icon

Dovolenka do Chorvátska na vlastnú päsť

henta
14. mar 2012

Ahojte ženušky...prosím vás, chodíte na dovolenku do Chorvátska?...Neviete mi poradiť ako to je ked by sme chceli ist bez agentury?...kolko stoji taka dovolenka?...Kolko stoji cesta?...ako je to so stravou?...a je chorvatsko vhodne pre 2ročne dieta?...

maja2005
25. jún 2015

my sme konkrétne boli v meste murter, kúsok pri meste vetsina, prvá rada od mora, všade sú voľné apartmány, všetko je to skôr pri pláži

maja2005
25. jún 2015

@silvikam vyššie som odpovedala

9maj
30. jún 2015

@katarina3011 prosim ťa o nejake kontakty na dovolenku pre4člennu rodinunejaky apartman ,rab.pag alebo nejaky pekny rôzne

majkaa
30. jún 2015

ahojte, prosim vas chceme ist do Chorvatska s detmi nemame platne pasy. Cize som chcela vybavit pre deti a aj pre nas pasy. Citam vsak ze pas netreba pre dospelych staci len obciansky preukaz. Chceme ist cez Rakusko, Slovinsko a Chorvatsko. Musime mat pasy ja a manzel?

babulka82
30. jún 2015

@majkaa vy nepotrebujete ale detu ano.

majkaa
30. jún 2015

@babulka82 dakujem vy chodite do chorvatska tak?

babulka82
30. jún 2015

@majkaa boli sme 2x a nemali sme pasy ale teraz mame takže by sme určite brali keby ideme aj pasy aj pre nas aj pre deti ,vlastne pre deti berieme vždy aj ked len do čiech alebo do madarska cestujeme.

elise
30. jún 2015

@majkaa pasy staci mať iba detske detom spravia do 10 dni aj do 2 dni za priplatok, vám stači občianskz preukay. mz sme boli v chorvátsku vlani výhodnejšie je cestovať cez madarsko a ušetrite za dialničnu znamku v slovinsku, cesta je výborna len pred budapeštou treba dobra odbočiť

majkaa
30. jún 2015

@babulka82 dakujem velmi krasne. A do ciech my tie dospely nepotrebujeme pas?
@elise chceme ist na istriu Umag cize uplne severna istria, tak som pozerala ze lepsie je cez Slovinsko. Ci?
A prosim dialnicne znamky do inych statov sa da kupit aj v BA na pumpe? Nevieme moc po anglicky tak nechceme stresovat v zahranici :D

babulka82
30. jún 2015

@majkaa do čiech už davno netreba pas ak ak bolo niekedy treba ani o tom neviem .

jajka68
30. jún 2015

@majkaa kupis dialnicne znamky aj na slovenskych vybranych benzinkach, ale mozu byt vyssie ceny ako v danych statoch. napr. minule tu nejaka mamicka rozoberala, ze kupili madarsku za 22€ na SR a v madarsku stoji 15,50€

elise
30. jún 2015

@majkaa v madarsku kupuješ kupon na hranici to iste aj v rakusku, slovinska znamka sa kupuje mesačna kratšiu nemaju, to koli tomuže su tranzitna krajina a v chorvatsku platiš podla precestovaneho useku da sa platiť kartou alebo si zober kuny eurami sa neoplati platiť lebo ti vydaju v kunach nevyhodný kurz

elise
30. jún 2015

v madarsku sme kupili 10 dnovu dialničnu a od madarska celkom fajn, kupon 10 dnový treba odložiť aj doklad o plateni muž platil kartou na hraniciach a da sa kupiť aj na benzinkach v madarku.cesta ku jadranskej magistrale tam sa to deli na istriu a dole makarska

majkaa
30. jún 2015

@babulka82 ale do ciech deticky potrebuju mat pas, aspon co kamaratky chodia do zoologickych tak vybavovali pas, tak ja neviem
Cize ako si mame kupit znamky. U nas nam netreba lebo mame znak vozickara na aute.
Prepacte ze sa tak pytam lebo ideme 1x ako rodina na dovolenku a sme z toho paf 😀
V Rakusku si mam kupit na benzinke a tam mam platit cim?
V Slovnisku tieto na benzinke a tam mam platit cim?
V chorvatsku uz asi nie lebo to neviem ani ci pojdeme po dialnici.

elise
30. jún 2015

@majkaa deti potrebuju pas ked idu za akekolvek hranice, dospelí sa pohybuju po europskej unii občianskym preukazom a ked ides lietadlom alebo do turecka alebo do iných krajin mimo eu musiš mať pas ako dospela oosba tiež.

elise
30. jún 2015

@majkaa vsade kde sa da platiť kartou je dobre mať maestro aj visu

elise
30. jún 2015

@majkaa radsej si zoberte 2x tolko penazi ako veci , jedlo sa tam dá kupiť za prijatelne ceny v marketoch, stačí len koreničky ktore použivaš a sol. je dobre mať svoj nož na krájanie a hodi sa aj kanvica lebo maju kavovary take prekvapkavacie tak zoberfiltre ja som tam len vodu prevrala a kavu si zaliala.

elise
30. jún 2015

@majkaa najlepšia cesta v chorvatsku je dialnica, my sme šli po cestach klasických dalo sa ale iba nakratšie vzdialenosti.

majkaa
30. jún 2015

@elise my mame visa kartu cize kde sa bude dat tam mam platit kartou?
A do Rakuska a Slovinska si mam zobrat nejake peniaze v ich mene?

jajka68
30. jún 2015

@majkaa oni maju tiez eura

majkaa
30. jún 2015

@elise urcite by som riesila dialnicu keby sme mali ist nizsie ,ale tam kde chceme ist je severna istria uplne hore na cipe to pojdeme asi 20min autom od Slovinskych hranic

elise
30. jún 2015

@majkaa na benzinkach sa dá platiť kartou skuste ešte zobrať ak máte maestro nejaku rezervu kreditku, lebo niekde v rakusku neda visou platiť. na benzinkach v pohode poplatiš kartou. odporučam zameniť 250 až 300 euro na kuny aby ste mali na poplatky v chorvatsku a drobne výdaje, zmrzku, v obchodekupite jedlo na kartu. v rakusku plati euro tak mať nejke eura aj v hotovosti, aj drobaky na wc

majkaa
30. jún 2015

@jajka68 aj slovinsko aj rakusko?

jajka68
30. jún 2015

@majkaa ano

elise
30. jún 2015

@majkaa 6.7.2015 ma výjsť v pravde aktuálna mapa chorvátska odporučam

jajka68
30. jún 2015

@elise
@majkaa na SR sa neoplati menit na kuny, v chorvatsku je vzdy lepsi kurz.

elise
30. jún 2015

@jajka68 my sme praveze opak zažili v chorvatku nevzhodny, a boli sme radi ked sme zamenili na slovensku s nulovým poplatkom

tinkomira
30. jún 2015

zienky, ktore ste uz boli tento rok v chorvatsku, ako sa prosim pohybuju ceny za prenajom apartmanov? my sme uz par rokov neboli, tak ci tie ceny vyrazne vzrastli. My by sme boli 4 dospeli a 2 deticky. Vopred vdaka za kazdu info 🙂

elise
30. jún 2015

@tinkomira my sme boli vlani v sezone najskor nin zaton tam je to od 60 po 100 euro a potom turanj, sv.filip a jakob a biograd tam je to 50 až 60 euro za apartman na noc

tinkomira
30. jún 2015

@elise vdaka 🙂 a kde bolo krajsie? hlavne z hladiska vhodnosti pre deti?