icon

Dovolenka na Kube

sisaka
20. mar 2013

boli ste niekto? Zaujima ma oblast Varadero, Havana. V ktorom rocnom obdobi ste boli, ako sa vam pacilo, ake bolo ubytovanie, strava, fakultativne vylety ...
Chystame sa v aprili, zaujimaju ma nazory Slovakov, Cechov (anglicky hovoriacich si viem vygooglit a uz mam aky taky prehlad 😉 ) Dakujem za akykolvek postreh, skusenost

kali23
24. mar 2013

@sisaka aj tak so da pochopit... len zabúdaš, že aj ty sa tu biješ do pŕs, že si slovenka...

charitu tam robit nechodia... spravaju sa nadradene a od toho sa všetko odvíja... momentálne majú Kubu zato, začo ju mali američania pred revolúciou...
mladí puberťáci tam chodia len pre dve veci... ožrať sa a užiť si sex s domácimi... najlepšie na pláži/v mori v priamom prenose... a starí dedovia? detto... urobili si z Kuby druhé Thajsko... 😢

s tými mušlami... po pláži chodieval jeden pán, otrhaný, zničený slnkom... a s kýblikom v ruke... nedalo nám, pristavili sme sa... pokecali... ponúkal mušle... denne ich hladal na morskom dne...aby bolo pre bohatých kanaďanov (tak to povedal...) "queen of the ocean" kupujú po 200 dolárov... on ju núkal za 50CUC... a áno, davali mu aj nejaké prepotené tričká...
s manzelom sme sa s ním na tej pláži stretávali každý deň, rozprávali sme sa, a nosili sme mu jedlo... mal 2 deti, a staral sa aj o 4 bratove deti, pretoze brata zavreli... a chýbalo im naozaj všetko, ale aspon tých pár dní sa cítil ako clovek, nie ako menejcenná handra, odkázaná na milodary a výsmech... a ako sme pomohli jeho rodine, ak dovolíš, to si nechám pre seba 😉

Kuba je čarovná, neopakovateľná, jedinečná a nezabudnuteľná .. tak ako sa to dá povedať o krajine, tak isto to platí aj o kubáncoch ;)
prajem ti krásnu dovolenku a magickú atmosféru, ktorá sa nikde inde nedá zažiť 😉

sisaka
autor
24. mar 2013

@kali23 dakujem
Ja mam s kanadanmi na dovolenke ine skusenosti, ale tie tvoje ti samozrejme neberiem a do prs, ze som Slovenka som sa nikdy nebila, ani nebudem - my uz roky nemame ani len slovenske pasy, syn nema dokonca ani len slovenske obcianstvo, lebo sa narodil uz tu a my stale mame obcianstvo len preto, lebo v case, ked sme ziskali kanadske bolo mozne este dvojite a slovenske sa rusilo za poplatok, co sme odmietli zaplatit 😀. Ak narazas na to, ze som sa pytala na slovenskom fore nie na kanadskom je to preto, lebo chcem poznat nazory na Kubu aj inych ludi, nielen kanadanov, to vsak zo mna (si myslim) este hrdu Slovenku nerobi ....

sisaka
autor
24. mar 2013

@monika15 este jedna otazocka, mali ste zo sebou cell phones? Ak ano, fungovali? koho mate providera? A brali ste si nejaky adapter na elektricku zastrcku, myslim, ze tam maju 220 V, vsak?

monika15
24. mar 2013

@sisaka pravdu povedat volania z Kuby nas stalo 110$ za ten tyzden co sme tam boli... ak mozem poradit co najmenej pouzivajte mali sme FIDO....volali sme tak kazdy den par minut, nam rep poradil ze radsej z cell phone ako z hotel phone.
adapter sme mali ale ja som nic nebrala z domu ako fen alebo zehlicku na vlasy nic, tak sme pouzivali len fen co uz tam bol . 🙂

monika15
24. mar 2013

@sisaka hrdka kanadanka hrda slovenka boze hrozne to....... v zivote ma nenapadli take veci.... ze to tu niekto ma cas riesit....
v rezortoch je im ukradnute skadial si...
jedine maju alergiu na USA>>>> no ale to uz roky.....

kali23
24. mar 2013

@sisaka nenarazam absolutne na nic... je mi to jedno... Kuba je moja srdcovka, a myslela som, ze pri tejto teme sa nemoze stat, to, co sa stava v kazdej teme na tomto fore, kde sa stretnete vy dve... smutné...

jedno nechápem, načo otváraš tému, ked si vlastne chceš písať len s jednou osobou... nato slúžia IP 😉

sisaka
autor
21. apr 2013

tak sme nazad. Dovolenka bola super a ocakavania sa viac menej splnili.
Rezort - urcite neodporucam, dost zanedbany, asi nie su prachy na opravu a udrzbu, strava - nastastie nie sme priebercivi, ale vyber jedal znacne limitovany, vela bravcoveho, maly vyber zeleniny, tie iste polievky, dezerty, tak to uplne nechutne, nastastie ziadne zaludocne problemy, i ked som sa obavala - obrusy, taniere, pohare, vsetko spinave, vsade muchy ... Okrem toho sa vsade fajcilo, co bolo pre nas nefajciarov dost neprijemne, lebo sa hulilo uplne vsade - od plaze, cez bazeny, vonka v restauracii, bare, kaviarni, humus, som prehulena na dalsich 20 rokov. No a este nemila skusenost s upratovackou, ktora nam ukradla nejake veci, nstastie zanedbatelnej hodnoty (cenne boli samozrejme v trezore), jedna z tych veci bola dokonca urcena pre nu ako darcek, takze si slohla nieco, co bolo aj tak pre nu ...
Havana bola super, zaplatili sme si sofera so sprievodcom, boli sme na starom americkom aute, aj napriek tomu, ze mnoho budov, je tam v hroznom stave, mesto ma svoje caro a kedysi to musela byt nadhera, tam by som sa celkom rada vratila, na taky tyzden, pobehat viac, pozriet muzea, posediet v baroch, restikach ....
Tiez sme si dali safari - 4x4 auta, snorklovanie, speed boats, plavanie v jaskyni, farma ... niekto tu o tom pisal, to bolo fajn, dobre zorganizovane, jedlo chutne ....
More - podla fotiek som cakala bielu plaz na Varadere, takze ta plaz ma dost sklamala, more nadherne a celkom teple (bala som sa ze v aprili to bude este kosa)
Kuba a kubanci - zial ovplyvnene komunistickym rezimom, ludia v poziciach - colnici na letisku, na recepcii v hoteli , banka ... neprijemni a straaasne doleziti, od takeho spravania som si uz davno odvykla.
Ked to zhrniem, som rada, ze sme nieco nove zazili, videli, spoznali, v najblizsej dome sa tam vsak urcite nevratim, mozno raz ....

monika15
22. apr 2013

@sisaka wow kradlo sa...smutne... vsak kazdy im dava peniaze aj veci :(((( no to fakt nemam slova.
no a cie cigi veru fuj :(((

sisaka
autor
22. apr 2013

@monika15 mna to tiez nemilo prekvapilo, som tomu ani nechcela verit a hovorila som si, ze som tie veci mozno zabudla doma, ze som ich nezbalila, ani som sa nesla stazovat, nechcela som obvinit niekoho, ked som si nebola 100% ista, zial doma som zisitila, ze tie veci fakt chybaju, no co uz .... dufam, ze posluzia 🙂 Inak keby mi to ukradol niekto na ulici nepoviem, ale zenska, ktora robi v rezorte tym padom ma pristup ku convertible pesos ... a to sme jej kazdy den samozrejme nechavali 1 CUC za upratovanie + na zaver darceky ... niektori ludia fakt nemaju zabrany .... v zivote mi na veci ziadna upratovacka nesiahla a to mame pochodene mnozstvo hotelov roznych kategorii aj rezortov, ani v chudobnej Dominikanskej si to nikto nedovolil ...

monika15
22. apr 2013

@sisaka vsak prave !!

wladka
30. okt 2013

Ahojte my letime v piatok.. Rozmienali ste peniazky na svk, ci v rezorte? Chceme brat eurace, tak snad to bude v pohode. Budeme vo Varadero, vyletiky planujeme, sme tam len na tyzden.. ale i tak sa moc tesime, ako si vyhrejeme sunky..

Ideme do hotela Gran Caribe Villa Cuba.. snad je ok, ta siet hotela by mala byt ok.. 😉 nie sme narocni, v hoteli len prespime..

Co odporucate vidiet, kedze sme tam len kratky cas.. delfiny vo varadere zvazujeme, oplati sa?

monika15
31. okt 2013

@wladka ahoj kuk do IP 🙂

monia123
Autor odpoveď zmazal
levandula247
Odpoveď bola odstránená
lilit35
3. jan 2015

@levandula247 ako sa da zazmluvnit taka cestovna kancelaria? To tam staci zavolat a mozes predavat ich zajazdy? Dakujem

levandula247
3. jan 2015

@lilit35 nie, prevádzkovanie cestovnej agentury je viazana živnosť, treba splnať požiadavky, vysokoškolske vzdelanie a k tomu musí byt prax v odbore cestovnej kancelarie, inak sa neda, to by si potom ktokolvek mohol spraviť cest.agenturu a ako by to vyzeralo ?

liviaz
11. jan 2016

@wladka ahoj boli ste už , my mame ist v marci a tiež iba na tyžden - nam sa na viac nedá, čo tak odporučaš za ten tyžden, my ale budeme mat delegata svk.

wladka
11. jan 2016

@liviaz ahoj. boli boli.. idete do toho hotela?? Havanu odporucam, my sme boli cely den a do 22,00h v Havane, bolo super.. A tych delfinov tiez, my sme sa tam zoznamili s Poliakmi, a ti tam boli na 2tt a po nasom odjazde boli na delfinov..chvalili si to..my sme nedali, ale zato sme katamaranom boli na mori snorchlovat.. v podstate je to oddychovka.. 😀 ..teraz sme boli na maledivach a sri lanke... Maledivy su ako Kuba, more a oddych.. Sri lanka dobrodruznejsia.. 😉

liviaz
11. jan 2016

@wladka neviem teraz v rychlosti ktory hotel mysliš, my ideme do roc barlovento či tak nejak ale ideme štyria a nechceli sme nechat nič na nahodu, hlavne ked nevieme ani ceknut spanielsky takže satur to isti aj ked je to drahšie.

liviaz
11. jan 2016

@wladka maledivy je môj sen, ale muž nechce, ten sa boji že ho splachne vlna 😀 inak by som rada punta cana ešte a mauricius to ma laka viac ako divy.

mamka_danka
11. jan 2016
Používateľ mamka_danka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamka_danka.

Juuj kedy sa ja uz dostanem na nejake take miesto ☹

liviaz
11. jan 2016

@mamka_danka ked ti detičky vyrastu neboj, ja som si povedala že bud teraz alebo nikdy 😅

winnerka
11. jan 2016

@liviaz hi , my sme už Punta cana absolvovali , aj Kubu takto pre rokom a teraz ideme na Mauricius 1.3. 😀 😀 😲

liviaz
11. jan 2016

@winnerka no pekne dufam že nie s detmi 😅

wladka
11. jan 2016

@liviaz sak ano.. my cez nemecku cestovku a pohoda..po EN sa dohovorite v pohode.. 😉
@winnerka
Mauricius bude lepsia volba ako Maledivy.. urcite.. ten mame my v plane na jesen, ako vzdy.. ale preletime aj do Reunionu..my to robime tak, ze ked daleko letime, tak spojime aspon 2 staty.. Dominikana ma nelaka, uz len kvoli tomu, ze je to asi to iste ako na Kube 😀 .. by sme sa prizabili uplne.. skor som za Mexiko, tak snad na dalsi rok.. len musim asi viac ucit aby aj viac bobacov padalo 😅

wladka
11. jan 2016

@liviaz ja nebravam malu na daleke a dobrodruzne cesty, to ideme vzdy s muzom solo 😎 .. s nou chodime max najdalej na Kanary, grecke ostrovy, atd.. turecko, tunis mame za sebou, chvalabohu 😀 .. tento rok asi malorku s malou dam.. 😉 a HR tradicne kazdy rok na predlzeny vikend.. my necestujeme cez cestovku, vzdy kupujeme letenku zvlast a ubytko zvlast.. vyjde to za babku... 😉

wladka
11. jan 2016

@liviaz a este ti dam radu.. kedze ste 4..tak nekupujte cez cestovku zajadz do havany.. ale radsej si pred hotelom vymaknite fajn chlapika (domaceho), co by vas tam zaviezol.. my sme to tak mali.. nakoniec nas to vyslo 100€ za auto.. a kedze sme sli s tymi Poliakmi, tak kazdy po 25€.. uuuplna pohodicka.. je tam chudoba, tak pre nich je 100€ obrovsky peniaz.. len nech je vam sympaticky.. my sme sli dokonca na retro aute.. moj co nikdy nezaspi v aute, v tomto zaspal!!!!tak to hrkotalo az to uspavalo 😀 😀 😀 😀

liviaz
11. jan 2016

@wladka ano viem, ale ked vieš super anglicky, ja viem tak že dohovorim sa ale viac nie, hlavne slov. zasoba mi dost chyba kedže od maturity len tak skusam mojho šiestaka tak si to aspon tak zopakujem. My sme hlavne potrebovali delegata, ja si nedovolim ist za take prachy a dojdem tam jak truba a nebudem vediet kam ist a čo vidieť, je to iba na tyžden, preto chceme vyťažiť čo najviac. Moje deti by toto nezvladli take lety a aj tak sme už 3 rok po sebe autom HR - najlepšie dovolenky rodinne fakt. TR mi vôbec nechyba dvakrat a stačilo.

wladka
11. jan 2016

@liviaz ani my nie sme extra schopni v anglictine (zaklad, ruky a nohy).. ale tvarime sa sebavedomo 😀 .. HR sa aj nam paci, vzdy to vezmeme oblukom cez nejaky narodny park.. 😉 .. dobre vam bude, uzijete si to.. deti si oddychnu od rodicov, rodicia od deti.. aj u nas doma tak.. 😉

winnerka
11. jan 2016

@wladka
@liviaz
Samozrejme , ze bez deti, to by nebola žiadna dovolenka 🙂 a takisto mame další vyber Mexiko. Tiež chceme ešte Safari do Kene a potom uvidíme , co nas zaujme dalej 🙂