icon

Dovolenka - Tunis 2013

zuzkat1
5. máj 2013

Ahojte.ospravedlnujem sa ak uz je tu taka tema,nenasla som. Chysta sa niekto do tunisu? Kam? Aj s detmi? Nasa ma 3roky a chystame sa v lete. Uvitam skusenosti🙂 Dakujem

slivka3
22. aug 2014

@tinasc Tak hotel a aqvapark boli veru super,sme sa riadne s deckami vybláznili.
No my sme sprcháče,šampóny a toaleťaky a aj to mydlo mali každý deň nové,dokonca nám občas aj na chodbe dala,keď sme sa stretli,fakt asi záleží od toho personálu aký je,ešte teraz mám doma zásobu sprcháčov a šampónov. 😀

akrim005
23. aug 2014

tak aj my sme sa včera vrátili a dovolenku ako takú hodnotím veľmi kladne... odporúčala by som tento hotel aj ďalším - samozrejme, ako píšu aj iné maminky, sú veci, ktoré sa dajú vytknúť, ale treba si uvedomiť, do akej krajiny sme sa vybrali a prispôsobiť sa... To že nás čašníci neobsluhovali nás netrápilo ani najmenej, vždy sme si došli zobrať, čo sme chceli - ani raz sa nestalo, že by mi niekto niečo nechcel dať, alebo si za to pýtal bakšiš... To, že bakšiš očakávajú, je v ich mentalite - nič sa ale nestane, ak im ho nedáte - my sme napríklad čašníkom nedávali nič. Hneď na začiatku sme ale dali do pasu 10 dolárov a pýtala som si bungalov - vyhoveli, boli sme spokojní. Upratovačke sme 2x nechali dolárik, upratovala každý deň, povedala by som, že bola celkom milá, skromná, uterákov nám nechávala omnoho viac ako trebalo, aj sme sa dali troška do reči a na konci som jej nechala nejaké oblečko našej Sofie pre jej dcérku🙂 Strava nám vyhovovala - vždy sa dalo vybrať, moja malá je prieberčivá, ale vždy tam bolo nejaké kuracie alebo morčacie mäsko, zemiaky alebo cestoviny - aj čisté, pizza, palacinky... nemala som pocit, že sa jedlo opakovalo (možno tým, ktorí tam boli dlhšie ako týždeň🙂 Jediné, čo mi vadilo, boli medúzy - nie žeby ich tam bol celý húf, ale každý deň nejaké dieťa popálili, takže sa naša Sofia bála mora a do vody šla len na krajíčku...ale v detskom bazéne sa vyrochnila dosýta🙂

jantato
30. aug 2014

tak sme sa štastne vratili z dovolenky, dovolenku hodnotim super,ako pisala @akrim005 vždy sa niečo najde ale boli sme v afrike,nemožme očakavat všetko na rovnakej urovni jak v europe.
Co sa tyka ubytovania,taka klasika,žiaden luxus ale ani nič zle, čisto,denno denne upratovali,čiže spokojna.
Strava bola v pohode,velky vyber aj ked taky 6 den už som nevedela čo od radosti vybrat :D ale aj kopu ovocia aj zakuskov.
Bazen super,more tiež, meduzy ani neviem jak vyzeraju,ani jednu sme nevideli a ani sme nepočuli že by niekoho v okoli poprhlili.
Bakšiš si nikto nepytal a čašnici už vobec nie.... a obsluhovat??? ved švedske stoly su že si berieš čo chceš,nie že ti nosia oni na stol alebo pytat sa čo si praješ. ked mi chutilo jest išla som i zobrat,ked mi chutilo pit či už vodu,pivo,koktail alebo kava čaj,tak som si išla zobrat. praveže by mi bolo zvlaštne keby zamnou oni chodia...
Celu dovolenku sme si užili naplno,bola super 🙂

kikina84
29. nov 2014

@tinasc ahoj..citala som ze si bola v tunise v thalassa sousse..mozem sa spytat cez aku cestovku si bola a ako sa vam pacilo? Planujeme kupit dovolenku na rok 2015 uz..maju super ceny..ake je napr.more?pekne ciste? Dakujem krasne za info 🙂

tinasc
30. nov 2014

@kikina84 ahoj boli sme cez satur, dovolenka sa nám páčila, ubytovanie slušné, aquapark super na vybláznenie, jedlo bolo fajn... more ako kedy... my sme mali obdobie, kedy bolo veľa medúz, ale napr. niektoré dni neboli... ale naučili sme sa im vyhýbať 🙂 inak bolo teplé a čisté... no celkom áno, len niekedy okolo nás plávali tie riasy, trávy čo naplavilo a niekedy aj plastové fľaše a nejaký bordel... na dovolenku s deťmi odporúčam... akurát teda personál... celkom fajn, ale tá ich povaha sa nezaprela 😀 ak chcete ísť na dovolenku, tak odporúčam teraz si kúpiť zájazd, lebo teraz majú fakt najlepšie ceny, my sme si kupovali zájazd v decembri a veru sa oplatilo a bol to obrovský rozdiel v sume, oproti niektorým s ktorými sme boli na dovolenke a kupovali si ju napr. v máji, alebo júni...

kikina84
30. nov 2014

@tinasc SUPER..DAKUJEM ZA INfo..nemate nahodou nejake fotky mora? dost mi na tom zalezi..lebo este vaham medzi mahidou a sousse..moc dakujem 🙂

zuzana32
30. nov 2014

@kikina84 - ja jednoznačne odporúčam, Mahdiu - najkrajšie more, pláže

nikaj
24. apr 2015

Ide niekto tento rok do Tunisu?

nemezys
24. apr 2015

@nikaj Myyyyy a uz sa nevieme dockat

zuzana32
24. apr 2015

@nikaj - aj my 😉

danarka
24. apr 2015

@nikaj aj my ideme. Boli sme aj minulý rok a tento zase. Teším sa

nikaj
24. apr 2015

@nemezys
@zuzana32
@danarka a nebojíte sa? My by sme mali isť 11.06.bola dobrá cena.

nemezys
24. apr 2015

@nikaj Zatial sa nebojime my ideme az v auguste. do ktorej oblasti idete?

nikaj
24. apr 2015

@nemezys Mahdia

eji
24. apr 2015

My ideme tento rok v juli a tiez do Mahdie, hotel Nour palace a urcite sa nebojime, boli sme tam aj pocas jasminovej revolucie.
IS je vsade, dr.nut v hlave im moze kudne aj na Slovensku

zuzana32
24. apr 2015

@nikaj - nebojíme sa, ideme do Mahdie Nour Palace

nemezys
24. apr 2015

@zuzana32 kedy idete? my tiez nour palace, boli sme minuly rok a bolo super

zuzana32
24. apr 2015

@nemezys aj my sme tam boli minulý rok od 11.7.
Toho roku ideme 26.6 na 15 dní

nemezys
24. apr 2015

@zuzana32 My ideme az 4.8.

nikaj
24. apr 2015

@nemezys
@zuzana32
@eji cez aké cestovky idete?

zuzana32
24. apr 2015

@nikaj - Kartago

danarka
24. apr 2015

@nikaj nie nebojim sa, ideme 26.6. Na 15 dní do Monastiru, ideme cez kartago

nemezys
25. apr 2015

@nikaj kartago

eji
27. apr 2015

@nikaj aj my ideme cez kartago, minuly rok sme isli cez satur, ale tento rok neponukaju vobec tunis
s kartagom som celkom spokojna a aj cenovo to vyslo fajn, sme kupovali v decembri
btw. bude niekto v nour palace od 24.7.?

klapinka
19. máj 2015

ako je to s peniazmi? Menili ste az v Tunisku? alebo ste brali Eura a stacilo?

ako je to s nalepkou v hodnote 30tuniskych dolarov aby vas pustili z krajiny? plati to aj pre turiskov z cestovky?

eji
19. máj 2015

@klapinka Ja osobne vzdy beriem Eura zo sebou, je mi to pohodlnejsie a nestracam 2x na kurze, tuniske peniaze by si nemala vyvazat za hranice, ale mne sa to vzdy podari, nejaka 10dinarovka 😀 ale tu aj tak potom otrieskam o rok na dovolenke

Co sa tyka nalepky, musis si ju zakupit, aj ked ides cez cestovku, je to mimo ceny zajazdu

adinam
19. máj 2015

@klapinka,my tiež máme eurá a na hoteli zamieňame postupne.Väčšinou nakupujeme v obchodoch s fixnými cenami,tak najlepší je ich dinár. 😉 A upratovačkám dávame doláre 😉

nemezys
19. máj 2015

@eji to co je aka nalepka??

nikaj
19. máj 2015

@eji kde tie pobytové taxy zaplatíme? Alebo nám to povie delegát?

klapinka
20. máj 2015

@eji Dakujem. Tiez som sa docitala ze tuniske dinare nevymenieme, nieje mozne ich vynasat z krajiny. Uz sa tesim odchadzame 28.6. ieme do Marhaba- Sousee
@nemezys nalepka je ako u nas dan za noclah..ak som to pochopila spravne. teda pre nich dan ze si bola v ich krajine -30 dinnarov a tusim ze sa plati na letisku pred vycestovaim
@nikaj alebo jasne z cestvoky povedia co a ako