icon

Dovolenka na Rodose. Boli ste spokojní?

monka88
5. jan 2010

Ahojteee,

zacali sme premyslat nad dovolenkou v lete,zeby sme sli aj s nasim drobcom.Chceme ist tak koncom juna.Nasla som jedno letovisko a hotel:

Stegna - hotel Calimera Porto Angeli.

Naboli ste tam niekto? Ak ano,ako ste boli spokojni?
Je to tam pre deticky dobre? Drobec bude mat v tom casi 23mesiacov.
Dakujem za akekolvek infoskyyy 😉

(danu - prehodenie som myslela,ze do Fora Kam s detmi a nie do temy Dovlenka v Recku...lebo Rodos to je konkretna cast Grecka a chcela som sa bavit len o nej a nie o celom Grecku.Tak dakujeeem a dufam,ze tuto temu nechaaas 🙂

katkaajurko
3. máj 2014

@anickad77 Dakujem, no mne by to more chybalo, tak som dufala,ze tam dole bolo uz v juni teplejsie ☹ ale nevadi, ideme teda hladat inu destinaciu,asi cyprus ..

misatko4
11. máj 2014

ahojte my ideme tento rok na rhodos-cast Lindos do hotela Sun Beach Lindos mate s nim niekto skusenosti ??dakujem

janalancome
20. máj 2014

@misatko4. Ahoj, mt sme boli v oblasti Lindos konkretne v hoteli Costa Lindia, tvoj hotel susedi s tym nasim, je to majzelenejsia cast ostrova, cistucke plaze... budes spokojna 🙂

misatko4
22. máj 2014

dakujem za odpoved potesila si ma 🙂 lebo citam kadejake recenzie na ten hotel tak sa trosku obavam

marivka
Autor odpoveď zmazal
hasleerka
16. jún 2014

kto sa chystá do Faliraki????

gabusiki
16. jún 2014

Ahojte baby , a som bola na Rhodose prave vo Faliraki..ale my sme boli v septembri nie v sezone. Rhodos je paradny isla by som tam znova. Najidealnejsie je pozicat si skuter ( bezdetny
alebo auto a cely ho prejst...my sme to tak robili, ze sme kazdy den podla bedekera vyrazili do nejakej oblasti ostrova, kde bola krasna plaz alebo co sa nam pacilo sme odparkovali, a okupali sa, alebo pozreli a isli dalej...
Naozaj krasny ostrov.....

agafonka
17. jún 2014

@hasleerka ahojky, vcera sme sa odtial vratili. let na ostrov uplne perfektny, posadka lietadla super. ak idete cestovkou, tak na letisku rychlo vybrat batozinu (ak sa da) a v stupnej hale bude zastupkyna CK, nalozia vas do busu a pocas spicky cesta na hotel trva 55-60 min. sadnite si na stranu vodica, uvidite pocas cesty more. nezlaknite sa, cesta na hotel bude akoby na koniec sveta a uplne v p.... 🙂. pri nahlasovani do hotela, nam sa oplatilo, nechali sme batozinu na recepcii, vobec sme neriesili, ze moze ktokolvek prist a zobrat a vyrazili sme k moru. k moru to je 10-13 min. bud velmi rusnou ulicou smerom do centra mesta, alebo bocnou ulickou, my sme jej hovorili oslia, lebo tam chovaju troch oslov, straaasne smrdia uz zdialky. more a plaz je bezkonkurencne. skutocne! plaz je mestska, preto za lehatka sa plati od 3,5 az 5 € na osobu. k hotelu ... my sme prileteli rano, do hotela sme dorazili o 10,30 a ubytovali nas az o 13-tej. kedze sme boli v pohode a usmievali sa a kazdeho greka uctivo zdravili, dostali sme krasnu izbu s vyhladom na more. skutocne. ubytko na prespanie stacilo. chyzne nic moc, no ako rusky. strava bola prve tri dni upne perfektna, vyber zo styroch jedal, salatov vela, ovocia, kolacov, zele. potom prisli novi hostia a hotova pohroma. v ponuke boli dve jedla, zakusok jeden-dva druhy a zamestnanci boli podrazdeni. za to vsak mohli hostia, resp. stado .... - slusne sa to neda pomenovat. ked sa budete spravat slusne, milo, budu mili aj ochotni ku vam, ak budete za buranov, tak, vies co ... vobec som nechapala, ked rano od 5-tej, okolo bazena pobehovali dochodcovia a ini hostia a obsadzovali si slnecniky a lehatka. dali sa na ne uteraky a aj ked tam cely den nebol, ale uterak tam mal! ini sa samozrejme k lehatku nedostali. neuveritelna arogancia, ale co uz. a to vynasanie jedla "aby ma nikto nevidel", tak to bolo fakt trapne. my sme radsej ani po SK nerozpravali, aby nas greci nehadzali do vreca s SK, CZ a rusmi. vsimali si, kto ako stoluje, kolko si nalozi na tanier a potom, kolko vyhadzuje. my sme asi fakt robili dobry dojem, lebo "sam sef obsluhy" nam nosil cerstvy salat a dezerty z kuchyne.... treba vsak pocitat s tym, ze greci su tam ti, co pracuju, takze maju na vsetko cas a to by mali mat aj turisti, nie sa stale niekam hnat. ceny su tam podstatne vyssie, ako v SK, menili sa tam v zavislosti, aka klientela sa dostavila, zo dna na den doslovne. dohovorit sa da AJ, NEM. ale hlavne rusky, 80% turistov bolo rusov. hotel zauzival bujare zabavky aj do 3-tej rano, aj ked all inclusiv je len do 23 hod, alkohol sa kupoval po tejto hodine a zabava bola riadena hlucnou diskotekou, takze okrem repelentov z domu (tie ich na komare nezaberaju) tak aj stuple do usi doporucujem. kazda izba je klimatizovana, ale spat v klime nie kazdy moze 🙂 v obchodoch sa zjednavat nedalo, jeden grek nam povedal, ze oni su chudaci a maju len 4 mes na to, aby zarobili na to, aby prezili ostatne, ucet za nakup neocakavajte, tam podla mna ani nevedia, co to je. inak, my sme nakupovali vsetko v obchode pri hotely, resp. na krizovatke cca 70 m od hotela. tam boli ceny fakt prijatelne. a este, neviem ako letite naspat, ak pojdete ranajsim letom, slubovane balicky na recepcii necakajte. daju tam vecer sladke kolace, ktore do rana rozoberu ini, ale za to hotel nemoze. na zaver, my sme boli maximalne spokojni. more skutocne prekrasne, som krasne opalena, ale ako spravny snorchlista, brucho mam blede, 🙂, plaz nadherna, hotel - izba s vyhladom na more, jedlo perfektne, oddychli sme si poriadne. tak zelam, nech dovolenka vyjde aj vam, ak sa tam chystate. v kazdom pripade, uzite si to.

hasleerka
17. jún 2014

@agafonka super díky za info... ešte mi prezrad v ktorom hoteli ste bývali a cez akú cestovku ste išli???
koľko stáli slnečníky ... lehátka si nebudeme kupovať, budeme mať plachtu... aj tak budeme celý čas v mori ... a dajú sa tam kúpiť tie repelenty ich ... lebo v bulharsku sme nič také nepotrebovali ..

agafonka
17. jún 2014

@hasleerka prepac, ano hotel: EVI, mala som pocit, ze sa o nom pisalo v prispevkoch. isli sme cez koala tour, ale robi ho aj satur, aj este nejaky tip neviem ci travel, alebo tour. skratka, hotel je v ponuke. ale tych hotelov je viac, o niektorych mam referencie, lebo autobus turistov vysadzoval postupne a potom bral naspat na letisko. este raz sa ospravedlnujem za neuvedenie hotela v prvom prispevku.
slnecniky od 6 € vyssie, len si neviem predstavit, ako ho prepravovat so sebou lietadlom. ked uz, tak skladaci dazdnik z domu staci na plaz. inak, na letisku na rodose poctivo vazia batozinu (max 15 kg na osobu), pokial si vopred nenahlasite nadvahu, tak vas nepustia, bud batozinu preriedite do kosa, alebo zaplatite nadvahu a to je 6 € na 1 kg.

hasleerka
17. jún 2014

@agafonka je tu zvlášť téma o tomto hoteli ... ideme aj my tam asi o mesiac cez tatratour... čo sa týka čistoty hotela, bola si spokojná ... hluk nám hádam nebude vadiť ... ja som zvyknutá zaspávať pri telke aj deti... čo sa týka jedenia a pitia, v tom snacke bare nebol problém ... mohli ste pojesť a popiť čo ste chceli ??? čo sa týka slnečníka, som myslela že tam asi prenajať slnečník koľko stojí??? lebo neviem ked je to mestská pláž či dovolia dať vlastný slnečník .. a milý dôchodcom dám uterák dokelu ak tam nebudú ...toto robili aj v bulharsku, tam nechávali osušku aj cez noc a nik tam celý deň nebol ... o batožinu sa nebojím, to sa vojdeme na osobu ... berieme 3 kufre a tašku ... boli ste aj vo waterparku??? prípadne ak ste išli na celý deň preč, nabalili vás v hoteli ???

agafonka
17. jún 2014

okolie hotela, jedalen, bazen, recepcia, to bolo v absolutnom poriadku, rusky naozaj makali. izby neviem, my sme mali v pohode vzdy vycistene, dvakrat sme odmietli, lebo sme si poobede davali siestu - slofika. vymienali uteraky, aj postelne pradlo. mne hluk vadil, to bola cista diskoteka duc-duc a hluk hosti, takze ja som fakt spala so stuplikmi. strava je nastavena: ranajky od 7.00 do 9.30, obed 12.30 - 14.00, vecera 18.30 - 21.30 - tak nejako. mnozstvo jedla na tanier si nakladate sami, podla ponuky a intenzitu nakladania nikto nepocita. pojest popit co sme chceli - ak sa pytas na mnozstvo, tak ano, ak sa pytas na mnozstvo druhov jedal, ako som uz pisala, prve dni boli fakt bohate, ale po tom plytvani jedla, co nenazrani hostia vyvadzali (nalozil si tri taniere vsetkeho a polopne nechaval na stole nedojedene), tak to hotel velmi skresal, na dve - tri jedla. ale zeleniny a salatov je tam vzdy kopec. zmrzlina je praskova, ale vzdy vanilkova, jahodova, cokoladova, tiez neobmedzene. ovocie - davali na veceru, bud jablka, alebo melon, alebo kiwi. zakusky - tri druhy a zele - tri farby. plaz a slnecnik - na plaz si mozete kludne priniest svoju deku, svoj slnecnik, zapichnes do piesku a pohoda. za poplatok si vies pozicat dve lehatka a jeden slnecnik, ale platis poplatok za pouzitie lehatka. rusaci to skusali tak, ze barisna si lahla na jedno lehatko, zaplatila 4,50 a po 30 min si chcel na to druhe lehatko lahnut tatuska ... mysleli, ze uz nebudu platit ... or, teta vyberacka v minute bola pri nom 🙂 CK v hotely - kazda jedna tam robila aj celodenne vylety za nekrestanske peniaze. na plazi je vela ponuk od miestnych, presne tie iste ponuky a ovela lacnejsie. my sme neabsolvovali, takze neviem povedat, ako je to s balickami na cely den, ked idete individualne, skor neurobia, ako ano, ale na recepcii pracuje jedna ceska, celkom mila, treba sa jej opytat. ti co isli cestovkou na celodenny vylet, tak tusim mali nejaky suchy chleba a mineralku. ale to s istotou fakt neviem. jeden vylet ponukali na vecernu prechadzku v nejakom meste, co delegatka okomentovala - dajte si vydatny obed. ked sme to rozoberali, tak to by bola 1 hod busom tam, 1 hod prechadzka a 1 hod naspat busom za 28 € na osobu. rhodos - mesto vylet bol ten celodenny za 42 € na osobu.... uterakove lehatka pri bazene - no mna bavilo rano o 6 - tej pozorovat tych lehatkovych ignorantov, som sa vzdy pobavila, presuvali lehatka, tazke slnecniky do ranajok, potom prisli ruske vcelicky upratat okolie bazena, vsetko dali na miesto a dochodcovia opat zacali stahovat lehatka a slnecniky hore-dole 🙂 ale inak, ak nemate maniere a nie ste nejako narocni, dovolenka je tam fakt super. my sme dnes mali oddychovy den po dovolenke este doma, treba vybalit, oprat a obaja na seba pozerame, ze zajtra do prace?! rhodos je pekny, pohodovy a hlavne oddychovy 🙂 tak ked pojdete, este raz prajem krasnu dovolenku

agafonka
17. jún 2014

@hasleerka a zabudla som, je tam pri bazene iba jeden "bar", pri ktorom cez den dostanete colu - tonic - nejaku farebnu malinovku, po 14 - ponukaju pivo, vino /cervene, biele/ a nejaky alkohol, po 16 - zmrzlina a nejake keksy. miesane napoje nie su v all inclusiv, tie su za €. vopred poviem, cola - tonic - malinovka nic origos, vsetko nieco take, ako v LIDli, zmrzlina praskova, resp. v krabiciach ako z LIDlu 🙂, teda ak chapes. alkoholu s ICE davaju fakt minimum, takze asi tak ... my sme bar moc nevyuzivali, lebo rano more, poobede siesta a potom opat snorchel v mori az do vecere. na veceru sme chodili po 20.30, lebo od 18.30 do 20.00 sme tam raz zazili tlacenicu, fakt sme nechapali preco, tak ked sme chceli v klude najst stol a v klude sa najest, tak sme chodili tak neskor. ale to je vsetko o klientele, nie o hotely a jeho zamestnancoch 🙂

hasleerka
17. jún 2014

@agafonka no myslím že všetko čo si mi popísala je pre mňa fajn .. ja som málo náročná ... ten bar čo je pri bazéne, dúfam že tam ponúkajú nejakú whisky ... niežeby som tam teda chcela chlastať, ale mala som chuť dať si večer s colou pri bazéne 😎 😎 ... tie lidlové zmrzky nám celkom chutia, takže ak ich plánujú dávať každý deň, to bude celkom fajn ... a ten snack bar bol kde??? keby sme nestihli trebárs raňajky alebo obed, tak si môžeme dať niečo tam ... výlety moc neplánujeme, sme mysleli že len tak samy by sme išli do hl.mesta, ale deti sa budú chcieť asi čvachtať v mori, takže možno ani nie ... a sme mysleli nad tým waterparkom, ale ak vravíš že žiadne jedlo nezbalia, tak to by zase bola škoda ...

rainee
17. jún 2014

My sme boli pred par rokmi v kolymbii, hotel relax, dobre bolo. Plaz more hotel, vsetko ok. Tiez sme si pozicali na par dni auto a pobehali cely ostrov.

elenapol2
17. jún 2014

dobrý večer,ak by ste chceli, obratte sa na mna, mam cestovnu agenturu, pomožem,poradim,vybavim a maminky z konika maju zlavu 🙂
elena
www.aztravel.sk

hasleerka
20. jún 2014

@hasleerka ešte som sa chcela popýtať je tam nejaká naša banka a bankomat????

hasleerka
20. jún 2014

@agafonka ešte som sa chcela popýtať je tam nejaká naša banka a bankomat????

moje nervy ja som písala sama sebe :D

agafonka
26. jún 2014

@hasleerka ahoj, prepac, dlhsie som tu nebola. nie, na rodose su len ich grecke banky. prvy bankomat ich greckej banky je 50 m od hotela, (krizovatka - restauracia, parkovisko a tak na rohu ... ved to najdete), dalsi je asi 150 m od hotela (rusna ulica smerom do centra) a v centre mesta bankomaty su dva-tri kazdych 50 m. ja som nepotrebovala, tak neviem, ako to potom vychadza v medzibankovom zuctovani. ale platit kartou a vyberat z bankomatu sa da. my sme mali hotovost, v hoteli sa da zakupit trezor za 15 € na 7 dni, schrankovy sposob trezoru, na prizemi, blizko recepcie. peniaze sa nevracaju pri odovzdani kluca od trezoru, trezor v hotely - je platena sluzba.

hasleerka
26. jún 2014

@agafonka ok díky za info, takže radšej viac peňazí v hotovosti ... ešte sa spýtam, či nevieš v prípade u lekára, či sa tam dá platiť kartou, lebo niekto mi vravil že tam treba platiť a potom si doma žiadať od poistovne, keby sa niečo stalo???? a na pláži treba vždy mať ich slnečník, či sa môžem uložiť kam chcem????

agafonka
26. jún 2014

@hasleerka - lekara v cudzine platis vzdy a vsade v hotovosti. ak im nepreukazes hotovost, tak ta ani neosetria. po osetreni si treba pytat potvrdenie o osetreni (ucet - podla mna na rodose nevedia, co to je ucet z pokladne ....) a potom na SK poziadat o preplatenie u svojej zdra. poistovni. je potrebne mat EU zdravotny preukaz. to je vseobecne pravidlo kamkolvek pojdes za hranice SK. poistenie - je porebne zvazit, kolko a do akeho investujes. informuj sa/ porad sa so svojou zdravotnou poistovnou - to bude najlepsie. slnecnik - popisala som ti vyssie v prispevkoch dvakrat.

hasleerka
26. jún 2014

@agafonka v bulharsku sme neplatili ... eu preukazy máme a samozrejme sme poistený aj cez cestovku

agafonka
26. jún 2014

a este jedna rada, zaregistruj sa bezplatne na web stranke Ministerstva zahranicnych veci. maju info, ze sa SK obyvatelia nachadzaju v cudzine (keby prisla nejaka pohroma) a bola som milo prekvapena z sms, ked som prekrocila hranice SK.

misatko4
29. jún 2014

ahojte pisem vam znovu chcela by som sa informovat ci bol niekto na rhodose-cast Lindos v hotely Sun Beach Lindos chcela by som vediet nieco o tom hotely dakujem...

alietam
29. jún 2014

My sme boli pred dvomo rokmi v septembri na kolymbii boko super pacil sa nam aj synovi mli sme plnu penziu

misatko4
29. jún 2014

mi mame tiez all incluzive 🙂 ale hlavne som zvedava na ten hotel co je to zac

hasleerka
7. júl 2014

kto je teraz vo Faliraki??? ako sa tam pohybujú ceny oblečenia ... moja dievky sú veľmi zvedavé....

misatko4
16. júl 2014

ahojte este by som sa chcela opytat ci su v okoli Lindos/Lardos meduzy alebo nejake podobne morske zivocichy dakujem 🙂

tin007
17. júl 2014

@misatko4 Minuly rok sme boli pod Lindosom, voda bola hodne tepla (tak 28stupnov) a meduzy neboli

tin007
17. júl 2014

@agafonka Nie je to pravda, co pises, ze vzdy sa osetrenie plati v hotovosti; pred 2 rokmi sme riesili drobny uraz v Grecku a doktor si len odpisal cislo poistky a podpisali sme papier pre poistovnu. Je to individualne.