icon

Dovolenka na Kube

sisaka
20. mar 2013

boli ste niekto? Zaujima ma oblast Varadero, Havana. V ktorom rocnom obdobi ste boli, ako sa vam pacilo, ake bolo ubytovanie, strava, fakultativne vylety ...
Chystame sa v aprili, zaujimaju ma nazory Slovakov, Cechov (anglicky hovoriacich si viem vygooglit a uz mam aky taky prehlad 😉 ) Dakujem za akykolvek postreh, skusenost

liviaz
11. jan 2016

@wladka ked si objednavaš zvlašť hotel a zvlašt letenky to určite nemaš delegata, to idete tam kam chceete však ?

liviaz
11. jan 2016

a najviac mam obavy z toho 13hod. letu. 😖

winnerka
11. jan 2016

@liviaz neboj sa, aj ja som sa bala, ale zbehlo to pomerne fajn, cosi som prespala, cosi čítala a tak ... Cestu domov sme mali uplne super, v noci, to som dost spala...

winnerka
11. jan 2016

@liviaz a ako a skym vlastne letite?

liviaz
11. jan 2016

@winnerka letime z viedne ale až zajtra budem vedieť s akou spoločnostou .

winnerka
11. jan 2016

@liviaz bez prestupu?

liviaz
11. jan 2016

@winnerka jeden bez prestupu a spiatoč. s prestupom vo frankurte.

winnerka
11. jan 2016

@liviaz aha , aj my sme isli cez Frankfurt s condor airlines 🙂

liviaz
11. jan 2016

@winnerka ako viem, že je to vždy lacnejšie objednat si hotel a letenky zvlašt, ale pride mi to take že neviem čo mam čakat, keby sa niečo stalo, a ja s tou mojou angličtinou totiž z nas štyroch viem iba ja a neviem tak aby som sa vedela hádať - vieš čo myslim 😅 cenu som sa dozvedela až dnes, skoro som okoktavela, lebo som ratala s čislom 3 na začiatku pre dvoch. a nie veru. 😝

winnerka
11. jan 2016

@liviaz neviem, my chodíme len cez nemecké cestovky, komplet all inclusive. Kuba nás vyšla pre dvoch viac ako 5000€ komplet

liviaz
11. jan 2016

@winnerka ufff tak to sme lepší ako vy nam o tisicku menej, na kolko ste boli ? nechce sa mi to hladat, že vraj zaleži na prestupoch čim viac tym lacnejšie. no to by som asi neprežila.

winnerka
11. jan 2016

@liviaz na 10 dni, 5* hotel, all inclusive, deluxe suita

liviaz
11. jan 2016

@winnerka hotel hviezdy to iste ale 9 dni, a AI tiež. Suita taky tak.

kabba
7. júl 2016

@liviaz ahoj, ak by si bola taka dobra a napisala mi ako bolo na Kube? S manzelom ideme v novembri. Bojim sa najma letu. Ale zaujima ma aj ci 5* hotely su na urovni tych europskych. Ako ste boli spokojni? Dakujem za hocijake info 🙂

1radula1
7. júl 2016

@kabba neboj sa letu 🙂 môj drahý bol pred dvomi rokmi na Kube. Mal obavy z letu najmä kvôli tomu, že mal problémy s chrbtom ale zvládol to na jedničku. Myslím, že vy to zvládnete tiež 🙂

kabba
7. júl 2016

@1radula1 desim sa ho, pretoze mne byva zle aj v autobuse 🙂 Najdlhsie som letela len 3hodiny, to som este zvladla. No ako to bude na Kubu, netusim. Mame jeden prestup v Parizi, aspon si clovek nohy trosku vystrie 🙂

paulinoocka
7. júl 2016

@kabba lietadlo a autobus nemozes ani porovnavat. Ja v autobuse a na zadnom sedadle v aute nevydrzim. Ale v lietadle by som presedela aj cely den 🙂 mna fascinuje pozerat sa von oknickom..

winnerka
7. júl 2016

@kabba ahoj na Kube bolo vynikajúco ! 😀 letu sa neboj, ja mam absolútny strach z lietania a prežila som to a chodím stale a znova 🙂 snažím sa zobrať nočný let, vtedy ta cesta lepsie ubehne , ked sa mi da pospať , inak väčšinu cesty hypnotizujem obrazovku iPadu a posúvame lietadlo do cieľa 😀 😲 😲 my chodíme tiež s jedným prestupom vačšinou vo Frankfurte. Co sa týka hotelov tie 5* rezorty su uplne v pohode, dobre vybavené, veľa rozmaniteho jedla, program, zábava .... Hygiena a starostlivosť o hostí je na prvom mieste. Ono celkovo kubanci su veľmi inteligentný a vzdelaný národ ... Naozaj sa nemusíš báť. Ale Videla som na výlete aj 3* hotely a teda tam by som neriskovala veru. Neviem, možno im krivdim a len tak osarpano pôsobili zvonku.

winnerka
7. júl 2016

Pár foto z hotela, pláže .... Dodám , ze to bol 5* rezort Paradissuss Rio de oro

kabba
7. júl 2016

@winnerka no waw, krasa! Tesim sa uz velmi 🙂 mne v lietadle robi problem len stupanie a klesanie, vsetko medzi tym bola pohoda. Hadam bude moj zaludok posluchat 🙂 My letime skoro rano z Prahy do Pariza a odtial uz napriamo.
Hotel sme si vybrali Royalton Hicacos Resort & Spa. A brali ste nieco kubancom? Namiesto penazi nejake cukriky, zuvacky? Stale o tom citam v diskusiach. Co potrebuju?

winnerka
7. júl 2016

@kabba tak to dáš , neboj! Mne prave stúpanie a klesanie nevadí, len cely ten dlhy let očakávam nejaku katastrofickú udalosť 🙄 😨 🙄
Nie nic sme im neniesli, ani som nemala pocit, žeby Zrovná taketo nieco potrebovali ci očakávali. V našom hoteli boli vsetci mili, zlati, nápomocní aj bez vsimneho. Samozrejme, ze tych, co sa o mna starali najlepsie som rada odmenila finančne na záver dovolenky 😀 😀

liviaz
7. júl 2016

@kabba ahoj, bolo uplne perfišne, uplne iny svet, my sme boli nakoniec iba na tyžden, volalo sa to kuba na par dní cely zajazd, a to tri dni vo varadere a tri dni v havane. Vo varadere bolo uplne že AI hotel skôr tak že bolo citiť tu staršiu komunist. budovu, ale inak v pohode, no a v havane bol hotel už taky že riadny socik - aj zažitky ako sa patri napr. som sa tam zasekla vo vyťahu, na ranajky nemali dostatočny počet tanierov a podobne atrakcie 😀 proste na parádu 😀 každy den sme chodili z havany na vylety, jeden den cely havana stará nová, kubansky cintorin najvačší, vozenie v starych autách a večer sme si sami zaplatili listky na kubansky večer - a to skupinu no a druhy den sme mali namierene do tabak. plantaže, pinar del rio, a vinalez tam aj obed, naspať sme sa vracali a večer sme si zaplatili zasa kubansky večer plny zažitkov listky na la tropicana v havane. To bolo fakt niečo užasne určite navštivte je to drahšie ale oplati sa zažiť. Inak som písala aj blog čo sa týka zažitkov a tam je cela pravda, skusim najst link a pošlem sem, je to verejné tak si môžete prečítať komu sa chce. Posielam par foto - ak by som na vlastne oči nevidela - neuverím že to more je ozaj tyrkysove na varadere . Inak chceme sa tam určite vrátiť 🙂 a zasa ísť skôr dole do trinidadu a tak....

liviaz
7. júl 2016

@kabba tak to idete že waw hotel, my sme to take waw nemali, ale my sme nechceli vylihovať na plaži, my sme skôr na vylety a tak, na izbe sme upratovačkam nechavali rôzne žuvačky, cukriky, a tie viva sušienky ku káve čo su 😀 inak ked sme im niečo nechali, tak druhy den potom, sme si našli aj srdiečko aj labutky z uterakov a ešte aj list s oznamenim, že ake su radi, že velmi dakuju, a že nam praju pekny zvyšok pobytu. No inak let dost brutal, my sme isli napriamo 12 hodin vkuse v lufte nič moc😀 hodinu nas riadne vytriaslo ale nakoniec v pohode. naspať už iba 10hodin 😀

kabba
7. júl 2016

@liviaz nadhera!!! Dakujem za foto, naozaj je tam uzasne 🙂 Ta posledna fotka je asi udolie Vinales, vsak? Vela som o nom citala, ze je prekrasne.
Urcite chceme aj my ist na nejaky vylet, nielen cely cas sediet na plazi. Ak by si nasla ten link, velmi rada si precitam. Dakujem! 🙂

kabba
7. júl 2016

@liviaz vytriaslo? Tak tohto sa bojim teda najviac :( Manzel bude mat odkrvenu ruku, co ho budem tak stiskat a napnuta budem na tej sedacke, ako keby som zjedla pravitko. Uz sa vidim :D
Vdaka za info, urcite teda beriem zuvacky a cukriky. A vraj aj s mydlom maju problemy, tak pribalim aj tie 🙂

pimpulka
7. júl 2016

ja so niesla so sebou vzorky kremov a parfemov-take v sackoch ci co to je-plus 1sacok cukrikov a každý den som upratovacke nechala na vopred "dohodnutom" mieste jednu vzorku a cukrik....a vždy mi krasne upratala, podakovala-pisali sme si listocky🙂- a vedela som ze sa nemusim bat ze sa nicoho ineho nedotkne, iba tych darcekov /bezne som mala pohodene naunice kade tade, drobne peniaze ale nikdy si nic nezobrala,iba to co vedela ze je pre nu.....raz sme s kamosom-bol v tom istom case len na inom hoteli- spravili taky test, on neriesil "vsimne" darceky pre upratovacku,ale raz naschval nechal drobne na stoliku, a upratka si ich aj zobrala:( prislo nam to trosku blbe,ale bol to test cize sme s tym ratali....ale uz aspoň vieme....no a samozrejme tusim najviac sa kubanci tesia z oblecenia co im tam ludia nechaju...ja vacsinou nosim stare handry-ale aj nove samozrejme- a tie stare tam nechavam.....aspoň musim menej věci vlacit domov🙂

bridgetfidget
7. júl 2016

@kabba Hicacos je velmi fajn,aj ked si nemyslim, ze kubanske hviezdicky sa rovnaju zvysku sveta. Urcite nie 5,ale 4 ano. Nasa prvotna skusenost bola hrozna- ta bola na nula hviezdiciek; (docestovali sme vecer , a hoci sme ich o neskorom prichode dopredu informovali,nasa izba nebola pripravena, akoby v nej niekto bol par hodin na rychlovku, a bola plna velkeho hmyzu, naozaj plna. ) Na recepcii to po staznosti vyriesili, strcili mi do ruky 'biolit',vraj mam izbu vystriekat!!!! a pristup bol nepekny, vraj mozeme byt radi, ze mame vobec izbu,lebo ze su overbooked a ze uz 5 parov v tento vecer odpravili do blizkeho hotela. Tak som sa nadychla, mala svoj vystup v anglictine, a po vypocuti si nepeknych slov na mna v spanielcine, som presla do kriku v spanielcine. Bohuzial pre nich,rozumela som im kazde slovo. Bola som asi potvora,ale takto som si zaciatok zasluzenej dovolenky nepredstavovala, plus sme boli unaveni z letu a hladni. Naozaj hrozne privitanie. Po tom kriku prevzala moc ina recepcna ( toho neprijemneho sme po zvysok pobytu nevideli) uz vsetko slo, pekne nas usadili, dali nam samapanske na upokojenie (pohar dostanete pri prichode, nam dali navyse celu flasu), nieco na zahryznutie,a do dvoch hodin bola izba cista a viacmenej bez hmyzu (a nebolo citit chemikalie). Ako to tak rychlo vysprejovali a vyvetrali, neviem 🙂 na druhe rano sa nam ospravedlnili (kazda izba ma svojho 'asistenta',nieco ako butler service, ktory vam rezervuje vecere a aktivity, a pomoze s cim treba), prestahovali nas do inej izby- neziadali sme o to,ale oni nastojili. Vraj upgraded,nam sa zdala viacmenej rovnaka, obidve boli super,co sa tyka vybavenia a velkosti,akurat jedna bola blizsie k bazenu a druha k plazi. Do konca boli vsetci mili, jedlo trochu nudne,ale za to zdrave, vyber nie zly,ale akoby nepoznali koreniny,bylinky a prichute. Ale to zase komu ako vyhovuje,a s tym sme sa stretli aj v inych castiach Kuby. Plaz a more paradne. Bary a napoje ok. Celkovo to tam vyzeralo velmi pekne a prijemne navrhnute. Vecerny program bol ok a cez den sa dalo cvicit pri bazene a aj na plazi stale nejake aktivity (vzdy to bolo tak bokom,cize nas ostatnych lenivcov to nerusilo). Boli sme len 4 noci, a naozaj az na ten prichod, vsetko boko super. Hlavne sa nadychnut a prepnut sa na dovolenkovo-cize nechciet vsetko hned a teraz ako mame doma, ale trpezlivost a cakat, vsetko sa vyriesi,Kubanci maju vela casu 🙂

Dufam,ze som nevystrasila,aj napriek prvemu dojmu by sme sa tam urcite radi vratili. Kuba je nadherna a uplne ina ako vsetko ostatne,co som kedy zazila, ak mate cas/priestor trochu vyjst z rezortu, dajte sa na to.

liviaz
7. júl 2016

@kabba ano je to krasove udolie viñalez a hned vedla ten hotel kde sa natacala cast ceskeho serialu pripady majora zemana je to tam naozaj nadherne

liviaz
7. júl 2016

@kabba oni maju problem s viacerymi vecami 😀 ako napr.sparatka servitky a na ver.wc aj s papierom

liviaz
7. júl 2016

No blog mi uz nie je aktualnnenaslousim nieco zakajtra popisat co sm si zapamatala alezapamatalati to do mailu ci spravy mala bsy som to mat ulozene vo wulozeworde ..
@liviaz