icon

Dovolenka pri mori - výčitky voči deťom

20. máj 2022

Baby ,skôr ako má tu ukrizujete , ja viem že je vojna ,veľa ľudí nemá peniaze na nič , a že je chudoba viem to ...prispievam kade tade , takže si to uvedomujem ...
Ide o to že mám výčitky že tento rok nepôjdeme na dovolenku , a deti strašné chcú ísť ,hlavne dcérka ...o ničom inom nehovorí, minulý rok bola a odvtedy ju to drží ..na dovolenku peniažky máme , ale by sme sa vyhadzali z peňazí a úprimne ? Bojíme sa čo bude..všetko išlo hore , nafta, plyn, elektrika,potraviny ani nevravím., náhodou prídu nedoplatky vyššie ..dcéra je ešte mala ,ona nevníma že išlo všetko hore...aj ja veľmi chcem ísť ...ale bojím sa , keby sme mali odložené o niečo viac tak ideme ale nemáme 😏 a zas vyhadzat sa z väčšiny peňazí asi nebude rozumné ..rozmýšľame nad výletmi na zámky, hrady, zoo v okolitych štátoch , trebárs Budapešť , Čechy...neviem už s mužom o Tom vedieme debaty mesiac a nevieme sa rozhodnúť..na druhej strane majú doma bazén , detské ihrisko spravené ale nooo nie je to more...šli by ste ?

vler
20. máj 2022

Za takychto podmienok by som nesla; aby som potom trpla kazdy den nech sa nieco nepokazi. Jeden super tyzden by mi nestal za tu naslednu nepohodu, mozno na mesiace. Navyse vravis ze mate aj bazen...

autor
20. máj 2022

@missdiva tak za prve ak máme polpenziu tak jeme bufetove raňajky a aj večere , máme to zaplatené tak to jeme...a za druhé , chodíme na morské plody a ryby presne do takých reštik ako si opísala ..30-40 e za obed pre 4 ..ovocie kupujeme na trhoch ....a za druhé ja sa viem obetovať az az...

sasa1310
20. máj 2022

@zuzana9393 bola si pri mori? kúpalisko nie je dovolenka.

hellwant
20. máj 2022

@missdiva nuz to som prave myslel niekto rad len rezort(hovorim o týzdnovej nie 14 dňovej dovči, to by som v rezorte nevydržal) animačne programy, vodne športy a 2 pol dňové vylety - vtedy je cena vysšia🙂

bluka2
20. máj 2022

@hellwant boli tam reštaurácie, rovno v hoteli a ďalšie krátka prechádzka, ja som si tam nešla variť, 🙈 išli sme na raňajky, obed, večeru normálne sa niekde najesť a síce už nemám šajnu, čo sme jedli, ale aj ryby a morské plody je súčasť môjho jedálnička...

sasa1310
20. máj 2022

tento rok máš najlacnejší Tunis. Pozri ten

autor
20. máj 2022

@sasa1310 pozriem ďakujem za tip

missdiva
20. máj 2022

no tak jasne, ze s polpenziou su uz tie ceny vyssie...
Ja vacsinou vezmem len ranajky, na obed aj tak v takom teple nikomu nechuti jest, max. detom, sem tam si dam ovocie, zmrzku, a veceru ked das 40eur x 7 dni mas 280eur co je urcite lacnejsie ako polpenzia pre styroch. Samozrejme strava v hoteloch bude vzdy o dost drahsia. Nehovoriac o tom, ze tych hotelov co ponukaju polpenziu je malo.
Sama vies najlepsie ako hospodarit aby to bolo fajn a zaroven nestalo majland.
@hellwant tak to je jasne, tam nemas kde usetrit. Za mna si viem all.incl. rezort predstavit len s extra malymi detmi, inak vyhodene peniaze pre nas lebo by sme v hoteli z celej dovolenky stravili max.2 dni.

bluka2
20. máj 2022

@missdiva ja si neviem AI predstaviť ani s malými deťmi, lebo tam je potom tých detí moc veľa a z každej strany, hluk, plač , rozhovory o kakaniciach...pocit ako na kúpalisku. bola som raz, fakt sa mi zdaju lepšie také destinácie nie zamerané na deti, tam je viac pocit oddychu

missdiva
20. máj 2022

@bluka2 no uplne chapem co pises, taketo pocity mam v preplnenych rezortoch.
Ale myslim, ze zalezi velmi od destinacie. Niekedy su tie rezorty tak viac v paži, dlhooo nic len plaz, prirodna rezervacia alebo pust a len jeden hotel a naokolo nikde nic, tympadom staci, ze vyjdes z hotela a mas tam vsade naokolo taku oazu a pokoj... objavila som take v maroku aj na fuerteventura. Aj v abu dhabi a na maldivach o takom viem.
Ano nam tam bolo celkom dlho, ale teda hlavne ma mrzelo, ze sme to nevyuzili naplno kedze sme chodili na vylety odtial tak odvtedy to robim tak, ze si dam takyto hotel na dva-tri dni ked chcem relax a zvysok ideme do lacnejsieho city hotela v dobrej lokalite kym chodime po vyletoch. Ale pri malych detoch a sem tam day tripoch je to podla fajn oddych pre rodinu na celu dobu.
Ale pochopitelne tieto all inc. hotely, ktore su v pokojnych oblastiach nie su v slovenskych cestovkovych katalogoch pokial viem a ak nahodou ano tak za sialene peniaze.

missdiva
20. máj 2022

@bluka2 vdaka tomu tam nie je preplneno, ale teda ked si ich najdes sama ako to robime my, vedia byt dostupne aj pre bezneho smrtelnika.

zanetakostolna
20. máj 2022

Moj nazor je, ze investovat do dovolenky, ktoru naozaj chcem. U mna by vyhralo more. Radsej na 5 dni ako 1dnove vylety, ktore mozno nebudu stat 2500... do zimy daleko, ak by sa pokazil kotol (potom predas byt 🙂, to len tak na odlahcenie). Za mna more a uzit si to. Po prichode zacat znovu setrit 😉

lucia147852
20. máj 2022

No takto, tieto výlety tá môžu Koniec-koncov vyjist viac ako tá dovolenka pri mori. Veď nemusíte ist neviem kam, ale take bežne Chorvátsko sa dá podľa mna aj lacnejšie spraviť. My sme prvý covidivy rok chodili na výlety po svk a keď sme po lete bilancovali, tak by sme si boli mohli dopriať 10 dni v Taliansku

missdiva
Autor odpoveď zmazal
zuzana9393
20. máj 2022

@sasa1310 predstav si, ze bola. Dokonca sme chodili kazdy rok. Aj tak si viac pamatam stanovacky a teraz ma more absolutne netaha.

vlado818
20. máj 2022

Dobry vecer za 2400€ sme boli teraz 3 v mexiku na 14 dni v 4* hotely s ALL inclusive. Ako vam pisu ludia tu namiesto kuk MK hladajte letenky. Z viedne alebo budapesti . Napr pred mesiacom som kupil abu dabi za 55€ osoba spiatocna z viedne. Zaklad lacnej dovolenky je planovanie! Mam kupenu letenku aj rok vopred napr ked je akcia. A tento rok su lacne aj do chorvatska.
Pri cenach phm+ dialnicne poplatky a cas jednoznacne letecky. Nedavno boli od 20€ chorvatsko. A radsej si nedam plody mora ale usmev dcerky na dovolenke. A s kotlom tak nerozmyslajte moze a nemusi sa pokazit 10 rokov...

oblecenie99
20. máj 2022

@bluka2 Ja mám tiež hrôzu z takýchto miest, máme dvojročného syna,a keď je takýto rezort aj baby friendly, tak to už je u mňa totalna no go zóna 🙈

veronikahuli
21. máj 2022

Určite vyjde také chorvátsko lacnejsie ako "dovolenka" na SK, my chodime s malym do chorvátska, nájdeme si ubytko s vybavenou kuchyňou a varíme si. Týždeň nas vyjde okolo 700€ uz aj s cestou, ubytkom aj stravou. Minuly rok sme boli vo Vrsi, predtym v Selciach, v Zadare a chodili sme aj na vecere aj sme si varili, aj na drink, zmrzku a nepresvihli sme viac ako 700€ na SK vyjdu možno 3 dni za taku sumu. 🥴 Vypocitaj si koľko € mozes dat na dovolenku, najdi ubytko, vypocitaj cestu a strava je približne dráha ako aj tu. My si nemozme dovoliť dovolenou na SK 🤷🏻‍♀️

keiko33
21. máj 2022

Záleží či si ochotná sa obetovať kvôli dieťaťu a variť. Na strave veľmi ušetríš. Takému malému dieťaťu je jedno či sa naje v reštaurácii, alebo na apartmáne, ono chce len more. My chodíme každý rok 10 rokov (minulý rok sme neboli, kvôli kúpe domu) do Chorvátska na 14 dní a väčšinou sme sa zmestili do 2000€ (5-6 osôb) a na ceny v potravinách som nepozerala, zmrzka 2 krát do dňa. Najprv sme chodili s tromi deťmi, teraz máme štyri. Začali sme na apartmáne za 60€, najdrahší bol 85€. Varíme si sami, občas reštika, alebo fast food na pláži. Reštaurácie sú drahé. My bežne necháme za obed v reštaurácii 70€. Za tú cenu sa tri dni prestravujeme na apartmáne. Mne to až taký problém nerobí. Deti jedia zdravšie, lebo v reštaurácii by jedli len pizzu a hranolky. Naposledy sme si vzali elektrický gril, v chladničke stále marinované mäso. Keď sme prišli z pláže, spravila som len prílohu. Občas rýchlu polievku. Na dovolenke väčšinou vari manžel, aby ma odľahčil. Ale nikdy nevyvarame zložite jedlá. A čo sa týka dovolenky na Slovensku, je drahšia ako v Chorvátsku (samozrejme,nie v hotely s All inclusive). Pred dvomi rokmi sme boli v Podhájskej na 5 dní. Bolo to po 9 rokoch, čo sme boli na Slovensku. A teda keď sme to spočítali, stalo nas to 600€. A to sme sa boli len dvakrát kúpať. Ale hrady, zoo, aquapark pre 6 osôb to je je masaker. My keď chceme ísť do Tatralandia, či Bešeňovej na jeden deň tak 200-250€ a strava hrozna, dlhé rady na tobogány.
A more je zo zdravotného hľadiska oveľa lepšie, ako prechlorovane aquaparky. Ako sa hovorí, že nie sme takí bohatí, aby sme dovolenkovali na Slovensku.

autor
21. máj 2022

Ďakujem baby, sadneme si s mužom a sa rozhodneme, či variť sami ,či ísť ,či nie

betulinka1
21. máj 2022

Ty si riesila, ze deti chcu k moru ale nechces sa vychádzať s penazi. Navrhla som ti alternativu ako uspokojiť deti a sucasne usetrit. My pri mori aj varime ale skor rýchlovky, pripadne snack na plazi, aj ked v teple sa nam skor ziada cez den kopec ovocia, zmrzlina 😉 vecer si ugrilujeme alebo ideme do restiky. Morské plody kupujeme cerstve na trhu ale je pravda, ze my ich vieme spracovat, lepsie ako v restike, co nevie kazdy. Morské plody mame bezne aj pocas roka, takze to nie je pre nas, to podstatne podla coho si vyberáme dovolenku. Spravidla nas stoji dovolenka bez toho aby sme riesili co kolko stoji aj s výletmi a programom pre deti, vreckovým, nákladmi na auto, diaľnice, pre 4 ludi do 3000€ na dva tyzdne. Chodime do Talianska oblast ako je Eraklea Mare, prenajímame si dom, Cize mame sukromie a deti aj výbeh. Tym, ze mame auto ideme aj na vylety, Aqua parky a mame taky pocit slobody. Takto sme sa rozhodli nie kvoli tomu, ze chceme setrit ale sa nam to zda praktickejšie.

missdiva
21. máj 2022

@vlado818 ahoj prosim cez aku aerolinku si kupoval letenky do mexika? asi davno, ze? a ktory hotel? Vdaka.

drzaopica
21. máj 2022

Išla by som.Dovolenka nemusia byť výlety loďou a morské potvory.Pri 2 malých deťoch nájdeš hotel kde sú deti zadarmo s polpenziou.Nieco robíš zle určite sa viete zmestiť do menej ako 2500 eur
Na Slovensko hrady, výlety by som išla, ale nie je to súvislý oddych a more.A Slovensko je veľmi drahé

vlado818
21. máj 2022

@missdiva hej hej to bolo davno cca 6 mesiacov vopred. Nepozeram na letecku spolocnost. Len na cenu letenky,odletove miesto a celkovy cas letov. A hotel sme boli GR solaris ale neodporucam strava nebola o.k
Letenka stala 200€ z Berlina.

missdiva
21. máj 2022

@vlado818 ale cez co si kupoval letenku? skusim pozret z berlina. Ď.

lavender273
21. máj 2022

Moj osobny nazor je ze deti si cestovanim rozsiruju obzory a vytvarate im dozivotne spomienky. Co sa tyka penazi, stale bude nieco naco bude treba minat peniaze. Kotol, auto, oprava tu a tam. Zivot je prilis kratky, clovek sa uz nemoze spolahnut nato co bude zajtra.
(Samozrejme ak pocitate kazdu korunu tak samozrejme na dovolenku to nevyda) Ak si to mozte dovolit, ja by som sla. Samozrejme ziaden luxus (tiez su to pre.mna vyhodene peniaze) ale najst nieco decentne kde si to cela rodina uzijete. Nerozmyslala by som ani chvilu.

vlado818
21. máj 2022

@missdiva aj to podla ceny vacsinou cez zahranicne agrntury alebo priamo cez letecku spolocnost.
https://www.fly4free.com/flights/deals/europe/
Ale zial aj tam ceny isli hore nakolko letecky benzin zdrazel o 120% ako bol pocas korony.

missdiva
21. máj 2022

@vlado818 to mi je jasne, ja bookujem vzdy priamo cez let. spolocnost, len som chcela vediet cez ktoru ste isli ale to je jedno ked si kupoval davno.

sandyka90
21. máj 2022

My ideme cez booking do Chorvátska, čo nám umožní a dovolí rodinná kasa a rezerva... veľa odkladať nevieme teraz kým som na RD ale:
🍀 Dcérka má 2r, pri mori sme boli s manželom naposledy v r.2018, potrebujeme ten oddych a vypnúť...
🍀Chcem aj ako "rozlúčka" s RD a pred nástupom do roboty keď znova sa začne kolobeh...
🍀Z môjho pohľadu z hľadiska financií viac jednodňových výletov cez leto = 1x dovolenka pri mori (samozrejme podľa náročnosti aké máte)

vlado818
21. máj 2022

@missdiva iberia mala akciu alebo s tap portugal sme boli. Ale cena priamo v leteckej spoloscnosti je vacsinou vyzsia. A ked kupujem napr 5 leteniek tak aj rozdiel 30€ na letenke hned mam 150€. Treba pozerat a hned kupovat lebo to su bud chybne tarify alebo akcia s xy sedadlami.