Dovolenka do Grécka starým autom

7. dec 2024

Ahojte, trufli ste si ísť na dovolenku do Grécka, Talianska alebo Bulharska aj na starom aute, alebo ste si radšej požičali auto z požičovne? Mame staré auto r.v. 2006, auto prešlo kompletnou opravou celého podvozku, motoricky vyzerá byť OK, ale na takej trase človek nikdy nevie.
Chodili ste aj na takýchto starších autách, alebo by ste na to kašľali?

katica06
7. dec 2024

Nemám krištáľovú guľu aby som na tvoju otázku odpovedala. Ale chodiť denne do roboty alebo cestovať k moru s 18-20rocným autom je veru veľký rozdiel. Máme 20r. auto ktoré je síce motoricky v poriadku bez problémov prešlo aj stk, ale k moru by som ním nešla. Pred 2r. sme šli k Balatonu a stačilo. Všetky modlitby čo poznám som po sebe opakovala. Jednoducho to nie je auto do kopcov ani na diaľnicu. Od vtedy nebol problém. Dlho by som mohla písať o zážitkoch s autom.

abab
7. dec 2024

Išla by som lietadlom. Do Grécka by som nešla ani novým autom. Ak tomu autu veríš, jedine tak do toho Talianska niekde na sever. Priprav sa na to, že v prípade poruchy hľadáš servis aj niekoľko hodín, prípadné zdržanie a hľadanie náhradného ubytovania po ceste. To všetko môže výrazne navýšiť cenu dovolenky. Oplatí sa ti to?

maris5
7. dec 2024

Nesla by som s takym starym autom. Ak sa neviem na neho spolahnut, nejdem. Auto z pozicovne vyjde celkom dost. Skor by som isla do leteniek.

mariska1989
7. dec 2024

Pokazí sa aj nové auto . Podaktorí chodia aj s Felíciu do Chorvátska. Ale Grécko lietadlom . Taliansko otázne kde

gerfinka
7. dec 2024

My sme minulý rok išli na vyše 20 ročnom aute do Chorvátska. S dvomi malými deťmi 😉 auto to zvládlo a funguje stále. Samozrejme pred cestou ho dal manžel riadne skontrolovať. V Maďarsku sme chytili jamu, bol z toho defekt, ale to by sa pritrafilo asi na akomkoľvek aute.

olimuc
7. dec 2024

Presla som 2000km na aute z 2006 Teraz v oktobri, odvtedy beha kazdy den ca 60km. Poznam svoje auto v podstate od prveho km a viem, ze sa mozem spolahnut na neho a na mechanika, co mi robi udrzbu ( na tacho je uz davnejsie za 300tkm). Je to od pripadu k pripadu. … jedine co odislo je radio … ale tak za par supov kupim

alkoholik
7. dec 2024

Dam vam radu zdarma: wizz air ma akciu na leto 2025 z Vienna do Ciernej hory ( podgorica) letenka stoji cca 30€.
Takze staru hrcku nechajte doma odychovat a vy chodte ako ludia bez stresu ...

tundra
8. dec 2024

Nie je stare auto,ako stare auto.Dobre servisovane, udrziavane, je mozno lepsie,ako nove s tisic senzormy.To, v akom je technickom stave, vies ty,darmo sa budes drzat rad,z fora....

procrastique
8. dec 2024

Ja som sa neodvážila ísť na aute rok výroby 2019 ďalekú cestu do škandinávie :D nie to na takom starom. (zvažovali sme to len kvôli tomu, že sme tam auto potrebovali).

kelimek28
10. dec 2024

Nuž,tento rok v lete som presne to spravil,mám starú oktavku z roku 2002 a dal som to v pohode na chalkidiky, dá sa tá cesta zvládnuť na šupu,ale po 1000 km som pekne prespal v Srbsku a rano pokracoval zbytok 400 km. Budúci rok,redp.leto takto chcem skúsiť peloponez,ktorý je ešte o 500 km ďalej až úplne dolu. Auto to v pohode zvládlo,netreba letieť,tachometrovych 120, čo je v skutočnosti asi 112 až 115 km/h a aj tak nie som brzda premávky. Jazdím denne do práce, áno je to iné spraviť denne 50 km, ale pokiaľ auto vydrží celý rok,vydrží aj cestu k moru a to som išiel už pred 15 rokmi na okravke čo mala 300 tis na thassos a v pohode. Netreba letieť, neísť cez víkend, rozdeliť si cestu,robiť prestávky.

kelimek28
10. dec 2024

Na Facebooku je skupina autom do grécka,tam zistíš viacej.

bluka2
10. dec 2024

Ja som isla s autom z r. 2004 na víkendovú cestu tak 1000 km… bola z toho dlhšia cesta, lebo sa pokazilo, ale podľa mňa to patrí k tomu dobrodružstvu 🙃

ankare
10. dec 2024

Autom do Grécka by som nešla ani na novom aute. Choďte radšej letecky.

zuzubb007
10. dec 2024

Ani na čistonovom by som nešla do Bulharska alebo Grécka, jedine to Taliansko to je polovica kilometrov, a naozaj tá cesta by bola mega unavna, to radšej letecky

blonde_bella
10. dec 2024

My sme boli tento rok autom v grécku. Stali sme na hraniciach celkom dlho.
Koľkým nešla klima, koľkým sa pokazilo auto...a vonku 43 stupňov....

Určite určite sa musíš na to auto vedieť spoľahnúť....

betulinka1
10. dec 2024

Do Grecka alebo Bulharska autom by som nesla. Do Chorvatska alebo IT kludne. Skor by som volila miesto do tych 700km, ze keby nieco. Vyhoda stareho auta je, ze ti ho opraví ktokoľvek kdekoľvek. Kamos isiel na aute co ma 4 roky a pokazilo sa mu 30km pred miestom pobytu, poistovna mu dala auto odtiahnuť do najbližšieho autorizovaného servisu. Cize ani novšie auto nie je zaruka.