icon

Dovolenka s deťmi v Turecku. Aké máte skúsenosti?

monrad
17. júl 2008

Ahojte, chystáme sa s deťmi do Turecka, konkrétne Side, hotel Justiniano Wish Long Beach Side. Privítam názory a odpôrúčania vdaka vlastnej skúsenosti, prípadne na čo sa dať pozor a ako si to užiť. Cestujeme s 8 ročným a 1,5 ročným dieťaťom. Vdaka za Váš čas.

bibih
8. aug 2019

@baumka Och dakujem dakujem krasne za vycerpavajucu odpoved. Tak to teda pojdem dnes kupit 🙂 Jedno babatko nase ma len 7 mesiacov, tak som si chcela overit, ci nie su nejake velmi negativne recenzie. a mozem sa este opytat? nech viem na dalsi krat? to normalne november - december kupujete cez nemecke cestovky zajazd s odletom zo slovenska?

martuska2
8. aug 2019

@bibih ano uplne realne v juni a septembri, tiez sme taketo zlozenie a na september do 2000e je tam vela peknych hotelov do ktorých by som isla, samozrejme tie uplne top hotely kde cena na osobu je 1000e tak toto nevyjde, za infanta platis do 50e a za to mensie dieta letistny poplatok, palivovy priplatok a bud euro ak je to firt minute alebo ked teraz pozeram vacsinou 169e.

jankadr
8. aug 2019

@bibih odlety su z Viedne

jankadr
8. aug 2019

@bibih bez deti sme casto lietali odtial.Tento rok sme zo Sliaca a uplna pohoda.A ano Turecko vyjde okolo 3000.Lacnejsi je september.My sme boli raz na konci seprembra.more ok a vecer to uz bolo na tenky svetrik

bibih
8. aug 2019

@jankadr
@martuska2
Dakujem vam mamicky velmi pekne. Lebo my 100 rokov do chorvatska na sukromie a som uz uprosila muza, ze nechcem varit a vysavat uz viac aj na dovolenke, tak preto som taka neskusena 🙂 dakujem este raz a skusim aj ja ten first. Zo sliaca by to bola inak pecka aj pre nas, kedze sme zo zvolena a mame tam celu rodinu, len my sme odtial odisli 🙂 takze popozeram 🙂

martuska2
8. aug 2019

@bibih no to sa neda porovnavat..jedlo a pitie cely den vsade v hoteli pri bazene na plazi vsade..bazeny smykacky lehatka v cene...a hlavne pocasie. Myvtento rok 11dni v juli v hr. A na more smecsa len pozerali dazd vietor zima

baumka
8. aug 2019

@bibih neboj,v Glamouri nie sú nejaké výnimočné negatívne recenzie. Nemci sa sťažujú,že sú tam RUsi a Rusi,že sú tam Nemci. Toto je bežne aj v iných hoteloch.😀 V ck si len pýtajte izbu štandardnú alebo vezmete asi rodinnú? Lebo niektoré lacnejšie economy - low cost izby môžu mať polohu napr. nad kuchyňou alebo nad hlučným barom,inak zariadenie býva rovnaké. Ak idete teraz,tak cez obed radšej pomaly s malým dieťaťom,teraz tu začali horúčavy. Ale ráno sa dá krásne kúpať už o 8-9 h alebo aj večer ešte o 18h je parádna voda. A ako už sa vyššie písalo,tak cez nemecké ck chodíme z Viedne a tiež to máme pár hodín z domu. Rezervujeme väčšinou na prelome októbra a novembra,dá sa samozrejme aj v decembri. Aj v januári, do konca januára sú ešte zľavy,od 1.2. menšie zľavy atd, približne to funguje ako u nás. Ale s malým dieťaťom kľudne aj Sliač,nech sa toľko nenacestuje.

bibih
8. aug 2019

@baumka Dakujem 🙂 Kupila som 🙂 ale odlet az september, takze by to malo byt ok viac s tymi teplotami. Dakujem aj za rady 🙂

bibih
8. aug 2019

Mamicky, vy ste tu take uzasne. Dakujem za pomoc a konzultacie. Boze idem druhykrat v zivote na dovolenku mimo Chorvatska a prvykrat s detmi, takze som vzrusena a plna ocakavani a hlavne verim, ze aj manzelovi sa bude pacit, inak budem pocuvat o vynutenej zmene 😂🙈 este sa vas mozem opytat, balite si aj nejake speci lieky na kakacky pre deti? moje tam budu mat 3 roky a 7 mesiacov. Ci je to tam v pohode? Alebo si to mylim s Egyptom? 🙈

baumka
9. aug 2019

@bibih píše sa tu o liekoch už viackrát, vezmi hlavne Hylak,Endiex (nejesť piate cez deviate,oni majú ostrejšie chute a kto to prekombinuje-slané + sladké,tak môže mať problémy,ale Egypt to nie je,ja som si Egypt raz zažila,tak viem,ako ma to tam chytilo😕 ) a brať probiotiká už pred cestou,prípadne konzultuj s detskou lekárkou.

V jedálni bývajú aj polievky,len vyskúšaj,či nie je ostrá pre deti,je tam aj diétny kútik,ak by si nevedela pre ne vybrať. Ale mnohé deti prežijú na špagetách,tie robia denne hádam všade,potom sú to hranolky,ryža je fajn, bulgur,rôzne omáčky,varená zelenina a majú super šaláty. No a samozrejme melóny atď....
A s akou ck idete?
Peknú dovolenku. 🍀

bibih
9. aug 2019

@baumka Dakujeeeem 🙏 Cez Orex.

sjusiquatro
10. aug 2019

Tak 22.8 sliac kirman sidemarin..s kym sa vidim.na letisku? 😀

sjusiquatro
12. aug 2019

Prosim Vas kto letel s atlas global?? Jedlo na palube ze otras som pocula

lopezka
12. aug 2019

@sjusiquatro my sme leteli v juli s atlasom a celkom normalna zemla oblozena bola ...plus kava caj a rozne ovocne dzusy ...plus keksik

sjusiquatro
12. aug 2019

@lopezka jaj tak dobre potom...ked takto

sjusiquatro
Autor odpoveď zmazal
jane789
15. aug 2019

Ahojte, s mužom by sme chceli ísť v septembri do Turecka, 5* hotel all inclusive, deti nemáme. Neviem či mám zájazd kupovať už teraz alebo sa mi oplatí last minute niekoľko dní pred dovolenkou?

korunka1
15. aug 2019

@jane789 tento rok je veľmi málo last minute zájazdov a ak sú, tak nie sú ani lacnejšie veľmi.Ja by som neriskovala, ak by som veľmi chcela ísť.

jankadr
15. aug 2019

@jane789 necakala by som.minuly rok last minute zdrazovali.zaujem o turecko stupol minimalne o 100% oproti minulemu roku.a lietadla nenafuknu.uz to je uspech,ze lietaju Turci sem.

sjusiquatro
17. aug 2019

Prosim Vas a za vodne atrakcie sa da eurami?

jankadr
17. aug 2019

@sjusiquatro v hoteli zadarmo.mimo hotela da delegat cennik vyletov.tie sa pohybuju v zavislosti od vzdialenosti hotela cca od 30 do 150 eur/osoba

jankadr
17. aug 2019

@sjusiquatro a deti akoze zadarmo cca do 6 rokov.inak polovica.prip.od 15 tusim plna suma

sjusiquatro
17. aug 2019

@jankadr dakujem

sjusiquatro
24. aug 2019

Kirman sidemarin je tu super

baumka
24. aug 2019

To som rada,že sa vám páči. 🙂 Tie bazény sú nádherné,dá sa zaplávať pekne po dĺžke,dobrá vec na kondičku.👍 A kľudne daj aj iné fotky a čo tam všetko máte a ako si užívate. 😎 Teplo je asi riadne,ale mne to napr. vyhovuje,hlavne to more je super,tam nemusí nikto drkotať od zimy a bežať sa osušiť. ❤ Ja vlastne rozmýšľam,že ani tie osušky nie je treba, celý deň ich mám na lehátku a neplnia svoju "sušiacu funkciu",lebo to nie je nutné. 😀
@sjusiquatro

sjusiquatro
25. aug 2019

Teplo je veruu a more supeer teple ...a jedla kopec a veeela na vyber...tie osusky presne ako pises🙂a co sa take oplati kupit domov?

baumka
25. aug 2019

Super fotky. 👍 @sjusiquatro pozrite si,čo vám treba kúpiť a skúste aj zjednávať. My sme tento rok veľa nekupovali-nejaké koreniny,napr. Kurkumu,ale aj oriešky,lebo u nás sú dosť drahé, opasok do riflí za 5€ a tričko dcére na TV. Tie športové tričká sú celkom ok,len vždy berieme bavlnené,aj minulý rok sme také tričko kupovali na TV. Alebo aj tie športové súpravy pre deti sú fajn. Asi pred dvoma rokmi sme kúpili aj legíny,ceny si už nepamätám. A dobré sú aj tie taštičky pre mužov,kde dajú peňaženku,kľúče,mobil a hodia to cez plece,neviem,ako sa to volá odborne,to sme tiež dávnejšie kúpili. No a napr. aj tie veľké slúchadlá pre deti na počúvanie,kúpili sme a fungujú doteraz. Ale fakt ceny už netuším. 🙂

bibih
25. aug 2019

@baumka Prosim Vas, vidim, ze ste zbehla v Turecku, mozem Vas poprosit o radu? Ake lieky by ste zobrali pre polrocne dieta prosim? Dakujem 🙂

baumka
26. aug 2019

@bibih lieky pre polročné si netrúfam radiť,najlepšie konzultovať s obvodnou lekárkou. Ani neviem,čo teraz je top v liekoch pre tak malé deti,lebo my to už máme dávno za sebou. 🙂 Možno sa ozve nejaká mamička a poradí. 🙂

bibih
26. aug 2019

@baumka ahaaaa dobre dakujem 🙂