Dovolenka do Chorvátska na vlastnú päsť
Ahojte ženušky...prosím vás, chodíte na dovolenku do Chorvátska?...Neviete mi poradiť ako to je ked by sme chceli ist bez agentury?...kolko stoji taka dovolenka?...Kolko stoji cesta?...ako je to so stravou?...a je chorvatsko vhodne pre 2ročne dieta?...
@julia8474 my sme boli tiež ako fakultatívny výlet autobusom a tá byrokracia na hraniciach ako za čias ťažkého socializmu nemala chybu. Treba sa na to pripraviť, môže byť situácia, že tam nebude nikto a pôjde to rýchlo. Autobusy čakajú pekne v rade, až na hranici ich odklonia a venujú sa im samostatne. 😀
@sova666 na blint by som tam nesla,taliansko je v tomto ine.ja osobne som isla cez nasu cestovku a asi 2x cez satur,pri v stupe do bb skor na pravo este aj psia pllaz bola cistejsia nes tie pri lux hoteloch.ak vam nevadi hluk vecer tak kludne aj v strede bb.inak kamarat je talian a ten mi odporucal Rimini
koľko platíte za izbu/apartmán?? - ak platíte formou prenájom za štandardný počet ubytovaných (2), teda nie od m2 alebo inak
Pri údajoch dajte prosím aj lokalitu (Istria, Kvarner, Severná/Južná Dalmácia a pod.), cena aj od tohto zrejme dosť závisí
Nájdite si na booking.com krátko pred odchodom. Super ceny. Zadat lokalitu cenu .
turanj
15 min za zadarom. 60 eur/noc 2 izbovy byt, v kuchyni aj sedacka, pekna terasa, v kupelni aj pracka. domaci boli paradny, mily, ich dcera hovori anglicky pre jednoduchsiu komunikaciu. jedina nevyhoda, hoc sa na terase citite pohladom ako niekde vo verone, tak ten kostol drncuje uz o 6 hod. rannej 😀
domaci nam doniesli vino, syr, prosuto, rajciny a na cestu nam dali 1l proseca 😉
zariadenie starsieho typu, to je vidno. k najblizsej plazi 2 min. chodze. obdalec boli naplaveniny piesku, tak sme chodili stavat hrady aj tam.
idem vam sem napisat moju cerstvu skusenost s chorvatskom na vlastnu past
prave dnes sme sa vratili z Pagu, sli sme na blind so 7 rocnym dietatom a hovorim NIKDY VIAC!
ako tu niekto pisal, ze apartmany su na kazdom kroku..to je sice pravda, ale takto v sezone je vsade plno a je to teda riadne o nervy nieco zohnat a clovek je rad ked nakoniec nieco zozenie, nie ze si este moze vyberat..nehrozi
mozno v juni alebo v septembri sa da a o tom case je automaticky ubytovanie lacnejsie nez v hlavnej sezone, ale to aj cez agenturu
Novalja sa nam zdala strasne rusna, tak sme sa vybrali po tych dedinkach...gajac, simuni, mandre..cely den sme pobehovali od apartmanu k apartmanu, od jednych turistickych informacii k druhym a nakoniec sme museli prespat v aute na parkovisku 🙄
v tom by nebol az taky problem, keby nas nezrali komare a okna zavrete, horuco ..len som sa modlila aby bolo uz rano
skoncili sme v Povljane ...tam sme boli minuly rok, tak sme chceli nieco ine teraz, ale tak co uz 😖
a tam sa nam uz teda vobec nechcelo pobehovat hore dole po tej horucave, takze prva turisticka agentura to istila...uz nam bolo vsetko jedno...ja uz som nas videla ako cestujeme domov
ale mali volne...apartman bol sice pekny, novy, nie velmi daleko od plaze, ale myslim si, ze z domu cez net by som nasla lepsie a stalo nas to 90 € za noc ...po exchangeovani na kuny este viac, kedze eura nebrali, museli sme menit a velmi vyhodny kurz tam nebol
takze vseho vsudy sme precestovali neskutocne kilometre, spalili kopec nafty a ubytovanie na 5 noci stalo 500 eur
diky brona, nabuduci rok klidanko mozme ist letecky do spanielska za take loove 😀
@winka99 ahoj nebola som sice nikdy v zivote v chorvatsku tento rok som aj rozmyšlala že pojdeme len mm nie a nie ale po tvojom prispevku vravim už aj ja nie 90e za noc ty kokso 😒 možno zo zufalstva by som dala ako ty ale to by som cely rok plakala 😀 😀 😀 my chodime do BG 8 rokov každe leto na blint je to sice daleko ovela dalej ale nikdy ani v hlavnej sezone nebol problem zohnat do hodiny ubytko apartman 25e na noc 🙂 je pravda že raz sme boli v primorsku a hladali sme 5hodin ubytko to bol rekord 😒 ale našli sme za 20 e na noc za izbu takže toho roku po tvojom prispevku isty BG 😉
@ma77 my sme zas neboli v bg a aj sme zvazovali, len tie kilometre nas odradili, lebo fakt ze ubytko tam za 250-300 su bezne ceny na cely tyzden a este aj s bazenom co som pozerala
keby som vedela ze tolko precestujeme, tak sme mohli kludne do bg ist
v simuni sme aj nasli apartman, ale volny bol az od 5 teho, takze by sme museli dve noci prespat "niekde" , tam to stalo 60 a to sme hovorili priamo s majitelkou...je tam krasne no ale strasna drahota naozaj to chorvatsko
tak som rada ze som poradila 😉
@jaja195 hej. isli sme 3 rodiny. 2 rodiny mali zabukovany apt a my sme mali iba rezervovany. ten sa nam nepacil v nicom, tak sme ho nezobrali a na tento sme natrafili tak, ze pani co nam rezervovala u jednych ten co sme nezobrali, tak zavolala kamoske a kamoska tymto majitelom 😀 isli sme ho pozriet, splnal nase kriteria
-blizko plaz
-2 spalne
-terasa
-prizemie
- blizko obchody, pekaren, zmrzliny, ovocie zelenina
dokonca nad pomery garaz 😀 tak sme ho zobrali.
5 min jazdy autom je biograd na moru, 15-20 min pesou chodzou sv. filip a jakov. tam sme vecer casto chodili na prechadzky. mne turanj moc nesadol, troska rusnejsie na plazach, ale kamos tam chodi uz 10 rokov. ja osobne preferujem polosamoty.
kontakt do ip
my sme sa pred dvoma týždňami vrátili, boli sme vo Vodiciach, ale v časti Srima,odporúčam ak ste rodiny s deťmi, lebo samotné Vodice sú veľmi rušné a hlava na hlave, ubytko sme mali asi 50m od mora za super cenu, boli sme 10 nocí a spokojní...ubytko sme mali vopred rezervované, aj minulý rok sme boli v Zadare (tiež super miesto) ale tiež sme si miesto vopred rezervovali, máme dve deti a tiež si neviem predstaviť, že po únavnej ceste by sme ešte hľadali apartmán...ja som si ubytovanie hľadala asi tak dva týždne pred na stránke www.hrvatska.sk .....dá sa tam vybrať konkrétna lokalita a hneď vidíte aj fotky apartmánov a ceny, napíšete mail a čakáte čo vám domáci odpíše
Ja nesúhlasím, že sa nedá vyberať... My chodievame len na blind v strede sezóny (posledné dva júlové/prvé dva augustové týždne) a vždy sme si vyberať mohli 🙂 Hľadali sme dokedy sme neboli spokojní a nikdy to netrvalo viac ako hodinu a pol. Vždy sme mali krásne, luxusné apartmány... A to sme chodili 7 - 10 ľudí 🙂 Takže do Chorvátska len na blind 🙂
Zdravím, pridám aktuálnu skúsenosť. Včera sme sa vrátili z dovolenky. Ubytko sme začali hľadať v Biograde, potom sme šli do Sv. Filip a Jakov, nikde nič voľné, skúsili sme aj cez tur. agentúry. Unavení po dlhej ceste sme šli smerom na Zadar s tým, že zastavíme hocikde a budeme hľadať. V Sukošane pri ceste sme oslovili predajcu ovocia a ten nám dal tip. Nasledovala neskutočná radosť a úľava, keď domáca s úsmevom povedala, že majú voľné apartmány. Bola to naša prvá dovolenka pri mori, bolo úžasne, domáci super, ale to hľadanie nás teda dosť odradilo. MM povedal, že už nikdy na blint.
@luraka verim, ze vas to odradilo, ale my sme boli takto trikrat v tejto oblasti a ubytovanie sme v plnej sezone nasli do piatich minut. Vzdy som zbehla na plaz oblecena s batohom cez plece a domaci sa hned sami zbehli, aby ponukli ubytko 😀 a vzdy sme mali vyborne, hned pri mori. Proste bud sa treba hned obratit na miestnych alebo dat najavo, halo, som turista a chcem tu zakotvit.
@hradnapani :D musim sa zasmiat
akoby tam ludia bezne nechodili obleceni s batohom...ze zbehnu sa domaci, isteze :D
@winka99 a ved kludne sa smej, je to zdrave :D isteze, cele zastupy ludi chodia po plazi v cestovnom obleceni a cestovnou taskou v ruke 😎 Myslim, ze cloveka po 8 a viac hodinovej ceste dost rozpoznat od uz oddychujucich. Akoze, kym som sa vratila k autu, tak uz ma tam cakal dalsi s otazkou, ci chcem ubytko. hovorim, my sme problem tie tri razy nemali nikdy. Ale presviedcat ta nemam ani v najmensom umysle. Pisala som svoju skusenost 😉
@winka99 ale teraz citam, ze za 5 noci ste dali 500 eur? tak to ste teda megadrahu dovolenku mali, to je fakt. Ja som nedala nikdy viac ako 40 eur za apartman za noc (a 2-4 ludi), ale je pravda, ze na Pagu sme neboli.
Ahojte,aj ja pridavam cerstvu skusenost...po precitani for,ze nie je problem najst ubytko,sme sa tam tento rok takto prvy krat vybrali...a problem to bol- vsetko bolo plne...po prejdeni ulic,sme chodili po agenturach, jedna mala volny len jediny apartman...takze nam nic neostavalo len ho vziat... takze chorvatsko na blint nikdy viac...
@hradnapani tak boli sme tam nie raz a nie raz sme boli obleceni a s batohom a teda nikto sa ma nic take nepytal, ani som si nevsimla aby sa pytali inych ludi takto ako ty opisujes..ale ked myslis
a ako citam, nie len my sme mali problem nieco najst a aj miestni radili si radsej rezervovat vopred takto v sezone...nemusi to byt az take jednoduche ako tu niektori pisete, tak pre tych ktori zvazuju...nech pocitaju s tymze ubytko najst nemusia ziadne, pripadne najdu ale pekne drahe
DObry den rád by som sa spytal ci by niekto vedel vybavit ubytovanie v cirkvenici a okoli na zajtra? nechcem ist uplne na slepo ak by bol niekto taky nech napise kontakt vopred pekne dakujem
alebo vedel by niekto najst nieco na víkend apson v okoli 100 km od crikvenice ?

Aj my sa chystame zajitra nemame nič 3 deti chystame sa na Pag dedinka povljana nema niekto tip