Dovolenka do Chorvátska na vlastnú päsť
Ahojte ženušky...prosím vás, chodíte na dovolenku do Chorvátska?...Neviete mi poradiť ako to je ked by sme chceli ist bez agentury?...kolko stoji taka dovolenka?...Kolko stoji cesta?...ako je to so stravou?...a je chorvatsko vhodne pre 2ročne dieta?...
boli sme aj za zadarom a biogradom je ostrov vir..len tak nahodou sme sa zatulali..sice tazko na blint ale nasli.sme..csetovny ruch tam zacina aj pormenada preto asi nizsie ceny....jedna retsika pri mori..ale plazika pre deti pod mostom na vir..bola na nezaplatenie poobede po spanku...sa deti vyhrali s pieskom..a more nebolo mutne..len my dospelaci sme museli dlhsie slapat na plavanie..ale cestovny ruch zatial tam v plienkach..
@dusika11 u nas tiez ziadna promenada...dokonca ani smetiari tam nevojdu...majitelia vynasaju smeti na furiku pred dedinu.....raz za 3 dni ideme nakupit do mesta,uzijeme si nocny zivot,promenady....10km to mame a sme unavni z toho ruchu,hluku a davu dalsie 3 dni....a ja som napr velmi rada ze mam deti..dvoch synov...velkaca a malaca..co su schopni sa zabavit aj bez organzovnia zabavy ci kopca podnetov v podobe toboganov,atrakcii.....stacia knihy,potapnie,plavanie,stavanie hradov,chytnie korytnacie,cikad,lozenie po skalach....a su skopokojni obaja a aj ja s muzom....fakt vsetko pomalicky a v klude.....mne vyhovuje, ze je nas pomenej co nam takato dovolenka pasuje.... 🙂aspon sa nebijeme na plazi o kus fleka...
@dusika11 ja s muzom sme k tomuto nazoru dospeli postupne..sme spolu uz 21 rokov...zo zaciatku len hotel so stravou..ale po cca 5 rokoch hotelovania sme skusili apartman bez stravy..sla som s malym srdieckom...boze varit,boze neodychnem si....a vratili sme sa tak spokojni ako nikdy z hotela...odvtedy...uz ..11 rok ideme len na sukromie a posledne 3 roky tato mini dedinka ...a tu sme najspokojnesi.
Masovky v hoteloch a na promedach mi uz lezu krkom..asi starnem ci co... 😝 ale spokojne su aj decka..chvalbohu sme zohrani v tomto.. 🙂 mam pocit ze si aj ty na ostrove..ci?
@kaja73 usli sme s hotela na baske..po prve nutene animacne programy..omg hroza..po druhe ..deti..samozrejme rozhadzal sa nam spaci cyklus mam dvojcvata vtedy mali dva apol..jeden zacal spat ked druhy vstal a mali sme jednu izbu...horor bol ked sme isli zaspat bolo to na kartu a dalo sa iba pribuchnut..zamknut sa dako nedalo a jeden vstal ked sme spali ..a...no..horor..odisiel do vytahu...nasla som ho...do toho pri jedle vystrajali..tak sme chodili osve..ja s jednym on s druhym..ked sme boli vsetci deti neustale strhavali obrus..vylievali veci...boli podrazdene..a ja za nimi neustale netahaj..neber..horsie bolo ked sa zacali nahant po restavracii a do toho ti casnici..ktori boli podrazdeni...vecer..zase neustale plno..decko chcelo keksik..tak som vystala hodinovu radu...v jednom obchode...mne tak rupli nervy ze sme cestou vyhladali podnajom na vire...a zistili sme ze sa ukludnili aj deti...a domaca pani...im bola baka..babka...ano mam rada hotel a hotovu stravu...ale nie s tak malymi dvojickami...na aprtmane maju vsoju izbu my svoju..a stravu kupujeme niekde po ceste v lidli ...v baske je horsie aj to ze je spinava voda..
@kaja73 moj mm s detmi na baske ten pohlad hovori za vsetko..ani sme si nemohli dat deku..nehovoriac o tom ze sme museli behat s nimi spat..a stale sme prisli o miesto..a sledovat cas..kedy davaju jedlo..ze vraj all inclusive..ale na cas...o osmej ranajky o dvanastej obed..a vecera o siedmej stale osperchovat ocistit utekat a pchat do deti teraz jedz potom nebudes mat............ 😀 a tak tesne pred psychiatriou sme sa vzdali a sme stastni v rybarskych osadach kde nam rano donesu nevyhnutny nakup...a od domacich ryby a priserky a vino..inac lidl par desiatok km dalej...clovek sa uci...preto tazko niekomu radit ...ked nam s cestovky prisli klienti fakt bolo tazko kazdemu ulahodit..preto radsej pravdive informacie..
@silvikam na rampe do kompkexu ti daju karticku, ty to das v hotely potvrdit a na rampe ta pustia. V nin je malinka promenada a centrum historicke tam su ulicky, stanky s hrackami, obcerstvenim, je tam pizeria, posta, cukraren, zmrzlina, bankomat, banka, markety. My sme videli jedno detske ihrisko, pri bytovkach inak domaca mala smyklavku a hupacku.su tam viacere pieskove pkazicky v okoli nin. Niektore apartmany su cca 40 az 50 m od plaze. My smemali zlu skusenosts ubytkom ze sme nemali skrinu lentake daco male, tak sme sa presuvali. Inak to co dichces zobrat si vyloz tyzdenpreddovolenkou a kedbudes balit polovicu daj spat do skrine. Urcite topanky do vody, niekrosky.
@elise
@dusika11 dakujem za vycerpavajuce odpovede. To co si pisala o nine nam byde postacovat. A preco topanky do vody ked je piesok? My sme uz boli aj na Krku aj na Rabe. Na Krku bol strk a chalani nechceli tie topanky dobvody lebo im do nich vosiel taky jemny strk a pichalo ich to. Ideme uz v sobotu na noc.
s rocnym dietatom karavanom na slepo.... trochu bolo treba trpezlivosti najst vhodny kemp, ale bolo to v pohode, chorvatsko je pre nas super aj cenovo aj vzdialenostou aj morom. Teraz uz nechodime naslepo, lebo sme si nasli kemp, ktory nam vyhovuje a tak sa vraciame stale na to iste miesto.
@silvikam ja by som to neriskovala nikdy nevies ..ci tam nie je skryty kamen..alebo jezko alebo ina pliaga...este si sekne nozku a co potom...mna raz len cez topanku jezko do paty..daky trn tam zostal...a mala som tyzden take bolesti...potom to vyslo..a to ozaj ze len taky kusocek...neviem neriskovala som...inac neviem ako v nine...ale pri sibeniku su male pliagy...tie priesvitne ..no nepride mi na um...a maly nemal na gumicku zavrete plavky...ale nohavicove..tak mu to voslo na pipik..popalilo ho to...jeden den..sme mali v ...takze malym uz davam plavky slipove s gumickou...netusim ci je to aj v nine..ale obcas je to v hcorvatsku prave v tych plytkych vodach...v pripade postipania..veeeeela ladu a fenistil a diazepan...
@silvikam v nine mas pekne ihrisko hned ako prejdes cez most a pred branou do historickeho centra odboc dolava. Po par metroch ho uvidite. Myslim ze je tam aj v tej budove co je hned vedla nejake detske centrum, ale to som nevidela, lebo kebyze tam s nasimi vlezem tak uz nevylezem, to som len zvonku mala ten pocit.
@silvikam daj mi vediet hej aj ja som chcela ist na lopar mas presne moj vksu a odisli sme....ked budes tam tak sa zastav po mostom smerom na vir..na lavo......mini plaza..aj piesok...nie mutna voda..aj moznost plavania a aj moznost kracania po vode pre deti...a otvoreny vyhlad do mora.....len nie su borovice
@dusika11 No pod ten most sa chystáme, už som aj mm povedala, že pôjdeme pozrieť. Dúfam, že tam neskončíme ak nezoženieme ubytko 😀 Na Rabe -Lopar nebolo zle, ale pre mňa to bola taká kaluž so smrdlavým pieskom. Ale deťom sa páčilo. Chodili sme na šľapacích bicykloch na ostrovček Lukovac, bývali sme na hotely, dalo sa motkať ...... .
@dusika11 Ahoj, mala si ty s tým Ninom pravdu, prišli sme tam po vyčerpávajúcej nočnej ceste a skoro sme odpadli a to je čo povedať, lebo mm sa páči všade, ale teda na Ninské pláže povedal, že sú špinavé. Sme na Sabunike v takej zastavanej uličke - štvrti delí sa to na Sabunike I,II,III, IV ......, ktorou sa ide na pláž. Sme veľmi spokojní s ubytovaním aj plážou pri moste na Vir. Skoro nikoho, asi len 20 ľudí dnes doobeda. Je tu na okolí veľa pláží aj v Zatone aj tu od Sabunike po Vir. Mali sme trošku problém s ubytovaním, nevedeli sme dlho nájsť, tak potom sme už rezignovali a vzali jedno z núdze, ale odtiaľ sme aj podvečer odišli a hľadali si nové. Obehli sme Nin, Vir a Privlaku. Skončili sme medzi Nin a Privlakov na Sabunike na Ninskej púti.

@kaja73 animator v baske vode mi taaak liezol na nervy..deti sa museli povinne bavit a my po veceroch s nimi...normalne sme boli divni ze sme nechceli skupinovu zabavu............po veceroch na terase