icon

Dovolenka pri mori s bábätkom: Jún alebo september?

dzejzia
20. jan 2025

Premýšľam nad dovolenkou na S. Cypre bud jún alebo september. Co je lepšie z hľadiska starostlivosti o dieťa- mat so sebou prevažne ležiace babo (6mesacne) alebo aktívne 9 mesačne, ktoré sa už stavia a učí sa chodiť? -Toto obdobie býva dosť náročné, ale na druhej strane sa už viac pohra...

katesocka
20. jan 2025

Dcéra mala 8 mesiacov keď sme boli na Severnom Cypre, v septembri. Zvládli sme to v pohode, bolo dobre.

luliu
20. jan 2025

@dzejzia za mňa s tak malým babom nie - je to ďaleko lietadlom a potom ešte ďaleko k hotelom cez hranice. Radšej by som brala Turecko, Grecko

vandicka7
20. jan 2025

@dzejzia chodia s pol rocnymi 🙂 pravidelne vydavam take male babatka na plazach. maju aj tie stany kam ich daju spinkat ked je treba, no a dieta ma na piesocku o zabavu postarane 🙂

ivec16
20. jan 2025

ja by som sla ak vie dieta aspon sediet, zeby sa po sediacky pohralo v piesku

mirpet
20. jan 2025

Kym dieta nechodi,je to pohoda jahoda🤣
Cim mensie,tym je to lahsie

dagas
20. jan 2025

Ja by som s mojím nešla 🫣 v kočíku nezaspí a už duplom nie v teple. V lete bol síce ešte bábätko ale to bola čistá katastrofa..von sme chodili jedine večer inak to prereval. Aj keď nehovorím že by som nechcela ísť keby sa dá 😂

colsami
20. jan 2025

Tak zavisi ake mas dieta. Ja som prve mala take, ze som mohla zabudnut na nejake cestovanie (nebodaj lietadlom), a dovolenku hockde mimo vlastnej chaty 😃 s nim sa naozaj nedalo a keby sme isli, tak pekne zneprijemnime let cestujucim a pobyt hotelovym susedom. Ak mas ale dieta s ktorym sa da, asi by som volila 6mesacne menej pohyblive dieta 😉

januska12323
20. jan 2025

6 a 9 mesiacov je viac menej jedno. Závisí skôr ako bude zvládať cudzie prostredie.

slavomira236
20. jan 2025

@dzejzia mali sme v lietadle babo mozno 4-5 cestu prerevalo na cyprus su to 3hodiny.. ja by som nesla s takym malym . Treba sa mu prisposobovat. Moja najmadsia spat nechcela v kociku len postielka. 3spanky ma den. No co z takej dovolenky..ja by som sla aspon s takym co uz sedi nech z toho sj nieco ma. Aby sa pohrali vo vodicke.

bubinko1506
20. jan 2025

My sme boli s 10 mesacnymi dvojickami v Chorvatsku, denny spanok dali na plazi v kociku - bud sme odparkovali kocik v tieni pod stromami alebo sme sa prechadzali v tieni po promenade. Inak sa pohrali na plazi na deke alebo sme boli vo vode. Vecer, ked sme sa isli najest a prejst, tak opat spali v kociku a len sme ich potom prelozili do postielky. Ale oni boli zvyknuti cestovat, takze v tomto nebol problem. Ono je to asi jedno, ci bude mat 6 alebo 9 mesiacov, bude to posledna kludna dovolenka s dietatom na niekolko rokov😅. Moji uz maju 8 rokov a dovolenky s nimi fakt nie su kludne😉.

janka_266
20. jan 2025

@dzejzia keď na jún a september, to znamená, že dieťa sa teraz narodilo, alebo ešte ani to nie? ja by som počkala pár mesiacov, kým sa zabehnete a potom plánovať, dovolenku, ale teda ak by sedelo 9 mesačné, tak by sa mohlo aspoň v piesku hrať :D

tenerifka
20. jan 2025

Bola by som skor za to ist s 9-mesacnym, bude september, more vyhriate, dieta sa zabavi v piesku-uz bude pevne sediet aj lozit, a celkovo bude kapanek vnimavejsie. Ak este nebude chodit, bude to lepsie.

katesocka
20. jan 2025

Ale inak áno, to som zabudla spomenúť, že tá cesta je dlhá, teda ten let ešte ok, ale transfer do hotela, to už bolo pre dcéru veľa a preplakala ho. V lietadle plakala len cestou späť pri vzlietaní, keďže sme mali odlet okolo polnoci, inak spala pred odletom a aj potom celý let prespala

adonish
21. jan 2025

@dzejzia boli sme s 10 mesacnou v Turecku a bola to sranda. keďže uz pochodovala okolo lehátok, bolo tazke ju niekde udrzat, ale nemenila by som. Potom si sadla do piesku a hrala sa ☺️ asi by som skor sla s 9mesacnym dietatom.
Ked spominaju dlhsi transfer, skuste sa pripadne spytat v cestovke na sukromny transfer len pre Vas. My sme tak mali, pan nas cakal na letisku (v aute pripravene autosedacky) a nemuseli sme cakat na ostatných. Ti kym dosli na hotel, my sme boli uz aj ubytovani, vybaleni a po veceri... Za tie peniaze navyse to stalo.