Dovolenka Nyíregyháza bez angličtiny
Ahojte s rodinou by sme chceli tento rok ísť niekam na výlet…
Chceli sme najprv Slovensko ale manžel navrhol Maďarsko presnejšie Zoo a kúpalisko v tomto meste
Chcem sa spýtať či ste sa tam v pohode dorozumeli. V meste ale aj na týchto miestach …
Keďže neovládate veľmi anglicky jakyk 🫣 trochu mám z toho strach
Hľadáme si aj nejaký hotel aj keď cez Booking je to lacnejšie len zase tam je tá jazyková bariéra
Netreba sa obávať. Určite sa dohodnete. V prípade núdze si pomôžte s prekladom cez mobil. Booking funguje aj v slovenčine určite si budete vedieť objednať hotel
Nikde som sa nestratila a to viem angl.ozaj len zaklad.
Kúpalisko v pohode, pri vstupe informačná tabuľa v maďarčine, angličtine a slovenčine😀, tetuške pri pokladni povieš počet, alebo ukážeš a platíš slovenskou platobnou kartou, vedľa na deke košičania 😀, pri stánkoch, jedlo napísané aj v slovenčine názvy, alebo prečítaš maďarsky a teta hneď vie čo chceš 😀, Slovakboy je tam toľko že až.
Dohovoríte sa aj slovensky, základne veci Maďari chápu sú ba turistov zvyknutí. Ja si pamätam z malička keď sme tam chodili, rodičia nikdy nehovorila anglicky a zvládli sme dovolenky v niekoľkých maďarských mestách ;) a pripadne prekladač v dnešnej dobe vieš aj povedať po Slovenky do appky a preloží ti do požadovaného jazyka 🙂

Neviem ako tam, ale napr pri Balatone skôr frčí nemčina