icon

Dovolenka s deťmi: Turecko alebo Bulharsko?

rony7
6. júl 2024

Ahojte,
rada by som ak by ste sa podelili so svojimi skúsenosťami ak máte alebo poznáte niekoho kto bol ubytovaný v týchto resortoch:
Turecku Side - Iz Flower alebo Seher Kumkoy Star
Turecko Alanya - Pegasos Rezort
Bulharsko Zlaté piesky - Astera Hotel spa alebo hotel Lillia

Ideme na dovolenku aj so 4 ročným dieťaťom a tak hľadám niečo kde by bola pekná piesková pláž, pozvoľný vstup do mora, pokiaľ možno aby bolo more čo najteplejšie 😁 a hlavne aby tam neboli nejaké veľké vlny. V ktorej z týchto oblastí by boli podľa vás vlny také najmenšie, kde je to more také najkludnejsie? Čo sa týka Turecka uprednostili by ste skôr letovisko Alanya alebo Side? Je tam robiť čo v tých rezortoch či dá sa v pohode ísť aj niekde do centra? Určite by sme uvítali aj nejaké pekné promenády palmove, večerné posedenia, kaviarne, reštiky, obchodiky a tak..a ešte otázka čo sa týka výletov, ak máte niekto skúsenosti, aké idú z daných letovisk robiť čo by ste fakt odporučili? Ja by som rada navštívila s malou aj delfinarium napríklad, neviem či zo všetkých z týchto oblastí je tá možnosť či nie..

Ďakujem vopred za každú odpoveď 🙂

Strana
z3
zuzkac2711
16. júl 2024

@rony7 hotel je topka my máme UAI takže aj súkromna pláž s ležadlá mi a slnečníkom občerstvenie na pláži iba nápoje teplé a studené ,pivo , popoludňajšie snacky pri bazéne aj zmrzlina je tam od 10 ej ... Kupeme sa každý deň v mori pri bazéne je plnka ale prišli sme kvôli moru 😊 žije to tu do 2-3 rána každý deň.. sú tu tematické večere Malibu disko.. vyspime sa v pohode... Dnes máme 35 a pocitovo 40 je tu veľmi teplo,. Aj ja som čítala niektoré recenzie a podľa mňa to písali veľmi nároční ľudia alebo nespokojní... Upratujú tu každý deň aj vodu dostávame každý deň vo fľaši na izbu...

1kubo1
18. júl 2024

V Bulharsku mam pobehane skoro cele pobrezie. Su miesta kde su casto vacsie vlny (Obzor, Pomorie), ale su aj pekne plaze vhodne pre male deti.
My sme boli minuly rok v Primorsku a v Pomori s 1,5 rocnym synom a zvladli sme to. Dokonca aj v Pomori neboli az take velke vlny ako sme tam zazili v minulosti, je to podla pocasia a obdobia. V auguste je to vacsinou dobre.
Ale urcite v BG odporucam Primorsko, konkretne severnu plaz. Su tam duny takze sa treba trochu poprechadzat, ale cim severnejsie idete (dalej na koniec plaze) tym krajsi piesok, menej ludi a tym pozvolnejsi vstup do mora. Treba sa len viac prejst. Ja som mal maleho v nosici a dost to pri tom presune pomohlo.
Este dobry tip je Sozopol. Krasne historicke centrum vhodne na romanticke prechadzky. Mensie takze vsetko blizko a mestska plaz pri historickom centre je sice mala, ale krasna. A ma uzasny pozvolny vstup do mora.
A ak chcete dovolenku v najlepsich cenach, chodte zaciatkom Septembra. Je tam stale horuco a menej ludi, naopak ale vsetko este funguje.

rony7
autor
19. júl 2024

@1kubo1 už máme rezervovaný Cyprus nakoniec, ale ďakujem aj tak za tip 🙂

Strana
z3