Dovolenka do Chorvátska na vlastnú päsť
Ahojte ženušky...prosím vás, chodíte na dovolenku do Chorvátska?...Neviete mi poradiť ako to je ked by sme chceli ist bez agentury?...kolko stoji taka dovolenka?...Kolko stoji cesta?...ako je to so stravou?...a je chorvatsko vhodne pre 2ročne dieta?...
@katarina3011 prosim ťa o nejake kontakty na dovolenku pre4člennu rodinunejaky apartman ,rab.pag alebo nejaky pekny rôzne
ahojte, prosim vas chceme ist do Chorvatska s detmi nemame platne pasy. Cize som chcela vybavit pre deti a aj pre nas pasy. Citam vsak ze pas netreba pre dospelych staci len obciansky preukaz. Chceme ist cez Rakusko, Slovinsko a Chorvatsko. Musime mat pasy ja a manzel?
@babulka82 dakujem velmi krasne. A do ciech my tie dospely nepotrebujeme pas?
@elise chceme ist na istriu Umag cize uplne severna istria, tak som pozerala ze lepsie je cez Slovinsko. Ci?
A prosim dialnicne znamky do inych statov sa da kupit aj v BA na pumpe? Nevieme moc po anglicky tak nechceme stresovat v zahranici :D
@majkaa v madarsku kupuješ kupon na hranici to iste aj v rakusku, slovinska znamka sa kupuje mesačna kratšiu nemaju, to koli tomuže su tranzitna krajina a v chorvatsku platiš podla precestovaneho useku da sa platiť kartou alebo si zober kuny eurami sa neoplati platiť lebo ti vydaju v kunach nevyhodný kurz
v madarsku sme kupili 10 dnovu dialničnu a od madarska celkom fajn, kupon 10 dnový treba odložiť aj doklad o plateni muž platil kartou na hraniciach a da sa kupiť aj na benzinkach v madarku.cesta ku jadranskej magistrale tam sa to deli na istriu a dole makarska
@babulka82 ale do ciech deticky potrebuju mat pas, aspon co kamaratky chodia do zoologickych tak vybavovali pas, tak ja neviem
Cize ako si mame kupit znamky. U nas nam netreba lebo mame znak vozickara na aute.
Prepacte ze sa tak pytam lebo ideme 1x ako rodina na dovolenku a sme z toho paf 😀
V Rakusku si mam kupit na benzinke a tam mam platit cim?
V Slovnisku tieto na benzinke a tam mam platit cim?
V chorvatsku uz asi nie lebo to neviem ani ci pojdeme po dialnici.
@majkaa radsej si zoberte 2x tolko penazi ako veci , jedlo sa tam dá kupiť za prijatelne ceny v marketoch, stačí len koreničky ktore použivaš a sol. je dobre mať svoj nož na krájanie a hodi sa aj kanvica lebo maju kavovary take prekvapkavacie tak zoberfiltre ja som tam len vodu prevrala a kavu si zaliala.
@majkaa na benzinkach sa dá platiť kartou skuste ešte zobrať ak máte maestro nejaku rezervu kreditku, lebo niekde v rakusku neda visou platiť. na benzinkach v pohode poplatiš kartou. odporučam zameniť 250 až 300 euro na kuny aby ste mali na poplatky v chorvatsku a drobne výdaje, zmrzku, v obchodekupite jedlo na kartu. v rakusku plati euro tak mať nejke eura aj v hotovosti, aj drobaky na wc
zienky, ktore ste uz boli tento rok v chorvatsku, ako sa prosim pohybuju ceny za prenajom apartmanov? my sme uz par rokov neboli, tak ci tie ceny vyrazne vzrastli. My by sme boli 4 dospeli a 2 deticky. Vopred vdaka za kazdu info 🙂

my sme konkrétne boli v meste murter, kúsok pri meste vetsina, prvá rada od mora, všade sú voľné apartmány, všetko je to skôr pri pláži