Dovolenka pri mori s bábätkom: Jún alebo september?
Premýšľam nad dovolenkou na S. Cypre bud jún alebo september. Co je lepšie z hľadiska starostlivosti o dieťa- mat so sebou prevažne ležiace babo (6mesacne) alebo aktívne 9 mesačne, ktoré sa už stavia a učí sa chodiť? -Toto obdobie býva dosť náročné, ale na druhej strane sa už viac pohra...
ja by som sla ak vie dieta aspon sediet, zeby sa po sediacky pohralo v piesku
Kym dieta nechodi,je to pohoda jahoda🤣
Cim mensie,tym je to lahsie
Ja by som s mojím nešla 🫣 v kočíku nezaspí a už duplom nie v teple. V lete bol síce ešte bábätko ale to bola čistá katastrofa..von sme chodili jedine večer inak to prereval. Aj keď nehovorím že by som nechcela ísť keby sa dá 😂
Tak zavisi ake mas dieta. Ja som prve mala take, ze som mohla zabudnut na nejake cestovanie (nebodaj lietadlom), a dovolenku hockde mimo vlastnej chaty 😃 s nim sa naozaj nedalo a keby sme isli, tak pekne zneprijemnime let cestujucim a pobyt hotelovym susedom. Ak mas ale dieta s ktorym sa da, asi by som volila 6mesacne menej pohyblive dieta 😉
6 a 9 mesiacov je viac menej jedno. Závisí skôr ako bude zvládať cudzie prostredie.
@dzejzia mali sme v lietadle babo mozno 4-5 cestu prerevalo na cyprus su to 3hodiny.. ja by som nesla s takym malym . Treba sa mu prisposobovat. Moja najmadsia spat nechcela v kociku len postielka. 3spanky ma den. No co z takej dovolenky..ja by som sla aspon s takym co uz sedi nech z toho sj nieco ma. Aby sa pohrali vo vodicke.
My sme boli s 10 mesacnymi dvojickami v Chorvatsku, denny spanok dali na plazi v kociku - bud sme odparkovali kocik v tieni pod stromami alebo sme sa prechadzali v tieni po promenade. Inak sa pohrali na plazi na deke alebo sme boli vo vode. Vecer, ked sme sa isli najest a prejst, tak opat spali v kociku a len sme ich potom prelozili do postielky. Ale oni boli zvyknuti cestovat, takze v tomto nebol problem. Ono je to asi jedno, ci bude mat 6 alebo 9 mesiacov, bude to posledna kludna dovolenka s dietatom na niekolko rokov😅. Moji uz maju 8 rokov a dovolenky s nimi fakt nie su kludne😉.
Bola by som skor za to ist s 9-mesacnym, bude september, more vyhriate, dieta sa zabavi v piesku-uz bude pevne sediet aj lozit, a celkovo bude kapanek vnimavejsie. Ak este nebude chodit, bude to lepsie.
Ale inak áno, to som zabudla spomenúť, že tá cesta je dlhá, teda ten let ešte ok, ale transfer do hotela, to už bolo pre dcéru veľa a preplakala ho. V lietadle plakala len cestou späť pri vzlietaní, keďže sme mali odlet okolo polnoci, inak spala pred odletom a aj potom celý let prespala
@dzejzia boli sme s 10 mesacnou v Turecku a bola to sranda. keďže uz pochodovala okolo lehátok, bolo tazke ju niekde udrzat, ale nemenila by som. Potom si sadla do piesku a hrala sa ☺️ asi by som skor sla s 9mesacnym dietatom.
Ked spominaju dlhsi transfer, skuste sa pripadne spytat v cestovke na sukromny transfer len pre Vas. My sme tak mali, pan nas cakal na letisku (v aute pripravene autosedacky) a nemuseli sme cakat na ostatných. Ti kym dosli na hotel, my sme boli uz aj ubytovani, vybaleni a po veceri... Za tie peniaze navyse to stalo.

Dcéra mala 8 mesiacov keď sme boli na Severnom Cypre, v septembri. Zvládli sme to v pohode, bolo dobre.