icon

Dovolenka pri mori s 1,5 ročným hyperaktívnym dieťaťom. Áno či nie?

cayrez
9. máj 2012

Ahojte kocky, otvaram tuto diskusiu, pretoze by som chcela ziskat nazory, alebo aj rady, ci skusenosti. Mam jeden a pol rocneho syna a zvazujeme s muzom, ci ist s nim na dovolenku k moru, alebo nie. Aky je podla vas naj vek, kedy uz mozme ist? Je lepsie pockat, kym trochu podrastie? Ak ste boli s tak malym dietatom pri mori, podelte sa o svoju skusenost. Ist lietadlom, ci autom? Na ako dlho ist k moru? Ako vase deti znasali cestu?
Dakujem. :o}

dai
18. máj 2012

@zeleny_cajik to my zase vela po slovensku chodime - mala uz lyzuje takze v zime chodime k znamemu - m apartman priamo na strbskom plese v jednom hoteli - sme tento rok vela lyzovali a korculovali a prechadzali 😉 my venujeme slovensku vela predlzenych vikendov, ale tak more je more a tu zial nie je 🙂
Tiez sme rozmyslali nad nejakou vilkou na plazi - uplne luxusne vychadzaju strasne lacno - tiez ma ale odradzuje ten let kvoli malemu - on nema dobre este dychanie a neviem ci by mu ten let neskodil - inak znamy boli takto na fr. Riviere pri cannes - nadherna vila pre 10 osob za 6000euro. Som pozerala ze na palmovom ostrove v dubaji sa za podobne ceny prenajimaju vily uz aj s kucharom - ak by sme sa dali partia dokopy tak by to mohla byt parada 🙂

zeleny_cajik
18. máj 2012

@dai vidis, kym sme mali len jedneho, tak tych vikendov bolo aj u nas viac, nejako sme zleniveli. Si ma nakopla 😉 o tom, ze v Dubaji sa prenajimaju vily s kucharom, som ani nevedela, dik za tip. Aj ked ja mam rada ten hotelovy komfort, ktory tam je... Ked najdes nejaku fajn vilku na Floride, hod mi tip do IP prosim, tiez nieco mam vyhliadnute, ale necham si poradit. A zelam malemu, nech je co najskof fit a bez akychkolvek problemov! 🙂

kape
18. máj 2012

Ja v topm nevidim problem a podla mna cim skor zacne clovek s malym dietatom cestovat, tym je dieta na to viac zvyknute a menej problemove. My sme s 12 mesacnym leteli 5 hodin, najmladsi ucastnik letu a ludia cumeli, ze to tu bolo take male dieta s nami ? 😵 Na dovolenke si chvilku musel zvykat na zmenu prostredia, ale uzivali sme si ju vsetci. Do 3 rokov sme preferovali z obav z cestovania autom na dlhe cesty len letecke dovolenky v hoteloch so sluzbami AI, ked mal 19 mesicaov uz si aj mini Disco poriadne uzival, autom sme boli prvy krat az ked mal 2,5 roka na velmi dlhu cestu - celu noc v aute , ale zvladol a aj dovolenka mimo hotela bola super. Teraz cakame druhe a pokym bude zdrave , buduci rok v juni planujeme, ze vyrazime niekam, ale najskor letecky do hotela. Mne to pride pohodlnejsie z pohladu oddychu pre rodicov, lebo jedina starost, ktoru tam rodic ma je starost o deti. A vidiet tie deti ako to cele okolo nove prezivaju je neopisatelny pocit a krasny zazitok. Ten kto chodi na dovolenky bez deti sa z mojho pohladu ochudobnuje o nadherne chvilky. Ale stale mam na mysli, ze treba brat do uvahy povahu dietata, ako reaguje na zmeny, ja som sa snazila s malym pomerne casto casto cestovat v ramci SR, aby dovolenka nebola jeho prva velka zmena, ale u nas to je jednoduche pri mojej rozvetvenej velkej rodine po celej SR.

A ako tu niekto pisal teda Nemky, ci Anglicanky chodia dobre ze nie rovno z porodnice na dovolenky, to len u nas este nie sme na taketo cestovanie zvyknuti a stari rodicia zvyknu na nas pozerat ako na mimozemstanov, ked sa im povie ze s tak malym dietatkom sa ide daleko prec.

palomka
18. máj 2012

@cayrez my sme boli 1X na dovolenke s malou ked mala 1 rok a 4 mesiace. isli sme letecky a zvladla to super, dokonca mala 40tky horucky v den odletu. boli sme na celych 10dni. vela nepapala sice ale mali sme mliecka so sebou vela, kupovali sme vodu a prevarali si na izbe. zobrali sme so sebou aj rychlovarnu kanvicu. nebol problem ani s mlieckom a cakom na letisku, dokonca som mala aj detsku vyzivu v skle a nas pustili. potom sme boli hned o rok zasa na dovolenke to nemala zasa ani 2 a pol roka a od vtedy sa kazdy den pyta kedy pojdeme na dovolenku 😀 tento rok nejdeme nikam lebo mame 2mesacne babatko, sice nas to laaaaaka strasne, ze aspon v septembri ked bude mat pol roka, ale to uz je asi skoro a este vysoke teploty v nejakej destinacii...pockame si na dalsi rok ked bude mat rok a 3 mesiace a letime urcite 😀 uz teraz sa veelmi tesime

dai
18. máj 2012

@palomka neboj, ten cas rychlo ubehne - nasa mala tiez cely rok caka len na dovolenky 😀 pre nu je dovolenka len ked ideme lietadlom - to je tzv. velka dovolenka, ked autom tak to su male dovolenky 😎 Inak ja som rodila minuly rok v juli, malicky mal problemy takze sme tiez more museli odlozit, ale muz bol s malou aspon na tyzden v septembri - zobrali svokru ( muz s malou nikdy tak dlho nebol sam tak sa bal 😀 ) a malinka si to tiez uzila - a mne to vlastne tiez dobre padlo - mala som mamu u seba, tak som sa plne chvilu venovala len malinkemu a trosku som si hlavne psychicky oddychla... Tento rok uz ideme cela parta a strasne sa tesime 😀

palomka
18. máj 2012

@dai veru niekedy by mi dobre padlo aj tyzden byt sama s drobcom 🙂 a dcere zasa aby sa ona zabavila, predsa ,ma cez 3 roky a chce iny program ako mame ja so synom , he he....nuz len nech je teplo a vyzeniem ich aspon k babke 😝

cayrez
autor
18. máj 2012

@maca_p tak to ma mrzi. Nas sice nie je v tomto expert, ale kto vie, co by vyparatil v novom prostredi. Tiez mi doma vsetko vytahuje, vybera supliky a podobne. Ja som vsak tvrda ruka a ked dostane, tak sa potom ukludni a vyhadzuje len supliky, ktore ma povolene. Teda s hrackami. Ked je rozkokoseny, tak sa snazi stahovat obrus zo stola, ci namiesto jedenia skor vsetko rozhadze rukami, ale to skonci mimo stolicky na papanie a dojedol. Cize pokial rozhadzuje jedlo, usudzujem, ze sa s nim len hra a nie je hladny, takze dostane jest az na dalsie papanie. To si potom rozmysli, ci bude jest, alebo sa hrat. Niekedy ma desne obdobie a je protivny, najnovsie zacal strasne kricat. Doma, v obchode, na ulici.. z nicoho nic spusti tak vysoky ton a tak hlasno az mi praskaju bubienky. Niekedy premyslam, co este na mna vsetko vytiahne ako svoju zbran. Cize dovolenka aku si opisala.. nechcem takto dopadnut. To nie je dovolenka. Je to len hanba, stres a zlost zadrziavana v sebe. Toto nepotrebujem. A ani manzel. Je velmi pracovne vytazeny a z takejto dovolenky by asi trafil slak. 😅

cayrez
autor
18. máj 2012

@mima595 to s tymi dedinami, skorou rannou prechadzkou.. to je super, ale hodilo by sa to skor na mojho otca ako manzela. 😀 muz rad spi.

riamim
18. máj 2012

@adka2121 Ahoj, ďakujem za info. To Turecko dosť silno zvažujeme. Ako ste riešili to, že malý chodil spávať (zrejme) oveľa skôr ako vy? To ste sa už nepohli z izby, či ste ho nechali na vysielačke?

cayrez
autor
18. máj 2012

@adka2121 mozem sa opytat na cestovku, cez ktoru ste isli do toho turecka? celkom ma to zaujalo.

cayrez
autor
18. máj 2012

@dai mozem ta poprosit odporucit nam jednu z tych cestoviek? Dakujem.

wvwvw
18. máj 2012

@adka2121 ahoj.smiem sa ta spytat v akych hoteloch ste boli v Turecku.zvazujeme ho a dobre referencie sa hodia pri malych detoch.vdaka ;)

cayrez
autor
18. máj 2012

@kape Prvy krat sme s malym cestovali 2,5 hodiny autom, ked mal 6 tyzdnov ku svokrovcom. Celu cestu prespal, bolo to fajn. Cim je starsi, tak to cestovanie s nim na vychod je horsie. Ja som ani nepremyslala nad tym, ze ist s malym niekam, len doktorka spomenula, ze ak chceme niekam na sviatky, tak mozeme, ze maly je v pohode {je predcasniatko}. Pokial by som vsak s nim mala ist na dovolenku, odmietla by som. Nie len, ze ja som nebola v poriadku po porode, ale vystavovat dieta tolkym ludom, a tak malinke. Prepac, ale mne to pride hlupe a sebecke. Teraz ked ma 1,5 roka, je poriadne sidlo a ked nam to financne vyjde, radi by sme s nim niekam isli. Bohuzial, neobsedi v autosedacke.. resp. nikde neobsedi a teda zvazujem, ci ho trapit kvoli jednemu tyzdnu niekolko hodin v aute tam a spat.

zade
18. máj 2012

@cayrez aj v novej Mama a ja je celkom pekny clanok o tom, ako s dietatkom k moru... 😉

cayrez
autor
18. máj 2012

@zade dakujem, viem. Volakedy som im prispievala clankami. 😎

maca_p
18. máj 2012

@cayrez dovolenka s malymi detmi je len premiestnenie v casopriestore takisto okolo neho skaces ako doma. my sme zvolili nevhodnu partiu, proste dva beztetne pary a my s jednym, ktore je navyse temperamentne ako "slak". proste sa ukazoval, bolo mu to prirodzene, ako som povedala, minule leto to bolo ovela lepsie ale aj tam mal svoje hulky. navyse bol s nami este 4 mesacny mladsi, tak zas to bolo o to narocnejsie.
dovolenku s detmi by som definovala ako dovolenku, ked vedia same jest, obliekat sa, pocuvat na slovo, normalne chodit, cize od takych 5 - 6 rokov a vyssie. inak je to len o obsluhe deti a prisposobovani sa im co sa tyka rezimu. teraz pisem o svojich detoch, nie globalne. takze kto ma pokojne decka, tak to preziva zas o kus inak. osobne vacsinou cestujeme autom, neznasam byt odkazana na letecku dopravu, ktora je cista katastrofa, raz som cakala vtedy so 4 mesacnym babom viac ako 3 hodky sama na letisku, ani vycurat ani prd, kocik somnemala, reku ved rychlo nasadnem do lietadla a bum! taktiez neznasam hotely, vzdy dostanem zazivacie problemy a deti mi jest nebudu, ked nemaju prave svoj cas a klud. pre mna su okej jedine apt. kde je kuchyna. ja varim docela rada, take 30 min. osvedcene dovolenkove jedla + v chorvatsku chodime aj do restik, alebo si na trhu kupujeme ryby. napr. tuto dovcu sme SOS potrebovali lekarsku pomoc, nasadli do auta a sup zo starej novalje do novalie za 10 min. kdezto niekde bla, bla, by som musela hladat dlegata, recepciu, volat a cakat.... to nie je pre mna/nas.. dokonca mi chor. vyhovuje aj klimaticky, nie je tam tak besno teplo ako v turecku, tunise, v egy som skoro umrela od tepla... nenene 😀
ale zas na druhej strane, nie som ochotna sediet tych 5-6 rokov doma. chodime aj na zimne dovce po slovensku, teraz som bola s prckami sama na 2 tyzdne rozumej 3 a 1 rocne na kupelnom pobyte, sice po tyzdni prisla svokra na pomoc a bolo to super.

mima595
18. máj 2012

@cayrez - ja musim len suhlasit. smaca-p....ale kazda mama si pozna svoje dieta a musi si zratat vsetky pre a proti..
my sme isli na dovcu s dvojkami, ked mali 3 roky...dovtedy by ma am nikto nedostal ani parom koni...proste nie....ale to pochopi len ten, kto vie...ked proste muz vyklada a ty musis obe deti bud nahanat 2 smermi alebo drzat za ruku...proste nie....

so 7-mesacnym som isla k mmoru, lebo....povodne mal ist MM s dvojkami a mojim otcom..ten nemohol..takže sme isli rodina...ale dakujem..lebo bolo vyborne..akože nie dovolenka v pravom slova zmysle..to sa neda povedat, ani nikdy nebude...ale vybocenie zo stereotypu, zmena pre mna aj deti.....

co sa tyka dovoleniek s detmi..nikdy to nebude ako za slobodna...bud sa s tym treba zmierit a zit si dalej, alebo nadavat, že toto nie je dovolenka a koniec...my chodime aj so 13 rocnym synovcom a poviem vam, že to len v puberte budeme riesit dovolenky...jemu vadi hento, toto, tu nie je wifi...no katastrofa...mladsie deti su nadsene z mora, piesku..trochu sa im povenujes, ale potom vecer zaspia a mas klud...kdezto tento do polnoci furt nieco riesi...no katastrofa 😀 😀

ak sa necitis, nechod.....najdi si dovolenku niekde na SR, v Madarsku, aj tam sa daju najst pekne miesta...podla mna ide na dovci o to, že ste ako rodina spolu...

kape
18. máj 2012

@cayrez - asi sme sa dobre nepochopili, ja by som tiez so 6 tyzdnovym dietatkom nikam necestovala, ja len hovorim, ze cudzinky aj s takymi malimi detickami cestuju. My sme s malym prvy krat isli k babkam 2,5 hod. ked mal 2,5 mesiaca. Ja som tiez za aby sa maminka s dietatkom najskor nejako zohrala ked uz budu mat ako tak svoj "klud a pohodu" a dietatko sa javi ako cestovania pristupne, tak sa netreba toho bat.
Ak je problem s dlhou cestou autom, mne pride uplne super dovolenka v Turecku, je to cca 2 hodinovy let ( a ked sa da tak vybrat let z Viedne, nie je to take hrozne ako na nasom BA letisku), maly si lety uplne vychutnaval, do Turecka vobec nespal a tam sa daju hotely hned pri letisku pozhanat - letovisko Lara, a sluzby a strava su tam uplne super, pre deti raj na zemi v hotelovych komplexoch a ceny v porovnani s inymi EU destinaciami z mojho pohladu velmi prijemne. A ked autom tak potom na noc, ked nerad cestuje. Moj synovec je taky, ze este len sadne do auta a uz sa pyta, kedy budu vystupovat, v auguste bude mat 3 roky, tiez prvy rok odlozili kvoli nemu dovolenku pri mori , ked mal dva uz isli , isli na noc a zvladol to uplne super, no cestovanie cez den uplna katastrofa, este stale sa snazia cestovat v case jeho poobednajsieho spanku. Clovek si velmi nepomoze, kazde dieta je individualne a u nas hlavne plati, ze dieta si stanovilo odkial pokial je ochotne "istô, jasne ze sme sa snazili to nejako usmernit, ale ked nieco neslo, tak neslo a museli sme sa s tym zmierit, ale tak cestovanie nas syn miluje a vzdy sa pyta, kedy uz ide na dovolenku.

kape
18. máj 2012

@mima595 - ano, clovek si musi uvedomit, ze dovolenka s dietatom uz nikdy nebude ako ked sme chodili v pare na dovolenky bezdetni. Ale pre mna su to nadherne dovolenky, maju neopisatelne caro, minuly rok v auguste sme boli prvy krat na dovolenke s niekym a to autom pri mori aj so starymi rodicmi a mojim mladsim brachom a vsetci sme si to uzivali a nasi mali moznost vidiet velku vnukovu radost z toho celeho nasho vyletu. (je pravda, ze zatial je to len s jednym dietatom u nas, takze neviem opsudit , ked su uz dve deti a viac). Ale ja osobne si myslim, ze takto mali si zvykaju uz na to a potom ked raz budu 5-9 rocni, tak uz nebudu ako odtrhnuti z retaze, ze teraz nevedia co so sebou, ked su mimo domu "prvy krat", jasne kazdy riesi dovolenku v ramci svojich financnych moznosti. Ja more a cestovanie mozem velmi, tak sa snazim tymto smerom orientovat aj moju rodinu a pocas roka sa snazim tak, aby sa nam k tomu moru podarilo ist, al eako pisem ,kazdy podla svojich moznosti.

A niekto tu riesi dovolenkove destinacie Turecko, Tunis a pod. - tam netreba ist s malymi detmi v juli a auguste, ved je tam peklo , ale v takom juni, koniec septembra, zaciatok oktobra je este pomorne malo ludi a klima velmi prijemna a more je uz tiez teple prijemne. Jasne aj toto sa takto da riesit len do casu povinnej skolskej dochadzky.

mima595
18. máj 2012

co sa tyka cestovania autom...nasi su zvyknuti cestovat autom--už od mala maelho..rodila som v rodisku a byvame 1 a pol hodinu cesty autom..takže niekedyy mi je smiesne, že mamy riesia cestovanie s malym babom, ked bezne zeny rodia uplne inde ako byvaju a už s tyzdnovym dietatkom idu auttom 😉 😉 ....

a dokonca sa mi zda, že do pol roka sa najlepsie jazi s babom..das do auta a do 5 minut spi...najhorsie obdobie je asi od 1 do 2 roka...to dokaze aj pol hodiny revat v aute...
ale tak to treba riesit na mieste..spravim prestavku, dam mu napit, prejdem sa ..a idem zase.....najhorsie je strach rodica..deti su dost prisposobive

ale ja zase musim priznat, že som dost strachopud, to moj muz je taky akcnejsi..a ja som sa už nejako otukala..nie sme nezodpovednni, ved mame zodpovednost za 3 deti...ale aj im treba dopriat trochu radosti..a aj my si zasluzime, nie 😉

minewka
18. máj 2012

Inak ešte kočky odporúčam (len cesta je dosť dlhá) - v Chorvátsku, poloostrov Peljesac, dedinka Trstenik...20 domov, 4 miestne mačky, 1 miestny pes, čo celý deň chrní na slnku.. 🙂 Kopec za chrbtom, slnko zapadne skôr, podvečer sa veľmi príjemne ochladí.

Je tam malý obchodík, pošta, 2-3 reštiky, 2-3 bary...tichá, pokojná atmoška...Zhruba každé 2-3 dni prídu jachty a menšie lode s turistami, vylodia sa, zaplnia sa všetky bary a reštiky....najedia sa, ráno odplávajú a zase 2-3 dni pohoda, kľud...Tým, že je to maličká dedinka, tak ani tých turistov tam nie je nejak extra veľa...pláž - drobný štrk, pozvoľna klesajúca do mora.

mima595
18. máj 2012

@minewka - kedy idete na Pag?, by som ti ukazala uplne super malu plazicku pre deti..len v total zapadakove..ani obchod, restika jedna 😉

skoricaxx
18. máj 2012

Ahojky

mi sme boli s drobcom pri mori v chorvatsku keď mal 9mes a supis, a ešte sme s ním v to iste leto boli na okružnej ceste po taliansku každé dva dni v inom meste a presuny ako kedy aj pol dna a spanie sme striedali raz penzion raz stan dieťa sa ti veľmi prispôsobi, minulý rok ked nemal ešte dva sme sním na chrbte prešli všetky túry v tatrách (vynechali sme len rysi), dieťa dokáže všetko vyspí sa všade aj na bicykli nám spal keď sme boli na celodenke.....
tento rok to bude o niečo ťahžšie mame teraz druhé ktoré má momentálne dva mesiace takže bicykel treba vypustiť úplne a túry musím obmedziť na tie čo zvládne dva a polročný syn sám pešo...(jeden nosíme mimčo a ten druhý vak)
ale chystám sa s nimi na hudobný festival LODENICA

p.s. dieťa ti dá najavo ked sa mu nepáči, treba zastaviť odýchnuť si napapať a môže sa pokračovať

Snažíme sa s deťmi robiť všetko čo sme robili predtým ako sme ich mali len to treba troška prispôsobiť

minewka
18. máj 2012

@mima595 juuuj, napíš, napíš, čím menej ľudí, tým lepšie!!! 🙂

Ideme 30.07.12 - 08.08.12.

adka2121
18. máj 2012

@riamim Náš malý chodieval spávať okolo 21.00 hod (v Turecku je 1-hod. časový posun). My sme to riešili tak, že po večeri sme vždy chodili na prechádzky, okolo deviatej som potom dala malého spať . Manžel medzitým zišiel dole do baru, doniesol na izbu nejaké koktaily - alko aj nealko, sadli sme si na balkón, popíjali drinky , počúvali hudbu hrajúcu pred nami a pozerali sa na zabávajúcich sa ľudí v záhrade pri bazénoch (mali sme izbu smerom na more a do záhrady, takže to bolo fajn). Alebo sme zamkli izbu (malý spal ako dudok v detskej postieľke, takže aj keby sa prebral, nevedel by z nej vyliezť ) a my sme išli len niekde nablízko do záhrady k bazénom - a každých 20 minút sme ho chodili na striedačku s manželom kontrolovať. Takže takto.

adka2121
18. máj 2012

@cayrez Obidva pobyty v Turecku sme boli cez Kartágo Tours - ja som mala totiž presne vybraté dva konkrétne hotely, do ktorých som chcela ísť, a žiadna iná cestovná kancelária na Slovensku ich v ponuke nemala - iba Kartágo ich malo. Našla som síce tie hotely aj na Nete, ale je takýmto cestovným kanceláriám, ktoré fungujú iba cez Net, veľmi neverím. S Kartágom sme boli pri mori už 8-krát a vždy splnili to, čo som očakávala.

adka2121
18. máj 2012

@wvwvw Prvý krát sme boli v hoteli TTH Nashira Resort, všetko tam bolo super, hotel aj celý areál, len k pláži som mala menšie výhrady - podľa môjho názoru tam bol trochu prudší spád do vody a pre malé deti to nebolo veľmi ideálne. Druhý krát sme boli v TTH Pegasos Resort - tento by som každému odporúčala. Sú to dva veľké 5-hviezdičkové hotely, ktoré majú spoločný obrovský areál s množstvom bazénov a asi 15-18 rôznymi šmýkalkami a tobogánmi do vody - pre malých aj veľkých. Keď si chcela prejsť celý areál z jedného konca na druhý koniec, trvalo mi to cca 20 - 30 minút. A pláž tam bola vhodná aj pre deti - piesková s miernym spádom do vody. Len tieto hotely, čo patria pod TTH (Tui Travel Hotels) sú veľmi často obsadené už v januári - mne trvalo 2 roky, kým som sa tam dostala.

dai
18. máj 2012

@cayrez ahoj, my sme cestovali doteraz cez neckermann, jan reisen a TUI reisen a myslim este cez gulet nieco...inak mozem odporucat kumkoy beach and spa hotel - vsetko pre decka, vyborna papa, krasna plaz s jemnym pieskom a pomalickym spadom do mora... nepamaetam si meno hotela kde bol muz s malou ale tiez si pochvaloval , tento voyage v belegu vyzera tiez fajn... na letisku sme nikdy necakali, vzdy sme boli vybavovani prednostne, v hoteloch je ultra AI , cize papa kedykolvek cez den a v noci, nikdy sme v turecku nemali zazivacie problemy...

ja nesuhlasim ze s malymi deckami si neoddychnes - je to len o planovani a zziti sa s deckami - s oboma sme teda pri mori este neboli ale boli sme na slovensku uz asi na 4-roch dovolenkach v roznych hoteloch a bola uplna pohoda... Aj pri mori malinka papavala vzdy v case kedy my, hrala sa s nami - iste, nemozes sa vyvalovat na plazi a pospavat, je to omnoho aktivnejsia dovolenka ale urcite by som to nenazvala otrocenim popri detoch - ved hotel vsetko zabezpecil, nic ine okrem venovaniu sa sebe sme robit nemuseli... co sa tyka vecerneho spavania - nasa mala neni moc velky spachtos, chodievala doma spat okolo 9-tej, co bolo teda v turecku 10hod. vecer, a kedze poobede spavala, tak nemala problem vydrzat aj do polnoci - a to nam teda uplne stacilo ... ked chcela spinkat tak sme sa na izbe napapli prezliekli do pyzamka a sup do kocika a s nim kdekolvek 🙂
my sme boli raz na prelome jula a augusta - obrovske teplo, ale nadherne noci - vzdy po minidiskoteke a predstaveni sme sa chodili prejst bosi po plazi - genialne to bolo, more vyhriate ako bazen - malu sme z neho nevedeli dostat... mam skusenost aj s dovolenkou v chorvatsku v apartmane ( este ako decko ) a teda urcite si viac oddychnem letecky v turecku ako autom v chorvatsku bez stravy... ale tak kazdy sme iny 😉 manzel bol minuly rok v tom septembri a hovoril ze pre decka je vtedy lepsie - nie take teplo ale more stale vyhriate - tento rok ideme na konci augusta, tak hadam bude fajn...
my sme s muzom bezdetni precestovali skoro cely svet - vaecsinou na vlastnu peast, takze ano - teraz je to ine, treba viac planovat, vyberat hotel - ale nejak mi to vobec nevadi - ked bude malinky vaecsi tak chceme zacat chodit znovu aspon na predlzeny vikend sami niekde von a teda nevidim ziaden dovod preco to nespravit - mame nastastie super starych rodicov, ktori svoje vnucatka miluju a decka maju velmi radi ich, tak preco im nedopriat prazdniny 🙂 ja deti teda nevnimam ako gulu na nohe - podla mna dovolenky s nimi su ine, ale urcite tiez super a krasne

awalancha3
18. máj 2012

@irriss ..no ja neviem, ale mne to ani vtipne ani smiesne nepripada.... ideme na 9 dni a prve tri dni bude 20 st a dazd, takze naozaj mi nie je do smiechu, a este sa nestalo aby sa accuweather velmi mylil, iste moze byt aj 24 st a prehanky len obcas, ale radikalne sa to nezmeni. Jasne ze tene je to jedno, ale mne nie. Ale vsak v pohode 😉

maca_p
18. máj 2012

@minewka nemas v ponuke aj osvedceny kontakt na ubytovatela? dve deti, dvaja dospely? miesto, kde ste boli, vyzera presne ako to mame radi 🙂
@mima595 aj mne daj tip, aj za uplatok 😀

inak musim povedat, ze chodime iba na blind a to bol asi naj big problem posledne leto, lebo sme na pagu nemohli najst ubytko prave v top sezone, cize posledny julovy, prvy augustovy tyzden. ukotvili sme az v starej novalji, hladali sme veru dost dlho az bengalske tigre v sedackach chytali nerv 😀 . cize nieco osvedcene by mi bodlo dievcata 🙂