Dovolenka pri mori do 3500 eur letecky
Sme 4-členná rodina /deti 13 a 8 r/. Ktorú destináciu /okrem Chorvátska / by ste odporučili? Kde to bolo v pohode a nie až tak drahé + more čisté? Pozerala som nejaký Cyprus, Grécko ale, čo sa mi páčilo všetko vychádza cca 5000 eur, čo už je pre nás veľa. Za každý tip budem vďačná.
@matkahelka vidíš,pre mňa dovolenka znamená byť hlavne s rodinou,mať na sebe viac času a nový zážitok,spoznať nové miesta a mať kľud a pokoj a nejaké varenie,upratanie mi nevadí, si to zjednoduším a varím rýchle jedlá.
@evica17 v tvojom veku som si aj myslela, že dovolenka bez stravy atď mi úplne stačí, a najviac je byť pokope... S vyskúšaním All inclusive už viem, že dovolenka môže mať úplne iný rozmer pre mňa, raz v roku chcem len a len oddychovať... Nevariť a nechodiť po potravinách ( toho mám plné zuby v bežnom živote) , plné súhlasím s @matkahelka , chcem mať čas iba pre seba, a nie All inclusive ma nenúti byť iba v rezorte... A áno, keď mám chuť na niečo mimo hotel, tak si to dám... Áno, dovolenka nieje lacná záležitosť, ale budem sa snažiť , aby na nejakú zostalo, ten čas mimo "reality" z mojím mužom, nám zato stojí.. dokážeme oželieť iné veci a toto si dopriať.. áno rešpektujem každý názor a píšem ten svoj 😉😉🙌🙌
@evica17 a ja budem mať aké zážitky? Rodina nie je len o deťoch, sme tu aj my s mužom. A spoločne zážitky, nové kultúry nás napĺňajú. Krúžky sú na odkladanie deti, aby sa unavili a rodič mal kľud od detí. My trávime čas radšej spolu.
@sonnenshein super! Užite si to😊
My tento rok Tunisko pre dve osoby na 11 dní nás TJ vyjde 1500. Čiže vy sa krásne zmestite do 3000 nakoľko 18 rokov už nie je dieťa ale dospelá osoba.
@zmrzlinka2021 kruzky urcite nie su na odkladanie deti. ako dieta dokazes napr naucit hrat na hudobny nastroj, alebo sa moze sportovo vyzit naor basketbal alebo iny sport, ktory ty s nim nemozes robit. kruzky su na rozvijanie deti hlavne.
@evica17 lenže hra na hudobný nástroj nestojí 250 eur
@zmrzlinka2021 no ak máš dve deti a dáš ich n nástroj,čo sa platí tuším nejakých 40 mesačne,potom nejaký šport lepší a ešte nejakú jazykovou im zaplatíš a máš. Alebo aj sústredenie cez.leto,tábor . Ale ok,rob si so svojimi peniazmi čo chces,ale takéto drahé dovolenky mi prídu vyhodené peniaze, a cestovanie nie je najlepšia investícia kde môžeš dať peniaze.len toľko som chcela. (Hlavne ak tu idú kvôli deťom,aby deti mali zážitok)
@evica17 ak ma niekto aj na kruzky, aj na dovolenky, tak nie je o com. ale suhlasim, ze kruzky nie su v ziadnom pripade vyhodene peniaze. moje dieta na 1. stupni vyskusalo velmi vela kruzkov v CVC a nepovazovala som to za odkladanie deti, kedze v tom case sme boli v praci a on by bol tak ci tak v SKD. v case po SKD sa venoval este sportovemu kruzku a to vsetko preto, lebo chcel, je sportovec telom aj dusou. 😀
pride mi ozaj divny nazor, ze kruzky su na odkladanie deti, paneboze 😲
@zmrzlinka2021
my sa snazime zabezpecit aj dovolenku, aj kruzky, ale fakt je, ze ziadne predrazene dovolenky nevyhladavame. radsej pojdem k moru kazdy rok ako niektori raz za par rokov a na predrazenu...😝
@baklik jasné ,keď niekto.ma aj na to aj na to,tak kľudne. Ale v mojom okolí sa častejšie stretávam skor s tým že deti nikde nechodia cez rok a ani cez prázdniny,len aby bolo na dovolenku, ideálne All inclusive. A pritom sa da mat oboje keď už chcú,len trochu poľaviť z nárokov,ale popravde,keby nemám na to tak radšej dám dieťaťu cez rok kruzkya leto tábory ako nejakú dovolenku,čo sú dva týždne (aj to ako tu čítam za tie peniaze máte daktore len týždeň) a potom zas šetriť a nič si nemoct dovolit
@evica17
Podľa mňa, je to o postoji. Tu nejaká kočka písala, že dali 5000€ za týždeň v Ománe. Ja by som 5000€ nedala za týždeň nikde. Ale mohla by som. Prachy na to máme, ale príde nám šialené vyhodiť toľké peniaze za taký krátky čas niekde. My chodíme na viac dovolenie ročne, kukáme letenky, hľadáme. Ubytko si zháňami sami. Mali sme apartmán 30sekúnd od mora, bývali sme vo veľkých luxusných domoch (máme tri deti), bývali sme vo veľkých bytoch v centre miest, strávili sme mesiac v Chorvátsku jedno leto a presúvali sa tam, chodíme do reštaurácií, ale v živote by sme nedali za kratučkú dovču 5000€. Pomer cena kvalita je u nás dôležitý. Naše deti majú krúžky všetky tri. Aj by sme si mohli dovoliť super mega drahú luxus dovču … ale nám to príde totálne zbytočné. Je to taká slovenská špecialita, pochváliť sa, v akom luxuse sme boli na dovolenke 🤷♀️.
@matkahelka obdivujem, ked niekto ide takto na verejnost so svojimi majetkovymi prijmami. nic v zlom, no este nam chyba vediet tvoj prijem a budeme to mat komplet 🙈
@matkahelka veď keď na to máte choďte, to ti nik nezazlieva. A to že na to nemusíte šetriť,super,ale takých je menej,väčšina musí odkladať mesačne nejakú sumu a niekedy na úkor iného čo by mohli mať,dopriať deťom. A nik by neriešil kto kde pôjde a za koľko,len ma dostali komentáre typu cestovanie najlepšia investícia v živote a ak si niekto myslí opak,zaspal v 15 storočí, a aj na decko v škole ktoré cez leto nebolo pri mori pozerajú ako na socku z chudobnej rodiny (viem z vlastnej skúsenosti)
A to s tou smrteľnú posteľou,jasné že majetky ti šťastie neprinesú,ale takisto ani to že precestujes celý svet ale nič iné nedosiahnes. Lebo možno keď si šla prvýkrát na dovolenku,tak to bolo wau, 5ty krát stále wau ale menej, ale keď už ideš po 50 raz,tak to už človeku príde také obyčajné,. Lebo možno tvoj muž zarobí na tie dovolenky peniaze,ale niekedy je to na úkor iných veci,často času stráveného s rodinou doma (nevravím že je to váš prípad ).
@evica17 so vsetkym suhlasim. do bodky. pisala som a pisem, ze NAM to tak vyhovuje. na margo toho, co je tu pretlacane, ze vylihovanie na AI dovolenke su vyhodene €, lebo pokial clovek nevyletuje a nebeha za zazitkami, tak to nie je dovolenka 🤦♀️ ano, kazdy podla svojich moznosti. len taka vsuvka- my s muzom nefajcime, neobliekame sa znackovo. moj muz kvoli praci potrebuje mat kvalitne obleky a kosele, inak je schopny chodit v 10 rocnych rifliach a 10 rocnych teniskach, lebo ved este drzia 🤦♀️ moja dcera ma spoluziakov, ktori na dovolenky nechodia, lebo na to udajne nemaju, ale zato maju 2x do roka nove gant tenisky a znackove este aj spodne pradlo. a ma spoluziakov, ktori nesli teraz v zime na lyziarsky, lebo rodicia si udajne nemozu dovolit dat 250€ za lyziarsky na tyzden. to, ze obaja rodicia fajcia a v podstate ten lyziarsky prefajcia kazdy mesiac, to uz je vedlajsie. pre kazdeho je dolezite nieco ine.
@baklik na aku verejnost? MK je verejnost? to mi je novinka. nemam tu fotku, ani svoje aktualne bydlisko, nikdy som tu nedala fotku nicoho zo svojho sukromia, ani svojej rodiny.
@matkahelka
Opakovane píšeš, že sa nechváliš. No písať sem žene, ktorá pýta radu kam ísť na dovolenku do 3500€ o Ománe za 5 litrov, na ktorý ste samozrejme nemuseli ani šetriť plus vaše materiálne pomery, je také že … ehm 🤔. Ale inak áno, každý má predstavu o dovolenke inú a teda každý nech si chodí oddýchnuť kam chce a štýlom aký mu vyhovuje.
ideme v lete 2 dospelý a 3 deti, all inclusive letecky Bulharsko slnečné pobrežie a platíme 2700 eur
@yoxinka patrilo to tebe, nie autorke a taka moznost, aby to nikto iny nevidel tu nie je. prispevok som zmazala.
Zajednat letenku napr.dalaman v Turecku a v blízkosti nájsť hotely. Nájdu sa aj s AI programom alebo polpenziou. A cenovo určite vyjde pod 3500 aj s letenkami.
Naozaj nevinná otázka ohľadom dovolenky a ako sa to tu zvrtlo … každý ma iné priority, iné finančne možnosti, iné záľuby … každý si vie oddýchnuť inak … niekto v záhrade, niekto v Tatrach, niekto na dovci AI a len na plazi, niekto na dovci v apartmáne bez stravy a nepotrebuje ani pláž… lebo ho to nebaví a radšej sa “túla” celé dni… niekto ma rad rezorty, niekto ubytko na súkromí … každý nech si žije podľa seba a podľa toho, čo mu vyhovuje … a na čo ma… základ je, nech si človek dopraje oddych a relax a spoločný čas s rodinou v tejto dnešnej uponahlanej dobe … a je jedno kde a ako a za koľko … hlavne nech sú všetci spokojní 😊

@zmrzlinka2021 tak neviem či s tebou až tak môžem súhlasiť. Keď si vezmeš takú dovolenku za toľké peniaze,tak to musíš mesačne ušetriť 250 eur a viac aby si mohol ísť na dovolenku, a aj to je u väčšiny ľudí taká dovolenka,že leží na pláži alebo v rezorte (keby to bol fakt spoznávaní zájazd,dovolenka,tak to je trošku o inom) . A z tie peniaze vieš deťom zaplatiť aj také lepšie krúžky,kde si môžu získavať a trénovať zručnosti,ktore sa im zídu po celý život, alebo našetriť a môžu ísť na ročný pobyt do zahraničia a to im dá oveľa aj čo s týka samostatnosti a hlavne jazykových znalostí oveľa viac ako dovolenka pri mori každý rok. Dnes sa to cestovanie strašne preceňuje,že je to naj investícia ale nie je to tak.