Dovolenka pri mori s ročným dieťaťom
Maminky poraďte. Chceli by sme ísť tohto roku k moru, ale nevieme či áno alebo nie. Pediatrička nám neodporúča, že do 3 rokov by sme nemali, ale že je to na nás. Prispejte svojimi skúsenosťami. PRE a PROTI. Ďakujem 🙂
Baby skúste poradiť je potrebný na dovolenku ten plavkový overal? Využijeme to?
@zuzanapp nie nekupuj, staci obycajne plavky, alebo naholo....natries vodeodolnym kremom a moze behat cely den po plazi.................ja som zvazovala ten overal, ako je to dobra vec, ale podla mna zbytocne.......maly mal plavky, alebo slipy, alebo aj naholo je fajn, nech sa koza predsa vetra ked uz je na tom vzduchu morskom a podobne....
@zuzanapp Zuzka,ja si tiež myslím,že ten overal ti netreba....my sme sa pred pár dňami vrátili,boli sme vyslovene v detskom letovisku,milion detí tam bolo a až jeden taký overal som videla 🙂 😀
Vodeodolný krém,šiltovka a hotovo..moj mal aj tie plavky a ak sa stalo,že sme boli dlhšie na pláži,dávala som m biele bavlnené tričko s krátkym rukávom 😉
@zuzanapp ahoj moja skúsenosť s tým plavkovým overalom a fakt drahým - vrátili sme sa vo štvrtok z chorvátska z ostrova vir plavkový overal mala široko ďaleko na pláži len naša 20 mesačná dcérka a aj to len 4 dni z 10 dní a dôvod??? už po prvom dni bola pod ním totálne vyhádzaná drobnými červenými vyrážkami ako pri nejakej alergii tak sme si mysleli,že prepúšťa slnko že treba vyše krémovať aj pod ním, no stále nám bolo divné že inde nemá tie vyrážky, no po štvrtom dni keď sa to stále len zhoršovalo sme sa našťastie zarozprávali so susedmi z vedľajšieho apartmánu tí mali už 5 ročnú dcérku a povedali, že nech malej nedávame takéto plavky vôbec, že sa do nich nasaje poriadne morská voda a tá soľ sa v nich zadržiava a akoby to vyžiera detskú kožu, že je to iné ako ked sa človek kúpe v bežných plavkách , moc sme tomu neverili ale tvrdili to zo svojej vlastnej skúsenosti spred niekolkých rokov ked mali aj oni malú dcérku........ no nakoniec sme uverili - a to podotýkam, že dcérka mala plavky vždy len vo vode hned ako sme vyšli von tak sme ju prezliekali do suchého trička a gatiek. na druhý deň čo sme už nedávali teda ten overal a kupala sa len v spodných gaťkách natretá 50 faktorom sa to začalo postupne zlepšovať a domov sme odchádzali už bez akýchkoľvek vyrážok a prejavov alergie. 6 dní bola na slnku len krémom natretá takmer bez oblečenia a nebola spálená a dokonca pomaly taká bledučká ako ked sme odchádzali z domu takže tá trocha slnka jej hádam až tak moc neuškodila 🙂
..plavkový overal už nikdy viac nie teda určite nie do morskej vody 😉 😉 😉
@zuzanapp no my sa chystame tiez k moru a balim klasicke bavlnene tricka a ked sa bude dlho clapotat vo vode dam mu ho aj do vody. podla mna to splni ten isty ucel ako overal je to lacnejsie. ale uvidim podla situacie. kazdopadne bavlnene tricko vyuzijes akokolvek skor ako drahy overal
@pralinka25 veď to že je to drahé tak preto zháňam skúsenosti mamičiek 🙂
@zuzanapp hej myslim ze 50 faktor opalovaku bavlnene tricka (mozno tri aby v nom mohlo ist dieta pripadne aj do vody a bolo nejake na prezlecenie aj suche) to vyriesia rovnako spolahlivo a ako citam niektore reakcie mamiciek co to otestovali tak by som to ani nekupovala aj keby to bolo lacnejsie.
my sme teda kupili klasicke plavky ale len preto ze sa budeme clapkat aj v bazene a tam okrem plienky do vody treba aj plavky. v mori bude mat asi len tie plavky. plienka dovody mi moc nesedi to max do bazena aby sa nepovedalo.
@pralinka25 a to je nejaké pravidlo že nemôže ísť iba v plienke do vody do bazéna?
@zuzanapp ale asi ani nie vsade. mozno na dovolenke to neplati ale tu u nas v aquaparkoch a na plavani deti treba aj plienku aj plavky. tak neviem ako to funguje v letoviskach. kazdopadne v mori mu tu plienku nechcem davat tak sa mi tie plavky zidu
@pralinka25 aha tak ďakujem za ďalšiu radu 🙂
my sme malú davali v kupacej plienke ci v bazene , ci v mori, rovno po kupani dole a do zupanika a suchu plienku normalne navliekli.
plavky sme mali raz,,je to na houby pri takom malom decku...
@zuzanapp
@ronja baby pripajam sa k debate o plavkovom overale - moja skusenost s nim bola super...maly mi v tom behal stale, prvy den som prezliekala ale potom som si povedala ze skusim neprezliekat a nemali sme absolutne problem. Nikde sa nevyhadzal, dokonca sme mali hnacky a doma mal uz riadne zapareny zadocek a tam sa mu to krasne vyliecilo...co sa tyka opalenia, natierala som len ruky, nohy a tvaricku, cize miesta kde overal nepokryval telo...a naozaj sa opalil trosku po 50 tke faktore len tam, a nie pod plavkami. Ja som velmi spokojna s tym overalom, kupovala som ho v Brendone v BA, samozrejme kazde dieta na to reaguje inak a mozno je aj rozdiel kde to clovek kupi...a este jedna vec, ked ho mal na sebe samozrejme bez plienky a isli sme sa prejst v trojkolke na placi alebo tatovi na krku🙂) a chcel cikat tak sa vypytal dole a potom sa vycikal, takze si mozno aj vdaka tomu zacal trochu uvedomovat potrebu🙂))
Ahojte, my sa pripajame k rodicom cestovatelom 😎 Minuly rok sme boli autom v chorvatsku (maly mal 8 mesiacov) a potom v taliansku (10 mesiacov), tam ho chytili zuby a 4 dni horuckoval, ale boli sme tam 2 tyzdne, tak sme si ten zvysok uzili. Pokial sa vyberie bezpecna destinacia z hladiska dostupnosti kvalitnej zdravotnej starostlivosti, nevidim problem v cestovani.
Vo februari sme tiez leteli do tepla, let bol tusim okolo 5-6 hodin, uplne v pohode to zvladol, teraz sme boli v Turecku, tiez no problem, teda nam bolo hnusne teplo a umierali sme a maly uplne v poho... narozdiel od nas nemal ani hnacku 🤐
A co sa tyka plavkoveho overalu, maly ma tiez taky komplet - tricko plus kratasy z nejakeho ryschloschnuceho materialu s ochrannym faktorom 50 a odporucam, clovek usetri cas a nervy na kremovanie, toho mame vzdy uz na treti den plne zuby 😅
Lekarka nam nikdy dovolenky nezakazovala, naopak, akurat mi vzdy predpise preventivne zopar liekov, ktore sa mozu hodit (fenistil kvapky, framykoin mast a pod.).
Ahojte, aj ja sa pripájam so svojimi skúsenosťami. Boli sme na dovolenke v Chorvátsku. Dalko mal v ten deň presne 9 mesiacov. Pediatrička nám dovolenku odporúčila, len nás upozornila, aby sme mali pre neho lieky a aby sme ho nekúpali v bazénoch ale len v morskej vode. Cestovali sme 1000 km v noci. Celú noc nám prespal a ráno sme boli na mieste. Brali sme mu aj jeho bazénik, ale on sa zrejme zamiloval do mora a chcel sa kúpať vo velkej vodičke.
Dovolenka mu prospela, zdá sa mi, ako keby úplne ožil.
baby mam otazocku. tie co ste si davali zapisovat dieta do pasu potrebovali ste kolok? na pasovom? diiik
Ahojte, my sme boli pred dvomi tyzdnami so 6mes drobcom v Chorvatsku a bolo to super. Sice sme tam cestovali podstatne dlhsie, ako by sme boli bez neho, lebo sme robili prestavocky, aby si chrbatik oddychol od sedacky a malemu sa bolo treba po ceste aj trosku venovat, ale urcite to stalo za co - ten vzduch je aj pre takeho prcka na nezaplatenie. Inak sli sme prave v reakcii na odporucanie lekarky, takze naozaj v tom nevidim problem. Navyse bol prcek v tom case este plne kojeny, takze ani ziadne starosti s papanim, akurat sme zobrali dojcenske vody na smad. Jedine odporucanie - zobrat samozrejme dost liekov na kadeco a hlavne dost hraciek na rozptylenie - u nas stacili aj musli tycinky so sustavym obalom, ked ho hracky omrzeli 🙂
@pralinka25 urcite potrebujes kolok, spravne poplatky suvisiace s pasmi sa platia vzdy kolkami v hodnote poplatku 🙂 a kolky uz len na poste - na pasovom ich nemaju.
@ronja No my sme ten plavkovy overal mali tiez a bez problemov, navyse som bola kludna, ze maly nie je na slnku vyzleceny, takze asi zavisi...samozrejme ho mal tiez obleceny len vo vode a nasledne vyzliect a kazdy den preprat v cistej vode...ale urcite zalezi aj na tom, ake stare je dieta, my sme sa so 6mes neodvazili inak, ale je fakt, ze sme tam boli skoro jedini... 🙂

@kiwinka Ale že je to velice rušnéé letovisko, čo mi veľmi nevyhovuje, ale neskoro sme si to uvedomili..dúfam že sa tam nebude spievať do rana do siednej 😀 😀 😀