icon

Dovolenka s deťmi v Turecku. Aké máte skúsenosti?

monrad
17. júl 2008

Ahojte, chystáme sa s deťmi do Turecka, konkrétne Side, hotel Justiniano Wish Long Beach Side. Privítam názory a odpôrúčania vdaka vlastnej skúsenosti, prípadne na čo sa dať pozor a ako si to užiť. Cestujeme s 8 ročným a 1,5 ročným dieťaťom. Vdaka za Váš čas.

lea231
9. júl 2017

@tvojka Samotny hotel...bloky po nadhernej zahrade su sice uz starsie ale sluzby boli vyborne (strava fantasticka,aj sortiment UAI-sampanske,Bacardi do mojita, fresh dzus). Bar na plazi je prijemny,casto sme obedovali tam. Plaz ocenena Modrou vlajkou za cistotu. Pracovala som 16 r.v cestovke a presla sluzobne stovky hotelov, tento odporucam.

popova
9. júl 2017

@macusikzv wau nadheraaaa super

nikinka1111
10. júl 2017

ahojte neletíte náhodou niekto 22.8..2017 do side z Turancarom? kedy je odlet neviete?

lussianda
10. júl 2017

Baby tak my nakoniec ideme do Ela guality resort belek.Nebol niekto z vas v tomto hoteli? Na tripadvisore maju dobre hodnotenia aj fotky su krasne.

selly2901
10. júl 2017

My sa chystame 5.8 do Side - Trendy Aspendos Beach. Ide este niekto ? 🙂

fokuska
10. júl 2017

@selly2901 Uzite si to, naozaj to stoji za to! 🙂 My sme sa v sobotu odtial vratili.

lea231
10. júl 2017

@lussianda Bola som davnejsie vramci infocesty. Hotel bol u klientov oblubeny a bezproblemovy, hoci je uz starsi. Manazment je vsak na urovni.

tanika
10. júl 2017

Kto sa vrátil z hotela barut hemera v side ako ste boli spokojní....

baumka
10. júl 2017

@tanika moja známa a tak sa im páčilo,že rozmýšľajú,že sa tam vrátia. A to nikdy nechodia do toho istého hotela. Videla som aj fotky,fakt paráda. Máte sa na čo tešiť. 🙂

zazova
10. júl 2017

V hoteli Marti myra som bola 2x v roku 2012 a 2014 a boli to 2 rozdielne dovolenky.Ten prvy krat to bola zatial moja najlepsia dovolenka v Turecku.Je to hotel v krasnej zahrade,úžasne miesto naozaj,skvely personal tvorili ho miestny turci a tí naozaj kmitali.Bol tam super animačny tím,spriatelili sme sa tam vtedy a pri odchode som plakala,nechcelo sa mi odtial bolo fakt super.V roku 2014 sme sa do hotelu vratili ,ale to uz bolo uplne o inom.Personal tvorili ludia z krajín byvaleho sovietskeho zväzu (Kirkizsko a Uzbekistan).Boli fakt neschopní,leniví a nestihali ,všade nespratane stoly,špinave obrusykazili celkovy dojem z pobyt v hoteli.Majitelia asi potrebovali ušetriť,tak zamestnali tychto ludi..Takze ťažko radiť ako to bude toto leto.

milka27
10. júl 2017

@fokuska Ahoj prosím Ťa môžeš mi napísať aký bol animačný tým v tomto hotely pre deti? Ďakujem

selly2901
11. júl 2017

@fokuska bola si spokojna ? Dufam ze aj maly si to uzije ma 16 mes 🙂 Nesimla si si ci su k dispozicii jedalenske stolicky pre deti ? Dakujem 🙂

fokuska
11. júl 2017

@milka27 Bol tam hotelovy tim, ktory hovoril turecky, nemecky, niektore dievcata tusim aj rusky, alebo polsky - oni robili od cca 10tej rozne aktivity - bol vyveseny plan, co je kedy - na plazi plazovy volejbal, boccia (nieco ako petang), zumba, pri bazene cez siet volejbal, alebo ine hry, za tym vzdy taky tanec pri bazene, v zahrade sa hral futbal, pri bare sipky... tolko som zaregistrovala, toto bolo aj pre deti aj dospelych, bavili sa vsetci.

Osobitne pre deti bol nemecky Kinderklub a slovensky Klub Leto od Hydrotouru - to boli dve slovenske dievcata, ale spolupracovali vzdy aj s tymi hotelovymi animatormi, nesledovala som presne co robia, ale vsimla som si ich na plazi ako stavali hrady z piesku a piekli pieskove "kolaciky" 🙂 dostali pekne biele satky na hlavy, takze vedeli ku komu patria a boli chranene pred slnkom 🙂 a mali tam tiez priestory pre klub, kde aj vyrabali nejake veci, kreslili... jeden vecer ked sme sedeli pri bare, tak mali vyrobene lampiony a zapalenu sviecku a chodili s tym okolo bazenu ako lampionovy sprievod.

Vecer v amfiteatri bol myslim najprv detsky program, potom aj pre dospelych - nejaka detska disco a vystupenie klaunov, zapajli ludi z publika, tak detom sa to pacilo 🙂

Tym ze my deti este nemame, tak som sa na tie detske aktivity velmi nesustredila :(
ale inak hotel super prisposobeny a naozaj vhodny pre rodiny s detmi ;)

fokuska
11. júl 2017

@selly2901 Boli sme naozaj velmi spokojni. Su stolicky pre deti, vzdy pekne zoradene pred restauraciou a vezme si kto potrebuje - za kazdym ich cistia, dezinfikuju, pripravia jednorazovy podbradnik, servitku s detskym motivom a prekryju foliou, takze vies ze su ciste.

Co sa tyka jedla, tak je vzdy cst bufetu dietna - masko len na pare, zelenina a zemiaky tiez len tak, vsimla som si tam aj nejake dia jogurty a pod. Inak plno ovocia a vzdy taky vyber, ze vies najst veci aj pre malinke deti, aj pre vacsie. Vo vecernej restauracii je aj maly pultik, kdesi deti sami nakladaju jedlo. Maju detske misky, tanieriky, pribor.

Detsky bazen je prekryty tienidlom, v zahrade je velke detske ihrisko, na plazi je dalsie ihrisko, tiez tienene a plavcik tam vzdy kropi piesok aby nebol horuci.

Pri bazenoch lehatka, slnecniky, aj v celej zahrade, vies si najst bez problemov tien. Chodniky su smerom dole na plaz so schodikmi, ale mas znacky na cesticku pre imobilnych a kociky, takze nie je problem, v celom areali sa pohybujes s kocikom bez problemov.

Za detskym ihriskom maju klietky s pavmi a este niecim co vyzeralo ako nase sliepky :D raz sa pav prechadzal po celej zahrade, deti mali radost. V areali je este dost maciek, maju svoje stanoviste a misku s krmivom a vsade prosia ludi aby ich nekrmili na terasach, ale aj tak ludia robia :( :( :( dnu do restauracie nechdia ale v zahrade na terasach ano - ci dovolis pohladkat je uz na tebe, ja macky nemam rada a upozornuju ze nie su to domace zvierata a neockuju ich, cize je to na vlastnom zvazeni.

Na plazi hniezdia vzacne korytnacky, tiez sme jednu videli v zahrade 🙂

Ak budete mat nafukovacky, netrapte sa s nimi, poproste plavcika, ma pumpu a nafuka vsetko co budete chciet ;)

cherinna
11. júl 2017

@fokuska Teda som rada, ze sa Vam pacilo, vyzera ze sme dobry hotel vybrali, co? 😝 Uz sa zacinam tesit, lebo doteraz tak kazdy v praci na mna.,...ze ty sa nebojis do Turecka? Vdaka za Tvoje pozitivne recenziee!!! 🙏 Este prosim Ta, kolko Vam trval transfer z letiska do hotela? A lety ste mali podla planu, alebo menili vam ich? Nech sa viem psychicky pripravit....
Dakujeeem!!

milka27
11. júl 2017

@fokuska Ďakujem za odpoveď
Si zlatá.

ivana11155
11. júl 2017

@fokuska
chcela by som sa opytat na Trendy Aspendos, z Hydrotouru prislo v papieroch, ze chlapi maju chodit do restauracie len v dlhych nohaviciach, je to blud, ze? Predtym sme boli cez Kartago, tiez taketo bludy popisali a vsetci boli v zabkach a kratasoch.
Dakujem za odpoved.

fokuska
11. júl 2017

@cherinna Dobre sme si veru vybrali 🙂
Z Kosic sme meskali viac ako 2 hodiny, pretoze z Antalye nepriletelo lietadlo nacas. Mali v Antalyi nejake problemy a vela lietadiel od nich meskalo. A cesta naspat uplne krasne nacas 🙂 Dni ani casy odletu sa nam oficialne nemenili, to az na letisku sme zistili meskanie.

Ja som sa bala Turecka, ale kazdy hovoril ze na Tureckej riviere je super, ze tam to nie je velmi ovplyvnene politickou situaciu, ze oni si ziju svoj zivot s turizmom a ze urcite sa oplati ist 🙂

Transfer oficialne povedali, ze hodinka cesty, ale realne to bolo asi 45 minut. Nas v Aspendose vylozili ako prvych a zas na ceste naspat sme nastupovali posledni, takze toto bolo uplne super.

Urcite ochutnajte v snack bare na plazi pravy kebab a v snack bare pri bazene s toboganmi take placky, co pani pred tebou vyvalka, naplni ti cim chces a upecie na takej suchej velkej platni - my sme az posledny den ochutnali cokoladove a bolo to bozske! A robia aj plnene mletym masom, zemiakovou zmesou, so skoricovym cukrom... 🙂

fokuska
11. júl 2017

@ivana11155 No blud ako blud :D Ranajky a obedy sa podavaju v inej restauracii ako vecera. Takze pocas dna ok, aj v kratkom.

Ale na veceru by sa teda patrilo mat dlhe nohavice a neprist v zabkach. Niektori chodili naozaj krasne obleceni - zeny mali pekne saty, vysoke sandalky, chlapi letne dlhe nohavice, kosela s kratkym rukavom a aspon platenky, nie vycaptane slapky - proste trosku elegantnejsie, slusnejsie. Na druhej strane, to niektori uplne odignorovali a chodili v tielkach, kratasoch a zabkach. Pred restauraciou je upozornenie, ale nikoho pre to nevyhodili.

Iba mi to tak k tomu patri, bolo pekne prestrete, latkove obrusky, restauracia na urovni, casnici v koseliach chodia okolo... ja som mala vacsinou jednoduche letne saty a manzel mal dlhe jemne lanove nohavice a polokoselu alebo tricko s kratkym rukavom a cele topanky, nie slapky 🙂

fokuska
11. júl 2017

@ivana11155
@selly2901

Prosim vas, ked tam budete, mozete mi zistit ako sa vola ta pesnicka, na ktoru tancuju animatori ten svoj letny tanec? :D
Nedokazem si ani za svet spomenut na nejake slova, aby som to nejako vyhladala :D
Tancuju to aj na konci zumby, aj pred obedom pri bazene :D Vopred vam dakujem 🙂

pralinka25
11. júl 2017

@tanika a idete do barut hemera? my tam ideme tiez teraz 29.7. dufam ze sme vybrali dobre

baumka
11. júl 2017

Toto videjko vám sem musím dať. Veľmi milá a hlavne akčná ruská rodinka si v júni takto užívala v Turecku. 😎 Dúfam,že aj my všetci si užijeme peknú dovolenku i keď asi nebude taká akčná. 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=BP0_ySt5JV8
gabina23
11. júl 2017

@baumka poznáš ich osobne? 😃

baumka
11. júl 2017

@gabina23 nie,ale sa mi páči,ako si užili celú dovolenku,prechodili skoro celú riviéru. A to dievčatko raz bude v dospelosti také akčné ako jej rodičia. 🙂

ja neviem,aj vám sa nedá pridať príspevok? 50x ťuknem pridať príspevok,kým sa mi to podarí

gabina23
11. júl 2017

@baumka jeziiin a ja som to nechtiac prepla na druhý pár v Turecku a kukám že aká narcistka tá ženská 😂😂

gabina23
11. júl 2017

@baumka myslíš že to v tom hoteli .Ali tie horské dráhy či čo to bolo?

riami78
11. júl 2017

Boli ste niekto v Adalya Elite Lara? Odporúčate? Malý má 5 rokov. Zaujíma ma hlavne vstup do mora.

baumka
11. júl 2017

@gabina23 nejako nerozumiem,asi som večer viac nechápavá 😀 V tom linku,čo som dala,by ti hneď malo naskočiť video rodinky RUsov aj s malou dcérkou. Oni boli v hoteli SUltan of Side,ten je v Evrenseki. A medzi iným boli pozrieť aj v Alanyi,v delfináriu ,v Land of legends,kde sú obrovské tobogány,je to veľký aquapark v Beleku. Boli na pirátskej lodi,na plavbe po rieke Manavgat,.Boli v Kemeri a aj absolvovali výlet lanovkou pravdepodobne na vrch nad Antalyou.
Mne sa hlavne páčilo,ako sa všetci tešia a ešte aj tá malá si to užívala,hoci tam môže mať asi 3-4 roky. 🙂

oli18
11. júl 2017

@fokuska
@cherinna aké problémy boli na letisku v Antalyi, to sa pasažieri nedozvedia. Aj takéto meškanie vypovedá o niečom, dúfajme, že o dôkladnejšej kontrole ☹

fokuska
11. júl 2017

@oli18 Nevieme preco bolo meskanie, ty vies nieco viac? Ani delegati ani nikto iny nespominal nejake vynimocne problemy. Mysleli sme ze slo o pocasie, alebo nejake technicke problemy a pod, nie nieco "nestandardne".