icon

Dovolenka bez deti

bohovska29
17. jan 2016

Ahojte....som tu nova..potrebujem poradit ci nema niekto z Vas skúsenosti s dovolenkou bez dietata...ideme v marci na kubu a po vsetkych uvazeniach sme sa rizhodli nechat nasho syna 1,5.. U babky na 12 dni...je to pre mna dost tazke nedokazem sa ani tesit... A preto by som chcela vediet ci niektora nemate taku skúsenosť ci sa to neodradilo na dietatku nejako.... Dakujem

Strana
z7
natalym
18. jan 2016

@alaguema Nerozumieš. Môj muž je AS, nevidí význam v behaní bez cieľa s kočíkom. Takže to nevie.
Takže každý nie. 😉

alaguema
18. jan 2016

@natalym ty si sa upla na diagnózu....ale je spústa AS ľudí, ktorí fungujú skvele...je to asi aj o tom, aké podmienky ten človek má a ako sa k tomu postavia ostatní. Ako ak chlap nevie urobiť absolútne nič v tej domácnosti, tak to nie je diagnóza, to je jeho bohapustá lenivosť. A to som mala do činenia s AS ľuďmi. Nie, neverím, že ten tvoj má takú ľavorukú nemoc.... Akákoľvek diagnóza sa dá liečiť a riešiť ..len ten tvoj má problém., lebo nechce a ty mu papáš.

mircalla
18. jan 2016

@alaguema musim s tebou suhlasit....moj je v tomto taky isty (i ked deckam sa venuje a venoval na 100%, len ta pomoc v domacnosti je des), ale neschovavam to za nejaku diganozu, je to obycajna lenivost a najma sebectvo, nic viac

natalym
18. jan 2016

@alaguema OK som sa upla na diagnózu. 😉

natalym
18. jan 2016

@mircalla A čo keď je chyba v Tebe? Možno ho nevieš správne požiadať o pomoc, tak aby pochopil, možno robíš málo a od neho očakávaš priveľa...........

alaguema
18. jan 2016

babizne, dobrú noc 🙂

trdelnik234
18. jan 2016

Len im pekne nalozte, nech si uziju dosytosti domacich prac aj starostlivosti o deti. Aspon nebudu mat potom cas mysliet na kubanky, exotiku a ine one. 😵

petra3312
18. jan 2016

@bohovska29 ahoj, so sestrou zijeme daleko od rodicov a viackrat bola moznost, aby stari rodicia videli vnuka iba vtedy, ked som ho ja ( mojho synovca- sestrinho syna) vzala na Slovensko so sebou. Prvykrat ked mal dva roky. Bol na mna samozrejme zvyknuty, obcas u mna predtym aj prespal, ked sestra vynimocne potrebovala. Ja aj moja mama sme boli stopercentne schopne sa onho postarat. Prezil to myslim v pohode, aj ked mal aj chvilky, ked smutil. Samozrejme, ze ja nemozem vediet, co mu prechadzalo vtedy hlavickou a ako to v skutocnosti citil, ale ziadnu traumu to na nom nezanechalo. Vtedy sestra po tyzdni pricestovala na Slovensko za nami. Odvtedy som ho vzala na Slovensko so sebou este dvakrat, ked mal 4 roky a 8 rokov, oba razy po mesiaci. To uz bol vacsi a plakal na letisku, ked sa lucil s rodicmi a potom uz viac nie. Moju dceru som nechala samu s mojimi rodicmi, ked mala rok a to na dve noci. Vedela som, ze bude o nu postarane, ale musim priznat, ze som z damskej jazdy s kamoskami moc nemala, aj ked ma rodicia po telefone upokojovali, ze je v poriadku, neplace a velmi dobrucka. Ked uz sa Vam dovolenka neda zrusit, tak by som sla. Na Kubu by som asi 1,5 rocne dieta netahala. Za tychto okolnosti by som sa snazila uz z toho vytazit to najlepsie, teda si oddychnut a venovat sa na stopercent priatelovi. A nabuduce uz by som nad takouto dovolenkou ani len neuvazovala.

pillipilli
18. jan 2016

Ja som asi staromodna ale dieta som si vynosila , vychovavam ho, lubim ho nadovsetko a bez neho by som v zivote na ziadnu dovolenku nesla. Toho nazoru je aj moj partner. Proste ja som si sveta uzila este ked som nemala babo, ale teraz aj ked by sme niekam isly v prvomrade by som hladala miesto kde by bolo spokojne hlavne ono. Moji rodicia to tiez takto brali , takze premna je to prirodzene. Ja som spokojna ked mam dieta pri sebe.

dusika11
19. jan 2016

ach tie dovolenky..proste nie..dieta je sucast rodiny..ine je jeden dva dni na sk..v madarsku ale tolko dni .je riziko..moze dietatko ochoriet treba mu podat lieky ..nie kazda babka to vie...kaslala by som na kubu a asi aj na takeho muza..co neprebali dieta ..
tazke ale krasne boli dovolenky s detmi..v chorvatsku mam dvojcata zaberak..ale..prve co ma zaujima ci je to vhodne pre deti ake je hlboke more na kraji..a najkrajsie bolo pre mna ked mali behali za autickom zo zmzlinou..a cely zacapani vliezli do mora........prva dovolenka bola s nimi ked mali devet mesiacov ..ten cas sa nikdy nevrati...

sisaka
19. jan 2016

@bohovska29 ja si myslim, ze dieta sce nasledky nebude mat, ale ho pekne vystresujete ... Ja som bola s manzelom na tyzden prec, ked mala dcera presne 2 roky. Mysleli sme si vsetci, ze to bude pohoda, dieta bolo zvyknute na starych rodicov, byvali sme u nich, nemusela nikde odist ani si zvykat na nove prostredie ... Volali sme rodicom domov niekolko krat, vsetko bolo v poriadku, ale ked sme prisli domov, dcera nedokazala prestat plakat ako nas zbadala. V tom case uz normalne komunikovala, tak nam povedala,ze si myslela, ze uz sa nikdy nevratime. Vobec sme si neuvedomili, ze dieta, aj ked je mu situacia vysvetlena chape vsetko inac a moze si veci zle vysvelit, ci nespravne pochopit, kedze este nema predstavu o case a cim mladsie, tym horsie. So synom sme nic take ani len neskusali a chodil s nami na dovolenky uz od 3 mesiacov. Osobne by som od dietata, ktore je dojcene neodisla a uz vobec nie preto, aby som si manzela strazila 😝

zitaje
19. jan 2016

@bohovska29
Aj ja mam osobnu skusenost, hoci som takto opustala ovela vacsie dieta a nie kvoli dovolenke, ale pracovne. Starsiu som prvy raz nechala doma s babkou, ked mala 2,5r, mladsiu v 4r., oba razy na necely tyzden. Prezili to, ale ze by to bola nejaka parada, to nie... Neviem si predstavit, ze by som si ja uzivala na dovolenke, a pritom moje malicke dieta by bolo doma "same" (t.j. bez rodicov).
Ja by som Kubu odlozila aspon na take dva-tri roky a teraz by som isla max. na predlzeny vikend...
Je ine nechat s babkou batola, a ine predskolaka... obrovsky rozdiel 😉

zitaje
19. jan 2016

A teraz citam, ze stale kojis... uf. Tak to uz potom vobec...

mircalla
19. jan 2016

@natalym a mozno je trava modra. vies, ze ta mam rada, tak si radsej kusnem do jazyka teraz🙂
@sisaka suhlasim - tiez si myslim, ze nasledky mat nebude (zase netreba dramatizovat, ale stresujuce to je urcite. a tiez ja by som dieta mojim rodicom na 12 dni nezavesila, je to prilis dlho ich a velka zodpovednost, ked su tak daleko, urcite to je stres aj pre jej rodicov, i ked to nedaju najavo.

erickatt
19. jan 2016

@natalym prepac ze sa pytam. Co to znamena AS

katka1981
19. jan 2016

@sardinka335, si to napisala tak z duse 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

katka1981
19. jan 2016

@alaguema, vlastna matka pozna dieta lepsie ako ktorykolvek psycholog, lebo nikde nie je zaruka, ze dieta bude reagovat rovnako ako knihy pisu, alebo mala psychoska skusenosti. Mam pocit, ze dnes ludia psychologa davaju snad do pozicie vestice alebo boha. Kazde dieta je uplne ine v odluceni, inak preziva, ja to vidim na nasej, ta velmi zle znasa noc bez nas, prvu noc este ako tak, lebo vie, ze na druhy den bude s nami, ale dlhsie, to je peklo. A to uz je skolacka. Ale chapem, ze su aj deti, kt. to zvladaju v pohode. Ale nedovolim si tvrdit ako bude reagovat dieta, kt. vobec nepoznam.

natalym
19. jan 2016

@mircalla No veď možno. 😉
Ja sa snažím pochopiť a nie rýpať.
Neznamená, že niekto to tak nemá, tak to neexistuje. Ľudia sú rôzny, vzťahy sú komplikované, každý sa vysporiadavame inak. Čo by niekto nezniesol, iný znesie a pod.
Každý je múdry, ale keby bol tej konkrétnej situácii tak by sa zachoval rovnako.

jajaoli
19. jan 2016

No ked si to tak citam tak prepac mam pocit ze ste to dieta dostali v obchode a nepoznate jeho city. Kojis ho, plakava, zaspava ne tebe, to co este riesis? Matka musi byt najlepsi psycholog. Uz to tu bolo spominane ze dieta nechape preco odides a uz vobec nevie ci sa vratis (nechcem strasit ale to nevies ani ty), podobne uzkosti prezivaju deti este v skolke ked nemaju predstavu o case a kedy a ci vobec matka pride. Dvojtyzdnovou odlukou mu mozes sposobit taku traumu ze budete este riesit depresie v dospelosti ( to si nevymyslam poznam skutocny pripad kedy sa dospele dievca liecilo z depresii a pocas terapie si znova prezila uzkosti co zazila v detstve a vravela ze to bola neskutocna uzkost a bolest). K tomu pridavam ze dovolenku si neuzijes lebo trpis uz teraz, ides tam aby si si strazila chlapa aby nahodou nezahol,( potom nevrav ze vas lubi ked si myslis ze je toho schopny, ty by si to asi neurobila) ja som jedno pozitivum tej dovolenky nenasla a uz vobec nechapem preco toto drahy neriesil s tebou skor ako to zaplatil, asi mu to az tak v hlave nevrta. Keby si rovno nesla aj ked je uz Kuba zaplatena neporovnatelne menej skody by si narobila, lebo skoda dusi dietatka sa vycislit neda.

natalym
19. jan 2016

@jajaoli Však asi jej to nie je jedno, keď sa pýta a zvažuje.

wieruska1
19. jan 2016

@jajaoli pekne si to napisala.

jajaoli
19. jan 2016

@natalym to mi je jasne ale tu myslim nie je co riesit. Taketo vazne veci sa riesa pred zaplatenim dovolenky, nie teraz sa robi panika a mam pocit ze to robi hlavne koli drahemu aby jej nezahol, tak to by som sa sa uz duplom kaslala na to.

alaguema
19. jan 2016

@natalym chyba môže byť kľudne aj na strane partnerky, to nevylučujem. Preto som písala, že záleží na tom, aké sú okolnosti a na prístupe oboch 😉 Ale ťažko by ma niekto presvedčil, že dospelý človek absolútne nevie napr. povysávať. Mimochodom, sama najlepšie vieš, že pri AS je obvykle problém v komunikácii, nie v tom, že by skutočne niečo nevedeli. Dcéra má v jedného v triede, mama ho normálne doma zamestnáva, hovorila práve to, že musí vždy premýšľať AKO mu veci povie. Ďalších poznáme z vyšších tried, moja dcéra si ich vyberá za kamošov 😉 . U tvojho muža nebude skôr problém v tom, že ho mamička tak "vychovala"? Písala si tu o tom, aké krédo má tvoja svokra.

natalym
19. jan 2016

@alaguema Však to, že u AS treba komunikáciu a ono to fakt funguje, a keďže to funguje, konečne hurá.
Teraz by som ho nevymenila za nič.
Áno moja svokra má zvláštny prístup, ale väčšiu časť som už môjmu mužovi z hlavy vybila. 😀

kacennnka
19. jan 2016

@bohovska29 Alebo este ma napadlo, ak si to financne mozete dovolit, vezmite so sebou aj babku alebo nejaku znamu, ktora bude ochotna obcas postrazit maleho a tak si uzijete dovolenku aj v kludne ale nebudete mat vycitky, ze ste ho nechali doma. Dieta do 2 rokov to ma vacsinou zadarmo. Letu a casoveho posunu sa az tak bat nemusis, tiez som sa bala a mala to zvladla super a to v aute tiez nevydrzi ani 5 minut. Este to zvazte, ja by som uz bez malej ist ani nechcela.

Strana
z7