Dovolenka pri mori do 3500 eur letecky
Sme 4-členná rodina /deti 13 a 8 r/. Ktorú destináciu /okrem Chorvátska / by ste odporučili? Kde to bolo v pohode a nie až tak drahé + more čisté? Pozerala som nejaký Cyprus, Grécko ale, čo sa mi páčilo všetko vychádza cca 5000 eur, čo už je pre nás veľa. Za každý tip budem vďačná.
@evica17 my veru tiež AI Nie … max tá PP, ale nás zas bavi ochutnávať mieste jedla a vysedávať v restikach, nie v hoteli … U nás sa AI s dieťaťom neosvedčilo vôbec … teraz ideme po dlhom čase na dovcu s PP. Inak bez stravy … keby idem napr Egypt, Tunisko - to jedine AI, ale Taliansko napr - to ani raňajky nechcem 😊 v Grécku tiež … ak nechce byt človek len na hotelovej plazi … moc sa to neoplatí … my sme v grecku behali 4 celé dni mimo hotela …. Dali sme si raňajky, prišli večer … to veľmi zalezi od toho, či ide človek len ležať na hotelovej plazi, alebo behat kade tade … keby idem len za kúpaním a ležaním … AI zvážim … alebo keby sa to ozaj mega cenovo oplatí … to naozaj každý musí zvážiť, čo mu viac pasuje a čo sa mu viac oplatí… nám sa AI neoplatilo ešte ani raz… či s dieťaťom, alebo bez … naj dovce boli vždy tie bez stravy …zatiaľ - čo sa týka Talianska a Grecka …
@sonnenshein ja tiež striehnem na tie letenky 😂 chceme ísť od 26.8 do 2.9. Zaváhala som a už sú drahšie … snáď to ešte pôjde dole … tiež chceme na Chalkidiki - už sme raz boli a bolo tam úžasne ❤️ kedy letíte ?
mozem posunut kontakt na 1 pani, co robi pre viacero cestoviek a pomoze s dovolenkou, ked napises ake mate podmienky, tak ti poposiela hotely a vy si vyberietie, nam tak nasla turecko za cca 2.700 eur na tyzden zaciatkom jula, 2 dospeli a 2 deti (9 a 12)
@29simona29 chcela by som sa spýtať ako dlho ste šli trajektom a na cenu, vďaka 😊
@anicka176 Cestu tam sme išli cez Korziku, tak trajektom len z Livorna do Bastia- to je cca 4,5 hod (cena cca 180€) a ten další z Bonifacio do Santa Teresa trval max hodinku..(cena cca 80€). V cene boli 4 osoby plus auto. Cestou naspäť sme išli priamo z Olbie do Livorna a cena ma totálne prekvapila, základná pre 4 osoby a auto bola 100€, plavba trvala 9,5 hod, priplatili sme si kajutu, raňajky, obed, komplet všetko 200€. Loď je ale úplne vybavená, detský kútik, obchody, bar, reštaurácie, dá sa ísť von, kde je další bar a bazen( to len v lete), wellness centrum je tam, úplne super strávený deň. A pozerala aom ceny a rovnaké sú aj počas letnej sezóny, len nočné trajekty sú mierne drahšie, zrejme veľa ľudí uprednostňuje ísť v noci, vyspať sa v kajute a ráno sú na Sardínii☺️A mať vlastné auto na Sardínii bolo na nezaplatenie..Odporúčam veľmi!
@evina34
Tiež odporúčam kúpiť letenky a nájsť si ubytko, vychádza to o dosť lacnejšie celé. Presuny sa dajú riešiť rôzne. Sú ubytká, ktoré ti poskytnú transfer, rozumej, dojdu pre teba nejakým spôsobom. Susedia tak boli, majiteľ apartmánu normáne pre nich došiel na letisko. My sme mali vždy požičané auto alebo booknutý taxík. Možnosť booknuť taxi ti ponúka často rovno booking. Boli sme vo februári v Taliansku k ubytku nám booking ponúkol taxi na letisko pri ceste domov a to sme 5. Úplne v pohode prišlo auto aj detskú sedačku sme mali zajednanú, všetko ok. Ako nám deti podrástli cez cestovky nechodíme, je to strašne predražené. My sme mali ubytko aj cez booking aj cez airnbnb, všetko ok, treba čítať poriadne recenzie a nemal by byť problém. Ďalšia vec je, čo od dovolenky čakáš. My sme si svoje AI časy v tureckých rezortoch užili, stačilo. Je to pre nás nuda, zlatá klietka úplne mimo reality. Ale keď chceš len čučať pri mori, budiš. Egypt, Turecko, Tunis by som vyberala len 5hviezové hotely. Boli sme v Taliansku v zime týždeň, pobehali sme celú Apúliu, v krajine ako Taliansko, Grécko je hriech sedieť v hoteli. Inak Turecko má tento rok šialené ceny. Moji známi, ktorí inde ako do Turecka odmietali ísť, pri tohtoročných cenách odmietli a to sú len dvaja s jedným dieťaťom.
@evica17 a mne to praveze sakramensky vadi. varim cely rok, zabezpecujem doma full servis celej rodine, takze na dovolenke odmietam zaliat aj kavu a uz vobec nebudem na dovolenke umyvat riady po jedle alebo upratovat. to pre mna dovolebka nie je. na dovolenke vylozim nohy a chcem mat navarene a upratane. a nie riesit, kto co chce jest, kto co chce kedy pit, kde zozeniem lacne nanuky a pod. My sme sa pred mesiacom vratili z omanu, stalo nas to na tyzden vyse 5ooo€ a nelutujem ani euro z toho, pretoze ten top servis za to stal. ano, kazdy ma ine financne limity, ja som len poukazala na to prehnane tvrdenie, ze bez ck je dvl lacnejsia. ak porovnavas porovnatelne, tak lacnejsia nie je.
@evina34 Pozrela som ti letenka ryanairom z BA na Maltu 7.-14.august pre 4 spolu 600eur + Mr Todd hotel za 1600eur: https://www.booking.com/hotel/mt/mr-todd.en-gb....
@evina34 skopirujem ti to lebo, uz som to niekam pisala. Dopravu sme riesili taxikmi, taxiky stoja malo lebo malta je mala, ak si dobre pamatam z jednej strany malty na druhu cca 25eur, kliknes kde si a do par minut pride auto, appka je tato https://apps.apple.com/mt/app/ecabs-malta/id777...
Ranajky sme mali v hoteli a zvysok sme jedli v restikach. Aj ked si vezmes batozinu, sedadla v lietadle, poistku, parkovisko na letisku, jedlo a vylety zmestis sa do 3,5tis. Top plaz s cistou vodou Blue Lagoon Malta a super bola aj Rolling Geeks tour, to si pozries stare mesto na takych golfovych autickach.
@lucyl13 28.7, letenky som kupovala v januari 🤭
@missdiva ...dik pozerala som ten hotel, ...narazila som na toto Guests are required to show a photo identification and credit card upon check-in... /stačí aj debetná karta? či si musím vybaviť kreditku v banke ? /...aké výlety ste absolvovali ? /inak nad touto krajinou som vobec neuvazovala/ . Trochu sa tam ľudia sťažovali na hluk. Dá sa? Pláže na Malte su platené?
@29simona29 ďakujem za info, mať tam vlastné auto je určite skvelé 😊
Wao to su ceny... Zaklad na dovolenky je planovanie ak chcete nizku cenu. My chodime 2-3 do roka exotiku ale za hen take prachy mam ine krajiny. Aktualne thajsko koh samui 3 tyzdne pre 3 stalo cca 2300€ a to byvame v 5* hotely s ranajkami. Uz teraz kupujem letenky na rok 2024.
@vlado818 Nie vzdy je kriteriom co najvacsia exotika. U nas je to napriklad co najrychlejsi transport, a europska strava 🥗
My ideme piati. Dvaja dospelí a tri deti (15,12,10) do Bulharska na týždeň,All inclusive letecky za 3000€. Objednali sme si dovolenku už v januári.
@evina34
Hluk sme v hoteli nepoculi ale my sme boli vacsinu casu vonku na vyletoch. Bol cisty, novy, v super lokalite, ranajky hotelove OK, dokonca jeden den ked sme odchadzali skoro rano na vychod slnka nam ich nabalili so sebou aby sme sa nemuseli vracat.
Urcite staci len debetna, lebo aj my mame len debetnu, bookovala som cez booking.
Plaze su na Malte zadarmo.
Jeden cely den sme boli v Blue lagoon (tam si zoberte snorchle) isli sme s ferry z Cirkewwa Ferry Terminal http://www.cominoferries.com/schedule.html
Mozes ist odtial aj na tichsi ostrov Gozo.
Potom sme boli na plazach Ghajn Tuffieha Bay a blizkej Golden Bay Beach, z jednej na druhu sa da prejst kratkou prechadzkou - su tam pekne zapady Slnka a zlatisty piesok.
Blizko hotela je super plaz Roman Baths Sliema, v mori vytvorene akoby bazeny.
Potom sme sli pri vychode slnka na nedelny Marsaxlokk Fish Market.
Objednali sme si to golfove auticko Rolling Geeks a na tom presli 3cities, je to pre styroch a auto ti same hovori o atrakciach, kadial ist a kde zastavit, vo Vallete vybuchovanie dela Saluting Battery (odtial je nadherny vyhlad na 3cities).
Pre deti je fajn zabavny park Popeye Village. A boli sme aj v Mdina kde sa natacalo Game of Thrones, na malte sa tocilo vela filmov.
Vyhoda Malty je, ze budes mat zarucene teplo a teple more.
@anavik29 na ETI cestovku POZOR, z vlastnej skusenosti po prilete nemali volne izby na hoteli, preto nam ponukli uz pocas transferu z letiska vraj este lepsi hotel, s lepsimi sluzbami atd. Vysledok bol hotel max tak 1-2*, vyzeralo to tam strasne. Nakoniec po staznostiach, vytrvalosti nam na treti den dali izbu v hoteli v ktorom sme aj mali byt. Tam to uz bolo o inom. Vela stastia prajem…
@zuzana9415 peniaze na cestovanie sú najlepšie investované peniaze v živote.
@zmrzlinka2021 s nou sa do diskusie nepustaj, ona s nazormi zaspala v 15 storoci.
Grecko-Chalkidiki, Hotel 4* ultra allin 3490€ , https://koala.sk/dovolenka/grecko-a-ostrovy/por...
@evina34
@matkahelka aha dik, nejako ju ešte neregistrujem

@sonnenshein ...dakjem za tip, pozriem