icon

Dovolenka bez deti

bohovska29
17. jan 2016

Ahojte....som tu nova..potrebujem poradit ci nema niekto z Vas skúsenosti s dovolenkou bez dietata...ideme v marci na kubu a po vsetkych uvazeniach sme sa rizhodli nechat nasho syna 1,5.. U babky na 12 dni...je to pre mna dost tazke nedokazem sa ani tesit... A preto by som chcela vediet ci niektora nemate taku skúsenosť ci sa to neodradilo na dietatku nejako.... Dakujem

natalym
18. jan 2016

@mima4 Máte deti?

mima4
18. jan 2016

@natalym čo to má s tým spoločné?

natalym
18. jan 2016

@mima4 Má, lebo keď som bola mladá, bezdetná a tak trošku naivná tak som si to tiež myslela. Neskôr som zistila a dosť dlho mi to trvalo, že ten môj to naozaj nevie a nikdy vedieť nebude a neznamená to, že nás nemá rád. 😉

kacennnka
18. jan 2016

@bohovska29 my se boli v novembri v Dominikanskej republike (pri Kube) aj s 1,5 r dcerkou na tri tyzdne a uzili sme si to s nou. Tiez sme premyslali, ci ist aj s nou alebo ju nechat doma ale bolo to dobre rozhodnutie. Dcerka si to velmi uzivala, pacilo sa jej aj more aj bazen. Ak uz dieta chodi, ma rado vodu a teplo a papa uz v podstate cokolvek, tak v tom nevidim problem. Dcerka je dost akcna a bali sme sa hlavne letu ale ten zvladla uplne super, obcas sa prebehla po lietadle ale inak sedela pri nas a bola zlatunka. Mame teda vyhodu, ze e zvyknuta zaspavat sama a nema s tym problem, takze aj obedny spanok bol v pohode, spala v izbe, my sme mali rovno izbu pri bazene, takze sme mali videochuvicku a opalovali sme sa, pripadne plavali pocas jej spanku. Vecer sme si taktiez zasli na veceru bez nej, v restike sme mali signal.Takze sme si to uzili aj s nou aj sami. Super. Po tejto dovolenke som si povedala, ze som rada, ze isla s nami.

canama
18. jan 2016

@eeffka uplny suhlas. ak mam malicke deti, ktore si sami nevyberu ze chcu byt bezo mna tyzden alebo dva na prazdniny, tak budu dovolenky len rodinne. velmi rychlo pride cas kedy decka zacnu chodit do taborov, ku kamosom na prazdniny a podobne...potom bude casu na uzivanie si len vo dvojici s muzom dost.... jasne, manzelia potrebuju aj casi sami na seba - welness vikend, kino, restika a podobne, to je ine, to sa da aj x krat do roka bez dietata ked su fungujuci stari rodicia. a co sa tyka oddychu detto, ja potrebujem oddychovat priebezne cely rok, nie ze makam ako fredka cely rok a potom si booknem dovolenku na Kube ako moju jedinu sancu na oddych a ide ma porazit ked si predstavim ze by ma tam malo "otravovat" dieta. 😉 pre mna je dieta rovnaky clen rodiny ako som ja alebo moj muz....keby mi muz zahlasil ze ide on sam na dovolenku s detmi bezo mna (z nejakeho akoze dobreho dovodu), akoze faaakt by ma to velmi sr...lo, tie deti su na tom asi podobne nie??

mima4
18. jan 2016

@natalym
nehovor mi, ze niekto nevie prebalit dieta...

je rozdiel nevediet a nechciet...

vies, je smutne, ked napr. matka vypadne, hocijaký dovod..niečo fakt vážne na pár dní..a musí sa volať cudzí človek k dieťaťu, lebo vlastný otec má prekrížené ruky... a tvári sa, že má zostavovať jadrovú bombu..

gala79
18. jan 2016

@natalym laska otca sa urcite nemeria tym, ci vie dieta prebali / nakrmit alebo nie.. ale ozaj nevidim jediny normalny dovod preco by jeden zdravy, milujuci otec nemohol vymenit plienku, nakrmit atd... ma prdsva dve zdrave ruky ako matka... ked si netrufa, stojim pri nom par krat, dam instruktaz a na x-ty pokus sa to podari..len musi byt vola 😉

canama
18. jan 2016

@natalym ako sa da nevediet prebalit dieta??? akoze moj muz uz tiez raz tak prebalil, ze ked som potom ja isla malu prebalovat neskor tak som zlty zadok odbalila v plienke, co ju slabo po kakani umyl 😒 ale snazi sa starat, travit cas s detmi a mat s nimi vztah. ked vysava tiez to nespravi tak dokonale ako ja, ale povysava. nie nevysava preto ze by ho to bavilo, proste preto ze je to treba a vidi ze ja som nestihla, alebo robim nieco ine a on nechce sliapat po omrvinkach.

moni244
18. jan 2016

@mima4
@canama zeny, to ste nevideli mojho otca 😀 on nie ze nevie prebalit, on nevie ani male dieta vyzliect a dat dole plienku 😀 nie to, keby mala kvalitne nalozene 😀 cize najdu sa aj takyto chlapi

poppy1
18. jan 2016

Nie, nesla by som, radsej by som vzala dieta so sebou, alebo pockala rok,dva ci tri a isla potom. Take male dietatko este potrebuje matku. "Separačnou úzkosťou si prejde dieťa v období od 6. do 12. (niekedy 18.) mesiaca veku, je to úplne normálne zdravé vývojové štádium, v ktorom si utvára citové puto k preň najdôležitejšej osobe (čo býva spravidla práve matka). U tej sa cíti v úplnom bezpečí, pretože mu dáva dokonalý pocit istoty.Ak ju však odrazu nevidí, prepadá doslova panike, má strach, spustí zúfalý plač. Dieťatko totiž v tomto veku žije len prítomnosťou, a tak nevie a nechápe, že matka sa o chvíľku vráti, že ho neopúšťa. Ono ju skrátka miluje nadovšetko na svete, je od nej psychicky závislé a chce s ňou byť v nepretržitom kontakte. Každá minúta bez nej je preň veľmi stresujúca.

Čo s tým?
Rozhodne sa nesnažte jeho úzkostlivé správanie ignorovať alebo podceňovať. Nemôže za to, neovplyvní to. Správnou cestou k prekonaniu tohto náročného obdobia je naopak vypočutie jeho aktuálnych potrieb. Pomôže mu to k rozvoju dobrých citových väzieb v neskoršom veku, vyrastie z neho zdravo sebavedomý a milujúci jedinec. Buďte mu nablízku, keď to vyžaduje, zoberte ho na ruky, dopriavajte mu svoje teplé náručie, hlaďte ho."

No neviem si predstavit odist od tak maleo dietata na 12 dni ☹

mircalla
18. jan 2016

@mima4 @natalyn inak moj to tiez nevie, pardon vie, ale nechce sa mu vacsinou (to bolo vystizne poznamenane). robi to len v pripade nudze

ale zase na druhej strane malemu sa venuje - uci ho, ma s nim rozne aktivity, vysvetluje mu veci, teraz ho pripravuje do skoly, rozhodne by nevylucil z pohodlnosti dieta z dovolenky.

naopak by ho zobral aj sam.

samozrejme tym nechcem povedat, ze par si nemoze urobit dovolenku aj sami, ale urcite nie len z poholnosti, ze chcem mat pokoj, co je tento pripad zo strany otca

canama
18. jan 2016

@moni244 cize tvoj otec keby ostal sam s dietatom na svete, tak by umrelo na otravu krvi z fekalii co by mu rozozrali pokozku na zadocku?? verim tomu ze tvoj otec to nemusel nikdy skusit a nechce to robit, takze sa tvari ako totalne nemehlo aby ho z toho niekto vzdy "vyslobodil", ale ak vie tvoj otec pisat tak ma celkom urcite dostatocne psychomotoricke schopnosti k vymene plienky.

moni244
18. jan 2016

@canama nepoznas ho, on je vo vela veciach nepouzitelny

natalym
18. jan 2016

Kto nezažil neuverí. Ja som si tiež myslela, že to nie je možné. Ale je. 😀

canama
18. jan 2016

@moni244 to je mozne, ja len tvrdim ze jeho nepouzitelnost je otazka jeho volby.

alaguema
18. jan 2016

@natalym "neviem to", je často len výhovorka a pravý dôvod je "nechce sa mi". Nehovorím, že práve prebaľovanie, ale dáma tu píše, že on doma nerobí vôbec nič a on potrebuje svoj priestor a on sa potrebuje vyspať, lebo inak nefunguje...proste z toho celého kričí ON, ON, ON. Chlap predsa vie žene pomôcť napr. aj len tak, že sa s dietkom pohrá, vezme ho na prechádzku. Ani to nevie? To potom z akej planéty spadol? Nevedieť sa zahrať s vlastným dieťaťom, prečítať mu rozprávku, alebo babrať sa s plastelínou...to predsa vie každý. Skôr mi to pripadá tak, že autorka mu ofukuje zadok, aby sa jej náhodou nerozbil (rozumej nezahol a nešiel za inou - viď dôvod prečo letí na Kubu 😀 )

alaguema
18. jan 2016

@canama presne tak. My máme známeho, ktorý môjmu mužovi "radil", akože v rámci srandy..."ty len povedz, že to nevieš a ak ťa aj tak nechá urobiť to, urob to zle, ako najhoršie vieš" 😀 ...niektorí chlapi sa tohto skalného pravidla držia naozaj dôsledne 😀 Ten môj našťastie nedal na dobré rady 😎

natalym
18. jan 2016

@alaguema Áno ak hovoríme o autorke, tak aj ja mám ten pocit.
Ale oponujem: Nevedieť sa zahrať s vlastným dieťaťom, prečítať mu rozprávku, alebo babrať sa s plastelínou...to predsa vie každý. - nie nevie to každý

mircalla
18. jan 2016

@natalym ale vie. len neni chut....ved technicky je to zvladnutelne.mozno to nazvime, ze niekto na to nema trpezlivost

natalym
18. jan 2016

@mircalla Nie nevie to každý. Nechápete to. 😀 Ide tam o slovko každý, nevie to každý.

bohovska29
autor
18. jan 2016

@natalym jasne, ze by to dokazal....jednoducho je taky...viem, ze nas lubi aj maleho....po financnej stranke nam nic nechyba....ale jednoducho to berie ako zensku pracu....mozno ked bude maly väčší tak to bude o inom a začne sa angazovat v inych veciach a mozno bude citat aj rozpravky...

bohovska29
autor
18. jan 2016

@sardinka335 ja som nikde nepisala, ze je kurevnik...

bohovska29
autor
18. jan 2016

A svojho syna a jeho otca.. Lubim najviac na svete...

natalym
18. jan 2016

@bohovska29 Áno ja to chápem. Môj muž teraz keď sú deti väčšie majú krásny vzťah a fungovali by kľudne aj bezo mňa. On skrátka nevedel čo s takými drobcami a ešte aj dievčatami. 😉

bohovska29
autor
18. jan 2016

Dakujem......

katka1981
18. jan 2016

@bohovska29, vazne si myslis ze sa zmeni? Ved s 1,5 rocnym dietatom sa da uz krasne zahrat. Prebalit sa da uz novorodenec, je bezne ze otec kupe dieta, to je zenska robota? Ved ty pojdes tiez do prace a budes zarabat. On sa zucastnil na vyrobe dietatka a tym jeho povinnosti skoncili? Na vychove a starostlivosti o dieta su povinni podielat sa obaja. Ked budes u lekara, alebo vo vani, pocka s pokakanym deckom na teba? Ty nemas narok si oddychnut? Najtzsia je starostlivost o dieta do 3 rokov, kedy ti zacne pomahat, ked bude dieta samostatne? Ale asi si zvyknuta z domu na to, ze domacnost ma na starosti zena. U nas to tak bolo, ale ja som povedala, ze to nikdy v mojej rodine nedopustim, nie som otrok.

horana
18. jan 2016

Je aj sanca ze sa chlap zobudi ak dieta podrastie a viac si s nim zacne rozumiet, akoze ked uz tam bude to partacke puto, ale povedzme si rovno, spoliehat sa na to vonkoncom neda. Skor by som povedala ze je viac muzov, ktori ked si nevytvoria vztah uz v utlom detstve dietata, potom to nedozenu. A prave to byvaju taki, co onen vzor zdedili z povodnej rodiny, kde sa o nich otec tiez nazaujimal. Lebo taki odvrhnuti chlapi co nemali v detstve blizky muzsky vzor, maju dve moznosti, lebo poznaci ich to tak ci tak, ale bud su cielene a naschaval presnym opakom, super otcami, co svojim detom dopraju co sami nezazili a kde citili deficit, lebo vedia ako je to vzacne a byvaju casto potom uplne super otcami, perfektnymi po kazdej stranke. A druhy pripad je ze skratka skopiruju chovanie svojich otcov. To sa deje ci uz ked otec nebol pritomny fyzicky - rozvedena rodina, alebo sice bol, ale o deti sa nezujimal, mal svoj klud, svoje teritorium, svoje zaluby....na toto by som si dala bacha viac nez na nejaku jednorazovu dovcu, a sice nejak to do buducnosti sa snazit poriesit. Casto prave z tejto sorty ked je chlap a navyse dobre zarabajuci, mysliac si ze staci zabezpecit financne, to nebyva dobre, lebo si mysli, ze svoje uz dodava, netusiac ze uloha muza otca zdaleka nie je len v zabezpeceni cim viac financi, dokonca to nie je ta najhlavejsia priorita.

katka1981
18. jan 2016

@mima4, je to ako negramotnost

maajushka
18. jan 2016

@bohovska29 ked mala moja sestra 2 roky isli sme cela rodiny, teda bez nej do prahy na viac ako tyzden. Ona bola u babky, za cely tyzden si na mamu ani nespomenula, zabavali ju ako sa dalo. Az ked zbadala mamu nepustila sa jej asi cely den 😀 nasledky to ale nema ziadne, vobec si to nepamata 🙂

mircalla
18. jan 2016

@bohovska29 preco sa teda bojis, ze by ti tam zahol, keby siel sam? ved nejaky dovod to mat musi, nie? jasne si to napisala, ze sa toho obavas. bud ma k tomu sklony - zeny, flirt a tak alebo chorobne ziarlis....
Normalne je, ze ked chlap niekam ide, tak nepredpokladam nic take, dokonca aj ked mame krizu.