe toho, čo som napísala, vieš o mne bohapusté nič. Ak si si nevšimla o sebe som nepísala

sisaka
22. apr 2023

@lelelienka Už si sa niekedy zamyslela nad ekologickým dopadom bežného auta jazdiaceho na benzín a elektrického auta? Už si sa niekedy zamyslela nad “green energy” ktorá vôbec nie je green? Skús sa zamyslieť sedliackym rozumom, alebo si nájdi alternatívne zdroje informácií a potom pochopíš, že riešenia, ktoré tí hore ponúkajú majú často ešte horší vplyv na ekológiu ako tie, ktoré sa snažia presadiť. Už si niekedy počula o 15 minútových mestách? Určite budeš ich zástancom, lebo ani na sekundu ťa nenapadlo, že pôjde o obmedzenia práva na slobodu pohybu tak ako to bolo pri pandemii, ale teraz na to bude iný dôvod - ekologický. Všimla si si vôbec, že tak ako pri pandemii, sa presadzuje len jeden názor? Že sa cenzurujú a snažia umlčať názory, ktoré poukazujú na druhu stránku problému? Že nie sú poskytované ľuďom všetky fakty, aby mohli robiť vlastné a slobodne rozhodnutia? Že všetko je podsuvané ako fakt, aj keď ide o domnienku alebo klamstvo?
Len pred nedávnom si krásne na živo v globálnom merítku vyskúšali, kam až ľudia sú ochotní zájsť a teraz to implementujú koli novej kríze - nie zdravotnej, ale ekologickej. Zamysli sa nad tým, keď Európa zníži svoje emisie na úkor hospodárstva a dovezie požadované produkty z druhej strany zeme, kde boli vyrobené za nie veľmi prísnych ekologických podmienok, myslíš si, že sa globálne tie emisie znížili? Myslíš si, keď vznetové motory nahradiš batériou, že si pomohla ekológii? Vieš o tom, že tie batérie sú nerecyklovatelné? Vieš aká je ekologická záťaž veterných turbín? Ako pokryjeme zvýšené naroky na odber elektriny, ako a z čoho sa vyrobí a ako zvládnu nápor existujúce siete, keď si večer všetci doma začneme nabíjať autá…
Milujem “ekológov” čo žerú všetko aj s navyjakom a ešte sa budú tváriť akí sú vyspelí a chránia planétu, keď robia to, čo im je vtĺkané do hláv a ešte sa budú cítiť previnilo, že si dovolili ísť raz za rok na dovolenku mimo svojho mesta 🙄
Ale títo “poslušní” na “druhých mysliaci” sa naplno prejavili nie tak dávno, všakže - všetci čo utekali dať sa napichať experimentálnou vakcínou, ako poslušné ovce na porážku, lebo im to bolo povedané, išli ňou chrániť svoje deti, babku, suseda a neviem koho, išli si ňou kúpiť slobodu sa ani na chvíľu nezastavili a bez hľadania konšpirácii, len vlastnym sedliackym rozumom nezamysleli - naozaj si potrebujem dať pichnúť do tela experimentálnu latku, o ktorej nikto nevie, čo narobí v tele?
Myslím si, že experiment sa vydaril nad očakávania, neverila som, že toľko ľudí sa tak ľahko nechá zmanipulovať a to na takých veciach, že človeku až rozum zastáva, keď si spomenie, čo tu s nami nacvičovali 2 roky, takže nejaké seď doma na zadku a kochaj sa vlastnou záhradou je úplne nič, u takýchto ľudí prejde bez mihnutia oka, raz už prešlo koli pandemii, teraz prejde koli ekológii…
Kto nevidí súvislosti medzi “pandemiou” a ekologickou krízou je naozaj riadne zaslepení, škoda času stráveného vysvetľovaním.

athom
Autor odpoveď zmazal
lelelienka
22. apr 2023

@sisaka kde pisem o elektromobiloch, green energy ci 15 minutovych mestach? To si si vycucala z prsta, lebo o tom ziadna zmienka nebola. A rovnako som nepisala nic o tom, ze nemozeme cestovat lietadlom na dovolenky. Citat prosim s porozumenim. K ostatnemu sa nejdem vyjadrovat, nema to zmysel, strata casu 😉

sisaka
22. apr 2023

@lelelienka nie, ty píšeš o malomeštiakoch, ktorí sa nechcú podieľať na “riešení” klimatickej krízy. O sebcoch, čo chodia do roboty na autách a neutieraju si zadok do handričiek, ale do toaletného papiera a v zime si dovolia kúpiť tropické ovocie miesto toho, aby celú zimu jedli kompoty. Ja ťa úplne chápem, to len ty nechápeš súvislosti.

lelelienka
22. apr 2023

@sisaka toto som nikde nepisala, to je tvoja interpretacia, ale nevadi…

simca06022011
22. apr 2023

Len ľudia necestuju kvôli sociálnym sieťam;)

h2
22. apr 2023

@zeldia Najprv píšeš, že cestuješ na konferencie pracovne, potom napíšeš toto:" tých konferencii je jedna dve ročne podľa toho koľko mám peňazí casu a nálady." Z toho mi vychádza, že na tie konferencie nechodíš, lebo musíš, ale preto, že chceš a platíš si to sama. Čiže, dovolenka. Hoci čiastočne spojená s prácou. 😉

zeldia
autor
22. apr 2023

@simca06022011 niektorí áno dokonca sa tým živia

zeldia
autor
22. apr 2023

@sisaka waw dúfam že si to kopírovala lebo také niečo vyprodukovat waw 🙂 len jednu otázku by som mala kto sú to “oni” jaštery?

zeldia
autor
22. apr 2023

@poopsie áno aj ja si mysli že blby oblbovaci marketing CK preto som to tu toľkokrát spomenula. Koniec sveta last minute nebudú.

Strana
z3