Dovolenka na 5 dní na Morave - Lednice, Mikulov a Valtice
Pekny deň, chceme ist na 5 dni na Moravu, v pláne mame Lednice valtice mikulov. Poraďte čo za tých 5 dní určite nevynechať.
Ďakujem
S detmi ci bez? Ak s detmi, urcite motorovym vlacikom Breclav-Lednice, minizoo Sedlec, vo Valticiach je muzeum rozpravkovych postaviciek, toto sme boli teraz s takmer 2 rocnym.
s malými deťmi neviem, ale dospelí a vačšie deti požičať biky a pojazdiť to tam… my sme bývali v mikulove, jeden deň smer pálava, jeden valtice. do lednice autom a biky sme vybrali tam a pojazdili sme okolie, tam sme boli aj v zámku preto sme šli autom… ak by som išla ešte raz, určite by som šla na pálavu aj k vode… a v pasohlávkach je aqualand, z mikulova si tam za 15 minút autom…
Jezisi- uplna nadhera- pridajte aj Mikulov
@krstn003 Jooj veľmi dobrý výber. My sme boli tiež na 2 noci stihli sme toho celkom dosť.Mikulov je top ❤ Hneď by som zopakovala 😍 Boli sme na jeseň cez vinobranie.
My sme pochodili tie známe vinárske dedinky,ochutnávali miestne vína, burčiak a kochali sa malebnými vinárskymi vesničkami,plné krásnych sklepov,viníc a nádhernou prírodou. Nie len tak sa mu hovorí Moravské Toskánsko.
.Ubytkoi sme mali v malebnej vinárskej vesničke v Pavlove a bolo to čarovné. Večeru sme si vychutnali v známej miestnej reštike Marináda viničný dům .Dokonale romantická atmoška.
Pozreli sne hrad Devičky a prechádzky Pavlovom,nádhernú Palavu.Dolné ,horné Vestonice, Pálavský andel lásky aj Venušu
Nevynechali sme ani vinársku obec Vrbice,Hradištek nad Veľkými Bílovcami.Nedalo sa nezastaviť v Klentnici v nádhernej kaviarni Café Fara.Tú som mala prvú už dlho na zozname pri našom tripe po južnej Morave.
Ani ma už nenapadne všetko, ale bol to krásny zážitok. Všetkým odporúčam.
Ja pridám typ- v Lednici bolo múzeum retro a v ďalšej uličke múzeum historických a retro hračiek.
Teraz sú tam aj sochy z piesku.
V areáli zámku, vzadu v parku je vynikajúce Oz Zeyfiros - pozri si termíny a časy ukážok lietania a lovu dravých vtákov. Sú neskutočne super.
@krstn003 my sme tu teraz, jeden den sme boli v Mikulove, na zamku, v meste a kalvarii. V meste ma restauraciu sefkuchar Marcel Ihnancak stoji za navstevu a miestne vinarstva ;) ak mate deti na zamku byvaju kazdy vikend v lete nejake akcie.
V Ledniciach sa zamok + zamocky sklenik.
V zamockom parku si viete naplanovat okruh na konikoch na vozoch Vas zavezu k pristavu a odtial chodia vyletne plavby skoro kazdy hodinu po rieke Dija. Podvecer odporucam mieste pivnicky. Pod vrskom napriklad, kde je v blizkosti aj detske ihrisko. Ak chcete pre deti zabavny park Marlynov detsky svet. Kinderwelt- Family city. Je tam aj azijsky velky bazar a nakupne centrum podobne Pandorfu.
Valtice Rajsna, nadherne vyhlady, to jednoznacne a sto-dola. ;)) trošku ďalej Šobes.
Ideme bez deti, čisto len s mužom.
Tak to určite nevynechajte vínne pivnice, tam ich je neúrekom. 🙂 Lednice zámok - okruh si môžete vybrať ktorý chcete, Lednicky Zámocký park, Zayferus dravci - výborná show a také dravce kdekoľvek neuvidíte, botanickú záhradu - skleník, Januv hrad, Apollonov chrám s vyhliadkov, Minaret, Valtice čokoládovňu na hrade 🙂, Mikulov - nočná prechádzka okolo zámku. Toho je neúrekom. Ak budete autom tak neďaleko nevynechajte Slovanské hradište Mikulčice.
My sme boli tiez sami s muzom, pozicali sme si v Ledniciach bicykle a sli do Valtic. Je tam dobra cyklocesta. Cestou v lese su rozne zastavky, letohradky, pamatniky. Cast parku v Ledniciach sme si presli pesi, cast lodou, cast na koci. Vo Valticiach sme boli aj v Zemedelskom muzeu, to bolo tiez celkom pekne.

@krstn003 pozri diskusie pod tvojou temou