icon

Dovolenka Nyíregyháza bez angličtiny

18. apr 2025

Ahojte s rodinou by sme chceli tento rok ísť niekam na výlet…
Chceli sme najprv Slovensko ale manžel navrhol Maďarsko presnejšie Zoo a kúpalisko v tomto meste
Chcem sa spýtať či ste sa tam v pohode dorozumeli. V meste ale aj na týchto miestach …
Keďže neovládate veľmi anglicky jakyk 🫣 trochu mám z toho strach
Hľadáme si aj nejaký hotel aj keď cez Booking je to lacnejšie len zase tam je tá jazyková bariéra

zmrzlinka2021
18. apr 2025

Neviem ako tam, ale napr pri Balatone skôr frčí nemčina

markusrasford
18. apr 2025

Netreba sa obávať. Určite sa dohodnete. V prípade núdze si pomôžte s prekladom cez mobil. Booking funguje aj v slovenčine určite si budete vedieť objednať hotel

janinah
18. apr 2025

Nikde som sa nestratila a to viem angl.ozaj len zaklad.

rejka7
18. apr 2025

Kúpalisko v pohode, pri vstupe informačná tabuľa v maďarčine, angličtine a slovenčine😀, tetuške pri pokladni povieš počet, alebo ukážeš a platíš slovenskou platobnou kartou, vedľa na deke košičania 😀, pri stánkoch, jedlo napísané aj v slovenčine názvy, alebo prečítaš maďarsky a teta hneď vie čo chceš 😀, Slovakboy je tam toľko že až.

rejka7
18. apr 2025

@rejka7 slovákov je tam toľko že až ( oprava)

conta22
20. apr 2025

Dohovoríte sa aj slovensky, základne veci Maďari chápu sú ba turistov zvyknutí. Ja si pamätam z malička keď sme tam chodili, rodičia nikdy nehovorila anglicky a zvládli sme dovolenky v niekoľkých maďarských mestách ;) a pripadne prekladač v dnešnej dobe vieš aj povedať po Slovenky do appky a preloží ti do požadovaného jazyka 🙂