Dovolenka bez deti
Ahojte....som tu nova..potrebujem poradit ci nema niekto z Vas skúsenosti s dovolenkou bez dietata...ideme v marci na kubu a po vsetkych uvazeniach sme sa rizhodli nechat nasho syna 1,5.. U babky na 12 dni...je to pre mna dost tazke nedokazem sa ani tesit... A preto by som chcela vediet ci niektora nemate taku skúsenosť ci sa to neodradilo na dietatku nejako.... Dakujem
@maajushka moja mama....ma uistuje, ze sa o neho dobre postara....., ze bude davat pozor... A, ze sa budu stále hrat.... Nesmierne som jej za to vdacna...
@bohovska29 to je jasne, sak uz tie babky niekoho vychovali 🙂 neboj sa, sice este nepoznam ten pravy pocit, ked nechavas dieta doma, asi to bude aj pre mna tazke, ale predsa si potrebujes oddychnut trosku aj ty 🙂
@mircalla ano som.ziarliva dost....ale nie v takom štýle, ze robim sceny skor to vsetko spracovavavam vo svojom vnútri a musim priznat, ze svojho partnera aj po siestich rokoch lubim.az prilis mozno az viac nez je zdrave....vzdy sa mi.smiali kamaratky, ze ho opisunem ako nejakeho adonisa....a to som mala vela vztahov ale len do neho som sa naozaj zamilovala ....a chcem s nim stráviť dovolenku.... A aj nas drobcek bude urcite s nami chodit k moru...cez leto sa chystame aj s nim.do Talianska....
Ja osobne si ani neviem predstavit, ze by som od takeho maleho dietata odisla na 2 tyzdne prec..Moj maly bude mat v nedelu rok a nie ze on je na mna naviazany tak, ze place len ked idem na zachod (separacna uzkost je u nas v plnom prude uz viac ako 2 mesiace), ale aj ja som na neho naviazana tak, ze len ked ho svokra vezme na 2 hodiny kocikovat, tak mi chyba a neviem sa dockat, kedy sa vrati..Sice je velmi narocne babo a ja som miestami uplne na konci so silami, chcela som ho a teda chcem byt s nim..Taka dovolenka by mi vobec nestala za to, takze za mna urcite nie..Ja by som ani na vikend bez neho niekam nechcela ist..Takisto som ale za to, ze s takym malym dietatom by som si dovolenku neuzila, takze my sme proste rozhodnuti taketo vacsie dovolenky odlozit trochu na neskor, ved nam nic neujde, maly si z toho aj tak nebude nic pamatat a teraz mu bude v pohode stacit kupalisko alebo maximalne nejaky vylet vramci Slovenska..
No ale k tomu "vztahu" s tvojim partnerom..Ja sa ti cudujem, ze s takym clovekom vobec si a ze s nim vobec na nejaku dovolenku chces ist..Lebo ocividne z tvojej strany dovera voci nemu je nulova, ak je on schopny ist na takuto dovolenku aj sam bez teba a dietata, tak jeho vztah k tebe nie je ocividne nejaky prevratny..No neviem, nevidim do toho, ale podla toho, co si napisala, vztah medzi muzom a zenou by asi nemal takto fungovat 😒
@kacennnka jejjj...tak super, ze Vam vysla takato krasna dovolenka.... Toto je taky ideal
@bohovska29 ok - a mas k tej ziarlivosti nejaky dovod? je to ozaj cisto preto, ze to tak strasne lubis, ci je v tom nieco viac? lebo tiez som par muzov lubila, ale ziarliva som bola len vtedy, ked bolo preco. napriklad ked niekto flirtoval so zenami viac ako sa mi zdalo v ramci nejakych hranic...alebo mi bol neverny a dali sme sa po roku zase dokopy, uz to vo mne hlodalo - pisem to otvorene
vies, mne sa to nezda, ked napises, ze mas obavy, aby ti tam nezahol. to uz asi o niecom napoveda, ze tie obavy su asi opravnene....nemyslis? ale nechcem rypat
@ciusinka.... Kyby viem ako sa budem kvoli tej dovolenke zozierat tak to stopnem s tym, ze nejdeme nikam nikto....uz je vsetko kupene a zaplatene...idem sa s toho zblaznit.... Tolko energie mi to ubera
@mircalla no jednoducho to cítiš.... Este som ho nenacapala pri nevere....ale ruku by som za neho nedala....zaciatky nasho vztahu boli take všelijaké...mozno s tej doby si to tak nesiem....vtedy sa dost otacal za babami, studenske disco frcali...a to je odo mna o dost starsi....teraz uz je to fajn......ale mozno ten pocit a skusenost s tych začiatkov vo mne zachovali ten pocit
@bohovska29 A priplatit este maleho uz nemozete? No ja neviem, ale ked to aj ty takto prezivas, tak si tu dovolenku asi velmi neuzijes :-/ A ja teda neviem, ale keby moj partner nechcel ist s nasim dietatom na dovolenku, tak mu rovno poviem, ze nemusi ist ani so mnou a moze ist kludne sam, ale po navrate sa uz bude vybalovat niekde inde..Ja si to takto vobec neviem predstavit 😒
Urcite si to uzijes. Inak my sme boli vo Varadero Cuba s 1,5 rocnym a bolo super 😀 😀
@bohovska29 mna by to ranilo, keby mi povedal, ze nech maly ostane doma....vies, kebyze ste boli spolu na par dovolenkach s dietatom a teraz chcete ist sami - to je ine kafe.
ale toto, ze chcem mat klud, pokoj a komfort - pride mi to sebecke. neviem si predstavit, ako reaguje doma, ked ho dieta vyrusuje. ako to riesite? to okolo chodite po spickach, aby ste ho nezobudili ci nerusili? pretoze pan vyborne zaraba a tym padom si plni svoju ulohu otca?
@bohovska29 no a ked teda tie financie nie su problem, preco teda nejdete aj s dietatom a nezaplatite si apartman s dvoma spalnami? uprgradnut ubytko sa urcite da aj na poslednu chvilu, muz sa vyspi a ty budes happy ze si nemusis obhryzat nehty z toho co take odlucenie spravi s tebou a s dietatom. inak musim priznat ze by som o laske muza k dietatu mala pochybnosti, ak on si tuto otazku nepoklada. dieta nie je domace zvieratko, ze ho odlozim k rodicom ked idem na dovolenku...a co poznam psickarov tak vlastne aj ti s tym maju problem a radsej idu na dovolenku aj so psami...vsak aj ten pes ma k nim citovu vazbu.
@canama my tiez nechodime do hotelov s detmi - sme radi, ked mame 2 izby...minimalne kvoli tomu, ze tam je viac miesta.
@bohovska29 Pre mna bola inak Varadero najvacsia nuda z toho 3 tyzdnoveho zajazdu po Kube.Pekne, ale stale o tom istom, mne tie 3 dni, co sme mali na plazi bohate stacili. Na 3 den som sa uz totalne nudila, ale to je tym, ze ozaj nemam rada stereotyp na jednom mieste.
@ciusinka on to tak nereprezentuje...., ze s nim nechce ist.... Povodne mal ist s nami..len potom sme zvážili 12 hod.let, časový posun...nas drobcek nevydrzi 5 min autom... Place nonstop....preto sme s nim nikam nesli autom cez leto na dovolenku....on si mysli, ze by tam len trpel a nic by s toho nemal....Ale aj on ma obavy o maleho... Navrhol,ze by som sa mala ist poradit s detskou psychologickou....o tom ako postupovat a ci nebude mat nejake nadledky...takze nieje mu lahostajny
@bohovska29 no asi viete preco musite ist na druhy koniec zemegule. my sme zacali postupne s dietatom, najpv hodina a pol do rakuska, potom tatry, slovinsko, az sme sli na 3 tyzdne do svajciarska a talianska na rozne miesta a cestovali sme aj 1200 km autom tam a naspat, avsak nie naraz (maximalne 6-7 hodin v aute), a to uz bol vacsi
urcite to treba postupne....
@bohovska29 a ako doma fungujete? zaspava maly sam vo svojej izbe? alebo spi s tebou? budi sa v noci a potrebuje utisit? ma uz za sebou obdobie separacnej uzkosti? alebo ho este nemal? cestovat v aute kde je dieta pevne priputane v autosedacke, nic poriadne nevidi, nemoze sa hybat je ine ako cestovat lietadlom, kde sa moze prebehnut, su tam zaujimavi ludia a veci, tety letusky mu venuju "zvlastnu pozornost"....uvidi vela zaujimavych veci...to nie je ako doma kde je vsetko zname a okukane.
@canama dost casto sa budi v noci...doteraz som sa nevyspala poriadne....este k tomu stale kojim....takze zaspáva na prsku...ale uz tri krat spal u nasich a v pohode zaspinkal
@bohovska29 a to sa ho chystas dovtedy odstavit, ci ako?
"Navrhol,ze by som sa mala ist poradit s detskou psychologickou." - tak super, ked pre neho nazor psychologicky zavazi (mal by skor nazor vlastnej zeny, ale budiz), tak najlepsie ist za psych. a ked ta poradi ze rodina ma byt spolu a zzivat sa radsej, dokupit ubytovacie kapacity (letenku ma infant zdarma) a je po probleme. 😉
@bohovska29 poradiť sa s psychologičkou, či nebude mať následky z dovolenky??? To je asi vtip 😀
@bohovska29 boze ty si naivka...ked teraz robíš všetko sama tak čo myslíš? ze potom ti zrazu začne pomahat? Same ,,on sa potrebuje vyspať,, a ,,to je zenska praca,,....same ,,on potrebuje,, a ,,on chce,, ale sak ok je to tvoj zivot...a tie kecy o tom ako ,,nevedia muzi prebalovať,, a čo my zeny to vieme? Tiež som sa to musela pri prvom dieťati naučiť...len mnohým chlapom to vyhovuje ze zeny z nich robia neschopných a omluvaju ich lenivost a sebectvo.
Ani moj muz sa do osraných zadkov nehrnie...a viem to ze sa mu to nechce...nebudem hovoriť ze to chudačik nevie...ale ked vytiahnem päty z domu tak spravi všetko. Ved je to aj jeho dieťa...tttrtkať vedia všetci ale starat sa tak ako sa patri to uz mnohí neee....
@bohovska29 fuuu, no tak to by som tipovala ze je na teba maly este doost naviazany. ako ist k starym rodicom na jednu noc je ine ako na 2 tyzdne...a to ze v pohode zaspinkal neznamena ze spal v pohode. nedavno bol akurat prezentovany vyskum kde merali detom hladiny stresovych hormonov a vyslo im ze deti az do 5tich rokov reaguju zvysenim kortizolu ak musia spat same alebo v odluceni od rodica.
@sardinka335 no presne toto...preto som polozila tu otazku...keby zostal ten muz na celom svete sam s tym dietatom, necha ho umriet, lebo on nevie ani prebalit ani nakrmit ani nic?? odpoved nech si dosadi kazda zena za svojho muza sama, ale dovolim si skromne tipovat ze vacsina muzov by sa aspon pokusila o to dieta postarat....a vacsine z tej vacsiny by sa to podarilo. 🙂
@sardinka335 my ženy máme materinský inštinkt, takže to vieme 🙂 . Ale podľa tohto prístupu, by tiež niektorá mohla povedať - tak ja to neviem, urobte to niekto 😀
Nechod nikam mas pokoj.... Koli dovolenke navstivit psychologicku? Zostan doma mas pokoj a mozes navstivit chorvatsko v lete samoska po schvaleni s psychologickou
@bohovska29 a to ako chceš ísť na dva týždne preč v marci, keď teraz ešte kojíš? Veď je polovica januára. Je otázne, či sa ti dovtedy podarí odstaviť.
@alaguema hej, a treba vybrat taku, co sa specializuje na Kubu, aby to vedela dobre posudit
Zasadna otazka znie: Preco vyber nevhodnej destinacie na druhom konci zemegule, ked mame male dieta?Nestacil tyzden s malym v Nizkych Tatrach? PS: Nezavidim, mam nacestovane, ale uz to robim inak

@bohovska29 inak pises, ze sameho ho tam nechces pustit....nebolo to nahodou skor tak, ze on chcel ist sam a ty si sa tam tak trochu nanominovala? prepac, ze to takto pisem, ze budi to ten dojem pri tvojich slovach, sameho ho nechcem pustit neznie ako plan, ze ste mali ist obaja