Dovolenka autom s dieťaťom - Chorvátsko verzus Bulharsko
dobry den .idem k vam po radu a odporucanie.tak zacnem asi takto .som z kosic a nikdy som este nebola na dovolenke.tento rok som sa rozhodla vyskusat bud chorvatsko alebo bulharsko.potrebujem poradit kde by ste odporucili ist autom? alebo radu kde je pekne a nie velmi draho.dvaja dospeli a jedno dieta 9r.vieme sa vmestit do sumy 500e s ubytovanim hned pri plazi a bez stravy? .alebo mate typy kde sa da rezervovat alebo neake typy na majitelov co ponukaju ubytko?co tak napriklad v chorvatsku zakara alebo stara novalja?necham si poradit.popripade vase skusenosti si rada precitam.dakujem za vase rady .fakt si neviem sama vybrat.kedze som nikde este nebola 🙂 cize v skratke nieco kde je pekne a oplati sa za dobru cenu.plus neake ubytko.dakujem krasne
Tak to bude dost tazke najst za taku sumu. Tiez som z Kosic a ideme tento rok prvykrat do chorvatska. Do bulharska by som urcite autom nesla. Je to streka a za benzin a poplatky das dost vela.
@hettinka no praveze napisala vsetko aj s ubytovanim... v kazdom pripade HR je drahe ako svina posledne roky a uz aj na privatoch ak chce clovek nejaky standard a nechce byvat 2km od mora. Normalny rozpocet na Hr je 200e cesta na cca 1000km. Ubytovanie 60-80eur na noc podla vybavenia. Ked ratas ze aspon na 7dni tak uz je na 7x70+200=690eur a este nejedli.za 500e by som sla do madarska do kempu. A to nemyslim v zlom boli roky ked sme boli takto.
@eeffka no ja som pochopila čisto ubytko, my sme mali 2 roky dozadu za 50/noc, teda za 350 na 7 nocí by to vyšlo + 200 cesta, to súhlasím a jedlo, to záleží od náročnosti. Raz som varila 5 dní za 100€, kupovali sme úplne všetko až tam, keďže sme to neplánovali, že si predlžime dovolenku.
Už sme tento rok v HR boli, na predlžený víkend a ceny sa mi nezdali prudko vyššie oproti minulým rokom, len teda mimo sezony to môže byť aj inak nastavené.
My moc do apt. nechodíme, chodíme do hotela, ale tam treba rátať viac. A tiež, my sme 2+2, takže nám to hneď stúpne cenovo.
Letecky najlacnejšie vyjde asi Albánsko, ešte lacnejšie ako Bulharsko, aj tam su ceny veľmi nízke, ale ako 1. dovolenku asi moc neodporúčam, tam už treba skúsenosti s cestovaním, ak by človek šiel autom.
dakujem vam velmi pekne za rady tak podla toho co citam tak budeme sa zaujimat o chorvatsko.o stravu nejde to sa budeme stravovat sami to viemkolko nas cca vijde.chcela som vediet cenu za ubytko a ci nahodou nemate aj neaky kontakt na majitelov co ponukaju ubytko blizko plaze .nie ze kazdy den treba cestovat km za plazou.ale aby sa dalo ist pesi.
a kde najviac sa vam pacilo kedze z fotiek vela nezistim.
@emily1 my sme boli v apt. v Sv. Filip i Jakov, je to pri Zadare, mam rada tú oblasť, zasa tam ideme (ale do hotela). A hľadali sme až na mieste, ale toto by som ani neriskla na celý týžden.
My sme boli tak, že sme boli týžden v hoteli a chceli sme si predlžiť na pár dní ... keby nezoženieme lacné ubytko, ideme domov a nič sa nedeje.
No ja osobne si myslím, že chorvátsko vôbec nie
Je lacná záležitosť! Keby sme sa aj neviem ako uskromnili, do 500€/2 osoby cakom prask nedáme... Možno tak nejaký kemp, ale pár m od mora isto nie(to nás pre 4os/týždeň vyšlo ubytko cca 1000€)Drahá je tam aj cesta, a v sezóne aj časovo náročná, hlavne teda s dieťaťom ☹
tak stanovat mozme ist kedykolvek .chceli sme skusit chorvatsko.ak nic nenajdem tak este pozriem neake to polsko alebo ukrainu pre neaku tu tyzdnovu dovolenku.ale dakujem za rady aj tak.ja len ze my nepotrebujeme neaky luxus a pocula som ze sa da najst ubytko aj za 15e na noc na osobu.tak preto som sa sla poradit tuna.
My sme 600m od mora a sme olni jul august uz.mesiac...a to sme uolne na juhu
my ideme už druhýkrát tu: http://www.hrvatska.sk/nin/apartmani-ruzmarin/
Je to tichá lokalita, čo mne oproti Makarskej veľmi vyhovuje. apartmán je blízko, nie úplne na pláži, ale blízko (1-2 minúty pešo).
Skuste sa tu poobzerat www.adriagate.com my ideme cez tuto stranku uz 3x a zstial vzdy vsetko sedelo presne podla popisu a fotiek. Pri jednotlivych ubytkach su aj realne recenzie. Tento tok nas caka spartman 150m od plaze na 7noci pre 6 osob za 640e. Prvu dovolenku na blind urcite neodporucam. Raz som sa nechala nahovorit a nikdy viac! Po 600-1000km ceste este behat hore-dolu a vyklopkavat, ci maju volne, to je o drzku.
@emily1 zamerajte sa na turistické ubytovne turism agendy. My sme našli za 25 EUR na dve osoby na noc.... bez stravy v takom dome sme mali izbu s telkou a výhľad na more a spoločná kuchyňa aj sprchy. Asi 3 izby tam mali tak prenajímali. A vyšli sme z domu, bola cesta a hneď potom pláž a more a bolo to hore.... Crikvenica čím sme išli nižšie tým všetko bolo drahšie. Boli sme v Chorvátsku a bolo to pred 5 rokmi. A išli sme na blind na začiatku septembra. Nechoďte júl,august všetko je tam zbytočne drahé a hlava na hlave.
@simonkazga my sme nebehali a nevyklopkávali, sami nam prišli k autu, ako sme zaparkovali, že či nechceme apt., stred leta a v pohode. Pozreli sme asi 3, vybrali si podľa ceny a blízkosti k moru. Len človek neskúsený, ktorý nevie ani oblasť, kym by chcel ísť, ani presné miesto, tam to je ťažko. Asi od tohto sa treba odpichnúť, vybrať si oblasť a sústrediť sa na to.
Odporúčam pozrieť aj naše CK, tiež mávajú aj apartmány aj lacné 2-hviezdičkové hotely. Do cudzej krajiny na vlastnú päsť by som nešla hneď prvýkrát, hlavne ak vôbec necestujú.
Toto je pravda ze clovek ked nevie kam ist a dostane vela ponuk sa velmi tazko rozhoduje.Ale v dnesnom svete to je uplne vo vsetkom tak.My ked sme boli ck tak sme boli v 2ck v ten den.A uz som pri tej 2 povedala musime sa tu a hned rozhodnut inak by sme dovolenku nemali do dnes vybratu a to bol januar.Tak sme sa rozhodli aj na zaklade odporucania pani v ck.A ideme do Gradacu.
@emily1 chodime do Chorvatska skoro kazdy rok, vsade sa nam pacilo a pre nas najkrajsia bola Brela a Baska Voda, ale jul, august bude plno a draho, plus zapchy po ceste, v Slovinsku napr robia "manualne" kontroly dialnicnych znamok, caka sa na hraniciach...cez sezonu by som nesla..Teraz v maji sme boli na Istrii pri Pule, hotel na plazi, polpenzia pre 3 osoby za 690 eur, voda studena ako zvycajne, ale synovi to nevadilo a ludia v pohode plavali..
@bodkolienka81 v ktorom hoteli v Pule ste boli?
Inak, ceny teraz a v lete, to je riadny rozdiel.
Na začiatok by som im odporúčala tak po ten Zadar, Sibenik ... juh je krásny, ale na mňa ďaleko.
My cez Slovinsko nechodíme, aj oni z východu by mali lepšie cez Maďarsko a rovno do HR na Goričan.
Ja som kosicanka a tak je my len cez madarov a sme v hr. Ak sa teda vyberiete hlavne platte myto kartou na to su samostatne rady na mytniciach a nechodte v piatok a sobotu.to su velke zapchy.
Baška voda sa mi páčila. Hory a more. Cca do 560€ apartmán, ale taký obyčajný nič luxusné.
@emily1 ja mám Chorvatsko prešpacírované od hora až dolu. Teraz mám dve malé deti a už druhý rok po sebe ideme na ostrov Murter. Nádherné miesto, tiché, piesové pláže pre detičky ako stvorené, voda po kolená 500m od brehu 🙂 ubytko sme mali na pláži a vyšlo okolo 470€, krásne, nové. Bookujem cez heartofdalmatia.com, treba im napísať požiadavky a pošlú voľné ubytká.
@emily1 dnes sa už na blind nechodi, to bývalo tak pred rokmi, že si došla na autobusovú stanicu a čakalo tá kopec miestnych s fotoalbumami ich privatov.. určite si rezervuj ubytko predtým napr. Cez Booking.com, je to väčšia istota-budeš vediet, do čoho ideš, za aku cenu a aké to tam bude..
@pininka poplatky do bulharska..madarsko 11 eu dialnicna, rumunsko 3 eu,bulharsko 8 eu....to je vela??
Benzin 300 eu tam aj spať...moja spotreba je 8.9 litrov Ba
Ubytovanie na privat penzion 7 eu noc/osoba
@simone263337 tak kazdy mame ine poziadavky. Ja som bola v bulharsku a s malymi detmi by som tam za 7 eur na noc urcite nesla.

Na 1. dovolenku autom by som volila Chorvátsko. Do tej sumy sa za ubytko sa zmestíš, ak nie ste priveľmi nároční. My sme mali veľký 2+2 apartmán za 50€ na noc, ale asi 300m od mora, nie úplne na pláži. Za 200 sa prestravujete, ak navaríš niečo na obed a raňajky a večere si kúpite niečo ľahké, pizzu a tak. Cesta nás vyjde do 200€, ale podľa toho, kam presne ideme.