icon

Dovolenka na Rodose. Boli ste spokojní?

monka88
5. jan 2010

Ahojteee,

zacali sme premyslat nad dovolenkou v lete,zeby sme sli aj s nasim drobcom.Chceme ist tak koncom juna.Nasla som jedno letovisko a hotel:

Stegna - hotel Calimera Porto Angeli.

Naboli ste tam niekto? Ak ano,ako ste boli spokojni?
Je to tam pre deticky dobre? Drobec bude mat v tom casi 23mesiacov.
Dakujem za akekolvek infoskyyy 😉

(danu - prehodenie som myslela,ze do Fora Kam s detmi a nie do temy Dovlenka v Recku...lebo Rodos to je konkretna cast Grecka a chcela som sa bavit len o nej a nie o celom Grecku.Tak dakujeeem a dufam,ze tuto temu nechaaas 🙂

tin007
17. júl 2014

@hasleerka Minuly rok som potrebovala kvapky do ucha v Turecku, dr. to nechcel riesit cez poistovnu (to som si doma vyriesila jednym mailom, za tyden som mala peniaze), platila som cca 60 eur a kartou.

pianistka
23. júl 2014

@gabusiki Ahoj, mozem ta poprosit o viac detailov ohladom pozicania toho auta?? Tiez sa chystame v septembri na Rhodos, a okrem letoviska, kde budeme, by som velmi rada videla aj ostatne miesta na ostrove, kedze su mnohe vychvalene 🙂 no s poziciavanim aut nemam ziadnu skusenost, mozes mi prosim napisat ako ste postupovali, pripadne na co vsetko si treba dat pozor?? Dakujem!

mica11
23. júl 2014

@pianistka ahoj , ja som bola v Kolymbii 7.7.2014 - 14.07.14, my sme cez delegáta zaplatili požičovné auta , na deň 45 ,- €, kategoria B , značka Hyundai Getz , boli sme piati. Ceny sa pohybujú od kategórie a dní na koľko požičiavaš. Ale u nás priamo v hoteli mal kútik pracovník požičovne a videla som, že za ním chodili ľudia a on nám to auto aj odovzdal.

pianistka
23. júl 2014

@mica11 Chapem, no aj my sa chystame do Kolymbie 🙂 Asi by som bola najradsej keby to slo priamo cez delegata, bolo by to najistejsie, aj preto ze pri priamom jednani by nas mohli ošáliť, ak by videli, ze nie sme skuseni, ako vravim, ja som si auto nikdy nepoziciavala, takze neviem co vsetko treba okolo toho vybavit.
Urcite sa na to opytam v cestovke a potom aj delegata, priamo na mieste.
A ako je to potom s tankovanim?? Dostanes ho s plnou nadrzou a ked ho odovzdavas, tiez musi byt nadrz plna?

mica11
24. júl 2014

@pianistka ahoj , nádrž bola tak do štvrť a takú sme aj vrátili, My sme 2x tankovali, naše auto žralo jako besné ( 90,- € ) na 20km

misatko4
24. júl 2014

ahojte chcem sa este opytat kto letel cez CK Solvex na Rhodos a ake mate skusenosti s casom odletu na dovolenku a priletom domov

horana
24. júl 2014

@pianistka Neblazni, cez delegata to preplatite, kazdy si malo prihodi, delegat za spostredkovanie, a aj domaca pozicovna ktorej to on prihodi. (Tieto veci dost skumam a viem ake mali ludia ceny cez delegatov vseobecne a VZDY to bolo nevyhodnejsie). Nie je to ziadna veda pozicat si, vzdy to mate najlacnejsie dopredu cez net! Ked uz viete ze si chcete pozicat kedy a nakolko. Skus si aspon pozriet ceny cez napr.:
http://car-rental.greeka.com/
http://www.letenky.sk/prenajom-aut
porovnajte ceny. Obvykle byva vyhodnejsie brat auto uz z letiska, nie letoviska kde budete ubytovani a na letisku ho aj vratit. Napriek tomu ze idete z CK aspon nebudete musiet ostatnych cakat a aj transport budete mat vo vlastnej rezii.

gabusiki
25. júl 2014

@pianistka ahoj myslim ze ziadny problem napr. Vo faliraky aj nwskor ked sme mali pozicane auto na zakynte sme mali pozicovnu blizko hotela vo faliraky priamo orwd hotelom. Pozicali smw si na den a ked sa nam skuter alebo auto osvedcilo prenajali sme potom este na 3 dni. Treba sa u nich poistit robia to sami pozicovne napr. Ked urves zrkadlo alebo nebodaj horsie. 🙂 jedine co poradim pozicovnu co najblizsie k hotelu lebo ked auto vratis vecer aby ste moc neslapali peso.🙂 ak si chces overit naj sa spytat na odporucenie delegata alebo symposa/sky miestnej na recepcii.

gabusiki
25. júl 2014

@pianistka a presne nepoziciavaj cez delegata ved normal dojdes do pozicovne a zistis ceny a nieco na co mas prenajmes. Tankujes tolko ako si dostala... len ako pisem pripoisti si to auto. Stoji to viac ale nikdy nevies. A este pred odjazdom skontroluj vizualne chyby nape niekde otlcene a pod. Napis to do toho protokolu nech nepovedia ze si to urobila ty. Problem velky nevidim. Nejdes auto kupovat len pozicat nemaju ta preco na niecom osalet. Skus zjednavat cenu ak ste baby asi to bude lahsie s manzelom ako som bola ja uz nezjednas nic. 🙂

pianistka
26. júl 2014

@gabusiki
@horana
Dakujem baby za rady, skusim sa o tom s priatelom pozhovarat a uvidime na co prideme.. v kazdom pripade dam na vas. Trochu sa este obavam jazykovej bariery, ja sice po anglicky co to viem, ale nie je to moj hlavny cudzi jazyk, tak snad sa nejak dohodneme 🙂

agafonka
26. júl 2014

@tin007 my mame len taku skusenost, ako som napisala. vzdy sme platili za osetrenie a uctenku nam preplatila poistovna potom na SK. v kazdom pripade, nie je v mojom zaujme niekoho zavadzat, alebo sa s niekym hadat o opaku

babulka82
26. júl 2014

@snehulienka99 smiem sa spytat ako bolo na tom Thasose a kde konkretne ste boli v akom stredisku a hoteli ? dakujem

tin007
27. júl 2014

@agafonka Napisala si: "lekara v cudzine platis vzdy a vsade v hotovosti. ak im nepreukazes hotovost, tak ta ani neosetria." Ja som ti napisala, ze to nie je pravda a uviedla som, preco. To nie je o hadani sa. Ty si dala kategoricke tvrdenie, ktore som ti vyvratila. Ak by si napisala to, ze ty mas taku skusenost, ze ty si vzdy platila, tak by to bolo nieco ine.

cicimon
19. jan 2015

@danka72 prosim ta, mozes povedat aky bol transfer, kolko trval a aka je plaz?

helianthus95
28. jan 2015

Tak ako renca3 písala na ktorom ostrove nefuka? V lete cez sezónu by to bolo bez vetríka nevydrzateľné...
Mesto Rhodos je krásne. My sme boli v Kolymbii, príjemné mestečko - nie veľké a ani dedina.
Hotel Irene Palace je priamo na plazi, kopec detskych atrakcií. Strava veľmi dobrá. My sme boli s FIFOM,
ma to aj v ponuke Satur, ale je to u nich drahšie.

danka72
25. mar 2015

@cicimon - transfer bol autobusom, cesta z letiska na hotel trvala cca 2 hodinky (bolo kopu zastávok, kde ľudia priebežne vystupovali). Hotelová pláž bola veľmi čistá a piesočná, ale vstup do mora bol kamienkový.

saxxxana
7. apr 2015

@katkaajurko ahoj tak kam na Rhodos ste sa nakoniec vybrali? Aj my nad nim tento rok uvazujeme s 14mes dcerkou. Bolo v juny teple more? Nasli ste aj piesocne plaze? Mozes mi nieco odporucit? Dakujem 🙂

adinam
7. apr 2015

@saxxxana,v júni na Rodose určite nebude teplé more 😒 .Boli sme v polke júna a nekúpali sme sa vôbec ☹

roxana280
7. apr 2015

@saxxxana my sme boli na Rhodose minuly rok, mali sme izbu rodinnu, lebo mame 5 rocneho chlapca, boli sme velmi spokojni, boli sme kocom augusta a prvy septembrovy tyzden, akurat koncili tie strasne horucavy..more je nadherne, sluzby slusne, ale uz by sme si vybrali 5 * hotel, mali sme len 4* koli strave, mohla byt lepsia, mali sme all inclusive, pre deti to bol dobry hotel..http://www.recenzie-hotelov.sk/recenzie/grecko/...

katkaajurko
7. apr 2015

@saxxxana nakoniec sme boli na cypre ,koli moru- tam by malo byt v juni jedno z najteplejsich...rano bolo studensie aj tam, poobede sa prehrialo a bolo to lepsie..v juni je na rodose este dost studene.. ak koli detom teple more - tak koncom juna cyprus,skor ani tam nie (my sme boli druhy tyzden ) a este take dva by to znieslo...

marria22
7. apr 2015

Ahojte,aj my ideme prvý krát na Rhodos do mestečka Lalyssos do hotela Filerimos Village asi 8km od Rhodosu. Nebol tam náhodou niekto...?

roxana280
9. apr 2015

@marria22 my sme boli blizko, ta ixia, chodili sme busom vsade, bolo to zaujimave, taku dopravu clovek nezazil 😀

midaja
21. jún 2015

ahojte baby, neviete z vlastnej skúsenosti aká je bezpečnost na rodose konkrétne na Kolymbii.

martinka13
21. jún 2015

Maximálna spokojnosť. Naša top destinácia keď ideme s deťmi. Odporúčam La Marquise alebo Lindos Princess

julia92
21. jún 2015

My sme boli vo Faliraki. Boli sme v mensom hoteli, trosku dalej od mora, ale i tak bolo vyborne. A more bolo teplucke, to bolo naj 🙂

marria22
22. jún 2015

Tak dúfam že aj nám to vyjde...my máme byť od hotele cca 700 metrov...

marria22
23. júl 2015

Takže dovolenka bola úžasná..všetko, od hoteLA, strava,personál, animátori...akurát je tam všade veľa mačiek...a my sme mali 3 mačky na terase a tie nám velmi prekážali...inak najlepšia dovolenka🙂

lullu86
23. júl 2015

@bullinka môžem sa spýtať? My tam ideme v pondelok aj s dvojročným syncekom a chcela som vedieť co sa týka jedla ako ste boli spokojna. A taktiež ma zaujima plat...Su tam všade kamene? Ci najdeme aj kúsok piesku.

luslus
23. júl 2015

@midaja neviem ci je tvoja otazka aktualna ale nasi sa teraz vratili z kolympie a vsetko v poriadku. Aj celkovo na celom ostrove

bullinka
23. júl 2015

@lullu86 jedlo bolo úžasne. Raňajky ako u nas, sunka, chlebik, klobasky,prazenica,opekany chlieb, vela ovocia, croasanty... A vecere a obedy - vždy sa dalo vybrat z cestovin, mäso skor bolo na ich spôsob, ale chutné. A vždy vždy boli aj salaty a ovocie.
Plaz bola kamienkova väčšinou, ked sa ide smerom k pristavu,da sa nájsť aj kúsok piesku, ale nieje to bohviečo. Jediná piesková pláž bola tuším Tsambika, ale tam treba ist autom. Ináč hotel je perfektný. Bolo tam vela rodicov s deťmi. Dufam,ze budete spokojni.