Dovolenka s deťmi v Turecku. Aké máte skúsenosti?
Ahojte, chystáme sa s deťmi do Turecka, konkrétne Side, hotel Justiniano Wish Long Beach Side. Privítam názory a odpôrúčania vdaka vlastnej skúsenosti, prípadne na čo sa dať pozor a ako si to užiť. Cestujeme s 8 ročným a 1,5 ročným dieťaťom. Vdaka za Váš čas.
@fireman666 aj my sme boli s nimi a uplne bez problemov.
My sme boli s malou 2,5 v hoteli Royal Tak Mahal.. maximálna spokojnosť, krásne veľké izby, samostatný aquapark pre väčšie deti,jedlo úžasné a pre malé deti detské menu,krabickove mliecka,kakao, jogurty a rôzne výživy vsetko v mini baleniach,s kompletnou výbavou na zohriatie či zarobenie jedla a pod... také ako na izbe denne dopĺňany minibar či niekoľko druhov čajov, kávy na izbe ani nehovorím..Max spokojnosť..
@stastenka42 mali ste vela turkov a rusov?
@lauraa nie, Rusov vôbec, skôr anglický a nemecký turisti..bol tam klud,a bolo to dobre rozložené aj čo sa týkalo 24 hodinových barov,tie boli extra na inom poschodí..žiadny hluk ani nič podobné.. detské animácie denne..na pláži akcie, reštaurácia,bary..
Recenzia hotel Adaya Elite Lara
Ahojte, dnes ráno sme sa vrátili z dovolenky takže dojmy úplne čerstvé. boi sme na 11dni, syn tam oslávil 5 narodeniny a dcérka má 1rok a 7mesiacov. tento hotel sme si vybrali hlavne na vzdialenosť k letisku a že so sieťou Adalya Hotels máme len výbornú skúsenoť. Ja tento hotel môžem maximálne odporúčať. Veliké izby, nemajú problém doplniť riadnu druhú prístelku ( my sme si vystačili s doplnením cestovnej postielky ) izby sú veliké, funkčne zariadené. Dobrá kuchyňa, každý si určite dokáže vybrať, ja som ocenila hlavne dietny bufet aj počas obeda pre dcérku... bazény hodnotiť nemôžem, neboli sme tam ani raz. pri mory s lehátkami problém nie je, a čo som si všimla, aj pri bazéne sa vždy niečo dá nájsť. čo sa týka pláže, prekážala mi tak možno 2 dni 🙂 sme zvyknutý na piesiok so Side a tu je predsa len štrkopiesok. deťom to nevadilo vôbec. ani to že vstup do mora je o niečo prudší ako v Side. deti sa vyšantili na brehu dostatočne. jediné čo môžem vytknúť je "slečna dôležitá" na obed pri jedálni keď som chcela zobrať dcérke obed na izbu ( spávala v kočíku na pláži aj do 15,00 ) tak mi najskôr nechcela dovoliť, že je to nehygienické, môže sa mit rozliat a pod., no netreba sa nechať odbiť, treba si myštičku zakryť tanierikom, my sme dávali potom námahu a obyšli sme si to cez terasu okolo bazéna dnu 😀. syn sa prestaravoval vonku, no pre 1 a pol ročné dieťa tam väčšinou podla mňa nebolo nič vhodené. A ešte sme si v hotely požičiavali kočík ( Britax Agile ) max spokojnosť, no cena 70eur na 10dní - s tým sme však rátali dopredu. čo sa týka večerného programu bol každý deň aj mini disko, no nejako sme sa tam ani raz nedostali 😀. pódium je vonku, dlho sme sa zdržali na večeri alebo šli nakupovať 😀. také základné info, ak niekto chce vedieť niečo konkrétne, rada odpoviem .
@nikinka1111 jedlo a sluzby ako v adalyi ocean? Miniklub fungoval?
@lauraa miniklub fungoval, akurát bez slovenských animátorov. ale už ani v oceane nie sú. jedlo by som povedala že ešte lepšie ako v oceane. aspoń podla mňa. služby veľmi dobré, tak isto ako v oceane.
Baby bol niekto tento rok v Kumkoy Beach?
@nikinka1111 a zlozenie hosti?
@lauraa tak s tým to už bolo horšie, no ja som s tým osobne problém namala, väčšina Turci a Rusi. no nikto nerobil hluk, na pláži totálny klud, veľký rozdiel oproti Oceanu som nevidela. tam si tiež nemci nosili taniere také že im padalo z nich 😀
@lauraa možno to bolo také kludnejšie za to že asi 80% je tam rodín s deťmi. fakt velmi vela malých detičiek, aj malinkatých bábätiek. decká si našli kamošov aj turkov aj rusov, aj sme si pokecali ... možno sme mali šťastie na slušných dovolenkárov 🙂
Zienky boli ste niektora v hoteli Kamelya Selin? Poprosim recenzie 🙂
Ahoj - bol niekto v arcanus side? ideme 19. 8. a chcela by som vediet aka je plaz - ci je potrebna obuv ...nakolko som videla fotky a teraz ozaj neviem ...dakujem
@stastenka42 Ahoj, a vstup do mora do aký?
@nikinka1111 som rada,že sa vám páčilo,mne sa tento hotel tiež páči,tak hádam raz...🙂
Chcem sa spýtať,že či ste mali otočenú izbu na more,alebo akým smerom,či ste nemali hluk napr. z animácií.Teda,čo odporúčaš?
A ešte na nákupy ste šli pešo alebo dolmušom? A fotočky nemáš/nedáš?
. 🙂
@nikinka1111 ešte z jednou vecou ťa chcem otravovať 😎 Nevidela si ľudí,či sa prechádzajú po pláži,teda či sa dá v tom hrubozrnnom piesku chodiť hore dole na prechádzky či naboso či v obuvi,či to nie je namáhavé,lebo ja som prechádzkový typ a v Side je to ok,ale tu sa obávam,že asi veľmi nie?
@lussinka23 my tam letime v stredu 😉
@baumka ahoj, na nákupy sme chodili pešo. dalej ako po nákupné centrum Antalium sme sa nedostali 😀 asi by sme sa už nezbalili. tak 15min.pešo... izbu sme mali s bočným výhladom, izby sú odhlučnené, z vonka nepočuť vôbec nič. po piesku sa chodí dobre naboso keď nie je rozpálený. ale dlhšiu prechádzku som neskúšala.
@baumka fotky pridám nejaké trochu neskôr
@nikinka1111 ďakujem 🙂
@baumka Adalya Elite Lara
@nikinka1111 krásne fotky,vidieť,že ste si parádne užili,je to naozaj detský raj. 🙂👍
A tlačenica veľká nebola - na večeri,pri baroch,keď ste sa chceli napiť? Lebo v Oceáne je vraj všade veľa ľudí,dlho sa čaká v radoch.
@baumka nečakali smi vôbec na mic. max minútku na drink pri bare keď sa naraz nahrnulo pár ľudí. na večeru vôbec, ľudí síce dosť no vždy všetkého dost, niekedy sa horšie hľadali 2 stoly pri sebe keďže sme boli 6 no na terase nikdy problém nebol. 2 roky dozadu sme boi v oceane a tiež sme nemali žiadny probém.
@nikinka1111 to je potom super 👍
Tie fotky jedál -to sú umelecké diela, hneď by som zmenila za moje dnešné lečo 😍
Ďakujem za informácie🙂
@baumka nie je zac, aj nabudúce. o rok odime opät do oceanu, je už rozhodnuté 🙂
Ahojte, v Gloria Verde v Beleku bolo jedným slovom fantasticky. Krátky transfer z letiska v Antalyi, z autobusu nás vysadili ako prvých, cca pol hodinka plus minus autobusom. Ubytovaní sme boli v rodinej izbe - 2 izby plus kupelna, predsienka. Izby čisté, pohodlné, jedna trošku menšia, jedna väčšia. Byvate v takých ,,pavilonoch,, vsade zelen, kriky, stromy o ktore sa neustale staraju, polievaju atd. Denne upratovali takze čisto. Ziadne naramky na rukách, skratka brali ste si všetko čo ste chceli, pytali sa len na občas na čislo izby - hlavne ked sa objednaval akohol. Co velmi ocenujem bolo napr. to ze napoje boli ,,značky,, ako Cappy, pivo Corona, Efes, alkohol tiez pravy ziadne ,,patoky,, pre deti tam mali Hipp vyrobky. Denne ,,mrtne,, ovocia...dokonca čerešne!! čo som sa čudovala, všetko umyte, načistené uz len jest. V bare pri bazene značkove nanuky Algida - magnum, corneto, twister...brat ste si mohli neobmedzene. Detsky kutik - hračky, animatory dvaja slovenský, s detmi vyrabali, malovali na tvar, vyhoda bola ze to bolo blizko pri bazene kde sme lenošili takze nikde zašité v keli ale viac menej ste si na deti ,,videli,,. Denne aktivity - kung fu, cvičenie take onake, box. Večerny program...denne minidisco, potom Bubble show, africky večer s artistami, večer s postavičkami z doby ladovej. Verde je skor rodinny a pokojny hotel, 98% boli rusi, ale pozor, slušný, ziadne problemy sme s nikym nemali, uplne v pohode ludia, ziadne kriky, bordel alebo neslušnost, nejaky angličania, par turkov ale tiez rodiny s malymi detmi a par slovakov...inak samy Rusi, ale opakujem slušný. Z Glorie ide o 9:20 vlačik (pred vstupom su vypisane časy mi sme chodili na ten) ktory vas zavezie do hotela Gloria Serenity - určeny skor pre pary, tam sme neboli pozriet vzhladom na to ze mame male deti tak čo tam, cestou ,,miniete,, nimi Zoo a vidite rozlahle golfove travniky - hodina golfu je zadarmo, tušim, pondelok, streda....ale Gloria Golf rezort je uplne super - tobogany pre deti naozaj ako v aquaparku, vo Verde je lievik a asi 4 šmyklavky tam boli ine šmykačky, aj tie s kolesami kde sedite. Všade ,,lifeguard,, daval pozor, male deti ani nepuštali na niektore velke tobogany. Dost tam dbaju na bezpečnost. Uteraky ste si volne brali pri bazene v takom ,,stanku,, čiste, vonave...a pracuju tam ludia s hendikepom čo som bola velmi prekvapena, vo Verde bol chalan s Downovym syndromom volal sa Sonen a robil tam aj ,,šou,, svojimi tanečkami. Skratka ak byvate vo VErde tak mozete vyuzivat služby aj hotelov Serenity a Golf - reštauracie, bar, bazeny....kamarati išli aj k moru cez tu ,,riečku,, a hovorili ze je krajšie o niečo ako vo Verde...nam uz išla mala spat takze sme sa tam netrepali. Jedina nevyhoda je ,,turecke more,, skratka kalne, mutne od piesku ...ale ludi tam bolo dost aj tak. Pri bazene chodil chalan na kolieskových korčuliach a objednavali sme si či uz z bazena alebo lehatka pitie, to nam doniesol doslova au popod nos, niekedy roznašal aj čerstvo nakrajané ovocie - melon a ananas v takych ich miskách, to bolo tiez fajn osviezenie. Vsade ,,skrine s vodou,, Sirma...aj na plazi aj na mole kde su lehatka bola k dispozicii voda. No....čo ešte, nič ma uz take nenapada....skratka super dovolenka, nemam čo vytknut. Asi jedine čo bolo take ,,blbe,, bolo ze o 12:00 sme mali opustit izbu a odchod z hotela bol az o 19:15....ale nakoniec to nebolo take katastrofalne, su tam aj prezliekarne a sprchy zvlast pre damy a zvlast pre panov, ešli sme sa ešte kupat a potom sme ostali v lobby a dali si pitie, kavu, kto čo chcel...dostali sme dočastnu karktu a na nu sme si ešte objednavali az do odchodu. Chceli sme si izbu aj predlzit do večera ale ze poplatok 280eur!!! za tu našu rodinnu, bezne izby beznadejne vypredane tak sme to nechali tak kedze bolo tam kde ,,hlavu sklonit,,. Ale v pohode, kedze sme všetko mali k dispozicii tak tých niekolko hodin ubehlo v pohode.
@019paula prosim ta hned mi napis, je to obrovsky komplex zlozeny z troch hotelov, len recenzie ma zaujimaju

@fireman666 no my sme boli cez nich už 2 krát a nikdy nebol problém..