Dovolenka na Kube
boli ste niekto? Zaujima ma oblast Varadero, Havana. V ktorom rocnom obdobi ste boli, ako sa vam pacilo, ake bolo ubytovanie, strava, fakultativne vylety ...
Chystame sa v aprili, zaujimaju ma nazory Slovakov, Cechov (anglicky hovoriacich si viem vygooglit a uz mam aky taky prehlad 😉 ) Dakujem za akykolvek postreh, skusenost
Inak vo tu čítam, radšej Albánsko ako Kuba.
@hettinka a preco bez deti? kvoli tomu letu a casovemu posunu? My sme sa tiez obavali, ale mala to zvladla lepsie ako my. Vazne. Az sme boli prekvapeni. Bolo to minuky rok a mala 8 rokov. Ked si vezmes Taliansko autom, tiez je to tych 8 az cca co ja viem 12 hodin. A casovy posun sme mali za dva dni zmaknuty. Horsie to bolo pri prichode domov. Ale za tyzden sme sa vratitili do normalu
@hettinka preco? Co ta odradilo?
@nefertitka to, že popis podobný, čo sa týka plazi, jedla a múzeum socializmu. A Albánsko je podstatne bližšie a lacnejšie z SK.
Ale keď budeme cestovať už bez deti, určite dáme aj ten Karibik, manžel chcel vždy ist do Mexika, tak uvidíme, možno aj Kuba bude.
Bez deti kvôli cene hlavne. My už mame teenagerov, všade berieme 2 izby v hoteloch a platíme za 4 dosp. tým pádom.
@hettinka aha, tak to chapem. Inak co sa tyka Karibiku, tak Dominikanska republika je napr.super, ziaden socializmus🙂 A jedlo uzasne. Aj cely all inclusive, lepsi som zatial inde nemala, ako tam
A este jedna vec, nemyslim si, ze plaze v Albansku a na Kube,alebo teda v Karibiku su porovnatelne.
Ale tiez veru, kebyze mame dve deti, uz by sme to financne nedali.
@nefertitka no s deckami je to ak tak o tom, že sme v hoteli, bazéne a na pláži, maximálne 2x za pobyt nejaký výlet, ale už aj to frfľú, že musia chodiť. Keď boli menší, v pohode chodili, ale teraz sú vo veku, keď sa im "nič nechce" len vylihovať, fotiť sa a športovať 😀 Pubertáááá...
Inak, v Alb. sú nádherné pláže, v Sarande, v Ksamile, ale aj dlhá piesková v Durres, tá je tada dosť komerčná (slnečníky a hotely) ... pogoogli, ako tip na nízkonákladovku. A ľudia sú tam ešte "nepokazení", v mnohom máš také tie retro-zážitky, cítiš sa ako za socíku, prípadne v 90. rokoch, jedla vyzerajú niekedy všeliako, ale je mimoriadne chutné a ani jednému z nás nikdy z niečoho nebolo zle. Zásobovanie bolo v pohode, ale niektoré výrobky nemajú ani v obchodoch, salámy, syry, jogurty sú problém.
@hettinka pekne fotecky. A myslis, ze v Albansku je bezpecne momentalne?
@nefertitka boli sme minulý aj predminulý rok a je tam v pohode bezpečne. My sme cestovali teda s CK, ale tam na mieste sme sa pohybovali aj MHD-čkou, taxíkmi, v meste samostatne a úplná pohodička. Oni sú Moslimi, ale s arabskou náturou to nemá nič spoločné. Ženy tam nechodia zahalené (až na pár výnimiek, na pláži boli zahalené 2 ženy, aj to boli nemecké turistky, v meste som napočítala asi 10 žien). Nefunguje tam ani bakšiš, úplatky, nikto od nás nič nepýtal. Chodia tam žobráci, ale sú nevtieraví, skôr len sedia po okraji cesty a ked nedáš, nedáš ... Normálni Albánci si potrpia na značkové veci, sú to teda na 90% fake veci, ale nie sú to žiadni otrhaní chudáci. Práveže som nikde zatial nevidela tak fyzicky pekných ľudí, ktorí sa tak radi obliekajú.
Ceny v reštikách polovičné oproti iným dovolenkovým destináciám a aj oproti našim bežným sú nižšie. Káva 70centov, jedlo v reštike pre 4 osoby 20€, vo fast-foode aj do 10.
Hotel sme mali raz s PP, druhýkrát s AI, ale už by som volila radšej len PP v Durres. AI bolo dosť o ničom, aj tak sme chodili jesť aj mimo hotel, lebo jedlo bolo jednotvárne a nápoje len z automatov.
@nefertitka Paradisus Varadero Resort&Spa, do ktorého idete vy?
@buba08 Ocean Varaero al Patriarca
baby dnes v kancli už len spomínam, takto 2 roky dozadu sme už pili na plaži mojito a pinacoladu - teraz tu soplim s hartipami a pijem cečko a čaje 😀
@liviaz treba ist zase;)ci?
Chcem sa zienky informovat ohladne Varadera- hotel iberostar Playa Alameda. Termin mame 20.4-1.5. Citala som recenzie ze fuka v tomto obdobi silny vietor? A vecer bez repelentu nemame vyjst von je tam vela komarov? Ideme cez CK ako to je s peniazmi? Zamenit tam alebo na SK? Ide s nami 6 rocna dcerka na co si dat pozorCo tam vziat pre deturence, comu sa potesia? Dakujem vopred za info a rady.
@erzulik peniaze sa na SK zmenit nedaju, len tam. My sme boli na konci aprila, 3 dni nam prsalo inak strasne teplo. Radim natierat sa aj ked bude pod mrakom, ja som sa tak nepekne spalila. A ten repelent odporucam, hlavne ak sprchne, vyroja sa. Pocas jednej vecere, alebo lepsie cakania na nu, som schytala viac ako 20 stipancov, ale to mimo hotela, na dost divokom mieste. Ani sme nedojedli, sme brali so sebou- jedlo bolo pre nas vzacnost 😀 detom zober pera. Vela vela pier, obycajne a mozes aj s farebnymi tuhami. Od nas vsade pytali peniaze, a ked sme nedali, ze tak aspon pero. Mozno aj nejake fixky potesia. Alebo aj sluchatka na hudbu, nejake lacne z ludovky, ja som nechala svoje takym stoparom- deckam, co sme vzali a boli nadseni. Uzite si dofcu
@amelie2017 dakujem za info, a este otazocka. Je mozne platit aj dolarmi? Vsak?
@erzulik dolare neberte, radsej eura. Ked chcete menit dolare, platia sa komisie, pri eurach nie. V hoteli v Havane sme platili veceru v €, ale moc ich nechcu brat oficialne, ale na tringelty hej, plus ked budete menit, pytajte si co najmensie bankovky, tusim ze od 50 sa musi registrovat, musis davat pas a zapisuju to. A je dobre mat vela minci, ci eurovych alebo tych ich cuc- peso convertible.
Baby letime na Kubu so spolocnostou Air France. Prestup mame v Parizi cakame iba hodku na let na Kubu. Pocua som ze je tam letisko velikanske a je to malo casu. Citala.som ze by to malo byt z terminalu 3. Mate skusenosti?
@erzulik Letis cez CDG? My sme takto leteli na Mauricius, mali sme prestup len hodinu a na tom letisku som bola prvykrat a nevedela som, co mozem cakat. Pozerala som si predtym plan letiska a z akeho terminalu a gate prilietaju lety z Madridu a odlietaju na Mauricius. Vychadzalo to tak, ze to je takmer oproti sebe, t.j.nejaka minutka dve, ale kedze sa moze este nieco zmenit na poslednu chvilu, v lietadle Madrid-Pariz sme stewardovi vysvetlili situaciu a on nam cez pilota zistil presny gate toho dalsieho letu(bol to ten isty) . Skus urobit ten isty postup, pozri si plany a na lete do Pariza si to daj potvrdit
My sme prestupovali v Madride, mali sme vela casu, ale pred pristatim pilot hovoril, z ktorych gejtov su dalsie lety pasazierov. Ukazovali to aj na obrazovkach na sedadlach. Leteli sme air europa
@amelie2017 ano, ale to ti povie len lety tej istej spolocnosti(Air Europa je mala spolocnost, urcite nehlasia lety konkurencie)....najlepsie je nenechat to na poslednu chvilu a spytat sa popredu, lebo nebudu hlasit 30 nasledujucich letov, ved Air France je velka spolocnost a lietaju do celeho sveta
My mame v juni v Doha na prestup tiez len 1 hodinu, a kedze viem, ako lety z Madridu zvyknu meskat, nie je mi vsetko jedno
@tenerifka boli zobrazene lety v najblizsich 60 min, ale veru spolocnost som si nevsimla 😀. A jasne, ze je lepsie sa informovat dopredu
@nefertitka ak let nebude meskat, tak v pohode, ale ak bude meskat, treba si hned pri vychode odchytit prveho zamestnanca a vysvetlit situaciu....nas uz niekolkokrat takto viedli cez rozne vychody co otvarali kartou, lebo nas let meskal a nestihli by sme, raz to bolo na Maldivy(lietadlo na nas cakalo a hned ako sme si sadli sme odleteli), a druhykrat na Madeiru
@amelie2017 robia to, ale vzdy tu istu spolocnost, ved si zober, ze z takeho Pariza ti moze za 60 minut letiet 60 letov....to by sa veru narozpravali😀
@tenerifka vidis, takto som nerozmyslala, dik za radu;)
Baby dnes mi kamoska vravela ze bola jej znama s 3 rocnou dcerkou v exotike v Thajsku a malinka ma v nozke 5 cm cervika ze to dostala niekde v piesku na plazi. Vratili sa v polovici januara. Az teraz jej zistili ze tam v nozke je nejaky parazit. Nepoculi ste o ziadnom takom pripade?

@buba08 a v ktorom hoteli ste boli? Ci nahodou nejdeme do toho isteho;)