icon

Dovolenka pri mori pre troch s limitom 600 eur na osobu

szudova2
26. mar 2017

Zdravím, potrebovala by som od Vás menšiu pomoc ohladom dovolenky. Neviem nič dobreho nájsť v Taliansku, Chorvátsku,Grécku alebo v Španielsku. Cestujeme traja a max. limit na osobu je 600 €. Musí to byt na pláži. Pomožete mi ? Lebo som už zúfala z toho ze som nic nenašla.

bluka2
27. mar 2017

@yanni Ano, presne 🙂 Uzite si male divy, idem odtialto prec, lebo uz mam nutkanie pozerat letenky na kubu a musim sa krotit...

alaguema
27. mar 2017

@anabeth veru, Európa bude plná

@bluka2 V Európe je veľa krásnych pláži, len o nich zjavne nevieš. Hlavne Portugalsko Algarve, Playa do Camilo, playa de Portinho da Arrábida je jedna krásna biela pláž, more tyrkysové a Španielsky juh Andalúzia - playa de Valdevaqueros, Playa de Monsul, Playa de Bolonia, Playa de Islantilla...nuda pláže, panenské pláže, širokánske s pozvoľným vstupom do mora, alebo skalnaté, s borovicovými hájmi, hlavne pláže okolo Huelvy sú pre turistov menej známe - Cuesta Maneli je súčasťou národného parku Donana, za dunami, takmer biely piesok, žiadne davy turistov a potom sever Španielska - Asturias, Galícia, Baskicko - nádherné miesta, len slováci o nich obvykle nevedia, keďže väčšina cestuje skôr na juh a na miesta, ktoré sú plné turistov. A samozrejme ostrovy španielske aj portugalské, ale aj grécke sú krásne...to je stále Európa 😉

@szudova2 popozeraj tie pláže, ktoré som sem vypísala a skús ubytko cez airbnb, letenky cez nízkonákladovky. Možno sa nájde niečo, čo bude pre vás prijateľné.

yanni
27. mar 2017

@bluka2 dik. Seychelly a okolite ostrovy, co patria k Seychellam. Male Divy este nie, to si nechavame na neskor, ked bude namladsia trochu starsia. To je taky Honeymoon ostrov, tam velmi nemaju radi male uvrestane deti. Grrr

yanni
27. mar 2017

@alaguema mas pravdu. Europa sama o sebe je krasna. Ked sa clovek nezameria LEN na plaz, tak je co obdivovat.
Ale teraz plaze. Hm, vsetko super, len neviem, ci jej na toto, ten jej rozpocet a este najlepsie ALL super ultra inklusive bude stacit. Aj ked hodi low cost airline, lacne ubytko, stale sa mi to zda malo.

didamt
27. mar 2017

@bluka2 my chodíme autom asi tak, že každe 3 dni trávime na inom mieste, na inej pláži, dokonca aj kempujeme. Nie každý si môže dovoliť pobrežie Slonoviny vieš...my nie sme z tých ktorí si to dovoliť nemôžeme. Môžeme....ale...sme obyčajní pracujúci ľudia ktorí majú nariadenú celozávodnú dovolenku v presne danom termíne, takže si nenavyberáme kedy pôjdeme na dovolenku. Tiež máme malé dieťa, s ktorým trepať sa letecky niekoľko hodín po letiskách a v lietadle je pre mna trápenie. Vieš, niektorí ľudia sú radi, ked idú raz za 2-5 rokov k moru, pretože na to musia šetriť, proste ťa rozpočet nepustí. Nás napríklad hotely all inclusive veľmi obmedzujú nakoľko v hoteli trávime mininum času, chodíme po výletoch. Takže my si dovolenku tento rok napríklad užijeme na ostrove Pag, v dedinke kde je 5 domov, pláž krásna s minimom ľudí. Niekto rád chodí do Štúrova na kúpalisko, niekto do Afriky, niekto do Chorvátska. Podľa tohto netreba posudzovať.

alaguema
27. mar 2017

@yanni asi to bude LTT, ale mohlo by to ísť...No, all super ultra mega in určite nie. A asi ani priamo na pláži nie. A možno nie 10, ale menej dní. Ale dá sa...Bytík skromný, malý, ale veď dnu sedieť nebudú. Letenky keby bukovala hneď, tak sa možno zmestia do 600EUR na troch, prenájom bytu 500 a zvyšok majú na stravu a vreckové. Pláž je pekná 🙂
https://cs.airbnb.com/rooms/11096784?checkin=01...
@szudova2

lili2015
Autor odpoveď zmazal
tenerifka
27. mar 2017

@yanni
@alaguema
V Europe su krasne plaze, ale niektore nie su moc vhodne na kupanie, napr. v Portugalsku je dost studene more.
Krasa plaze sa rovna aj tomu, ze tam nie je hlava na hlave, co vacsina klasickych destinacii nesplñuje. Ja som bola velmi sklamana z plazi na Formentere, boli sme tam zaciatkom juna v strede tyzdña a nedalo sa ani zaparkovat, uplne preplnene, neviem si predstavit, co tam je v sezone alebo cez vikendy
Pre mña su najkrajsie plaze v Europe na Fuerteventure, kde aj zijem (aj ked uzemne patrime k Afrike), a to nielen kvoli bielemu piesku a cistote mora, ale aj kvoli tomu, ze tu nikdy nie je vela ludi, je tu klud a ticho

cackaa
27. mar 2017

Tak tu trošku čumím na tie ceny, čo tu hádžete...som nevedela, že dovolenky sú také drahé. Asi preto, že som nebola na dovolenke už celé roky a moja predstava je, že za 2000 evri sa budem mať ako prasa v žite aj s celou family...aspoň ste ma uviedli do obrazu a nikam ešte roky nepôjdeme ☹

alaguema
27. mar 2017

@tenerifka tak je to oceán, teplota tomu zodpovedá. Mne osobne to nevadilo nejak extra, tá krása pláže to kompenzuje, je pravda, že pre deti to asi nie je vždy to pravé, resp. nie na celodennú kúpačku, ja som to pochodila ešte čoby mladá, slobodná deva 🙂 Ale ani ja nie som typ, ktorý by vydržal ležať celý deň na pláži. Prísť sa vyhriať, okúpať, pokochať sa krásou a ísť ďalej...

lili2015
Autor odpoveď zmazal
cackaa
27. mar 2017

@lili2015 Tak som si vydýchla...ja nie som náročná, len už by som rada niekde aj s deťmi vypadla, dokonca nemám problém aj variť. A nemusím bývať ani 5 krokov od mora 🙂
Tiež som počula, že tento rok je Chorvátsko už plné, tak rozmýšľame nad Rakúskom a ich jazerami...bicykle a tak...

lili2015
Autor odpoveď zmazal
ivetz
27. mar 2017

@szudova2 Ak Ti vyhovuje Taliansko, bola by si spokojná aj v Albánsku - teraz som pozerala na stránke globtouru a 12 dňová letecká dovolenka, s light AI 3-člennú rodinu v malom rodinnom hoteli na pláži, vrátane plážového servisu vyjde do 1700 € (my sme tu boli pred 2 rokmi a boli sme veľmi spokojní). Ale sú i iné destinácie, ktoré budú vyhovovať tvojmu limitu - v LM.

didamt
27. mar 2017

@cackaa my v pohode 3 ľudia do chorvátska autom, varíme si sami, 14 nocí so všetkým dáme v pohode do 1600€. Bývame priamo pri mori v apartmáne pre 4 ľudí hoci sme len 2 dospelí a 3 ročné dieťa. Je to úplne v pohode....dá sa to...len treba hľadať.

cackaa
27. mar 2017

@lili2015 To mi je jasné, že to bude drahšie, ale asi všade čosi bude. Aj Chorvátsko vraj dosť podraželo, keďže sa tam valia všetci. Veď ešte nie sme definitívne rozhodnutí...

maryskas
27. mar 2017

@szudova2 alebo sa chod do cestovky opytat, povies im svoje poziadavky a oni ti daju presne cenove ponuky 🙂

kiwi3
27. mar 2017

@bluka2 kolko vas prosim ta vysli tie filipiny komplet na osobu? a kolko bol pocet dni? dik

lentilka46
27. mar 2017

@szudova2 skús dočkať na last minute - my sme vlani dali grécko - paralia 13dní, 11nocí 130e/osoba - bus+poistenie+ubytko - stravovali sme sa sami+sme boli aj na výlete, aj suveníry pokúpili aj handry pokúpili - komplet dovča za 400e pre 2osoby...pre porovnanie - mesiac predtým sme boli v madride 4dni, letecky - komplet všetko nás to vyšlo 500e - cesta, metro, ubytko, strava, suveníry, vstupy...ja by som si počkala na tvojom mieste na last minute a vychytila taký fajn pre teba 🙂

bluka2
27. mar 2017

@alaguema V Europe je vela krasnych plazi... V Algarve som bola, ano su na europske standardy pekne, aj ked stale sa mi pacia viac tie v Alenteje. Videla si tam aspon jednu? V Spanielsku som zila. V Spanielsku sa mi pacia skor plaze na severe - Galicia, okolo A Coruna, da sa tam surfovat, ale stale viac tie spominane ostrovy.
Pre mna je to ako rezance s kakaom. Ako dietatu mi to chutilo, potom som pocestovala ako teenagerka juh Talianska interrailom a couchsurfingom a uz na sladke cestoviny nemam chut. Zatulane plaze v Afrike, v Azii, ....to sa proste s tymi v Algarve neda porovnat, su to 2 rozne triedy. Ale vsetko ma svoje pre a proti. V Algarve je clovek o dost rychlejsie.

bluka2
27. mar 2017

@kiwi3 Zhruba 3 tyzdne, asi 3 nasobok autorkinho budgetu, ale vratane luxusnych hotelov, masazi, nakupov a blbosticiek. Samotna letenka bola vtedy tusim 550, doprava tam nestoji skoro nic, ani jedlo a ubytovanie sa pohybuje od tych 15 eur do 600 za noc, takze kazdy si tam pride na svoje. Som si ista, ze ako studentka par rokov predtym by som tam aj so 150 eurami dobre vysla.

alaguema
27. mar 2017

@bluka2 no, ak si žila v Španielsku, tak si určite aspoň raz počula, že "comparaciones son odiosas" 😉 Zásadne neporovnávam. Vnímam to tak, že každé miesto má svoje fluidum, na ktoré sa snažím napojiť. Akonáhle porovnávaš, ťažko môžeš tieto nuansy vnímať podľa mňa. Takže nevyberám týmto spôsobom, pre mňa je to prejav intelektuálneho (alebo aj neintelektuálneho, alebo celkom obyčajného) snobizmu a ten ja nemusím v žiadnej forme. Bola som aj v Afrike...áno, je to niečo úplne iné, samozrejme. Reagovala som hlavne na to, že si napísala, že pláže v Európe sú škaredé, alebo že nie sú pekné, s tým určite nesúhlasím....teraz si pozmenila rétoriku, tak to je už iné a súhlasím. Aj mne sa sever Spain páči nesmierne. A sladké cestoviny raz za rok milujem...a aj tie talianske. Proste pre mňa má všetko svoje čaro.

bluka2
27. mar 2017

@didamt Ja uplne suhlasim a nic neposudzujem, autorka sa ma spytala, co by som robila ja a tak som jej napisala. Jasne, ze keby som mala dovoleku urcenu ako ty, by som robila mozno nieco ine. Ale to ona nepisala, ze by mala take obmedzenie.
Moja dcera sa naramne tesi, vzdy ked ideme lietadlom. Chodi od 6 tyzdnov a je to pre nu vzdy super zazitok. V lietadle zaspi lahsie ako na prsniku, asi tie vibracie. Musim jej to povedat, ze ideme az v den ked letime, lebo uz sa mi stalo, ze noc predtym nechcela zaspat a povedala "cakame na lietadielko!" 😀
Ved uzite si Pag, ake posudzovanie, prosim ta... peace...

bluka2
27. mar 2017

@alaguema Zaujimave, pekny pohlad. Nie, nepozmenila som retoriku, ide o to, ze ak autorka chce peknu plaz, tak odporucam neeuropsku. Autorka nechce ist na konkretne miesto a spoznat ho. Ano, na kazdom mieste sa da najst nieco pekne, vsetko ma svoje caro. Na Spanielsku to top ale proste nie su plaze. Idem tam zas v maji, do Madridu. Milujem Tiempo entre costuras a ideme trochu po stopach tej serie, aj do Tetuanu, bude to super!!! Ved kazdemu ako gusto raci. Autorka kazdopadne hlada co najkrajsiu plaz do 600 euro, ak som spravne pochopila jej motivaciu a tuto temu

alaguema
27. mar 2017

@didamt inak, tu sa už Chorvátsko považuje za takú akoby bezvýznamnú destináciu, určite s tým neurobíš dieru do sveta na nejakej spoločenskej akcii 😂, ale teda musím priznať, že my sme tam ešte neboli (hovorievam, že sme už na SK asi poslední), ale tak vyšlo...A keďže mne sa za aktuálnej situácie vo svete už nejak nechce na dlhé lety a niekam do tramtárie, kde budem (ako posledne), rozmýšľať nad tým, či to naozaj som musela ísť až tak ďaleko 😂, tak sa zamýšľam nad Chrovátskom, podľa fotiek je to krásna krajina, ktorú by som rada spoznala, ale odrádza má práve to, že je to tam vraj všetko plné turistov. Vieš aj o nejakých miestach, ktoré sú menej frekventované? Kľudne aj ďalej, alebo zastrčené, to nám vôbec nevadí.

bluka2
27. mar 2017

@alaguema A ten snobizmus si ale prosim nechaj, ak sa clovek musi rozhodnut kam pojde, tak jasne, ze porovna A, B, C a pre a proti - so snobizmom to nema nic spolocne, len preto, ze to u mna nevyhralo Spanielsko alebo Chorvatsko

alaguema
27. mar 2017

@bluka2 nebolo to mierené konkrétne na teba. Skôr všeobecne, mám dojem, že ľudia majú predsudky a odkedy sú v podstate skoro každému dostupné aj exotické destinácie, som už na adresu európskych pláží tieto vyjadrenia počula viac krát a obvykle tie osoby neboli inde, než na Costa Brava v nejakom rezorte plnom čechov a slovákov, tak to zjavne nie je relevantný názor, si myslím. Netvrdím, že je to tvoj prípad, podľa toho čo píšeš, evidentne nie.

chovancova27
27. mar 2017

@yanni ako ste si vyskladali pls Seychelly, čo to vyšlo? ja mám "v pláne" ísť na Reunion🙂 je to môj sen, túžba, vysnívané. ale cez CK nehrozí.

didamt
27. mar 2017

@alaguema tak na zastrčené miesta som ja odborník 🙂. Mám pochodené čo to...čo sa Europy týka, bola som v španielsku, chorvátsku, taliansku, čiernej hore....do Chorvátska chodíme nie preto, že tam chodia všetci. Nám sa páči ich klíma, majú krásne more to je proste fakt, je to dostupné autom, čo my auto na dovolenke potrebujeme bo chodíme na 2-3 týždne a byť ten čas na jednom mieste, asi by sme skapali nudou, sme proste také typy. Tento rok sme oželeli Sardíniu práve kvôli nedostupnosti autom pre nás momentálne, lebo ideme iba na 2 týždne. Vyslovene chodíme na zastrčené miesta, v aute vozíme veľký 3 kajak s motorom, takže toto je naša dovolenka. Odvezieme sa autom kamkoľvek, čln za pár minút nafúknutý a celý deň sedíme v nejakej lagúne na ostrove, kam sa občas priplavia nami podobní dovolenkári 🙂. Toto si do lietadla nevezmeš....minulý rok sme boli v Grebaštici / časť Sparadiči /, je to 10 km od šibeníka a 12 od Primoštenu, ani potraviny tam neboli, taký zapadákov...nám to vyhovovalo. Počas dna mnohokrát sami na pláži, všade ticho a kľud, masové pláže nemusíme, vyhýbame sa im. Mojim kritériom pre hľadanie dovolenky je : apartmánový dom s čo najmenším počtom apartmánov / práve kvôli hlučným dovolenkárom čo celé noci presedia a chlastajú na terasách /, blízko od mora / do 50 m /, rúra na pečenie a prístup do mora vhodný pre dieťa. Takéto miesta nájdeš na : Brač, Hvar, Orebič a celý Pelješac, Pag je čistá samota tá odvrátená strana od mesta Pag...na Istrii je veľa takýchto miest, prenádherná Premantura pri Pule....pokukaj.

bluka2
27. mar 2017

@alaguema Ano, aj to existuje a brrr. Pre odlahcenie, v AT kde zijem, je Chorvatsko brane ako super destinacia, ma to nejaku nepisanu spojitost s jachtami a takymi vyletikmi na lodi s kamaratmi 😂