icon

Dovolenka na Kube

sisaka
20. mar 2013

boli ste niekto? Zaujima ma oblast Varadero, Havana. V ktorom rocnom obdobi ste boli, ako sa vam pacilo, ake bolo ubytovanie, strava, fakultativne vylety ...
Chystame sa v aprili, zaujimaju ma nazory Slovakov, Cechov (anglicky hovoriacich si viem vygooglit a uz mam aky taky prehlad 😉 ) Dakujem za akykolvek postreh, skusenost

buba08
29. mar 2018

@erzulik ufff, nepríjemne, naši kamaráti boli v januári na 3 tt v Thajsku tiez s 3 ročným dieťaťom, ale vsetko prebehlo ok, snad to dievčatko nebude mat nejake následky, človek nikdy nevie, ja som mala obavy kvôli zike ( boli sme na Kube), síce vraj výskyt komárov prednášajúcich ziku je tam maly, ale je, aj dr., ktora ma na starosti exotické choroby mi potvrdila, ze zika na Kube je, tak som bola na pochybách

erzulik
29. mar 2018

Aj my ideme na Kubu zo 6 rocnou dcerkou. Je potrebne ockovanie deti na Kubu? Pocula som ze nie. Ale radsej sa popytam.

buba08
29. mar 2018

@erzulik dospelí nepotrebujú,či deti áno,to neviem,skús zavolať na cudzokrajne choroby

majusqa77
29. mar 2018

@erzulik nie

nefertitka
1. apr 2018

comu si myslite, ze by sa Kubanci potesili, keby sme im priniesli? Detom nejake hracky trebars? alebo coho maju nedostatok?

majusqa77
1. apr 2018

@nefertitka vsetkeho. Koreniny, cokolady, granko, drogeria, pastelky, pera

nefertitka
1. apr 2018

@majusqa77 no som sa zle vyjadrila, viem, ze vsetkeho, skor som sa mala opytat, coho najviac, alebo co by ich najviac potesilo. Dik....skusim zobrat z kazdeho nieco

pimpulka
1. apr 2018

@nefertitka ja som si tam brala aj take oblecko ktoré som tam potom nosila a nechala. Balíky cukríkov a upratovačke som nachystala každý den zopár cukríkov a rôzne tie kozmetické vzorky co zvyknú dávať v obchodoch alebo su prilepene v časopisoch. Snažila som sa brat nie moc tazke darčeky, predsalen v kufri sa toho vela nezmestí.

majusqa77
1. apr 2018

@nefertitka ja segre mam napriklad nakazane v kazdej varke poslat granko, kakao a sunku 🙂)))

nefertitka
1. apr 2018

@pimpulka taka mala otazocka, nechodis nahodou do la latina jazykovky? :p

pimpulka
1. apr 2018

@nefertitka nie nie🙂 ale latino v každej forme mozem velmi🙂))

nefertitka
1. apr 2018

@pimpulka jaj dobre, ma to len tak napadlo, bo kam chodim na spanielcinu, tak tam chodi aj jedna baba a ta uplne presne na chlp doniesla to iste na Kubu, ako si ty pisala. Plus tie cukriky a vzorky pre upratovacku;)

pimpulka
1. apr 2018

@nefertitka vieš co mne sa zdá ze uz niekedy predtym som v tejto diskusii citala o tých cukríkoch a vzorkách. A mozno aj raz pisala ja sama o tom. Naozaj netusim presne, ale mohli sme sa navzájom nevedomky tu v diskusii inšpirovať 🙂

nefertitka
2. apr 2018

@pimpulka je to mozne;)

erzulik
10. apr 2018

Baby leteli ste nedavno alebo planujete let z Pariza na Kubu? Letime 20.4. cez AIR France. Citam na nete ze strajkuju. Neviete ci rusia lety alebo lety meskaju?

nefertitka
27. máj 2018

su na kube komare?treba brat repelent?

buba08
27. máj 2018

@nefertitka ano su, treba brat, nemali ste ist v apríli, som myslela, ze uz ste aj spat 😉

amelie2017
27. máj 2018

@nefertitka straaaaasne vela, za jednu veceru 24 stipancov len na nohach, rezen do ruky a utekali sme 😀 ale bolo po burke a kusok od dzungle. V hoteli to bolo lepsie.

pimpulka
27. máj 2018

Ja som bola v januári na cube a žiaden komár. Ale asi to zavisí od obdobia. Teraz idem o 2 týždne na dominicanu a veru repelent musím mat

renata_14
27. máj 2018

@nefertitka ja som brala aj ten do zastrcky,ked som to nemala v zastrcke tak chvilka stacila a v izbe aj 20 komarov.No a potom kym som ich vsetkych nepozabijala tak som nesla spat 🙂

nefertitka
27. máj 2018

@buba08 nie nie, ideme o mesiac;)

nefertitka
27. máj 2018

@amelie2017 no zbohom, sa tesim :p

nefertitka
27. máj 2018

@pimpulka my sme v dominice minuly rok mali tiez vela, hlavne vecer sa na nas vrhali

nefertitka
27. máj 2018

@renata_14 to neni zly napad;)

tenerifka
27. máj 2018

My sme vlani v DR v juni/juli nemali vobec...asi zalezi aj od hotela, ako vydymuju

nefertitka
27. máj 2018

@tenerifka my sme mali v tom obdobi strasne vela. Hlavne na vecernom programe nam nedali dychat....

pimpulka
27. máj 2018

@nefertitka
@tenerifka čiže zatiaľ to vyzerá tak dievcata ze jún v dominice jedna s komármi a druha bez?🙂 potom dám vediet ktorú variantu som vyhrala ja🙂 ten do zástrčky dobrý nápad veru

tenerifka
27. máj 2018

@nefertitka
@pimpulka
my sme mali so sebou repelenty, sme vzdy pripraveni, ale nepouzili sme ich ani raz.Boli sme v DR na severe na Samana.
Kde nas komare najviac dohryzli bolo na ostrove Lombok, behom 5 minut v prvu noc.....aj som sa bala, aby sme nieco nenachytali, nastastie nie

suzie28
28. máj 2018

My sme boli v auguste a žiadne komáre ...

nefertitka
29. máj 2018

@tenerifka
@pimpulka my sme boli v Punta Cane, cize tam asi boli a na Samana nie..
ale berieme repelent radsej. A dlhe gate a sukne asi na vecer radsej;p