icon

Dovolenka na Madeire

11. dec 2025

Velmi vazne uvazujem,ze pojdeme s muzom na vlastnu past na Madeiru,na jar.Nie sme dobrodruzne cestovatelske typy.Preferujem skor all inclusive letecky alebo chorvatsko autom spolu s detmi.No ale toto by som chcela ist vo vlastnej rezii a len mi dvaja nech mame tu "slobodu pohybu a zazitkov".Chcela by som vidiet aj centrum,aj pobrezie,aj turistikovat,tak na nejakych 5-6 noci.No a teraz uvazujem ako to zrealizovat.Odkial zacat.Ako planovat tripy.Ci to vobec zvladnem.Fakt idem rada na hotove ked viem ze bude o mna postarane a dobrodruztvo ma uprimne povedane znervoznuje,ale chcela by som to skusit.Ste tu niektora ktora ste nieco podobne na Madeire absolvovali?Viete poradit ubytovanie?Co ako zariadit?Co najdetalnejsie.Budem zo srdca vdacna ak ma trosku nakopnete k dobrodruzstvu 😊

veselo_neveselo
11. dec 2025

@anonym_autor
Nemusis sa bat.
Pozri najprv subezne letenky a ubytko. Hotelov tam je dost, na bookingu si vyberies. Pozri ci maju volnu izbu na termin, co chces letiet. Vyber hotel s parkovanim aby si mala kde nechat pozicane auto.
Airbnb a Agoda su pre otrlejsich, lebo tam jednas s jedincami a nie hotelom, tam moze ist vselico zle. Na prvykrat si vyber hotel. Alebo B&B.

No a potom popozeraj prenajom auta, vyber taku, co maju rovno kancelariu na letisku. Pozorne precitaj podmienky, co poistujes, do akej vysky, kto je sofer,...
Ked budes mat letenky, zabukuj si auto.
A tym mas vsetky velke dolezite polozky vybavene.

Zostava ti len zobrat knizneho sprievodcu, precitat co by si chcela vidiet, zazit, a daj si to na zoznam, pozri na mape a naplanuj na dni tak, aby ste mali co najmenej jazdenia ten-ktory den.

Madeira je civilizovana, nemas sa coho bat, tam sa nestratis.

anonym_23e190
11. dec 2025

@anonym_autor pozri na Instagrame Rarach na Madeire

sagitta33
11. dec 2025

Pozor od loňského roku jsou trekové stezky zpoplatněny.

anonym_1f9cc1
11. dec 2025

Moja skusenost je, ze aj v malych dedinskych obchodikoch vedeli po anglicky, co je vyhoda. Nie je problem si ani zobrat airBnB (aj my sme mali), zavisi od toho, co clovek chce, napr. my sme mali vlastny maly domcek, kde sme si aj varili. Treba brat ohlad na to, ze na Madeire je sice prijemnych ~18-25°C, ale pocasie sa lisi na roznych castiach ostrova, takze si treba brat vela tenkych vrstiev, od plaviek az po nepremokavu bundu (hlavne ak clovek chce ist aj na turistiku, my sme vyuzili aj celovky a prsiplaste). Co sa tyka pozicania auta, Madeira ma vela prevyseni, takze odporucam nieco so silnejsim motorom, najlepsie s pohonom 4x4. A teda zaklad uz bol spomenuty, najst si fajn letenky (napr na stranke skyskanner), podla toho zarezervovat ubytovanie a auto. Letisko je male, tam sa clovek nestrati, a cesty su fajn, takze preprava po ostrove je v pohode.

mirage
11. dec 2025

Mne vela pomohla ceska skupina na FB Česká Madeira, cez nich sme mali aj auto požičané. Bývali sme vo Funchale a za 7 dní sme prešli celý ostrov. Boli sme vo februári, aj sme sa kúpali, ale hore na túrach som mala veľa vrstiev na sebe. Tie levády, vodopády, tunely, útesy.. Nádhera.. ja som mala itinerár, šoféroval muž, ja som si netrúfla.

autor
11. dec 2025
@mirage

Mne vela pomohla ceska skupina na FB Česká Madeira, cez nich sme mali aj auto požičané. Bývali sme vo Funchale a za 7 dní sme prešli celý ostrov. Boli sme vo februári, aj sme sa kúpali, ale hore na túrach som mala veľa vrstiev na sebe. Tie levády, vodopády, tunely, útesy.. Nádhera.. ja som mala itinerár, šoféroval muž, ja som si netrúfla.

@mirage a bola by si ochotna itinerar zozdielat?

martinmmartin
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Na madeire ale velky pozor na logistiku. Su najlepsi v ruseni letov koli vetru na tom ich slavnom letisku takze ak tam planujete ist tak urcite si daj par dni priestor na prilet domov lebo je mozne ze hned po navrate do roboty nebude mozne lebo tam budes furt par dni trcat a kukat sa na vietor

mirage
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor
https://www.worldee.com/cz/explore/trips?locati...

ja som preluskala tuto stranku a prisposobila som ju nam, my radi dobre jeme a turistikujeme, skus si to precitat, a uz nasit na seba.

anonym_5b39d1
13. dec 2025

Ja idem na Madeiru v marci,chcela som sólo výlet , ale niesom veľmi odvážny cestovateľ, kúpila som si zájazd Olá tour Madeira, je to malá skupinka ľudí asi 9, bohatý program , skvelé recenzie,,, tiež majú na stránke rozpis výletov na 7 dni

yanni
13. dec 2025

My cestujeme vela a LEN na vlastnu päst. A to vsetko s detmi. Madeira je easy peasy. Tam to dopredu treba len let, ubytko a Auto. Vsetko ostatne staci Priamo na mieste.chod mimo najväcsieho letneho Zhonu. My sme boli zaciatkom septembra a pohodicka. Az prazdne sa mi to Zdalo.

autor
13. dec 2025
@yanni

My cestujeme vela a LEN na vlastnu päst. A to vsetko s detmi. Madeira je easy peasy. Tam to dopredu treba len let, ubytko a Auto. Vsetko ostatne staci Priamo na mieste.chod mimo najväcsieho letneho Zhonu. My sme boli zaciatkom septembra a pohodicka. Az prazdne sa mi to Zdalo.

@yanni No parada,takuto dobrodruznu krv mat to musi byt nadhera!Mohla by si pripadne pozdielat konkretne kde ste objednavali ubytovanie,kde auto?